Search Clues

Showing posts with label Thursday. Show all posts
Showing posts with label Thursday. Show all posts

Thursday, August 22, 2024

2408 Thu Aug 22, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Across Clues :

1. Confident claim, 5. Tootsie treat?, 9. Enclosed rhyme scheme, 13. Stone measure, 15. Modern-day home of Persepolis, 16. Godsend, 17. MEDALS, 19. "Cheers" bartender Woody, 20. Crafty inits., 21. Baseball pitcher's feat, informally, 22. Irritated, 23. They work through a lot of baggage, for short, 24. GOBI DESERT, 27. Quite some time, 29. Source of the Golden Fleece, 30. What doesn't look the best naked?, 31. Choir section, 33. Not so loud, 36. "SAY WHAT?", 40. Acting unconsciously, 41. Prevailing spirit, 43. Game piece in Mastermind, 46. Legislative subject of the 2020 miniseries "Mrs. America," for short, 47. Spain's longest river, 48. NEOLITH, 54. "Scientia potentia ___" ("Knowledge is power"), 55. Lassie's owner on old TV, 56. Premier couple's retreat?, 57. Furtive laugh, 58. Troll's lookalike, 59. RUMMY, 62. Land that split from Zanzibar in 1861, 63. Medicinal form, 64. Word with screen or space, 65. Self images?, 66. Sleep restlessly, 67. Something passed down the line

Down Clues :

1. Cold beverage popularized at the 1904 World's Fair in St. Louis, 2. Sleeveless top, 3. Small marching band?, 4. Vote in opposition, 5. Word that can precede or follow "player", 6. Flynn of Hollywood's Golden Age, 7. 41, to 43, 8. Popular crowd, 9. Top of the order?, 10. Foot warmer, 11. Young male lover, informally, 12. Foul shot following a basket, in hoops lingo, 14. Blue reef fish, 18. Heartache, 22. Reproductive cell, 25. Lover of Euridice, in opera, 26. Scratching post scratchers, 28. Middle-of-the-road, 32. With a clear head, 33. Zippo, 34. Sound asleep, 35. Formal ceremony, 37. About 2 1/2 pints of beer, 38. Catchphrase for moviedom's "International Man of Mystery", 39. Vikings, e.g., 42. "That'll show ya!", 43. Buns, 44. Tough nut to crack, 45. Fitness fanatic, in slang, 49. What seers read, 50. University of North Carolina team, to fans, 51. Pastoral poems, 52. Keanu Reeves role, 53. Stampeders in "The Lion King", 59. Spot-on, 60. Birthplace of bossa nova, 61. Joke

Thu Aug 22, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: August 22, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Confident claim. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ICAN


  • The clue is 5. Tootsie treat?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PEDI


  • The clue is 9. Enclosed rhyme scheme. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ABBA


  • The clue is 13. Stone measure. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CARAT

    Possible Answer : karat, carat, kt


  • The clue is 15. Modern-day home of Persepolis. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IRAN

    Possible Answer : Islamic_Republic_of_Iran, Persia, Iran


  • The clue is 16. Godsend. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BOON

    Possible Answer : boon, blessing


  • The clue is 17. MEDALS. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: EMMYAWARDS


  • The clue is 19. "Cheers" bartender Woody. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BOYD


  • The clue is 20. Crafty inits.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DIY


  • The clue is 21. Baseball pitcher's feat, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NONO


  • The clue is 22. Irritated. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GOTTO


  • The clue is 23. They work through a lot of baggage, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TSA

    Possible Answer : Transportation_Security_Administration, TSA


  • The clue is 24. GOBI DESERT. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: GEOLOCATION


  • The clue is 27. Quite some time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EONS

    Possible Answer : eon, aeon


  • The clue is 29. Source of the Golden Fleece. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RAM

    Possible Answer : wad, random_memory, random-access_memory, Aries_the_Ram, read/write_memory, RAM, random_access_memory, cram, ram, drive, crash, chock_up, pound, Aries, Ram, tup, force, jampack, jam, ram_down


  • The clue is 30. What doesn't look the best naked?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EYE

    Possible Answer : oculus, middle, centre, eyeball, eye, center, heart, optic


  • The clue is 31. Choir section. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ALTOS

    Possible Answer : alto, countertenor, contralto


  • The clue is 33. Not so loud. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SOFTER

    Possible Answer : delicate, diffuse, indulgent, sonant, easy, piano, subdued, gentle, diffused, voiced, soft, flabby, easygoing, balmy, flaccid, lenient, cushy, mild

    Possible Opposite Answer : forte, hard, hardened, unvoiced, loud


  • The clue is 36. "SAY WHAT?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (13 letters)

    The answer: ESSAYQUESTION


  • The clue is 40. Acting unconsciously. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ONAUTO


  • The clue is 41. Prevailing spirit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ETHOS

    Possible Answer : ethos


  • The clue is 43. Game piece in Mastermind. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PEG

    Possible Answer : wooden_leg, oarlock, thole, tholepin, peg_down, rowlock, pin, nail, peg, stick, nog, pegleg, leg, nail_down


  • The clue is 46. Legislative subject of the 2020 miniseries "Mrs. America," for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ERA

    Possible Answer : geological_era, ERA, earned_run_average, epoch, era


  • The clue is 47. Spain's longest river. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EBRO

    Possible Answer : Ebro_River, Ebro


  • The clue is 48. NEOLITH. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: ANYOLDTHING


  • The clue is 54. "Scientia potentia ___" ("Knowledge is power"). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EST

    Possible Answer : Eastern_Time, EST, Eastern_Standard_Time


  • The clue is 55. Lassie's owner on old TV. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TIMMY


  • The clue is 56. Premier couple's retreat?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EDEN

    Possible Answer : Shangri-la, promised_land, Eden, Garden_of_Eden, paradise, heaven, nirvana


  • The clue is 57. Furtive laugh. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HEH


  • The clue is 58. Troll's lookalike. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OGRE

    Possible Answer : demon, ogre, monster, devil, fiend


  • The clue is 59. RUMMY. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: AREYOUGAME


  • The clue is 62. Land that split from Zanzibar in 1861. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OMAN

    Possible Answer : Muscat_and_Oman, Oman, Sultanate_of_Oman


  • The clue is 63. Medicinal form. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PILL

    Possible Answer : tablet, anovulatory_drug, lozenge, contraceptive_pill, birth_control_pill, oral_contraceptive_pill, pill, anovulant, oral_contraceptive, tab


  • The clue is 64. Word with screen or space. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SAVER

    Possible Answer : rescuer, saver, recoverer


  • The clue is 65. Self images?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TATS

    Possible Answer : cheapness, sleaze, tackiness, TAT, Thematic_Apperception_Test, tat, intertwine


  • The clue is 66. Sleep restlessly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TOSS

    Possible Answer : thresh_about, chuck_out, discard, toss_out, put_away, pass, slash, thrash, convulse, thrash_about, toss, chuck, cast_aside, fling, pitch, throw_out, cast_out, sky, throw_away, cast_away, flip, dispose, jactitate, toss_away, thresh


  • The clue is 67. Something passed down the line. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GENE

    Possible Answer : factor, gene, cistron


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Cold beverage popularized at the 1904 World's Fair in St. Louis. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ICEDTEA

  • The clue is 2. Sleeveless top. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: CAMISOLE

    Possible Answer: underbodice, camisole

  • The clue is 3. Small marching band?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ARMYANTS

  • The clue is 4. Vote in opposition. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NAY

    Possible Answer: nay

    Possible Opposite Answer : yea

  • The clue is 5. Word that can precede or follow "player". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PIANO

    Possible Answer: forte-piano, pianissimo, softly, piano, soft, pianoforte

    Possible Opposite Answer : forte

  • The clue is 6. Flynn of Hollywood's Golden Age. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ERROL

  • The clue is 7. 41, to 43. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DAD

    Possible Answer: dada, pop, dad, daddy, papa, pappa, pa

  • The clue is 8. Popular crowd. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: INS

    Possible Answer: IN, In, inch, in, INS, Indiana, Immigration_and_Naturalization_Service, atomic_number_49, indium, Hoosier_State

  • The clue is 9. Top of the order?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ABBOT

    Possible Answer: abbot, archimandrite

  • The clue is 10. Foot warmer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BOOTIE

    Possible Answer: bootie, bootee

  • The clue is 11. Young male lover, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BOYTOY

  • The clue is 12. Foul shot following a basket, in hoops lingo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ANDONE

  • The clue is 14. Blue reef fish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TANG

    Possible Answer: bladderwrack, piquancy, savour, bladder_fucus, relish, sea_tang, tang, Fucus_serratus, piquance, sea_tangle, smack, flavour, sapidity, serrated_wrack, piquantness, black_rockweed, Tang_dynasty, Fucus_vesiculosus, Tang, nip, zest, tanginess, savor, flavor

  • The clue is 18. Heartache. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WOE

    Possible Answer: suffering, woe, woefulness

  • The clue is 22. Reproductive cell. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GAMETE

    Possible Answer: gamete

  • The clue is 25. Lover of Euridice, in opera. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ORFEO

  • The clue is 26. Scratching post scratchers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CATS

    Possible Answer: barf, retch, purge, regurgitate, true_cat, hombre, computerized_axial_tomography, be_sick, cat-o'-nine-tails, Arabian_tea, computed_axial_tomography, cast, spew, computed_tomography, African_tea, disgorge, computerized_tomography, honk, bozo, chuck, Caterpillar, qat, CT, vomit, regorge, CAT, vomit_up, guy, big_cat, sick, upchuck, spue, cat, khat, puke, throw_up, kat, quat

    Possible Opposite Answer : keep_down

  • The clue is 28. Middle-of-the-road. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SOSO

  • The clue is 32. With a clear head. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SANELY

    Possible Answer: sanely, reasonably, sensibly

    Possible Opposite Answer : insanely, unreasonably

  • The clue is 33. Zippo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SQUAT

    Possible Answer: underslung, shit, jack, squatting, diddlyshit, squatty, scrunch, hunker_down, stumpy, low-set, knee_bend, diddly-squat, diddly-shit, dumpy, diddley, chunky, squat, crouch, doodly-squat, diddly, diddlysquat, scrunch_up, hunker

  • The clue is 34. Sound asleep. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OUT

    Possible Answer: come_out, taboo, kayoed, prohibited, KO'd, knocked_out, stunned, verboten, away, out, tabu, forbidden, proscribed, come_out_of_the_closet, extinct

    Possible Opposite Answer : safe

  • The clue is 35. Formal ceremony. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RITE

    Possible Answer: ritual, religious_rite, rite

  • The clue is 37. About 2 1/2 pints of beer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YARD

    Possible Answer: cubic_yard, one_thousand, railway_yard, grand, curtilage, K, chiliad, railyard, M, thousand, G, pace, 1000, yard, grounds, thou

  • The clue is 38. Catchphrase for moviedom's "International Man of Mystery". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: OHBEHAVE

  • The clue is 39. Vikings, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: NORSEMEN

    Possible Answer: Norseman, Norse, Norwegian

  • The clue is 42. "That'll show ya!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SOTHERE

  • The clue is 43. Buns. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PATOOT

  • The clue is 44. Tough nut to crack. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ENIGMA

    Possible Answer: brain-teaser, riddle, secret, closed_book, mystery, enigma, conundrum

  • The clue is 45. Fitness fanatic, in slang. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GYMRAT

  • The clue is 49. What seers read. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OMENS

    Possible Answer: portent, betoken, prefigure, foreshadow, prognostic, predict, bode, foretell, prognostication, presage, portend, auspicate, omen, prognosticate, forecast, augur, prodigy

  • The clue is 50. University of North Carolina team, to fans. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HEELS

    Possible Answer: dog, cad, hound, bounder, list, reheel, blackguard, heel

  • The clue is 51. Pastoral poems. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IDYLS

    Possible Answer: bucolic, idyll, pastoral, pastorale, eclogue, idyl

  • The clue is 52. Keanu Reeves role. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NEO

    Possible Answer: neo

  • The clue is 53. Stampeders in "The Lion King". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GNUS

    Possible Answer: gnu, wildebeest

  • The clue is 59. Spot-on. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: APT

    Possible Answer: clever, disposed, apt, pertinent, given, minded, liable, tending, apposite

  • The clue is 60. Birthplace of bossa nova. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RIO

    Possible Answer: Rio_de_Janeiro, Rio

  • The clue is 61. Joke. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GAG

    Possible Answer: jest, laugh, strangle, retch, heave, suffocate, fret, muzzle, choke, quip, gag, jape, joke

Friday, August 9, 2024

NYT Thursday, March 22, 2001 Crossword Clues Hints | Answers - Solution Blog

The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.

Break down the NYT Crosswords: March 22, 2001

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues and Answers:
Down Clues and Answers:
  • Today clue is 1. All together. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    ENMASSE


  • Today clue is 2. Positive news. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    GOODWORD


  • Today clue is 3. Boxing champ portrayed in the biopic "Somebody Up There Likes Me". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    GRAZIANO


  • Today clue is 4. Granola bar bit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    OAT


    Possible Answer: oat

  • Today clue is 5. TV's Swenson. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    INGA


    Possible Answer: inga

  • Today clue is 6. Negligee jacket. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    CAMISOLE


    Possible Answer: camisole, underbodice

  • Today clue is 7. Six-time U.S. Open champ. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    EVERT


    Possible Answer: Christine_Marie_Evert, Chrissie_Evert, Evert, evert, Chris_Evert

  • Today clue is 8. Some Met stars. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    TENORS


    Possible Answer: tenor_voice, strain, tenor

  • Today clue is 9. Has a lock on?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    WRESTLES


    Possible Answer: twist, wriggle, grappling, hand-to-hand_struggle, worm, squirm, wrestling, writhe, wrestle, grapple

  • Today clue is 10. "My ___!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    HERO


    Possible Answer: Hero_of_Alexandria, champion, submarine_sandwich, wedge, Hero, hero, torpedo, submarine, hero_sandwich, bomber, sub, paladin, Italian_sandwich, hoagy, Cuban_sandwich, fighter, hoagie, grinder, Heron, zep, poor_boy

  • Today clue is 11. One hanging around the house. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    ICICLE


    Possible Answer: icicle

  • Today clue is 12. Mail order company employee. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    PACKER


    Possible Answer: meat_packer, backpacker, bagger, boxer, packer

  • Today clue is 13. Cramps, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    SPASMS


    Possible Answer: spasm, cramp, muscle_spasm

  • Today clue is 21. Quite a scholar, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    PHD


    Possible Answer: Ph.D., PhD

  • Today clue is 22. Heating need. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    FUELOIL


  • Today clue is 24. Anteater features. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    SNOUTS


    Possible Answer: hooter, snout, nozzle, schnoz, beak, honker, rostrum, schnozzle, snoot, neb

  • Today clue is 28. Mexican president, 1988-94. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    SALINAS


    Possible Answer: Salina

  • Today clue is 30. Renter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    LESSEE


    Possible Answer: leaseholder, lessee

  • Today clue is 33. Fujitsu products. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    PCS


    Possible Answer: PC, personal_computer, microcomputer

  • Today clue is 36. Banded bandits. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    BRIGANDS


    Possible Answer: brigand, bandit

  • Today clue is 37. Not enter deliberately. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    RUSHINTO


  • Today clue is 38. Scout's skill. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    EAGLEEYE


  • Today clue is 39. Arctic flier. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    SKIPLANE


  • Today clue is 43. Clique member. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    INSIDER


    Possible Answer: insider

  • Today clue is 44. Kind of acid. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    CITRIC


    Possible Answer: citric

  • Today clue is 45. Freely. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    ATWILL


  • Today clue is 46. Sweet spot?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    UTOPIA


    Possible Answer: Utopia, Zion, Sion, utopia

    Possible Opposite Answer : dystopia

  • Today clue is 47. Matured. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    GREWUP


  • Today clue is 49. Words of wonder. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    OHS


    Possible Answer: Buckeye_State, OH, Ohio

  • Today clue is 52. Biblical possessive. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    THINE


  • Today clue is 55. Laser light. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    BEAM


    Possible Answer: electron_beam, ray_of_light, glow, air, broadcast, radio_beam, beam, light_beam, ray, shaft_of_light, irradiation, balance_beam, send, beam_of_light, shine, transmit, shaft, radiate

  • Today clue is 56. Warner Bros. creation. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    TOON


    Possible Answer: animated_cartoon, toon, cartoon

  • Today clue is 60. Place for V.J.'s. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    MTV


Thursday, January 06, 2000 NYT crosswords clues with answers hints

Thursday, January 06, 2000 | NYT crossword clues answers - Blogs

The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.

Break down the NYT Crosswords: January 06, 2000

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues and Answers:

Down Clues and Answers:

  • 1. Funny-car fuel -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    NITRO

  • 2. Name on jetliners, once -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    USAIR

  • 3. Dizzy Gillespie's genre -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    BEBOP

    Possible Answer: bebop, bop

  • 4. Does a slow burn -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (7 letters)

    SEETHES

    Possible Answer: boil, seethe, buzz, hum, roll

  • 5. Cause of some knocking -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (8 letters)

    GINRUMMY

  • 6. Santa ___ winds -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (3 letters)

    ANA

    Possible Answer: ana, Ana

  • 7. Knowing when to be silent, e.g. -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    TACT

    Possible Answer: tact, tactfulness

    Possible Opposite Answer : tactlessness

  • 8. ___ Island National Monument -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    ELLIS

    Possible Answer: Elli

  • 9. Makes roads slippery, say -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (6 letters)

    SLEETS

    Possible Answer: sleet

  • 10. To the extent that -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (7 letters)

    ASFARAS

  • 11. Defeat -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (9 letters)

    CHECKMATE

    Possible Answer: mate, checkmate

  • 12. Fine fur -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    MINK

    Possible Answer: mink_coat, mink

  • 13. Pulls the plug on -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    ENDS

    Possible Answer: stop, remnant, cease, last, remainder, conclusion, end, close, death, terminate, destruction, final_stage, closing, oddment, ending, terminal, finish, goal

    Possible Opposite Answer : beginning, begin

  • 18. Quaint dance -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    REEL

    Possible Answer: whirl, lurch, reel, careen, spin_around, Virginia_reel, swag, spin, stagger, Scottish_reel, gyrate, bobbin, keel, spool

  • 22. Namely -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    TOWIT

  • 24. Bygone voting bloc, with "the" -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    SOUTH

    Possible Answer: southward, S, to_the_south, Confederate_States, Dixie, due_south, Dixieland, south, in_the_south, South, Confederacy, Confederate_States_of_America

    Possible Opposite Answer : north

  • 27. Make music, in a way -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    STRUM

    Possible Answer: thrum, strum

  • 29. 1950's-60's NBC star -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    PAAR

  • 30. Lowlife -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    SCUM

    Possible Answer: trash, scum

  • 31. Off-color -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    LEWD

    Possible Answer: libidinous, lewd, lustful, salacious, obscene, raunchy, lascivious

  • 32. "I cannot tell ___" -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    ALIE

  • 33. Pitch off the road -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (9 letters)

    BILLBOARD

    Possible Answer: billboard, hoarding

  • 35. Believe it! -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    TENET

    Possible Answer: dogma, tenet

  • 38. Pioneers of a 365-day calendar -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    MAYAS

    Possible Answer: Maya, Mayan, Mayas, Mayan_language

  • 39. Draws -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (8 letters)

    ATTRACTS

    Possible Answer: pull, draw, pull_in, attract, draw_in, appeal

    Possible Opposite Answer : repel

  • 42. Tennis star Hingis -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (7 letters)

    MARTINA

  • 44. Big catalog company expense -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (7 letters)

    POSTAGE

    Possible Answer: postage_stamp, postage, stamp

  • 46. "Friends," e.g. -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (6 letters)

    SITCOM

    Possible Answer: sitcom, situation_comedy

  • 48. It might be bleeped out -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    OATH

    Possible Answer: cuss, swearword, curse, expletive, curse_word, swearing, oath

  • 50. Kind of jacket -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    NEHRU

    Possible Answer: Jawaharlal_Nehru, Nehru

  • 52. Make a pass at -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    HITON

  • 53. Pop's John -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    ELTON

  • 54. Singer Taylor ___ -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    DAYNE

  • 55. Teletubbies and others -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    FADS

    Possible Answer: fad, craze, furore, cult, rage, furor

  • 56. Nondairy spread -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    OLEO

    Possible Answer: oleomargarine, margarine, marge, oleo, margarin

  • 57. Ice cream purchase -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    PINT

    Possible Answer: dry_pint, pint

  • 61. Little piggy -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (3 letters)

    TOE

    Possible Answer: toenail, toe