Across Clues :
1. Strikes, perhaps, 6. Animal cry that sounds like a Greek letter, 9. Girls, ___ (nonprofit since 1864), 12. Find on the radio, 14. Move, in real estate lingo, 15. Woman on un árbol genealógico, 16. Value, 17. More slippery, 18. TV channel showing lots of pitches, 19. Disclaimer on a sale poster, 23. Contradict, 24. Save money on one's commute home, perhaps, 26. Actor who played a character with the same first name on "Two and a Half Men", 29. You can see right through it, 30. Up to ___, 31. Like nearly everybody on a Reply All thread, 32. Genre influenced by Jamaica's independence, 34. Puts on a Christmas list, say, 36. Some young studs, 40. Lisbon's land: Abbr., 41. First name in student loans, 42. Louvre Pyramid architect, 43. ___ facto, 46. Skeptics, 49. Half of a sprinter's pair, 51. One of the four classical elements, along with ignis, aqua and terra, 52. 53-Across feature, as seen three times in this puzzle, 53. Test required for all C.I.A. applicants … or a hint to this puzzle's theme, 57. Major British tabloid, with "The", 58. When sudden death can occur, for short, 60. "Understood", 61. Caribbean clock setting: Abbr., 62. New Mexico county or its seat, 63. Early bird's bedtime, maybe, 64. Baseball players who only bat, for short, 65. Snide chuckle, 66. Boardroom support
![]() |
Thu Oct 03, 2024 NY Times Crossword Clues Hints |
Down Clues :
1. Cocido or callaloo, 2. Luxuriant, 3. Like some dog collars, 4. Tool used in making applesauce and mashed potatoes, 5. Metal marble, 6. Human-shaped board game piece, 7. Singer/songwriter Goulding, 8. Truly awful, with "the", 9. City that's absolutely "gorges", 10. Leaf maker, 11. "There's no way!", 13. Mantra chants, 14. Went door to door for, 20. Performer at 2024's Super Bowl halftime show, 22. Wash against, as waves on the shore, 25. It fits under a tongue, 26. Busy Apr. professional, 27. Contracts, 28. Derides, 31. Budget planner, for short, 33. Half sister of Kim, Khloé and Kourtney, 35. TV character who said "Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them", 36. City name in Genesis, 37. Runs, 38. "___ outta here!", 39. Female friend, casually, 41. Elitists, 43. "What a shame!", 44. Major media campaign, say, 45. N.F.L. franchise that went its first 20 seasons without a single winning record, 47. "Darn it!", 48. Home to "star-cross'd lovers", 50. Urban artist?, 51. Longhorn's college rival, 54. Philosophical darkness, 55. Decorate, as a baker might, 56. Web code, 59. When doubled, dance move accompanying the Whip
Break down the NYT Crosswords: October 03, 2024
Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.
Across Clues with Answers:
-
The clue is 1. Strikes, perhaps. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SLAPS
Possible Answer : slap, smacking, smack
-
The clue is 6. Animal cry that sounds like a Greek letter. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: MEW
Possible Answer : meow, miaul, sea_mew, miaou, miaow, mew_gull, mew, Larus_canus
-
The clue is 9. Girls, ___ (nonprofit since 1864). Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: INC
Possible Answer : INC, Iraqi_National_Congress
-
The clue is 12. Find on the radio. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: TUNETO
-
The clue is 14. Move, in real estate lingo. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: RELO
-
The clue is 15. Woman on un árbol genealógico. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: TIA
Possible Answer : transient_ischemic_attack, TIA
-
The clue is 16. Value. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: ESTEEM
Possible Answer : take_to_be, prize, esteem, admiration, regard, prise, regard_as, repute, look_upon, look_on, value, think_of, respect
Possible Opposite Answer : disrespect, disesteem
-
The clue is 17. More slippery. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: EELIER
-
The clue is 18. TV channel showing lots of pitches. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: HSN
-
The clue is 19. Disclaimer on a sale poster. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (17 letters)
The answer: WHILESUPPLIESLAST
-
The clue is 23. Contradict. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: BELIE
Possible Answer : contradict, misrepresent, negate, belie
-
The clue is 24. Save money on one's commute home, perhaps. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)
The answer: SPLITACAB
-
The clue is 26. Actor who played a character with the same first name on "Two and a Half Men". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)
The answer: CHARLIESHEEN
-
The clue is 29. You can see right through it. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: PANE
Possible Answer : window_glass, acid, loony_toons, window_pane, Zen, pane_of_glass, back_breaker, Lucy_in_the_sky_with_diamonds, superman, dot, dose, paneling, Elvis, panelling, battery-acid, pane
-
The clue is 30. Up to ___. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: PAR
Possible Answer : equality, par, equivalence, equation
-
The clue is 31. Like nearly everybody on a Reply All thread. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: CCED
-
The clue is 32. Genre influenced by Jamaica's independence. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: SKA
-
The clue is 34. Puts on a Christmas list, say. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: ASKSFOR
-
The clue is 36. Some young studs. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: BOYTOYS
-
The clue is 40. Lisbon's land: Abbr.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: POR
-
The clue is 41. First name in student loans. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: SALLIE
-
The clue is 42. Louvre Pyramid architect. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: PEI
Possible Answer : I._M._Pei, Ieoh_Ming_Pei, Pei
-
The clue is 43. ___ facto. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: IPSO
-
The clue is 46. Skeptics. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)
The answer: NONBELIEVERS
Possible Answer : disbeliever, unbeliever, nonbeliever
-
The clue is 49. Half of a sprinter's pair. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)
The answer: TRACKSHOE
-
The clue is 51. One of the four classical elements, along with ignis, aqua and terra. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: AER
-
The clue is 52. 53-Across feature, as seen three times in this puzzle. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SPIKE
Possible Answer : ear, spindle, transfix, spike_heel, empale, spike, fortify, impale, lace, capitulum, stiletto_heel, spike_out
-
The clue is 53. Test required for all C.I.A. applicants … or a hint to this puzzle's theme. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)
The answer: POLYGRAPH
Possible Answer : polygraph
-
The clue is 57. Major British tabloid, with "The". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: SUN
Possible Answer : Sun, Lord's_Day, insolate, sunbathe, solarise, Sunday, sunlight, sun, Dominicus, solarize, sunshine
-
The clue is 58. When sudden death can occur, for short. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: INOT
-
The clue is 60. "Understood". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: IGOTIT
-
The clue is 61. Caribbean clock setting: Abbr.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: AST
-
The clue is 62. New Mexico county or its seat. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: TAOS
Possible Answer : Taoist, Taos, Tao
-
The clue is 63. Early bird's bedtime, maybe. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: NINEPM
-
The clue is 64. Baseball players who only bat, for short. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: DHS
-
The clue is 65. Snide chuckle. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: HEH
-
The clue is 66. Boardroom support. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: EASEL
Possible Answer : easel
Down Clues and Answers:
-
The clue is 1. Cocido or callaloo. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: STEW
Possible Answer: brood, sweat, grizzle, fret, swither, stew, lather, grudge
-
The clue is 2. Luxuriant. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: LUSH
Possible Answer: soaker, lavish, succulent, alcoholic, lush, profuse, plushy, lucullan, exuberant, boozer, luxuriant, dipsomaniac, plush, alky, riotous, souse
-
The clue is 3. Like some dog collars. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)
The answer: ANTIBARK
-
The clue is 4. Tool used in making applesauce and mashed potatoes. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: PEELER
Possible Answer: stripper, striptease, exotic_dancer, striptease_artist, stripteaser, ecdysiast, peeler
-
The clue is 5. Metal marble. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: STEELIE
-
The clue is 6. Human-shaped board game piece. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: MEEPLE
-
The clue is 7. Singer/songwriter Goulding. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: ELLIE
-
The clue is 8. Truly awful, with "the". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: WORST
Possible Answer: worst, sorry, spoiled, forged, spoilt, uncollectible, rack_up, mop_up, unsound, regretful, unfit, high-risk, risky, whip, big, speculative, bad, defective, pip, tough
Possible Opposite Answer : unregretful, good, best
-
The clue is 9. City that's absolutely "gorges". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: ITHACA
Possible Answer: Ithaki, Ithaca
-
The clue is 10. Leaf maker. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: NISSAN
Possible Answer: Nisan, Nissan
-
The clue is 11. "There's no way!". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: CANTBE
-
The clue is 13. Mantra chants. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: OMS
-
The clue is 14. Went door to door for. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: REPPED
-
The clue is 20. Performer at 2024's Super Bowl halftime show. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: USHER
Possible Answer: Usher, Ussher, doorkeeper, James_Ussher, James_Usher, show, usher, guide
-
The clue is 22. Wash against, as waves on the shore. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: LAPAT
-
The clue is 25. It fits under a tongue. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: INSOLE
Possible Answer: innersole, insole
-
The clue is 26. Busy Apr. professional. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: CPA
Possible Answer: certified_public_accountant, CPA
-
The clue is 27. Contracts. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: HAS
Possible Answer: stimulate, induce, hold, HA, let, get, make, hour_angle, have, throw, own, birth, give_birth, sustain, cause, bear, deliver, give, ingest, take, take_in, accept, receive, possess, experience, consume, have_got, feature, suffer
Possible Opposite Answer : refuse, abstain, lack
-
The clue is 28. Derides. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: SCORNS
Possible Answer: despise, spurn, freeze_off, reject, turn_down, despite, disdain, pooh-pooh, scorn, contemn, contempt
-
The clue is 31. Budget planner, for short. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: CFO
Possible Answer: CFO, chief_financial_officer
-
The clue is 33. Half sister of Kim, Khloé and Kourtney. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: KYLIE
Possible Answer: kiley, kylie
-
The clue is 35. TV character who said "Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SPOCK
Possible Answer: Spock, Benjamin_Spock
-
The clue is 36. City name in Genesis. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: BABEL
Possible Answer: Babel, Tower_of_Babel, babel
-
The clue is 37. Runs. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)
The answer: OPERATES
Possible Answer: go, maneuver, mesh, lock, operate_on, manoeuver, work, operate, engage, manoeuvre, function, control, run
Possible Opposite Answer : disengage, malfunction
-
The clue is 38. "___ outta here!". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: YER
-
The clue is 39. Female friend, casually. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: SIS
Possible Answer: Si, si, te, Systeme_International, sister, International_System, silicon, sis, International_System_of_Units, atomic_number_14, SI_unit, Systeme_International_d'Unites, SI_system, SI, ti
Possible Opposite Answer : brother
-
The clue is 41. Elitists. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: SNOOTS
Possible Answer: nozzle, schnoz, honker, snout, beak, snoot, hooter, snot, schnozzle, snob, prig
-
The clue is 43. "What a shame!". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: ITSSAD
-
The clue is 44. Major media campaign, say. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: PRPUSH
-
The clue is 45. N.F.L. franchise that went its first 20 seasons without a single winning record. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: SAINTS
Possible Answer: nonsuch, enshrine, angel, holy_person, canonize, canonise, nonpareil, paragon, apotheosis, holy_man, saint, ideal, nonesuch
-
The clue is 47. "Darn it!". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: OHPOOH
-
The clue is 48. Home to "star-cross'd lovers". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: VERONA
Possible Answer: Verona
-
The clue is 50. Urban artist?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: KEITH
-
The clue is 51. Longhorn's college rival. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: AGGIE
-
The clue is 54. Philosophical darkness. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: YIN
Possible Answer: yin
Possible Opposite Answer : yang
-
The clue is 55. Decorate, as a baker might. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: PIPE
Possible Answer: pipe, tube, pipework, tobacco_pipe, shriek, organ_pipe, piping, pipage, pipe_up, shrill
-
The clue is 56. Web code. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: HTML
Possible Answer: HTML, hypertext_mark-up_language, hypertext_markup_language
-
The clue is 59. When doubled, dance move accompanying the Whip. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: NAE