Search Clues

Showing posts with label sa. Show all posts
Showing posts with label sa. Show all posts

Saturday, September 21, 2024

Saturday September 21, 2024 NY Times Crossword Answers

This crossword puzzle was in the New York times on the 21/09/2024 and there are several clues; some of them are literary while others are funny and creative. For those who appreciate crosswords, solving these clues is both enjoyable and a challenge. If you have a specific word in mind, which you are attempting to fit into the puzzle, or if you simply want to ensure you are correct in solving it, we assist in solving the puzzle. Below are the NYT crossword clues as well as professional advice and solutions that can be helpful in the process.

NY Times Crossword Clues for September 21, 2024
NY Times Crossword Clues for September 21, 2024


As to how this can be done, let’s start with the example of the NYT crossword puzzle for September 21, 2024, and the process of ignoring both the across and the down clues. Here are the answers, some of the reasons and for some of the more challenging ones, a few hints to start you off. tt all the information below.

Across Clues for September 21, 2024

  • The clue is 1. Namesake of the channel separating Madagascar from the African mainland. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: MOZAMBIQUE

    Possible Answer : Mocambique, Republic_of_Mozambique, Mozambique


  • The clue is 11. Go quickly (past). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SAIL

    Possible Answer : sweep, voyage, canvas, sail, canvass, cruise, sheet, navigate


  • The clue is 15. "What a crazy thing to do!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: AREYOUNUTS


  • The clue is 16. That being the case. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IFSO


  • The clue is 17. "Been there". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ICANRELATE


  • The clue is 18. Small songbirds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TITS

    Possible Answer : knocker, nipple, boob, titmouse, breast, pap, titty, tit, bosom, mamilla, teat, mammilla


  • The clue is 19. The W.N.B.A.'s Wings, on scoreboards. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DAL

    Possible Answer : dal, dekaliter, dkl, dekalitre, decaliter, decalitre


  • The clue is 20. Releaser of electrons. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANODE

    Possible Answer : anode

    Possible Opposite Answer : cathode


  • The clue is 21. Nickname for Alexander, in Slavic cultures. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SACHA


  • The clue is 22. Word on a construction sign. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SLOW

    Possible Answer : retard, tiresome, behind, sluggish, decelerate, boring, deadening, irksome, slowly, dumb, tardily, dim, slow_up, slack, dull, wearisome, dense, ho-hum, tedious, easy, slow_down, slow, slacken, obtuse

    Possible Opposite Answer : quickly, accelerate, fast


  • The clue is 23. Appealing outcome, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: RETRIAL

    Possible Answer : retrial


  • The clue is 25. They might bite the dust. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MITES

    Possible Answer : speck, soupcon, pinch, tinge, hint, jot, mite, touch


  • The clue is 27. Florida city where the "The Greatest Show on Earth" was once headquartered. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SARASOTA

    Possible Answer : Sarasota


  • The clue is 28. Two o' clock?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HANDS

    Possible Answer : workforce, script, paw, hand, manpower, helping_hand, bridge_player, hands, pass_on, give, men, reach, handwriting, hired_man, manus, work_force, turn_over, mitt, pass, deal, hired_hand, custody


  • The clue is 29. Sharp, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TANGY

    Possible Answer : lemony, tart, sourish, lemonlike, tangy


  • The clue is 30. "Apocalypse Now" setting, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NAM


  • The clue is 31. Newspaper section. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARTS

    Possible Answer : artistic_creation, humanities, graphics, fine_art, humanistic_discipline, prowess, nontextual_matter, art, artwork, artistic_production, artistry, liberal_arts, arts


  • The clue is 32. Business with the stock symbol WOOF. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PETCO


  • The clue is 33. Jamaican folk song about overnight labor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DAYO


  • The clue is 34. Sault ___ Marie International Bridge (Michigan-Ontario connector). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: STE


  • The clue is 35. A whole bunch of people in a row. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MELEE

    Possible Answer : melee, battle_royal, scrimmage


  • The clue is 36. Works on a loop, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CODES

    Possible Answer : rag, twit, tantalise, dupe, tease, code, computer_code, tantalize, rally, taunt, encipher, put_on, slang, befool, cod, inscribe, write_in_code, encrypt, fool, take_in, put_one_over, cipher, put_one_across, cypher, ride, codification, razz, bait, gull


  • The clue is 37. Sky-high prices?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: AIRFARES

    Possible Answer : airfare


  • The clue is 39. Sci-fi awards. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HUGOS

    Possible Answer : Hugo, Victor-Marie_Hugo, Victor_Hugo


  • The clue is 40. Put on an unconvincing accent or laugh way too hard, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: HAMITUP


  • The clue is 41. Food often served with wet wipes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RIBS

    Possible Answer : blackguard, ridicule, jest_at, guy, poke_fun, laugh_at, rib, costa, make_fun, roast


  • The clue is 42. Top-tier. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ELITE

    Possible Answer : elite_group, elect, elite


  • The clue is 43. Country with "kreyòl" as an official language. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HAITI

    Possible Answer : Hayti, Haiti, Hispaniola, Republic_of_Haiti


  • The clue is 45. What Los Angeles and New York are represented in twice: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NFL


  • The clue is 48. "Stuff happens". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALAS

    Possible Answer : unfortunately, ala, alas, regrettably, unluckily

    Possible Opposite Answer : fortunately, luckily


  • The clue is 49. Custardy French dessert. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: POTDECREME


  • The clue is 51. Actor Malek. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RAMI

    Possible Answer : ramus


  • The clue is 52. Poor resolution, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ANTICLIMAX

    Possible Answer : anticlimax, bathos


  • The clue is 53. Osiris or Isis, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TWIN

    Possible Answer : Twin, similitude, mate, matching, Gemini, match, counterpart, Twin_Falls, couple, twin, duplicate, pair, twinned, parallel


  • The clue is 54. Butt text?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: PEACHEMOJI


Down Clues for September 21, 2024:

  • The clue is 1. 2019 best seller subtitled "Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MAID

    Possible Answer: amah, maiden, maidservant, housemaid, maid

  • The clue is 2. Part of a pod. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ORCA

    Possible Answer: Orcinus_orca, killer, killer_whale, orca, sea_wolf, grampus

  • The clue is 3. Fire. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ZEAL

    Possible Answer: readiness, zeal, ardour, eagerness, forwardness, ardor, elan

  • The clue is 4. First name in Objectivism. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AYN

  • The clue is 5. Miles ___, Spider-Man's alter ego in the "Spider-Verse" movies. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: MORALES

    Possible Answer: morale, esprit_de_corps, team_spirit

  • The clue is 6. Half a South American capital name. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BUENOS

  • The clue is 7. How a truck may descend a hill. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: INLOW

  • The clue is 8. Difficult figure-skating jump. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: QUAD

    Possible Answer: musculus_quadriceps_femoris, quadriceps, space, quadrangle, quadriceps_femoris, quad, quadruplet

  • The clue is 9. It is said. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: UTTERANCE

    Possible Answer: utterance, vocalization

  • The clue is 10. Commercial ending. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESE

    Possible Answer: east_southeast, ESE

  • The clue is 11. Instruments with movable frets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SITARS

    Possible Answer: sitar

  • The clue is 12. Lover. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: AFICIONADO

    Possible Answer: aficionado

  • The clue is 13. "So, you're saying you're in?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ISTHATAYES

  • The clue is 14. U.S. city with the motto "Where Discoveries are Made". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: LOSALAMOS

  • The clue is 21. Inn range?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STAY

    Possible Answer: persist, continue, ride_out, outride, appease, stoppage, check, hitch, stick, stay, stick_around, last_out, quell, remain, stop, delay, rest, detain, bide, arrest, stay_on, abide, stay_put, halt

    Possible Opposite Answer : depart, move, change

  • The clue is 22. Health class topic, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STDS

    Possible Answer: dose, Cupid's_itch, sexually_transmitted_disease, STD, Doctor_of_Sacred_Theology, Venus's_curse, VD, venereal_infection, Cupid's_disease, social_disease, venereal_disease

  • The clue is 24. That being the case. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERGO

    Possible Answer: ergo

  • The clue is 25. Something invoked in an emergency. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: MARTIALLAW

  • The clue is 26. Major League Soccer team with pink home jerseys. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: INTERMIAMI

  • The clue is 27. Fills. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SATES

    Possible Answer: fill, sate, satiate, replete

  • The clue is 28. Shows compassion. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: HASAHEART

  • The clue is 29. Classic party game. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TELEPHONE

    Possible Answer: telephone_set, telephony, call, telephone, call_up, phone, ring

  • The clue is 32. Country name that's also the Portuguese word for "turkey". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PERU

    Possible Answer: Peru, Republic_of_Peru

  • The clue is 33. They might have bones to pick. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DOGS

    Possible Answer: dog, blackguard, frump, heel, chase, wiener, andiron, tag, tail, hot_dog, pawl, wienerwurst, click, trail, firedog, Canis_familiaris, give_chase, track, hound, frankfurter, bounder, chase_after, frank, cad, domestic_dog, dog-iron, go_after, hotdog, detent, weenie

  • The clue is 35. Start a family, or finish a game. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MATE

    Possible Answer: teammate, spouse, married_person, mate, first_mate, twin, Paraguay_tea, checkmate, Ilex_paraguariensis, better_half, match, copulate, pair, fellow, partner, couple

  • The clue is 36. Box office?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: CUBICLE

    Possible Answer: carrell, kiosk, booth, carrel, stall, cubicle, cell

  • The clue is 38. Belongs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: FITSIN

  • The clue is 39. Like next-gen devices. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HITECH

  • The clue is 41. So absurd, in slang. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RIDIC

  • The clue is 44. "___ girl!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ATTA

  • The clue is 45. Spoiler alert: He's found in Sydney Harbour. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NEMO

  • The clue is 46. Key of Beethoven's Sixth: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FMAJ

  • The clue is 47. Golfer Thompson who qualified for the U.S. Women's Open at age 12. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEXI

  • The clue is 49. ___ smear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PAP

    Possible Answer: nipple, soft_diet, pap, pablum, tit, spoon_food, mamilla, teat, mammilla

  • The clue is 50. Tire holder. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RIM

    Possible Answer: flange, rim, brim, lip