Search Clues

Showing posts with label October. Show all posts
Showing posts with label October. Show all posts

Monday, October 28, 2024

No. 27,383 Mon Oct 28, 2024 NYT Crossword By Michael Lieberman

Across Clues :

1. Many a customer service assistant, nowadays, 4. Animal on the state seal of Maine, 9. Lacking slack, 13. Blackjack card worth 1 or 11, 14. Friend of Mickey and Goofy, 15. Actress Kendrick, 16. "___ all good!", 17. Nursery rhyme about a disastrous trip up a hill, 19. How salt and pepper may be added, in a recipe, 21. Southeast Asian language, 22. Knotted neckwear, 23. Susceptible to sunburn, 24. "Four score and seven years ___ …", 26. Pesky summer swarm, 28. Nursery rhyme about the perils of sitting on a wall, 31. Doesn't waste, 32. Dine, 33. How heavy metal bands typically play, 37. ___ Z, a.k.a. Zoomers, 38. Comedian Schumer or Poehler, 39. Verbalize, 40. Water, in French, 41. Subject of a will, 43. "My Zoom joke flopped … I guess it's not remotely funny," e.g., 44. Marx who co-wrote "The Communist Manifesto", 45. Nursery rhyme about the hazards of decaying infrastructure, 48. Energy, idiomatically, 51. Flat tire's lack, 52. Fashion magazine with a palindromic name, 53. Commodity measured in barrels, 54. Hypotheticals, 56. This typeface, 59. Nickname for the World Series … or what you might call 17-, 28- or 45-Across?, 62. Word repeated in a double negative, 63. Operatic highlight, 64. Purpose, 65. Barely scratch (out), 66. Quality of a hoarse voice, 67. Drunk-ish, 68. Work with needle and thread

Mon Oct 28, 2024 NYT Crossword By Michael Lieberman
27,383 Mon Oct 28, 2024 NYT Crossword By Michael Lieberman


Down Clues :

1. Angler's supply, 2. Eight-armed creatures, 3. The Bible has an Old and New one, 4. Obstacle for a would-be castle attacker, 5. How often many people brush their teeth (avert your eyes, dentists!), 6. Acorn-bearing tree, 7. Downhill skiing event, 8. Poet St. Vincent Millay, 9. ___ Mahal, 10. R&B singer Baker, 11. Like birthday candles before the party starts, 12. Stories, 14. Turn at the turntables, for short, 18. One might be squeaky or shaped like a bone, 20. "Napoleon Crossing the ___" (painting series), 25. Belly, 27. Sch. in Lower Manhattan, 28. Ginormous, 29. Country south of Saudi Arabia, 30. Fallback option, 34. "Submit by" dates, 35. Beverage with a Big Mac, perhaps, 36. Christmas season, 38. Kind of clock that's ultraprecise, 39. They brighten everyone's days, 42. ___ carte, 43. Hawaiian taro dish, 44. Pass idly, as time, 46. Bottled water brand, 47. Respond to a stimulus, 48. To date, 49. Sparkly headwear, 50. ___ Island (historic entry point for immigrants), 55. Dart around, 57. Very small, 58. Hearty meal in a bowl, 60. Place for a snuggly cat, 61. Valvoline competitor

Break down the NYT Crosswords: October 28, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Many a customer service assistant, nowadays. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BOT

    Possible Answer : bot


  • The clue is 4. Animal on the state seal of Maine. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOOSE

    Possible Answer : elk, European_elk, Alces_alces, moose


  • The clue is 9. Lacking slack. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TAUT

    Possible Answer : tight, taut


  • The clue is 13. Blackjack card worth 1 or 11. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ACE

    Possible Answer : champion, tiptop, tops, A-one, wiz, 1, I, nail, ace, one, topnotch, genius, adept, star, hotshot, whiz, mavin, ACE, sensation, maven, wizard, whizz, crack, first-rate, pass_with_flying_colors, angiotensin-converting_enzyme, superstar, single, sweep_through, top-notch, breeze_through, unity, super, virtuoso, Allied_Command_Europe, angiotensin_converting_enzyme, sail_through


  • The clue is 14. Friend of Mickey and Goofy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DONALD


  • The clue is 15. Actress Kendrick. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANNA

    Possible Answer : anna


  • The clue is 16. "___ all good!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ITS

    Possible Answer : IT, information_technology


  • The clue is 17. Nursery rhyme about a disastrous trip up a hill. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: JACKANDJILL


  • The clue is 19. How salt and pepper may be added, in a recipe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: TOTASTE


  • The clue is 21. Southeast Asian language. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAO

    Possible Answer : Lao, Laotian


  • The clue is 22. Knotted neckwear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TIE

    Possible Answer : marry, splice, link, affiliation, association, standoff, wed, bond, draw, connect, tie, linkup, sleeper, attach, tie-up, tie_beam, crosstie, tie-in, railroad_tie, bind, link_up, necktie

    Possible Opposite Answer : disconnect, untie


  • The clue is 23. Susceptible to sunburn. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PALE

    Possible Answer : blanch, picket, wan, pallid, blench, sick, pale


  • The clue is 24. "Four score and seven years ___ …". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AGO

    Possible Answer : ago, agone


  • The clue is 26. Pesky summer swarm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GNATS

    Possible Answer : gnat


  • The clue is 28. Nursery rhyme about the perils of sitting on a wall. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: HUMPTYDUMPTY


  • The clue is 31. Doesn't waste. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: USES

    Possible Answer : enjoyment, United_States, function, U.S.A., purpose, utilise, usance, practice, employ, the_States, usage, role, exercise, U.S., expend, US, consumption, habit, economic_consumption, utilization, manipulation, utilisation, utilize, United_States_of_America, America, use_of_goods_and_services, USA, apply, use, employment, habituate


  • The clue is 32. Dine. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EAT

    Possible Answer : run_through, deplete, eat_on, feed, use_up, exhaust, eat_up, consume, eat, corrode, rust, wipe_out


  • The clue is 33. How heavy metal bands typically play. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LOUDLY

    Possible Answer : forte, loudly, loud, obstreperously, clamorously, aloud

    Possible Opposite Answer : softly, piano


  • The clue is 37. ___ Z, a.k.a. Zoomers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GEN

    Possible Answer : gen


  • The clue is 38. Comedian Schumer or Poehler. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AMY


  • The clue is 39. Verbalize. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SAY

    Possible Answer : order, state, say, sound_out, articulate, aver, enjoin, pronounce, enounce, allege, suppose, read, tell, enunciate


  • The clue is 40. Water, in French. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EAU


  • The clue is 41. Subject of a will. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ESTATE

    Possible Answer : the_three_estates, landed_estate, acres, demesne, land, estate_of_the_realm, estate


  • The clue is 43. "My Zoom joke flopped … I guess it's not remotely funny," e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PUN

    Possible Answer : wordplay, punning, pun, paronomasia


  • The clue is 44. Marx who co-wrote "The Communist Manifesto". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KARL


  • The clue is 45. Nursery rhyme about the hazards of decaying infrastructure. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: LONDONBRIDGE


  • The clue is 48. Energy, idiomatically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STEAM

    Possible Answer : steam_clean, steam, steamer


  • The clue is 51. Flat tire's lack. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AIR

    Possible Answer : tune, aerate, melodic_phrase, publicize, aura, melody, airwave, ventilate, zephyr, melodic_line, gentle_wind, air_out, vent, beam, bare, breeze, atmosphere, air, send, publicise, aviation, broadcast, transmit, strain, air_travel, line


  • The clue is 52. Fashion magazine with a palindromic name. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELLE


  • The clue is 53. Commodity measured in barrels. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OIL

    Possible Answer : inunct, anele, anoint, embrocate, oil_color, crude_oil, rock_oil, crude, petroleum, vegetable_oil, fossil_oil, oil, oil_colour


  • The clue is 54. Hypotheticals. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IFS


  • The clue is 56. This typeface. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ITALICS

    Possible Answer : italic, Italic, Italic_language


  • The clue is 59. Nickname for the World Series … or what you might call 17-, 28- or 45-Across?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: FALLCLASSIC


  • The clue is 62. Word repeated in a double negative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NOT

    Possible Answer : non, not


  • The clue is 63. Operatic highlight. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARIA

    Possible Answer : aria


  • The clue is 64. Purpose. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: INTENT

    Possible Answer : wrapped, design, absorbed, intention, engrossed, intent, captive, enwrapped, spirit, purport, purpose, aim


  • The clue is 65. Barely scratch (out). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EKE


  • The clue is 66. Quality of a hoarse voice. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RASP

    Possible Answer : rasp, wood_file, rasping


  • The clue is 67. Drunk-ish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TIPSY

    Possible Answer : tipsy, potty, tiddly


  • The clue is 68. Work with needle and thread. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SEW

    Possible Answer : tailor, sew_together, sew, stitch, tailor-make, run_up


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Angler's supply. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BAIT

    Possible Answer: tantalize, razz, rag, hook, come-on, cod, tantalise, ride, sweetener, bait, decoy, twit, taunt, tease, rally, lure

  • The clue is 2. Eight-armed creatures. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: OCTOPUSES

    Possible Answer: octopus, devilfish

  • The clue is 3. The Bible has an Old and New one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TESTAMENT

    Possible Answer: Testament, will, testament

  • The clue is 4. Obstacle for a would-be castle attacker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MOAT

    Possible Answer: fosse, moat

  • The clue is 5. How often many people brush their teeth (avert your eyes, dentists!). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ONCEADAY

  • The clue is 6. Acorn-bearing tree. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OAK

    Possible Answer: oak, oak_tree

  • The clue is 7. Downhill skiing event. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SLALOM

    Possible Answer: slalom

  • The clue is 8. Poet St. Vincent Millay. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EDNA

  • The clue is 9. ___ Mahal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TAJ

  • The clue is 10. R&B singer Baker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANITA

  • The clue is 11. Like birthday candles before the party starts. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: UNLIT

    Possible Answer: unlighted, unlit, lightless, unilluminated

    Possible Opposite Answer : lighted

  • The clue is 12. Stories. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TALES

    Possible Answer: narrative, tarradiddle, story, tale, taradiddle, narration, fib

  • The clue is 14. Turn at the turntables, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DJSET

  • The clue is 18. One might be squeaky or shaped like a bone. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DOGTOY

  • The clue is 20. "Napoleon Crossing the ___" (painting series). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALPS

    Possible Answer: the_Alps, Alps, alp

  • The clue is 25. Belly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GUT

    Possible Answer: intestine, gut, catgut, bowel

  • The clue is 27. Sch. in Lower Manhattan. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NYU

  • The clue is 28. Ginormous. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HUGE

    Possible Answer: huge, immense, vast, Brobdingnagian

  • The clue is 29. Country south of Saudi Arabia. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: YEMEN

    Possible Answer: Republic_of_Yemen, Yemen

  • The clue is 30. Fallback option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PLANB

  • The clue is 34. "Submit by" dates. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: DEADLINES

    Possible Answer: deadline

  • The clue is 35. Beverage with a Big Mac, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: LARGECOKE

  • The clue is 36. Christmas season. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YULE

    Possible Answer: Yuletide, Christmastide, Christmastime, Christmas, Yule, Noel

  • The clue is 38. Kind of clock that's ultraprecise. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ATOMIC

    Possible Answer: atomic, nuclear

    Possible Opposite Answer : conventional

  • The clue is 39. They brighten everyone's days. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SUNRISES

    Possible Answer: sunrise, dawn, morning, break_of_day, break_of_the_day, sunup, dayspring, cockcrow, daybreak, aurora, dawning, first_light

    Possible Opposite Answer : sunset

  • The clue is 42. ___ carte. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALA

    Possible Answer: ala

  • The clue is 43. Hawaiian taro dish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: POI

    Possible Answer: poi

  • The clue is 44. Pass idly, as time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KILL

    Possible Answer: down, defeat, belt_down, pour_down, toss_off, shoot_down, bolt_down, pop, drink_down, kill, obliterate, vote_down, putting_to_death, vote_out, wipe_out, stamp_out, killing

  • The clue is 46. Bottled water brand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DASANI

  • The clue is 47. Respond to a stimulus. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: REACT

    Possible Answer: oppose, respond, react

  • The clue is 48. To date. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOFAR

  • The clue is 49. Sparkly headwear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TIARA

    Possible Answer: tiara

  • The clue is 50. ___ Island (historic entry point for immigrants). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ELLIS

    Possible Answer: Elli

  • The clue is 55. Dart around. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FLIT

    Possible Answer: dart, fleet, flutter, flit

  • The clue is 57. Very small. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TINY

    Possible Answer: petite, diminutive, lilliputian, midget, flyspeck, tiny, bantam

  • The clue is 58. Hearty meal in a bowl. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STEW

    Possible Answer: stew, brood, swither, fret, grudge, sweat, lather, grizzle

  • The clue is 60. Place for a snuggly cat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAP

    Possible Answer: lave, lap_up, lap_covering, lick, overlap, circuit, swish, swoosh, swosh, circle, lap, wash

  • The clue is 61. Valvoline competitor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: STP

    Possible Answer: s.t.p., STP

Wednesday, October 23, 2024

No 27378, Wed Oct 23, 2024 NY Times Crossword by Matthew Stock and Brooke Husic

Across Clues :

1. Birth day party?, 6. Oyster relative, 10. Pick up the tab, 13. Canvas holder, 14. Princess with "space buns", 15. Warrior I or Warrior II, in yoga, 16. B.A. in Communications?, 19. Energizing force, 20. Doha native, 21. "Is that true about me?", 24. Stat for a successful squeeze play, 25. Confident, 26. M.S. in Biology?, 32. Cunning plans, 33. Accessory that might read "Prom King" or "Bride to Be", 34. Website builder, for short, 35. Reasonable, 36. Not accidental, 38. Tinder can be used for this, 39. College, to an Aussie, 40. Spot for drying dishes, 41. Contribute to the mix, 42. Ph.D. in Computing?, 46. "It seems to me," in online shorthand, 47. "___ Mubarak!" (greeting around Ramadan), 48. Marshall's friend on "How I Met Your Mother", 49. Genre for James Baldwin's "Giovanni's Room," familiarly, 52. "Nothing runs like a ___" (ad slogan), 54. Not distinguished by large differences … or an apt title for this puzzle?, 59. Gets along well, 60. Source of many an anonymous political quote, 61. Needing rinsing, maybe, 62. ___ throwing (trendy sport), 63. Secure to a dock, 64. Fashion sense

Wed Oct 23, 2024 NY Times Crossword
Wed Oct 23, 2024 NY Times Crossword


Down Clues :

1. Cabinet member Haaland, 2. Item fit into a thole, 3. Largest NATO member, 4. Graduation day wear at the University of Hawaii, 5. Distinguished athletes, 6. Dungeons & Dragons character with healing powers, 7. Hissing tire's problem, 8. Afflict, 9. Website that contributed to the decline of road atlases, 10. "Pearls" in a drink, 11. Word with error or experience, 12. Creature in the animated film "Abominable", 15. Pi's last name in "Life of Pi", 17. Bloodwork and such, in medical lingo, 18. Severe, 21. Energizes, 22. Italian fashion capital, to Italians, 23. Truly legendary, 25. Time period, 27. Alternative to white or wheat, 28. Tennis champion Naomi, 29. "Hooray for me!", 30. Obtain through logic, 31. Balanced, 36. Group of problem solvers?, 37. Bounce off the walls, say, 38. Prez depicted in a wheelchair at his D.C. memorial, 40. Verb on an invoice, 41. Speak to, 43. Garments worn by caber tossers, 44. Pot, 45. Ran out of battery, 49. Madly in love, 50. Plastic option, for short, 51. School that's home to Grace Hopper College, 52. Bird symbolizing obsolescence, 53. Acronymic achievement for Viola Davis, 55. South America's ___ de la Plata, 56. Sunbeam, 57. Soccer org. for Chelsea and Manchester United, 58. Symbol atop the pyramid on a dollar bill

Break down the NYT Crosswords: October 23, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Birth day party?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DOULA

    Possible Answer : monitrice, birthing_coach, doula, labor_coach


  • The clue is 6. Oyster relative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CLAM

    Possible Answer : clam, buck, dollar, one_dollar_bill, dollar_bill


  • The clue is 10. Pick up the tab. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BUY

    Possible Answer : grease_one's_palms, steal, purchase, corrupt, bargain, bribe, buy

    Possible Opposite Answer : sell


  • The clue is 13. Canvas holder. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EASEL

    Possible Answer : easel


  • The clue is 14. Princess with "space buns". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEIA


  • The clue is 15. Warrior I or Warrior II, in yoga. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: POSE

    Possible Answer : puzzle, dumbfound, posture, get, position, perplex, stick, flummox, bewilder, baffle, personate, nonplus, sit, beat, gravel, vex, set, pose, mystify, model, amaze, mannerism, impersonate, airs, put, affectation, present, stupefy, affectedness, lay, place


  • The clue is 16. B.A. in Communications?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: BRAILLEALPHABET


  • The clue is 19. Energizing force. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPARK

    Possible Answer : spark, trigger_off, flicker, trip, trigger, set_off, Muriel_Sarah_Spark, twinkle, Spark, discharge, sparkle, electric_arc, light, electric_discharge, touch_off, Muriel_Spark, arc, Dame_Muriel_Spark, spark_off, actuate, glint, activate


  • The clue is 20. Doha native. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: QATARI

    Possible Answer : Qatari, Katari


  • The clue is 21. "Is that true about me?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AMI


  • The clue is 24. Stat for a successful squeeze play. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RBI

    Possible Answer : run_batted_in, rbi


  • The clue is 25. Confident. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SURE

    Possible Answer : trusted, for_certain, sure_enough, sure, certain, indisputable, surely, certainly, sure_as_shooting, for_sure

    Possible Opposite Answer : uncertain, unsure


  • The clue is 26. M.S. in Biology?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: MICROSCOPESLIDE


  • The clue is 32. Cunning plans. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PLOYS

    Possible Answer : stratagem, ploy, gambit


  • The clue is 33. Accessory that might read "Prom King" or "Bride to Be". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SASH

    Possible Answer : cincture, girdle, window_sash, waistband, waistcloth, sash


  • The clue is 34. Website builder, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEV


  • The clue is 35. Reasonable. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SANE

    Possible Answer : sane, reasonable

    Possible Opposite Answer : insane


  • The clue is 36. Not accidental. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MEANT

    Possible Answer : entail, signify, imply, think, mean, intend, stand_for, have_in_mind, think_of


  • The clue is 38. Tinder can be used for this. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FIRE

    Possible Answer : flame, raise, fervor, fervency, flak, can, blast, flaming, evoke, arouse, fervidness, attack, ardour, flack, fire, burn, give_the_axe, displace, go_off, fervour, give_notice, ardor, discharge, force_out, elicit, sack, enkindle, fuel, dismiss, open_fire, burn_down, kindle, firing, give_the_sack, provoke, terminate, send_away

    Possible Opposite Answer : hire


  • The clue is 39. College, to an Aussie. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UNI


  • The clue is 40. Spot for drying dishes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RACK

    Possible Answer : gouge, squeeze, wheel, wrack, scud, extort, rack, torture, excruciate, wring, stand, single-foot, torment


  • The clue is 41. Contribute to the mix. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADDIN


  • The clue is 42. Ph.D. in Computing?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: POCKETHARDDRIVE


  • The clue is 46. "It seems to me," in online shorthand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IMHO


  • The clue is 47. "___ Mubarak!" (greeting around Ramadan). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EID


  • The clue is 48. Marshall's friend on "How I Met Your Mother". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TED

    Possible Answer : Teddy_boy, Ted


  • The clue is 49. Genre for James Baldwin's "Giovanni's Room," familiarly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GAYLIT


  • The clue is 52. "Nothing runs like a ___" (ad slogan). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DEERE

    Possible Answer : John_Deere, Deere


  • The clue is 54. Not distinguished by large differences … or an apt title for this puzzle?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: AMATTEROFDEGREE


  • The clue is 59. Gets along well. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GELS

    Possible Answer : gelatin, gel, colloidal_gel, mousse


  • The clue is 60. Source of many an anonymous political quote. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AIDE

    Possible Answer : aide-de-camp, adjutant, auxiliary, aide


  • The clue is 61. Needing rinsing, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOAPY

    Possible Answer : fulsome, buttery, unctuous, oleaginous, saponaceous, smarmy, soapy, oily


  • The clue is 62. ___ throwing (trendy sport). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AXE

    Possible Answer : ax, axe


  • The clue is 63. Secure to a dock. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MOOR

    Possible Answer : moorland, moor, wharf, tie_up, Moor, berth


  • The clue is 64. Fashion sense. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STYLE

    Possible Answer : fashion, trend, mode, style, way, expressive_style, elan, title, dash, stylus, vogue, manner, flair, panache


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Cabinet member Haaland. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEB

    Possible Answer: debutante, deb

  • The clue is 2. Item fit into a thole. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OAR

    Possible Answer: oar

  • The clue is 3. Largest NATO member. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: USA

    Possible Answer: U.S., Army, United_States_Army, US_Army, USA, United_States, U._S._Army, U.S.A., United_States_of_America, the_States, America, US

  • The clue is 4. Graduation day wear at the University of Hawaii. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEIS

    Possible Answer: lei, coronal, chaplet, wreath, garland

  • The clue is 5. Distinguished athletes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ALLPROS

  • The clue is 6. Dungeons & Dragons character with healing powers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CLERIC

    Possible Answer: divine, cleric, ecclesiastic, churchman

  • The clue is 7. Hissing tire's problem. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEAK

    Possible Answer: making_water, leak_out, wetting, news_leak, leak, outflow, escape, leakage, passing_water

  • The clue is 8. Afflict. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AIL

    Possible Answer: garlic, pain, trouble, ail

  • The clue is 9. Website that contributed to the decline of road atlases. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: MAPQUEST

    Possible Answer: MapQuest, mapquest

  • The clue is 10. "Pearls" in a drink. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BOBA

  • The clue is 11. Word with error or experience. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: USER

    Possible Answer: exploiter, user, drug_user, substance_abuser

  • The clue is 12. Creature in the animated film "Abominable". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YETI

    Possible Answer: yeti, abominable_snowman

  • The clue is 15. Pi's last name in "Life of Pi". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PATEL

  • The clue is 17. Bloodwork and such, in medical lingo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LABS

    Possible Answer: science_lab, science_laboratory, research_lab, laboratory, research_laboratory, lab

  • The clue is 18. Severe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HARSH

    Possible Answer: harsh, rough, abrasive, coarse

    Possible Opposite Answer : fine

  • The clue is 21. Energizes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AMPSUP

  • The clue is 22. Italian fashion capital, to Italians. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MILANO

    Possible Answer: Milan, Milano

  • The clue is 23. Truly legendary. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ICONIC

    Possible Answer: iconic

  • The clue is 25. Time period. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SPAN

    Possible Answer: duo, couplet, cross, twosome, sweep, brace, pair, duad, twain, yoke, dyad, straddle, traverse, duet, span, couple, distich, bridge

  • The clue is 27. Alternative to white or wheat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RYE

    Possible Answer: rye, rye_whisky, Secale_cereale, rye_whiskey

  • The clue is 28. Tennis champion Naomi. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OSAKA

    Possible Answer: Osaka

  • The clue is 29. "Hooray for me!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IDIDIT

  • The clue is 30. Obtain through logic. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DERIVE

    Possible Answer: descend, derive, come, deduce, infer, educe, deduct, gain

  • The clue is 31. Balanced. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EVENED

    Possible Answer: level, flush, even, even_out

  • The clue is 36. Group of problem solvers?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: MATHTEAM

  • The clue is 37. Bounce off the walls, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ECHO

    Possible Answer: repeat, Echo, reverberate, replication, ring, echo, sound_reflection, reverberation, resound, recall

  • The clue is 38. Prez depicted in a wheelchair at his D.C. memorial. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FDR

    Possible Answer: President_Roosevelt, Franklin_Roosevelt, Franklin_Delano_Roosevelt, F._D._Roosevelt, President_Franklin_Roosevelt, Roosevelt, FDR

  • The clue is 40. Verb on an invoice. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: REMIT

    Possible Answer: send_back, defer, table, remitment, hold_over, put_over, slacken, remission, prorogue, shelve, set_back, put_off, remit, postpone, remand

  • The clue is 41. Speak to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ADDRESS

    Possible Answer: direct, treat, deal, speech, reference, turn_to, name_and_address, call, address, savoir-faire, speak, destination, cover, handle, accost, plow, come_up_to, computer_address

  • The clue is 43. Garments worn by caber tossers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KILTS

    Possible Answer: kilt

  • The clue is 44. Pot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: REEFER

    Possible Answer: marijuana_cigarette, reefer, joint, stick, spliff

  • The clue is 45. Ran out of battery. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DIED

    Possible Answer: decease, drop_dead, perish, break_down, conk, give_out, give_way, croak, die_out, break, pass, go, fail, give-up_the_ghost, become_flat, buy_the_farm, go_bad, expire, exit, kick_the_bucket, snuff_it, cash_in_one's_chips, choke, pass_away, pall, pop_off, conk_out, die

    Possible Opposite Answer : be_born

  • The clue is 49. Madly in love. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GAGA

    Possible Answer: doddering, senile, wild, doddery, dotty, gaga, crazy

  • The clue is 50. Plastic option, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AMEX

    Possible Answer: American_Stock_Exchange, Curb, AMEX

  • The clue is 51. School that's home to Grace Hopper College. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YALE

    Possible Answer: Yale, Yale_University, Elihu_Yale

  • The clue is 52. Bird symbolizing obsolescence. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DODO

    Possible Answer: dodo, fossil, Raphus_cucullatus, fogey, fogy

  • The clue is 53. Acronymic achievement for Viola Davis. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EGOT

  • The clue is 55. South America's ___ de la Plata. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RIO

    Possible Answer: Rio_de_Janeiro, Rio

  • The clue is 56. Sunbeam. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RAY

    Possible Answer: shaft, beam_of_light, ray_of_light, irradiation, re, radiate, electron_beam, irradiate, shaft_of_light, light_beam, beam, ray

  • The clue is 57. Soccer org. for Chelsea and Manchester United. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EPL

  • The clue is 58. Symbol atop the pyramid on a dollar bill. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EYE

    Possible Answer: heart, center, middle, centre, eyeball, eye, oculus, optic