Search Clues

Showing posts with label Tuesday. Show all posts
Showing posts with label Tuesday. Show all posts

Tuesday, August 20, 2024

LA Times Tuesday 20 August 2024: Crossword Clues Answers | Crossword Solution Hints

LA Times Tuesday 20 August 2024: Crossword Clues Answers

Today LA Times Crossword clues with Answers 



Clue Answer
1. Postinjury support CRUTCH
7. Do one's darned best? SEW
10. Puts together ADDS
14. Like a yes-no question BINARY
15. "But you can call me ... " letters AKA
16. Take in, as crops REAP
19. Sandwich spread MAYO
20. Jacket wool TWEED
21. Emoticon eyes, often COLON
22. Ryder Cup org. PGA
28. Cot settings BUNKS
30. Food label letters RDA
31. Born NÉE
32. Leave gratified SATE
33. Brings down SADDENS
41. Take care of PROTECT
42. Nothing, in Spanish NADA
44. Gallery piece ART
47. Slice of history ERA
48. Tie sometimes worn with an open collar ASCOT
54. Find to be mined ORE
55. "__ means family. Family means nobody gets left behind or forgotten" OHANA
56. Like a cheering crowd AROAR
58. Predetermines the outcome RIGS
64. Lake that feeds the Niagara River ERIE
65. Actor's prompt CUE
66. Soccer star Messi LIONEL
67. Religious offshoot SECT
68. Broadcast AIR
69. State, in Mexico ESTADO
Down:
1. Ingredient in some oils, briefly CBD
2. __ Grande RIO
3. Mattel card game UNO
4. Tangy TART
5. Packs together CROWDS
6. Link prefix HYPER
7. Wall St. "500" index S AND P
8. Barely make (out) EKE
9. Tug-of-__ WAR
10. Knight's outer layer ARMOR
11. Give a hand? DEAL IN
12. Start of a new routine DAY ONE
13. Light cake type SPONGE
18. Fair-hiring initials EEO
21. Leggy wader CRANE
22. "Cosmos" network PBS
23. Nacho dip, briefly GUAC
24. Not supporting ANTI
26. One performing CPR, perhaps ER DOC
27. Highly skilled (at) ADEPT
29. Seaweed superfood KELP
33. Saw logs SNORE
34. Oil used in some perfume ATTAR
35. Beats by __: headphones brand DRE
36. IDs on 1040 forms SSNs
38. Stuffed cornmeal snack AREPA
39. Stuffed tortilla snack TACO
40. Olfactory stimulus ODOR
43. Feasted ATE
44. Island chain northwest of Morocco AZORES
45. Sign on again RE-HIRE
46. Very unfortunate TRAGIC
48. Early video game consoles ATARIS
50. Commencement ONSET
51. Prank CAPER
52. Before, poetically ERE
53. Having a dignified air NOBLE
57. Good-for-a-laugh type RIOT
59. Sony Music subsidiary RCA
60. French affirmative OUI
61. Genetic code carrier DNA
62. HS diploma alternative GED
63. "Mr. Blue Sky" gp. ELO
LA Times Tuesday 20 August 2024: Crossword Clues Answers



Tuesday NYT Crossword Answers: August 20, 2024 – Hints, Clues, and Solutions

The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for august 20, 2024 nyt puzzle.

Break down the Tuesday NYT Crosswords: August 20, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Tuesday NYT Crossword Answers: August 20, 2024 – Hints, Clues, and Solutions
Tuesday NYT Crossword Answers: August 20, 2024 


Across Clues and Answers:
  • The clue is 1. Largest city in Nebraska. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OMAHA

    Possible Answer : Omaha, Maha


  • The clue is 6. "Excuse me …". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AHEM

    Possible Answer : ahem, hem


  • The clue is 10. Letters on old Soviet rockets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CCCP


  • The clue is 14. Eschew the subway, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CABIT


  • The clue is 15. Boo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: JEER

    Possible Answer : scoffing, mockery, barrack, jeering, jeer, gibe, flout, scoff


  • The clue is 16. Surrounding glow. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AURA

    Possible Answer : nimbus, aura, gloriole, halo, aureole, atmosphere, air, glory


  • The clue is 17. Superscript by a brand name. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: TRADEMARKSYMBOL


  • The clue is 20. Ballpark fig.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EST

    Possible Answer : EST, Eastern_Time, Eastern_Standard_Time


  • The clue is 21. Losing line in tic-tac-toe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OXO


  • The clue is 22. Major in mass communication?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: POPE

    Possible Answer : Bishop_of_Rome, pontiff, Roman_Catholic_Pope, Catholic_Pope, Pope, Alexander_Pope, pope, Vicar_of_Christ, Holy_Father


  • The clue is 23. "Won't Get Fooled Again" rockers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: THEWHO


  • The clue is 26. The "F" of FTW. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FOR


  • The clue is 27. Actress Wray of "King Kong". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FAY

    Possible Answer : faery, faerie, fairy, sprite, fay


  • The clue is 30. Fighter jet's landing spot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: AIRFORCEBASE


  • The clue is 34. Neighbor of an Uzbek. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TAJIK

    Possible Answer : Tajik, Tadzhikistan, Tadzhik, Tajiki, Republic_of_Tajikistan, Tadjik, Tajikistan


  • The clue is 37. Longtime Heat coach Spoelstra. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERIK


  • The clue is 38. Annoys. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IRKS

    Possible Answer : gall, irk


  • The clue is 39. Singer with the albums "21," "25" and "30". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADELE


  • The clue is 40. Director Ang. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LEE

    Possible Answer : Gypsy_Rose_Lee, Lee_Yuen_Kam, Robert_Edward_Lee, Lee, Rose_Louise_Hovick, Richard_Henry_Lee, Robert_E._Lee, Henry_Lee, lee_side, Shelton_Jackson_Lee, Spike_Lee, Bruce_Lee, Tsung_Dao_Lee, lee, leeward, downwind, Lighthorse_Harry_Lee

    Possible Opposite Answer : windward


  • The clue is 41. Man of Marseilles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HOMME


  • The clue is 42. Not doing much. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IDLE

    Possible Answer : wild, tick_over, loose, out_of_work, unused, idle, unwarranted, light, stagnate, slug, baseless, unfounded, jobless, laze, groundless, dead

    Possible Opposite Answer : run, busy, work


  • The clue is 43. ___ ring. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MOOD

    Possible Answer : modality, humour, temper, humor, mood, climate, mode


  • The clue is 44. Areas for altars. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: APSES

    Possible Answer : apse, apsis


  • The clue is 45. Investment banking giant. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: GOLDMANSACHS


  • The clue is 48. Lead-in to "-hoo". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANY

    Possible Answer : whatever, any, whatsoever


  • The clue is 49. Apple platform. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IOS

    Possible Answer : Io


  • The clue is 50. Extended period of inactivity. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LAYOFF

    Possible Answer : layoff


  • The clue is 54. Final opponent in a video game level. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BOSS

    Possible Answer : party_boss, Bos, political_boss, foreman, genus_Bos, stamp, hirer, honcho, knob, brag, boss, chief, gaffer, emboss


  • The clue is 56. With 57-Down, lacking in variety. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ONE

    Possible Answer : unmatchable, peerless, unrivalled, i, unitary, unrivaled, ace, single, I, 1, matchless, one_and_only, unmatched, ane, nonpareil, unity, one


  • The clue is 58. Dave Brubeck's "Blue Rondo ___ Turk". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALA

    Possible Answer : ala


  • The clue is 59. Best Picture winner of 1965 ... or a description of the ends of 17-, 30- and 45-Across?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: THESOUNDOFMUSIC


  • The clue is 64. Chef's creation. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MEAL

    Possible Answer : repast, meal


  • The clue is 65. "Sure, sure ...". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IBET


  • The clue is 66. Kick out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EVICT

    Possible Answer : evict, force_out


  • The clue is 67. Greek founder of Stoicism. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ZENO

    Possible Answer : Zeno_of_Elea, Zeno_of_Citium, Zeno


  • The clue is 68. Stun with a jolt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TASE


  • The clue is 69. Things on a to-do list. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TASKS

    Possible Answer : job, labor, chore, project, undertaking, task, tax


Down Clues and Answers:

Monday, August 19, 2024

Monday, LA Times August 19, 2024 | Crossword Clues Answers

Monday LA Times Crosswords: August 19, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues and Answers:
Down Clues and Answers: