Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query John_Deere. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query John_Deere. Sort by date Show all posts

Tuesday, May 6, 2025

NY Times Crossword Answers May 05, 2025 | Expert Breakdown & Tips

NY Times Crossword Complete Solution: May 05, 2025

Our expert breakdown helps you solve the May 05 NYT crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

Across Clues and Answers (35)

Clue #1: 1. Pester

5-letter answer Answer: ANNOY
Word Help: Synonyms: irritate, vex, rag

Clue #2: 6. Words to live by

5-letter answer Answer: MOTTO
Word Help: Synonyms: slogan, catchword, shibboleth

Clue #3: 11. Legal ___ (writing paper)

3-letter answer Answer: PAD
Word Help: Synonyms: fill_out, lard, aggrandize

Clue #4: 14. Undefeated boxer Ali

5-letter answer Answer: LAILA

Clue #5: 15. Stadium employee who checks your tickets

5-letter answer Answer: USHER
Word Help: Synonyms: doorkeeper, usher, Usher

Clue #6: 16. Sports figure informally called a "ribbie"

3-letter answer Answer: RBI
Word Help: Synonyms: rbi, run_batted_in

Clue #7: 17. The DeLorean in "Back to the Future," e.g.

11-letter answer Answer: TIMEMACHINE

Clue #8: 19. Hosp. surgery sites

3-letter answer Answer: ORS
Word Help: Synonyms: surgery, Oregon, operating_theater

Clue #9: 20. Nikon F2, for one

3-letter answer Answer: SLR

Clue #10: 21. Chicago airport named for a W.W. II ace

5-letter answer Answer: OHARE

Clue #11: 22. Apple desktop computer

4-letter answer Answer: IMAC

Clue #12: 23. More achy

5-letter answer Answer: SORER
Word Help: Synonyms: mad, sensitive, huffy

Clue #13: 26. Farmers' market setups

6-letter answer Answer: STANDS
Word Help: Synonyms: fend, pedestal, bandstand
Antonyms: sit, yield

Clue #14: 28. Furniture item that's usually next to a drill

13-letter answer Answer: DENTISTSCHAIR

Clue #15: 32. Disney film featuring Dwayne Johnson as the voice of Maui

5-letter answer Answer: MOANA

Clue #16: 33. Had but didn't divulge, as information

5-letter answer Answer: SATON

Clue #17: 34. Purple "superfood"

4-letter answer Answer: ACAI

Clue #18: 37. What's left after chopping down a tree

5-letter answer Answer: STUMP
Word Help: Synonyms: stomp, tree_stump, pulpit

Clue #19: 40. The "L" of 20-Across

4-letter answer Answer: LENS
Word Help: Synonyms: crystalline_lens, lense, lens_system

Clue #20: 41. Hoedown settings

5-letter answer Answer: BARNS
Word Help: Synonyms: barn, b

Clue #21: 43. Big name in farming equipment

5-letter answer Answer: DEERE
Word Help: Synonyms: Deere, John_Deere

Clue #22: 45. Information for a loan officer

13-letter answer Answer: CREDITHISTORY

Clue #23: 49. ___ de Lempicka, Art Deco painter

6-letter answer Answer: TAMARA

Clue #24: 50. "Such a shame!"

5-letter answer Answer: SOSAD

Clue #25: 52. China's most-grown crop

4-letter answer Answer: RICE
Word Help: Synonyms: rice, Sir_Tim_Rice, Timothy_Miles_Bindon_Rice

Clue #26: 53. Open, as a tube of toothpaste

5-letter answer Answer: UNCAP

Clue #27: 56. Got together

3-letter answer Answer: MET
Word Help: Synonyms: conform_to, take_on, get_together
Antonyms: diverge

Clue #28: 58. "Who am ___ judge?"

3-letter answer Answer: ITO

Clue #29: 59. "I've known them forever!"... or what 17-, 28- and 45-Across can collectively claim?

11-letter answer Answer: WEGOWAYBACK

Clue #30: 62. Up there in years

3-letter answer Answer: OLD
Word Help: Synonyms: sure-enough, old, sometime
Antonyms: new, young

Clue #31: 63. Carne ___ (taqueria option)

5-letter answer Answer: ASADA

Clue #32: 64. Unwelcome sound in a crowded subway car

5-letter answer Answer: ACHOO

Clue #33: 65. Garment at a merch table

3-letter answer Answer: TEE
Word Help: Synonyms: teeing_ground, tee_up, tee

Clue #34: 66. Wander from the group

5-letter answer Answer: STRAY
Word Help: Synonyms: ramble, err, divagate

Clue #35: 67. Considers, as a court case

5-letter answer Answer: HEARS
Word Help: Synonyms: find_out, take_heed, see

Across Clues and Answers (35)

Clue #1: 1. Secondary social media accounts, informally

4-letter answer Answer: ALTS
Word Help: Synonyms: ALT, altitude, EL

Clue #2: 2. Nervous people might chew on them

5-letter answer Answer: NAILS
Word Help: Synonyms: sail_through, nail, collar

Clue #3: 3. Numbskull

6-letter answer Answer: NIMROD
Word Help: Synonyms: Nimrod

Clue #4: 4. Cry at a soccer stadium

3-letter answer Answer: OLE

Clue #5: 5. Candied vegetable at Thanksgiving

3-letter answer Answer: YAM
Word Help: Synonyms: yam, yam_plant

Clue #6: 6. The "M" of T.M.I.

4-letter answer Answer: MUCH
Word Help: Synonyms: a_great_deal, often, practically
Antonyms: little

Clue #7: 7. Govt. org. known for its constructive criticism?

4-letter answer Answer: OSHA
Word Help: Synonyms: OSHA, Occupational_Safety_and_Health_Administration

Clue #8: 8. Feeling while walking in a desert

6-letter answer Answer: THIRST
Word Help: Synonyms: crave, starve, hunger

Clue #9: 9. Religious pillars

6-letter answer Answer: TENETS
Word Help: Synonyms: tenet, dogma

Clue #10: 10. Unrefined metal

3-letter answer Answer: ORE
Word Help: Synonyms: ore

Clue #11: 11. Companion who might wear a corsage or boutonniere

8-letter answer Answer: PROMDATE

Clue #12: 12. Skin scrape

8-letter answer Answer: ABRASION
Word Help: Synonyms: abrasion, scrape, detrition

Clue #13: 13. ___ golf (sport with baskets)

4-letter answer Answer: DISC
Word Help: Synonyms: platter, disk, phonograph_record

Clue #14: 18. Main arteries

6-letter answer Answer: AORTAS
Word Help: Synonyms: aorta

Clue #15: 22. Asthmatics' devices

8-letter answer Answer: INHALERS
Word Help: Synonyms: inhalator, inhaler

Clue #16: 24. "Jog my memory ..."

8-letter answer Answer: REMINDME

Clue #17: 25. Ambient music pioneer Brian

3-letter answer Answer: ENO

Clue #18: 27. Must-haves during heat waves, for short

3-letter answer Answer: ACS
Word Help: Synonyms: actinium, alternating_electric_current, Ac
Antonyms: direct_current

Clue #19: 29. QB miscue: Abbr.

3-letter answer Answer: INT

Clue #20: 30. ___ Arabia

5-letter answer Answer: SAUDI
Word Help: Synonyms: Saudi_Arabian, Saudi-Arabian, Saudi

Clue #21: 31. Some hosp. staffers

3-letter answer Answer: RNS
Word Help: Synonyms: RN, Rn, registered_nurse

Clue #22: 34. As easy as ___

3-letter answer Answer: ABC
Word Help: Synonyms: ABC's, alphabet, ABC

Clue #23: 35. Proof of purchase for an auto owner

8-letter answer Answer: CARTITLE

Clue #24: 36. 406, for the entire state of Montana

8-letter answer Answer: AREACODE

Clue #25: 38. Enero o abril

3-letter answer Answer: MES
Word Help: Synonyms: ME, Maine, Pine_Tree_State

Clue #26: 39. Business that may offer "pawdicures"

6-letter answer Answer: PETSPA

Clue #27: 42. One-named singer of "Chandelier," 2014

3-letter answer Answer: SIA

Clue #28: 44. Australian hopper, for short

3-letter answer Answer: ROO

Clue #29: 46. Most factual

6-letter answer Answer: TRUEST
Word Help: Synonyms: true, truthful, reliable
Antonyms: false, untruthful

Clue #30: 47. Plane's parking spot

6-letter answer Answer: HANGAR
Word Help: Synonyms: repair_shed, airdock, hangar

Clue #31: 48. Manufacturer of pianos and motorcycles

6-letter answer Answer: YAMAHA

Clue #32: 51. Interior designer's focus

5-letter answer Answer: DECOR
Word Help: Synonyms: decor, interior_decoration

Clue #33: 52. Prison outbreak

4-letter answer Answer: RIOT
Word Help: Synonyms: drunken_revelry, belly_laugh, carouse

Clue #34: 54. Final passage of a symphony

4-letter answer Answer: CODA
Word Help: Synonyms: finale, coda

Clue #35: 55. Not at home

4-letter answer Answer: AWAY
Word Help: Synonyms: by, away, forth
Antonyms: home

Clue #36: 57. Some U.F.C. bout enders

4-letter answer Answer: TKOS
Word Help: Synonyms: TKO, technical_knockout

Clue #37: 59. Once existed

3-letter answer Answer: WAS
Word Help: Synonyms: WA, comprise, embody
Antonyms: differ

Clue #38: 60. "Boo-___!" (triumphant shout)

3-letter answer Answer: YAH

Clue #39: 61. Pre-A.D., in dating

3-letter answer Answer: BCE
Word Help: Synonyms: BCE, B.C.E.

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, May Crossword Answers

Wednesday, October 23, 2024

No 27378, Wed Oct 23, 2024 NY Times Crossword by Matthew Stock and Brooke Husic

Across Clues :

1. Birth day party?, 6. Oyster relative, 10. Pick up the tab, 13. Canvas holder, 14. Princess with "space buns", 15. Warrior I or Warrior II, in yoga, 16. B.A. in Communications?, 19. Energizing force, 20. Doha native, 21. "Is that true about me?", 24. Stat for a successful squeeze play, 25. Confident, 26. M.S. in Biology?, 32. Cunning plans, 33. Accessory that might read "Prom King" or "Bride to Be", 34. Website builder, for short, 35. Reasonable, 36. Not accidental, 38. Tinder can be used for this, 39. College, to an Aussie, 40. Spot for drying dishes, 41. Contribute to the mix, 42. Ph.D. in Computing?, 46. "It seems to me," in online shorthand, 47. "___ Mubarak!" (greeting around Ramadan), 48. Marshall's friend on "How I Met Your Mother", 49. Genre for James Baldwin's "Giovanni's Room," familiarly, 52. "Nothing runs like a ___" (ad slogan), 54. Not distinguished by large differences … or an apt title for this puzzle?, 59. Gets along well, 60. Source of many an anonymous political quote, 61. Needing rinsing, maybe, 62. ___ throwing (trendy sport), 63. Secure to a dock, 64. Fashion sense

Wed Oct 23, 2024 NY Times Crossword
Wed Oct 23, 2024 NY Times Crossword


Down Clues :

1. Cabinet member Haaland, 2. Item fit into a thole, 3. Largest NATO member, 4. Graduation day wear at the University of Hawaii, 5. Distinguished athletes, 6. Dungeons & Dragons character with healing powers, 7. Hissing tire's problem, 8. Afflict, 9. Website that contributed to the decline of road atlases, 10. "Pearls" in a drink, 11. Word with error or experience, 12. Creature in the animated film "Abominable", 15. Pi's last name in "Life of Pi", 17. Bloodwork and such, in medical lingo, 18. Severe, 21. Energizes, 22. Italian fashion capital, to Italians, 23. Truly legendary, 25. Time period, 27. Alternative to white or wheat, 28. Tennis champion Naomi, 29. "Hooray for me!", 30. Obtain through logic, 31. Balanced, 36. Group of problem solvers?, 37. Bounce off the walls, say, 38. Prez depicted in a wheelchair at his D.C. memorial, 40. Verb on an invoice, 41. Speak to, 43. Garments worn by caber tossers, 44. Pot, 45. Ran out of battery, 49. Madly in love, 50. Plastic option, for short, 51. School that's home to Grace Hopper College, 52. Bird symbolizing obsolescence, 53. Acronymic achievement for Viola Davis, 55. South America's ___ de la Plata, 56. Sunbeam, 57. Soccer org. for Chelsea and Manchester United, 58. Symbol atop the pyramid on a dollar bill

Break down the NYT Crosswords: October 23, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Birth day party?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DOULA

    Possible Answer : monitrice, birthing_coach, doula, labor_coach


  • The clue is 6. Oyster relative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CLAM

    Possible Answer : clam, buck, dollar, one_dollar_bill, dollar_bill


  • The clue is 10. Pick up the tab. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BUY

    Possible Answer : grease_one's_palms, steal, purchase, corrupt, bargain, bribe, buy

    Possible Opposite Answer : sell


  • The clue is 13. Canvas holder. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EASEL

    Possible Answer : easel


  • The clue is 14. Princess with "space buns". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEIA


  • The clue is 15. Warrior I or Warrior II, in yoga. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: POSE

    Possible Answer : puzzle, dumbfound, posture, get, position, perplex, stick, flummox, bewilder, baffle, personate, nonplus, sit, beat, gravel, vex, set, pose, mystify, model, amaze, mannerism, impersonate, airs, put, affectation, present, stupefy, affectedness, lay, place


  • The clue is 16. B.A. in Communications?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: BRAILLEALPHABET


  • The clue is 19. Energizing force. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPARK

    Possible Answer : spark, trigger_off, flicker, trip, trigger, set_off, Muriel_Sarah_Spark, twinkle, Spark, discharge, sparkle, electric_arc, light, electric_discharge, touch_off, Muriel_Spark, arc, Dame_Muriel_Spark, spark_off, actuate, glint, activate


  • The clue is 20. Doha native. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: QATARI

    Possible Answer : Qatari, Katari


  • The clue is 21. "Is that true about me?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AMI


  • The clue is 24. Stat for a successful squeeze play. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RBI

    Possible Answer : run_batted_in, rbi


  • The clue is 25. Confident. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SURE

    Possible Answer : trusted, for_certain, sure_enough, sure, certain, indisputable, surely, certainly, sure_as_shooting, for_sure

    Possible Opposite Answer : uncertain, unsure


  • The clue is 26. M.S. in Biology?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: MICROSCOPESLIDE


  • The clue is 32. Cunning plans. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PLOYS

    Possible Answer : stratagem, ploy, gambit


  • The clue is 33. Accessory that might read "Prom King" or "Bride to Be". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SASH

    Possible Answer : cincture, girdle, window_sash, waistband, waistcloth, sash


  • The clue is 34. Website builder, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEV


  • The clue is 35. Reasonable. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SANE

    Possible Answer : sane, reasonable

    Possible Opposite Answer : insane


  • The clue is 36. Not accidental. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MEANT

    Possible Answer : entail, signify, imply, think, mean, intend, stand_for, have_in_mind, think_of


  • The clue is 38. Tinder can be used for this. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FIRE

    Possible Answer : flame, raise, fervor, fervency, flak, can, blast, flaming, evoke, arouse, fervidness, attack, ardour, flack, fire, burn, give_the_axe, displace, go_off, fervour, give_notice, ardor, discharge, force_out, elicit, sack, enkindle, fuel, dismiss, open_fire, burn_down, kindle, firing, give_the_sack, provoke, terminate, send_away

    Possible Opposite Answer : hire


  • The clue is 39. College, to an Aussie. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UNI


  • The clue is 40. Spot for drying dishes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RACK

    Possible Answer : gouge, squeeze, wheel, wrack, scud, extort, rack, torture, excruciate, wring, stand, single-foot, torment


  • The clue is 41. Contribute to the mix. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADDIN


  • The clue is 42. Ph.D. in Computing?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: POCKETHARDDRIVE


  • The clue is 46. "It seems to me," in online shorthand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IMHO


  • The clue is 47. "___ Mubarak!" (greeting around Ramadan). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EID


  • The clue is 48. Marshall's friend on "How I Met Your Mother". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TED

    Possible Answer : Teddy_boy, Ted


  • The clue is 49. Genre for James Baldwin's "Giovanni's Room," familiarly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GAYLIT


  • The clue is 52. "Nothing runs like a ___" (ad slogan). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DEERE

    Possible Answer : John_Deere, Deere


  • The clue is 54. Not distinguished by large differences … or an apt title for this puzzle?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: AMATTEROFDEGREE


  • The clue is 59. Gets along well. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GELS

    Possible Answer : gelatin, gel, colloidal_gel, mousse


  • The clue is 60. Source of many an anonymous political quote. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AIDE

    Possible Answer : aide-de-camp, adjutant, auxiliary, aide


  • The clue is 61. Needing rinsing, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOAPY

    Possible Answer : fulsome, buttery, unctuous, oleaginous, saponaceous, smarmy, soapy, oily


  • The clue is 62. ___ throwing (trendy sport). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AXE

    Possible Answer : ax, axe


  • The clue is 63. Secure to a dock. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MOOR

    Possible Answer : moorland, moor, wharf, tie_up, Moor, berth


  • The clue is 64. Fashion sense. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STYLE

    Possible Answer : fashion, trend, mode, style, way, expressive_style, elan, title, dash, stylus, vogue, manner, flair, panache


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Cabinet member Haaland. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEB

    Possible Answer: debutante, deb

  • The clue is 2. Item fit into a thole. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OAR

    Possible Answer: oar

  • The clue is 3. Largest NATO member. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: USA

    Possible Answer: U.S., Army, United_States_Army, US_Army, USA, United_States, U._S._Army, U.S.A., United_States_of_America, the_States, America, US

  • The clue is 4. Graduation day wear at the University of Hawaii. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEIS

    Possible Answer: lei, coronal, chaplet, wreath, garland

  • The clue is 5. Distinguished athletes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ALLPROS

  • The clue is 6. Dungeons & Dragons character with healing powers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CLERIC

    Possible Answer: divine, cleric, ecclesiastic, churchman

  • The clue is 7. Hissing tire's problem. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEAK

    Possible Answer: making_water, leak_out, wetting, news_leak, leak, outflow, escape, leakage, passing_water

  • The clue is 8. Afflict. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AIL

    Possible Answer: garlic, pain, trouble, ail

  • The clue is 9. Website that contributed to the decline of road atlases. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: MAPQUEST

    Possible Answer: MapQuest, mapquest

  • The clue is 10. "Pearls" in a drink. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BOBA

  • The clue is 11. Word with error or experience. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: USER

    Possible Answer: exploiter, user, drug_user, substance_abuser

  • The clue is 12. Creature in the animated film "Abominable". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YETI

    Possible Answer: yeti, abominable_snowman

  • The clue is 15. Pi's last name in "Life of Pi". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PATEL

  • The clue is 17. Bloodwork and such, in medical lingo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LABS

    Possible Answer: science_lab, science_laboratory, research_lab, laboratory, research_laboratory, lab

  • The clue is 18. Severe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HARSH

    Possible Answer: harsh, rough, abrasive, coarse

    Possible Opposite Answer : fine

  • The clue is 21. Energizes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AMPSUP

  • The clue is 22. Italian fashion capital, to Italians. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MILANO

    Possible Answer: Milan, Milano

  • The clue is 23. Truly legendary. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ICONIC

    Possible Answer: iconic

  • The clue is 25. Time period. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SPAN

    Possible Answer: duo, couplet, cross, twosome, sweep, brace, pair, duad, twain, yoke, dyad, straddle, traverse, duet, span, couple, distich, bridge

  • The clue is 27. Alternative to white or wheat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RYE

    Possible Answer: rye, rye_whisky, Secale_cereale, rye_whiskey

  • The clue is 28. Tennis champion Naomi. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OSAKA

    Possible Answer: Osaka

  • The clue is 29. "Hooray for me!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IDIDIT

  • The clue is 30. Obtain through logic. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DERIVE

    Possible Answer: descend, derive, come, deduce, infer, educe, deduct, gain

  • The clue is 31. Balanced. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EVENED

    Possible Answer: level, flush, even, even_out

  • The clue is 36. Group of problem solvers?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: MATHTEAM

  • The clue is 37. Bounce off the walls, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ECHO

    Possible Answer: repeat, Echo, reverberate, replication, ring, echo, sound_reflection, reverberation, resound, recall

  • The clue is 38. Prez depicted in a wheelchair at his D.C. memorial. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FDR

    Possible Answer: President_Roosevelt, Franklin_Roosevelt, Franklin_Delano_Roosevelt, F._D._Roosevelt, President_Franklin_Roosevelt, Roosevelt, FDR

  • The clue is 40. Verb on an invoice. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: REMIT

    Possible Answer: send_back, defer, table, remitment, hold_over, put_over, slacken, remission, prorogue, shelve, set_back, put_off, remit, postpone, remand

  • The clue is 41. Speak to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ADDRESS

    Possible Answer: direct, treat, deal, speech, reference, turn_to, name_and_address, call, address, savoir-faire, speak, destination, cover, handle, accost, plow, come_up_to, computer_address

  • The clue is 43. Garments worn by caber tossers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KILTS

    Possible Answer: kilt

  • The clue is 44. Pot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: REEFER

    Possible Answer: marijuana_cigarette, reefer, joint, stick, spliff

  • The clue is 45. Ran out of battery. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DIED

    Possible Answer: decease, drop_dead, perish, break_down, conk, give_out, give_way, croak, die_out, break, pass, go, fail, give-up_the_ghost, become_flat, buy_the_farm, go_bad, expire, exit, kick_the_bucket, snuff_it, cash_in_one's_chips, choke, pass_away, pall, pop_off, conk_out, die

    Possible Opposite Answer : be_born

  • The clue is 49. Madly in love. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GAGA

    Possible Answer: doddering, senile, wild, doddery, dotty, gaga, crazy

  • The clue is 50. Plastic option, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AMEX

    Possible Answer: American_Stock_Exchange, Curb, AMEX

  • The clue is 51. School that's home to Grace Hopper College. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YALE

    Possible Answer: Yale, Yale_University, Elihu_Yale

  • The clue is 52. Bird symbolizing obsolescence. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DODO

    Possible Answer: dodo, fossil, Raphus_cucullatus, fogey, fogy

  • The clue is 53. Acronymic achievement for Viola Davis. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EGOT

  • The clue is 55. South America's ___ de la Plata. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RIO

    Possible Answer: Rio_de_Janeiro, Rio

  • The clue is 56. Sunbeam. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RAY

    Possible Answer: shaft, beam_of_light, ray_of_light, irradiation, re, radiate, electron_beam, irradiate, shaft_of_light, light_beam, beam, ray

  • The clue is 57. Soccer org. for Chelsea and Manchester United. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EPL

  • The clue is 58. Symbol atop the pyramid on a dollar bill. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EYE

    Possible Answer: heart, center, middle, centre, eyeball, eye, oculus, optic

Sunday, August 11, 2024

NYT Sunday, August 11, 2024 Crossword Clues Hints | Answers - Solution Blog

The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.

NYT Sunday, August 11, 2024 Crossword Clues Hints | Answers - Solution Blog
NYT Sunday, August 11, 2024 Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: August 11, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues and Answers:
  • The clue is 1. Shoots for the moon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ASPIRES

    Possible Answer : aspire, shoot_for, aim, draw_a_bead_on


  • The clue is 8. Saudi's neighbor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IRAQI

    Possible Answer : Iraqi, Iraki


  • The clue is 13. Gets ready to surf, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LOGSON


  • The clue is 19. Annoyance for a shopkeeper. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: LOITERER

    Possible Answer : loiterer, lingerer


  • The clue is 21. Japanese takeout option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BENTO


  • The clue is 22. Best of all possible worlds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: UTOPIA

    Possible Answer : Sion, Utopia, utopia, Zion

    Possible Opposite Answer : dystopia


  • The clue is 23. Say "O di" instead of "I do"?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (21 letters)

    The answer: EXCHANGEWEDDINGVOWELS


  • The clue is 26. Le Mans race unit: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: KIL


  • The clue is 27. Keep from happening. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AVERT

    Possible Answer : obviate, debar, turn_away, deflect, head_off, avoid, forefend, ward_off, avert, fend_off, forfend, stave_off


  • The clue is 28. "Once Upon a Mattress" prop. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PEA

    Possible Answer : pea_plant, pea


  • The clue is 29. Longtime hair removal brand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NEET


  • The clue is 30. Word with hose or line. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PANTY

    Possible Answer : pantie, step-in, scanty, panty


  • The clue is 32. Sewing machine pioneer Howe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ELIAS

    Possible Answer : Charles_Lamb, Elia, Lamb


  • The clue is 34. Expert conclusion?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ISE


  • The clue is 37. Like some wits and wines. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DRY

    Possible Answer : teetotal, juiceless, ironical, prohibitionist, ironic, wry, dry, dry_out

    Possible Opposite Answer : wet, sweet, phlegmy


  • The clue is 38. Eviction notice sent to a New York deli owner?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (19 letters)

    The answer: PACKYOURBAGELSANDGO


  • The clue is 43. Roadwork might push it back, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ETA

    Possible Answer : Basque_Fatherland_and_Liberty, eta, Basque_Homeland_and_Freedom, Euskadi_ta_Askatasuna, ETA


  • The clue is 44. Like many London skies. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GREY

    Possible Answer : Charles_Grey, grayness, gray-haired, grayish, grey-headed, grey-haired, Lady_Jane_Grey, Second_Earl_Grey, gray-headed, greyness, Grey, white-haired, grey, gray, hoary, Zane_Grey, greyish, hoar, grizzly


  • The clue is 45. Something fishy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ROE

    Possible Answer : roe, hard_roe


  • The clue is 46. Back in time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AGO

    Possible Answer : ago, agone


  • The clue is 47. Scatterbrain. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: AIRHEAD

    Possible Answer : airhead


  • The clue is 50. "This thing is SHARP! It handles potatoes and carrots with ease," e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: PEELERREVIEW


  • The clue is 56. "The Kiss" sculptor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RODIN

    Possible Answer : Rodin, Auguste_Rodin, Francois_Auguste_Rene_Rodin


  • The clue is 57. Stage a hostile takeover of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: USURP

    Possible Answer : seize, take_over, usurp, arrogate, assume


  • The clue is 60. Blue dye. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANIL

    Possible Answer : Indigofera_suffruticosa, indigotin, indigo, anil, Indigofera_anil


  • The clue is 61. Inits. for a hit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SRO


  • The clue is 62. Dept. store inventory. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GDS

    Possible Answer : soman, GD, Gd, gadolinium, atomic_number_64


  • The clue is 64. Face-planted. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATEIT


  • The clue is 66. Dodge S.U.V.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DURANGO

    Possible Answer : Victoria_de_Durango, Durango


  • The clue is 69. Interior decorator's assertion that bold colors are back in style?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (17 letters)

    The answer: WHATSPASTELISPAST


  • The clue is 73. Like the view from Big Sur. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: COASTAL

    Possible Answer : coastal

    Possible Opposite Answer : inland


  • The clue is 75. Kind of farm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOLAR

    Possible Answer : solar


  • The clue is 76. Survive a round of musical chairs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SIT

    Possible Answer : sit_down, ride, pose, sit, sit_around, baby-sit, posture, model, seat

    Possible Opposite Answer : arise, stand


  • The clue is 77. Setting for the musical "Two by Two". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ARK

    Possible Answer : Ark, ark, Ark_of_the_Covenant


  • The clue is 78. Inveigh (against). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RAIL

    Possible Answer : rail_in, train, revile, track, vilify, inveigh, railing, rail_off, vituperate, fulminate, runway, rails, rail


  • The clue is 81. E-bike alternative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOPED

    Possible Answer : moon_about, mope_around, pout, mop_up, mow, moon_around, mope, wipe_up, mop, moped


  • The clue is 83. Smother, as with sauce. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DROWN

    Possible Answer : overwhelm, swim, drown, submerge


  • The clue is 87. Santa's routes on Christmas Eve?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: NOELFLYZONES


  • The clue is 91. "I categorically deny that!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ITSALIE


  • The clue is 93. Job listing abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EOE


  • The clue is 94. One might be organized by habitat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ZOO

    Possible Answer : menagerie, zoo, zoological_garden


  • The clue is 95. "A Death in the Family" novelist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AGEE

    Possible Answer : Agee, James_Agee


  • The clue is 97. Wall St. debut. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IPO

    Possible Answer : initial_public_offering, initial_offering, IPO


  • The clue is 98. Advice after one's rival scores a perfect ten?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (19 letters)

    The answer: DONTGETMADGETELEVEN


  • The clue is 104. "Me day" destination. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SPA

    Possible Answer : health_club, watering_hole, resort_hotel, health_spa, spa, watering_place


  • The clue is 106. Org. with a PreCheck option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TSA

    Possible Answer : TSA, Transportation_Security_Administration


  • The clue is 107. What fumaroles emit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STEAM

    Possible Answer : steam, steam_clean, steamer


  • The clue is 108. Like streets, but rarely alleyways. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NAMED

    Possible Answer : describe, constitute, key_out, list, mention, diagnose, advert, identify, cite, key, make, bring_up, call, appoint, discover, refer, distinguish, name, nominate


  • The clue is 109. River through Florence. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARNO

    Possible Answer : Arno_River, Arno, River_Arno


  • The clue is 111. Give an allowance?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LET

    Possible Answer : lease, get, allow, LET, Lashkar-e-Tayyiba, countenance, Army_of_the_Righteous, Army_of_the_Pure, net_ball, rent, have, Lashkar-e-Taiba, permit, Lashkar-e-Toiba, let

    Possible Opposite Answer : prevent, forbid, disallow


  • The clue is 114. Lukewarm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TEPID

    Possible Answer : lukewarm, halfhearted, half-hearted, tepid


  • The clue is 116. Had a session. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MET

    Possible Answer : fulfill, receive, run_into, cope_with, take_on, adjoin, encounter, assemble, conform_to, contact, run_across, foregather, play, fulfil, gather, get_together, fill, fit, come_across, see, forgather, suffer, satisfy, meet, converge, match, touch

    Possible Opposite Answer : diverge


  • The clue is 117. Airline's promise to improve its timeliness?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (21 letters)

    The answer: YOURDELAYSARENUMBERED


  • The clue is 124. Rim protector. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HUBCAP

    Possible Answer : hubcap


  • The clue is 125. "___ is to place as eternity is to time": Joseph Joubert. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPACE

    Possible Answer : distance, blank, infinite, quad, space, place, outer_space, blank_space


  • The clue is 126. Where the entire "Newhart" series actually took place. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: INADREAM


  • The clue is 127. Guiding principles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IDEALS

    Possible Answer : nonsuch, saint, apotheosis, nonpareil, ideal, paragon, nonesuch


  • The clue is 128. Hollandaise sauce ingredients. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: YOLKS

    Possible Answer : vitellus, egg_yolk, yolk


  • The clue is 129. They might get worn down while solving crosswords. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ERASERS

    Possible Answer : eraser


Down Clues and Answers: