Search Clues

Showing posts with label August 10 2024. Show all posts
Showing posts with label August 10 2024. Show all posts

Sunday, August 11, 2024

NYT Sunday, August 11, 2024 Crossword Clues Hints | Answers - Solution Blog

The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.

NYT Sunday, August 11, 2024 Crossword Clues Hints | Answers - Solution Blog
NYT Sunday, August 11, 2024 Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: August 11, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues and Answers:
  • The clue is 1. Shoots for the moon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ASPIRES

    Possible Answer : aspire, shoot_for, aim, draw_a_bead_on


  • The clue is 8. Saudi's neighbor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IRAQI

    Possible Answer : Iraqi, Iraki


  • The clue is 13. Gets ready to surf, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LOGSON


  • The clue is 19. Annoyance for a shopkeeper. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: LOITERER

    Possible Answer : loiterer, lingerer


  • The clue is 21. Japanese takeout option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BENTO


  • The clue is 22. Best of all possible worlds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: UTOPIA

    Possible Answer : Sion, Utopia, utopia, Zion

    Possible Opposite Answer : dystopia


  • The clue is 23. Say "O di" instead of "I do"?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (21 letters)

    The answer: EXCHANGEWEDDINGVOWELS


  • The clue is 26. Le Mans race unit: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: KIL


  • The clue is 27. Keep from happening. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AVERT

    Possible Answer : obviate, debar, turn_away, deflect, head_off, avoid, forefend, ward_off, avert, fend_off, forfend, stave_off


  • The clue is 28. "Once Upon a Mattress" prop. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PEA

    Possible Answer : pea_plant, pea


  • The clue is 29. Longtime hair removal brand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NEET


  • The clue is 30. Word with hose or line. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PANTY

    Possible Answer : pantie, step-in, scanty, panty


  • The clue is 32. Sewing machine pioneer Howe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ELIAS

    Possible Answer : Charles_Lamb, Elia, Lamb


  • The clue is 34. Expert conclusion?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ISE


  • The clue is 37. Like some wits and wines. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DRY

    Possible Answer : teetotal, juiceless, ironical, prohibitionist, ironic, wry, dry, dry_out

    Possible Opposite Answer : wet, sweet, phlegmy


  • The clue is 38. Eviction notice sent to a New York deli owner?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (19 letters)

    The answer: PACKYOURBAGELSANDGO


  • The clue is 43. Roadwork might push it back, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ETA

    Possible Answer : Basque_Fatherland_and_Liberty, eta, Basque_Homeland_and_Freedom, Euskadi_ta_Askatasuna, ETA


  • The clue is 44. Like many London skies. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GREY

    Possible Answer : Charles_Grey, grayness, gray-haired, grayish, grey-headed, grey-haired, Lady_Jane_Grey, Second_Earl_Grey, gray-headed, greyness, Grey, white-haired, grey, gray, hoary, Zane_Grey, greyish, hoar, grizzly


  • The clue is 45. Something fishy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ROE

    Possible Answer : roe, hard_roe


  • The clue is 46. Back in time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AGO

    Possible Answer : ago, agone


  • The clue is 47. Scatterbrain. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: AIRHEAD

    Possible Answer : airhead


  • The clue is 50. "This thing is SHARP! It handles potatoes and carrots with ease," e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: PEELERREVIEW


  • The clue is 56. "The Kiss" sculptor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RODIN

    Possible Answer : Rodin, Auguste_Rodin, Francois_Auguste_Rene_Rodin


  • The clue is 57. Stage a hostile takeover of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: USURP

    Possible Answer : seize, take_over, usurp, arrogate, assume


  • The clue is 60. Blue dye. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANIL

    Possible Answer : Indigofera_suffruticosa, indigotin, indigo, anil, Indigofera_anil


  • The clue is 61. Inits. for a hit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SRO


  • The clue is 62. Dept. store inventory. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GDS

    Possible Answer : soman, GD, Gd, gadolinium, atomic_number_64


  • The clue is 64. Face-planted. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATEIT


  • The clue is 66. Dodge S.U.V.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DURANGO

    Possible Answer : Victoria_de_Durango, Durango


  • The clue is 69. Interior decorator's assertion that bold colors are back in style?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (17 letters)

    The answer: WHATSPASTELISPAST


  • The clue is 73. Like the view from Big Sur. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: COASTAL

    Possible Answer : coastal

    Possible Opposite Answer : inland


  • The clue is 75. Kind of farm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOLAR

    Possible Answer : solar


  • The clue is 76. Survive a round of musical chairs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SIT

    Possible Answer : sit_down, ride, pose, sit, sit_around, baby-sit, posture, model, seat

    Possible Opposite Answer : arise, stand


  • The clue is 77. Setting for the musical "Two by Two". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ARK

    Possible Answer : Ark, ark, Ark_of_the_Covenant


  • The clue is 78. Inveigh (against). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RAIL

    Possible Answer : rail_in, train, revile, track, vilify, inveigh, railing, rail_off, vituperate, fulminate, runway, rails, rail


  • The clue is 81. E-bike alternative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOPED

    Possible Answer : moon_about, mope_around, pout, mop_up, mow, moon_around, mope, wipe_up, mop, moped


  • The clue is 83. Smother, as with sauce. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DROWN

    Possible Answer : overwhelm, swim, drown, submerge


  • The clue is 87. Santa's routes on Christmas Eve?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: NOELFLYZONES


  • The clue is 91. "I categorically deny that!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ITSALIE


  • The clue is 93. Job listing abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EOE


  • The clue is 94. One might be organized by habitat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ZOO

    Possible Answer : menagerie, zoo, zoological_garden


  • The clue is 95. "A Death in the Family" novelist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AGEE

    Possible Answer : Agee, James_Agee


  • The clue is 97. Wall St. debut. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IPO

    Possible Answer : initial_public_offering, initial_offering, IPO


  • The clue is 98. Advice after one's rival scores a perfect ten?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (19 letters)

    The answer: DONTGETMADGETELEVEN


  • The clue is 104. "Me day" destination. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SPA

    Possible Answer : health_club, watering_hole, resort_hotel, health_spa, spa, watering_place


  • The clue is 106. Org. with a PreCheck option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TSA

    Possible Answer : TSA, Transportation_Security_Administration


  • The clue is 107. What fumaroles emit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STEAM

    Possible Answer : steam, steam_clean, steamer


  • The clue is 108. Like streets, but rarely alleyways. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NAMED

    Possible Answer : describe, constitute, key_out, list, mention, diagnose, advert, identify, cite, key, make, bring_up, call, appoint, discover, refer, distinguish, name, nominate


  • The clue is 109. River through Florence. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARNO

    Possible Answer : Arno_River, Arno, River_Arno


  • The clue is 111. Give an allowance?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LET

    Possible Answer : lease, get, allow, LET, Lashkar-e-Tayyiba, countenance, Army_of_the_Righteous, Army_of_the_Pure, net_ball, rent, have, Lashkar-e-Taiba, permit, Lashkar-e-Toiba, let

    Possible Opposite Answer : prevent, forbid, disallow


  • The clue is 114. Lukewarm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TEPID

    Possible Answer : lukewarm, halfhearted, half-hearted, tepid


  • The clue is 116. Had a session. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MET

    Possible Answer : fulfill, receive, run_into, cope_with, take_on, adjoin, encounter, assemble, conform_to, contact, run_across, foregather, play, fulfil, gather, get_together, fill, fit, come_across, see, forgather, suffer, satisfy, meet, converge, match, touch

    Possible Opposite Answer : diverge


  • The clue is 117. Airline's promise to improve its timeliness?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (21 letters)

    The answer: YOURDELAYSARENUMBERED


  • The clue is 124. Rim protector. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HUBCAP

    Possible Answer : hubcap


  • The clue is 125. "___ is to place as eternity is to time": Joseph Joubert. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPACE

    Possible Answer : distance, blank, infinite, quad, space, place, outer_space, blank_space


  • The clue is 126. Where the entire "Newhart" series actually took place. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: INADREAM


  • The clue is 127. Guiding principles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IDEALS

    Possible Answer : nonsuch, saint, apotheosis, nonpareil, ideal, paragon, nonesuch


  • The clue is 128. Hollandaise sauce ingredients. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: YOLKS

    Possible Answer : vitellus, egg_yolk, yolk


  • The clue is 129. They might get worn down while solving crosswords. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ERASERS

    Possible Answer : eraser


Down Clues and Answers: