Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query heart_and_soul. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query heart_and_soul. Sort by date Show all posts

Tuesday, July 8, 2025

XWordHint Crossword Answers July 08, 2025 | Expert Breakdown & Tips

XWordHint Crossword Complete Solution: July 08, 2025

Our expert breakdown helps you solve the July 08 XWordHint crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

Across Clues and Answers (35)

Clue #1: 1. Main idea

4-letter answer Answer: GIST
Word Help: Synonyms: gist, heart_and_soul, heart

Clue #2: 5. Holders of squid ink

4-letter answer Answer: SACS
Word Help: Synonyms: theca, Sauk, sack

Clue #3: 9. Quickly put (together)

4-letter answer Answer: SLAP
Word Help: Synonyms: bang, slap, slapdash

Clue #4: 13. Even once

4-letter answer Answer: EVER
Word Help: Synonyms: of_all_time, ever_so, e'er
Antonyms: never

Clue #5: 14. Acerbic humor

4-letter answer Answer: EDGE
Word Help: Synonyms: butt_against, border, sharpness

Clue #6: 15. Witch's incantation

5-letter answer Answer: SPELL
Word Help: Synonyms: tour, magical_spell, write
Antonyms: unspell

Clue #7: 16. Airport that Captain Sully departed from

9-letter answer Answer: LAGUARDIA

Clue #8: 18. Fusilli or fettuccine

5-letter answer Answer: PASTA
Word Help: Synonyms: pasta, alimentary_paste

Clue #9: 19. Channel with a yellow rectangle logo, informally

6-letter answer Answer: NATGEO

Clue #10: 20. British celebrity restaurateur Gordon ___

6-letter answer Answer: RAMSAY

Clue #11: 21. Animation studio behind "Scooby-Doo"

12-letter answer Answer: HANNABARBERA

Clue #12: 24. Speaker of Arabic or Hebrew

6-letter answer Answer: SEMITE
Word Help: Synonyms: Semitic, Semite

Clue #13: 27. One of many on a self-driving car

6-letter answer Answer: SENSOR
Word Help: Synonyms: detector, sensor, sensing_element

Clue #14: 28. What colors on opposite ends of the color wheel can do

5-letter answer Answer: CLASH
Word Help: Synonyms: clash, friction, encounter

Clue #15: 29. Went fast

4-letter answer Answer: SPED
Word Help: Synonyms: speed, step_on_it, rush
Antonyms: decelerate, linger

Clue #16: 30. Nine months, typically, for a human pregnancy

4-letter answer Answer: TERM
Word Help: Synonyms: term, terminus, terminal_figure

Clue #17: 33. "___ me anything"

3-letter answer Answer: ASK
Word Help: Synonyms: ask, postulate, require
Antonyms: obviate

Clue #18: 34. Crave

7-letter answer Answer: ACHEFOR

Clue #19: 37. By way of

3-letter answer Answer: VIA

Clue #20: 38. Insects whose queens are fed royal jelly

4-letter answer Answer: BEES
Word Help: Synonyms: equal, be, live
Antonyms: differ

Clue #21: 40. His and ___

4-letter answer Answer: HERS

Clue #22: 41. Fails to mention

5-letter answer Answer: OMITS
Word Help: Synonyms: miss, pretermit, overleap
Antonyms: include, attend_to

Clue #23: 43. Long looks

6-letter answer Answer: STARES
Word Help: Synonyms: star, asterisk, stare

Clue #24: 45. Cheddar, dough, bacon or cabbage

6-letter answer Answer: MOOLAH
Word Help: Synonyms: boodle, clams, gelt

Clue #25: 46. What a pleasure-seeker seeks

12-letter answer Answer: DOPAMINERUSH

Clue #26: 49. "La Traviata" and "La Bohème"

6-letter answer Answer: OPERAS
Word Help: Synonyms: opera_house, Opera, opera

Clue #27: 50. Capital of Canada

6-letter answer Answer: OTTAWA
Word Help: Synonyms: Canadian_capital, capital_of_Canada, Ottawa

Clue #28: 53. Alums

5-letter answer Answer: GRADS
Word Help: Synonyms: alum, alumnus, grad

Clue #29: 54. Outstanding effort ... or a feature of 16-, 21-, 34- and 46-Across?

9-letter answer Answer: APLUSWORK

Clue #30: 57. Windows : Microsoft :: ___ : Apple

5-letter answer Answer: MACOS

Clue #31: 58. Place for a coin collection?

4-letter answer Answer: SOFA
Word Help: Synonyms: couch, lounge, sofa

Clue #32: 59. Body part covered by a cap

4-letter answer Answer: KNEE
Word Help: Synonyms: stifle, genu, knee_joint

Clue #33: 60. [Um, I can hear everything you're saying, you know]

4-letter answer Answer: AHEM
Word Help: Synonyms: ahem, hem

Clue #34: 61. Obedience class command

4-letter answer Answer: HEEL
Word Help: Synonyms: cad, heel, blackguard

Clue #35: 62. Obedience class command

4-letter answer Answer: STAY
Word Help: Synonyms: stop, last_out, stay_put
Antonyms: depart, change

Across Clues and Answers (35)

Clue #1: 1. Styling product

3-letter answer Answer: GEL
Word Help: Synonyms: colloidal_gel, mousse, gel

Clue #2: 2. Tennis great Lendl

4-letter answer Answer: IVAN

Clue #3: 3. Japanese video game giant

4-letter answer Answer: SEGA

Clue #4: 4. "To be honest ..."

7-letter answer Answer: TRUTHIS

Clue #5: 5. Unruffled

6-letter answer Answer: SERENE
Word Help: Synonyms: calm, tranquil, serene

Clue #6: 6. Supplementary part

5-letter answer Answer: ADDON

Clue #7: 7. Some video effects, in brief

3-letter answer Answer: CGI

Clue #8: 8. Blue expanse

3-letter answer Answer: SEA
Word Help: Synonyms: ocean, sea

Clue #9: 9. Generator of junk mail

7-letter answer Answer: SPAMBOT

Clue #10: 10. Better choice, given the options

10-letter answer Answer: LESSEREVIL

Clue #11: 11. Place for baptisms and wedding vows

5-letter answer Answer: ALTAR
Word Help: Synonyms: communion_table, altar, Lord's_table

Clue #12: 12. Beach, in Spanish

5-letter answer Answer: PLAYA

Clue #13: 15. Crosses swords

5-letter answer Answer: SPARS
Word Help: Synonyms: spar, sparring

Clue #14: 17. Mystery writer Christie

6-letter answer Answer: AGATHA

Clue #15: 20. No-name

5-letter answer Answer: RANDO

Clue #16: 22. Bad-mouth

7-letter answer Answer: ASPERSE
Word Help: Synonyms: denigrate, defame, asperse

Clue #17: 23. Disagreements

5-letter answer Answer: BEEFS
Word Help: Synonyms: bellyache, beef, gripe

Clue #18: 24. Part of the healing process

4-letter answer Answer: SCAB
Word Help: Synonyms: rat, fink, strikebreaker

Clue #19: 25. "What ___ can I say?"

4-letter answer Answer: ELSE

Clue #20: 26. Lets bygones be bygones

10-letter answer Answer: MAKESPEACE

Clue #21: 29. Lip gloss quality

5-letter answer Answer: SHEEN
Word Help: Synonyms: sheen, lustre, luster

Clue #22: 31. Pop singer Ora

4-letter answer Answer: RITA

Clue #23: 32. Turn to pulp

4-letter answer Answer: MASH
Word Help: Synonyms: grind, comminute, chat_up

Clue #24: 35. Rock out on stage?

5-letter answer Answer: CHRIS

Clue #25: 36. Where hens rest in henhouses

6-letter answer Answer: ROOSTS
Word Help: Synonyms: rest, roost, perch

Clue #26: 39. Fame and fortune

7-letter answer Answer: STARDOM
Word Help: Synonyms: stardom

Clue #27: 42. Spiky hairdos

7-letter answer Answer: MOHAWKS
Word Help: Synonyms: mohawk_haircut, Mohawk, mohawk

Clue #28: 44. Build up

5-letter answer Answer: AMASS
Word Help: Synonyms: amass, hoard, gather

Clue #29: 45. Going both ways

6-letter answer Answer: MUTUAL
Word Help: Synonyms: mutual, common, reciprocal
Antonyms: nonreciprocal

Clue #30: 46. Set of tenets

5-letter answer Answer: DOGMA
Word Help: Synonyms: tenet, dogma

Clue #31: 47. Celebrity who sometimes put gifts under her audience members' seats

5-letter answer Answer: OPRAH

Clue #32: 48. John who married Pocahontas

5-letter answer Answer: ROLFE

Clue #33: 51. "It ___ be long"

4-letter answer Answer: WONT
Word Help: Synonyms: habit, wont

Clue #34: 52. Half of base x height, for a triangle

4-letter answer Answer: AREA
Word Help: Synonyms: domain, country, area

Clue #35: 54. Campfire residue

3-letter answer Answer: ASH
Word Help: Synonyms: ash_tree, ash

Clue #36: 55. "The Raven" poet

3-letter answer Answer: POE
Word Help: Synonyms: Edgar_Allan_Poe, Poe

Clue #37: 56. Mission-critical

3-letter answer Answer: KEY
Word Help: Synonyms: describe, central, key_fruit
Antonyms: atonality

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, July Crossword Answers

Friday, August 9, 2024

Thursday, January 06, 2000 NYT crosswords clues with answers hints

Thursday, January 06, 2000 | NYT crossword clues answers - Blogs

The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.

Break down the NYT Crosswords: January 06, 2000

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues and Answers:

Down Clues and Answers:

  • 1. Funny-car fuel -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    NITRO

  • 2. Name on jetliners, once -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    USAIR

  • 3. Dizzy Gillespie's genre -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    BEBOP

    Possible Answer: bebop, bop

  • 4. Does a slow burn -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (7 letters)

    SEETHES

    Possible Answer: boil, seethe, buzz, hum, roll

  • 5. Cause of some knocking -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (8 letters)

    GINRUMMY

  • 6. Santa ___ winds -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (3 letters)

    ANA

    Possible Answer: ana, Ana

  • 7. Knowing when to be silent, e.g. -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    TACT

    Possible Answer: tact, tactfulness

    Possible Opposite Answer : tactlessness

  • 8. ___ Island National Monument -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    ELLIS

    Possible Answer: Elli

  • 9. Makes roads slippery, say -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (6 letters)

    SLEETS

    Possible Answer: sleet

  • 10. To the extent that -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (7 letters)

    ASFARAS

  • 11. Defeat -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (9 letters)

    CHECKMATE

    Possible Answer: mate, checkmate

  • 12. Fine fur -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    MINK

    Possible Answer: mink_coat, mink

  • 13. Pulls the plug on -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    ENDS

    Possible Answer: stop, remnant, cease, last, remainder, conclusion, end, close, death, terminate, destruction, final_stage, closing, oddment, ending, terminal, finish, goal

    Possible Opposite Answer : beginning, begin

  • 18. Quaint dance -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    REEL

    Possible Answer: whirl, lurch, reel, careen, spin_around, Virginia_reel, swag, spin, stagger, Scottish_reel, gyrate, bobbin, keel, spool

  • 22. Namely -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    TOWIT

  • 24. Bygone voting bloc, with "the" -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    SOUTH

    Possible Answer: southward, S, to_the_south, Confederate_States, Dixie, due_south, Dixieland, south, in_the_south, South, Confederacy, Confederate_States_of_America

    Possible Opposite Answer : north

  • 27. Make music, in a way -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    STRUM

    Possible Answer: thrum, strum

  • 29. 1950's-60's NBC star -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    PAAR

  • 30. Lowlife -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    SCUM

    Possible Answer: trash, scum

  • 31. Off-color -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    LEWD

    Possible Answer: libidinous, lewd, lustful, salacious, obscene, raunchy, lascivious

  • 32. "I cannot tell ___" -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    ALIE

  • 33. Pitch off the road -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (9 letters)

    BILLBOARD

    Possible Answer: billboard, hoarding

  • 35. Believe it! -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    TENET

    Possible Answer: dogma, tenet

  • 38. Pioneers of a 365-day calendar -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    MAYAS

    Possible Answer: Maya, Mayan, Mayas, Mayan_language

  • 39. Draws -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (8 letters)

    ATTRACTS

    Possible Answer: pull, draw, pull_in, attract, draw_in, appeal

    Possible Opposite Answer : repel

  • 42. Tennis star Hingis -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (7 letters)

    MARTINA

  • 44. Big catalog company expense -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (7 letters)

    POSTAGE

    Possible Answer: postage_stamp, postage, stamp

  • 46. "Friends," e.g. -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (6 letters)

    SITCOM

    Possible Answer: sitcom, situation_comedy

  • 48. It might be bleeped out -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    OATH

    Possible Answer: cuss, swearword, curse, expletive, curse_word, swearing, oath

  • 50. Kind of jacket -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    NEHRU

    Possible Answer: Jawaharlal_Nehru, Nehru

  • 52. Make a pass at -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    HITON

  • 53. Pop's John -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    ELTON

  • 54. Singer Taylor ___ -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (5 letters)

    DAYNE

  • 55. Teletubbies and others -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    FADS

    Possible Answer: fad, craze, furore, cult, rage, furor

  • 56. Nondairy spread -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    OLEO

    Possible Answer: oleomargarine, margarine, marge, oleo, margarin

  • 57. Ice cream purchase -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (4 letters)

    PINT

    Possible Answer: dry_pint, pint

  • 61. Little piggy -

    Looking for the answer? Here is a hint. It is a word with (3 letters)

    TOE

    Possible Answer: toenail, toe

Tuesday, October 1, 2024

Tue Oct 01, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Across Clues :

1. Stuff in Santa's footprints, 4. Exchanged for cash, in a way, 10. West Coast wine valley, 14. Buffett or Cook, for short, 15. Words after "Because" in a parent's explanation, 16. "Metamorphoses" poet, 17. A.F.C. South team ("Look in the lake! It's … ah, never mind"), 20. Triumphant shout, 21. Spot for abs or apple seeds, 22. Time spent in a seat, 23. Investigative journalism ("What was that in the sea?! I must be imagining things"), 28. Staggering this way and that, 30. Fe, to chemists, 31. 1/16 of a gallon, 32. Napoleon Dynamite's best friend, 33. Asia's disappearing ___ Sea, 34. Creates, as a goal, 35. Imperial unit of volume ("There's another one! I swear he just slipped into those trees …"), 38. Agile, 41. Good old-fashioned butt-kicking, 42. Corporate emblems, 46. Rage, 47. Place for ham-handed workers?, 48. Window dressing, 49. Professional proofreader ("Over there, in the snow! That had to be something, right?!"), 53. Frankenstein's assistant, 54. Smooth-talking, 55. Life forms, 57. Pseudoscientist investigating the "sightings" in this puzzle, 62. Word repeated four times in the chorus of Taylor Swift's "Shake It Off", 63. "Sign us up!", 64. Bear hair, 65. Wally ___, "famous" cookie maker, 66. Bare minimums, 67. "I didn't need to hear all that!"

Down Clues :

1. Play a part, or a play part, 2. "Now you listen to me …", 3. Paid homage to, 4. Santa Monica tourist attraction, 5. Silk-producing region of India, 6. Sch. located in St. Louis, not Seattle, 7. Bill ___, the Science Guy, 8. Compass heading, 9. Pointillism mark, 10. Against the rules, 11. Greed, 12. Pesto ingredient, 13. Many website banners, 18. What the ruthless show, 19. Declaration of determination, 22. Alternative to a swipe, for a credit card, 24. Lecture tour, 25. Company that merged with Heinz in 2015, 26. Caramel-filled candy, 27. Navigation aid that works through satellites, in brief, 29. Gehrig in Cooperstown, 33. Garlicky sauce, 34. Saving for later, 36. Born and ___, 37. Like Father Time, 38. [not my mistake], 39. "Get with the ___!", 40. Answer, as an email, 43. Purchase for a white elephant exchange, 44. North America's only marsupial, 45. To be, in Spanish, 47. Money owed, 50. "Yowzers!", 51. Orchestra woodwinds, 52. Ignited again, 56. They're not free of charge, 57. "___-ching!", 58. Pretentious friend of Winnie-the-Pooh, 59. Last section in a dictionary, 60. " … boy ___ girl?", 61. Numerical prefix that sounds like a verb

Break down the NYT Crosswords: October 01, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Tuesday  October 01, 2024 NYT Crossword Answers
Tuesday  October 01, 2024 NYT Crossword Answers


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Stuff in Santa's footprints. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ASH

    Possible Answer : ash, ash_tree


  • The clue is 4. Exchanged for cash, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PAWNED

    Possible Answer : pawn, hock, soak


  • The clue is 10. West Coast wine valley. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NAPA

    Possible Answer : Chinese_cabbage, pe-tsai, napa, celery_cabbage, Brassica_rapa_pekinensis


  • The clue is 14. Buffett or Cook, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CEO

    Possible Answer : CEO, chief_operating_officer, chief_executive_officer


  • The clue is 15. Words after "Because" in a parent's explanation. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ISAYSO


  • The clue is 16. "Metamorphoses" poet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OVID

    Possible Answer : Ovid, Publius_Ovidius_Naso


  • The clue is 17. A.F.C. South team ("Look in the lake! It's … ah, never mind"). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: TENNESSEETITANS


  • The clue is 20. Triumphant shout. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HOORAH


  • The clue is 21. Spot for abs or apple seeds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CORE

    Possible Answer : center, marrow, burden, meat, core, pith, magnetic_core, CORE, nitty-gritty, essence, nucleus, Congress_of_Racial_Equality, nub, sum, heart_and_soul, centre, effect, kernel, heart, substance, gist, inwardness, core_group


  • The clue is 22. Time spent in a seat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TERM

    Possible Answer : condition, terminus, terminal_figure, term, full_term


  • The clue is 23. Investigative journalism ("What was that in the sea?! I must be imagining things"). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: MUCKRAKING

    Possible Answer : muckraking, muckrake


  • The clue is 28. Staggering this way and that. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AREEL


  • The clue is 30. Fe, to chemists. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IRON

    Possible Answer : cast-iron, smoothing_iron, iron, atomic_number_26, iron_out, branding_iron, Fe, press


  • The clue is 31. 1/16 of a gallon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CUP

    Possible Answer : transfuse, cupful, cup, loving_cup


  • The clue is 32. Napoleon Dynamite's best friend. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PEDRO


  • The clue is 33. Asia's disappearing ___ Sea. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARAL


  • The clue is 34. Creates, as a goal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SETS

    Possible Answer : rig, mark, typeset, determine, pose, adjust, correct, place, prepare, sic, put, arrange, coiffure, bent, plant, exercise_set, do, ready, hardening, fix, fructify, stage_set, localise, limit, gear_up, coiffe, jell, solidification, Set, set, countersink, Seth, define, localize, go_down, dress, lay, set_up, congeal, coif, solidifying, lay_out, lot, band, curing, position, go_under, readiness, circle, specify

    Possible Opposite Answer : rise


  • The clue is 35. Imperial unit of volume ("There's another one! I swear he just slipped into those trees …"). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: CUBICFOOT


  • The clue is 38. Agile. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SPRY

    Possible Answer : agile, quick, spry, nimble


  • The clue is 41. Good old-fashioned butt-kicking. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROUT

    Possible Answer : gouge, expel, rout, spread-eagle, mob, root, spreadeagle, rabble, rout_out, rootle


  • The clue is 42. Corporate emblems. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LOGOS

    Possible Answer : logo, Word, logotype, Son, Logos


  • The clue is 46. Rage. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IRE

    Possible Answer : wrath, ira, ire, choler, anger


  • The clue is 47. Place for ham-handed workers?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DELI

    Possible Answer : delicatessen, deli, food_shop


  • The clue is 48. Window dressing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DRAPE

    Possible Answer : robe, drapery, pall, cloak, drape, mantle, clothe, curtain


  • The clue is 49. Professional proofreader ("Over there, in the snow! That had to be something, right?!"). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: COPYEDITOR


  • The clue is 53. Frankenstein's assistant. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IGOR


  • The clue is 54. Smooth-talking. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GLIB

    Possible Answer : pat, slick, glib-tongued, glib, smooth-tongued


  • The clue is 55. Life forms. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BEINGS

    Possible Answer : equal, organism, exist, existence, be, cost, represent, personify, being, make_up, comprise, constitute, embody, live, beingness, follow

    Possible Opposite Answer : nonexistence, nonbeing, differ


  • The clue is 57. Pseudoscientist investigating the "sightings" in this puzzle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: CRYPTOZOOLOGIST


  • The clue is 62. Word repeated four times in the chorus of Taylor Swift's "Shake It Off". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HATE

    Possible Answer : detest, hate, hatred

    Possible Opposite Answer : love


  • The clue is 63. "Sign us up!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WEREIN


  • The clue is 64. Bear hair. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FUR

    Possible Answer : fur, pelt


  • The clue is 65. Wally ___, "famous" cookie maker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AMOS

    Possible Answer : Book_of_Amos, Amos


  • The clue is 66. Bare minimums. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LEASTS

    Possible Answer : least


  • The clue is 67. "I didn't need to hear all that!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TMI


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Play a part, or a play part. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ACT

    Possible Answer: human_action, behave, human_activity, work, act_as, act, routine, move, represent, deed, playact, play, roleplay, do, turn, number, bit, dissemble, enactment, pretend

    Possible Opposite Answer : refrain

  • The clue is 2. "Now you listen to me …". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SEEHERE

  • The clue is 3. Paid homage to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: HONORED

    Possible Answer: reward, honor, esteemed, abide_by, respect, prestigious, honored, honour, observe

    Possible Opposite Answer : disrespect, dishonor

  • The clue is 4. Santa Monica tourist attraction. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PIER

    Possible Answer: dock, wharf, wharfage, pier

  • The clue is 5. Silk-producing region of India. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ASSAM

    Possible Answer: Assam

  • The clue is 6. Sch. located in St. Louis, not Seattle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: WASHU

  • The clue is 7. Bill ___, the Science Guy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NYE

  • The clue is 8. Compass heading. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESE

    Possible Answer: east_southeast, ESE

  • The clue is 9. Pointillism mark. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DOT

    Possible Answer: disperse, Elvis, Transportation, dit, acid, pane, Lucy_in_the_sky_with_diamonds, DoT, dose, superman, stud, back_breaker, Department_of_Transportation, point, sprinkle, battery-acid, constellate, dot, window_pane, loony_toons, Zen, scatter, dust

  • The clue is 10. Against the rules. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NOTOK

  • The clue is 11. Greed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: AVARICE

    Possible Answer: greed, cupidity, rapacity, avarice, avaritia, covetousness, avariciousness

  • The clue is 12. Pesto ingredient. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PINENUT

  • The clue is 13. Many website banners. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ADS

    Possible Answer: advert, advertizement, advertising, ad, advertizing, advertisement

  • The clue is 18. What the ruthless show. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: NOMERCY

  • The clue is 19. Declaration of determination. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ICAN

  • The clue is 22. Alternative to a swipe, for a credit card. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TAP

    Possible Answer: tip, tapdance, beg, exploit, spigot, intercept, water_tap, water_faucet, dab, strike, knock, wiretap, hydrant, pat, rap, solicit, bug, pink, tap

  • The clue is 24. Lecture tour. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: CIRCUIT

    Possible Answer: lap, electric_circuit, circumference, tour, electrical_circuit, circuit, circle, racing_circuit

  • The clue is 25. Company that merged with Heinz in 2015. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KRAFT

    Possible Answer: kraft_paper, kraft

  • The clue is 26. Caramel-filled candy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROLO

  • The clue is 27. Navigation aid that works through satellites, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GPS

    Possible Answer: GPS, Global_Positioning_System

  • The clue is 29. Gehrig in Cooperstown. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LOU

  • The clue is 33. Garlicky sauce. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AIOLI

    Possible Answer: aioli_sauce, garlic_sauce, aioli

  • The clue is 34. Saving for later. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: STORING

    Possible Answer: stash_away, stack_away, store, put_in, lay_in, salt_away, hive_away

  • The clue is 36. Born and ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BRED

    Possible Answer: engender, breed, cover, spawn, multiply

  • The clue is 37. Like Father Time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OLD

    Possible Answer: sure-enough, onetime, quondam, erstwhile, sometime, Old, older, one-time, previous, honest-to-goodness, former, honest-to-god, old

    Possible Opposite Answer : young, new

  • The clue is 38. [not my mistake]. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SIC

    Possible Answer: sic, set

  • The clue is 39. "Get with the ___!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PROGRAM

    Possible Answer: political_program, course_of_study, political_platform, computer_programme, programme, computer_program, program, plan, broadcast, syllabus, curriculum, platform

  • The clue is 40. Answer, as an email. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: REPLYTO

  • The clue is 43. Purchase for a white elephant exchange. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: GAGGIFT

  • The clue is 44. North America's only marsupial. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: OPOSSUM

    Possible Answer: possum, opossum, phalanger

  • The clue is 45. To be, in Spanish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SER

  • The clue is 47. Money owed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DEBT

    Possible Answer: debt

  • The clue is 50. "Yowzers!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: YIPES

    Possible Answer: yelp, yip, yap

  • The clue is 51. Orchestra woodwinds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OBOES

    Possible Answer: oboe, hautbois, hautboy

  • The clue is 52. Ignited again. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RELIT

  • The clue is 56. They're not free of charge. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IONS

    Possible Answer: ion

  • The clue is 57. "___-ching!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CHA

  • The clue is 58. Pretentious friend of Winnie-the-Pooh. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OWL

    Possible Answer: bird_of_night, bird_of_Minerva, owl, hooter

  • The clue is 59. Last section in a dictionary. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ZEE

    Possible Answer: z, izzard, zed, zee, Z, ezed

  • The clue is 60. " … boy ___ girl?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ORA

    Possible Answer: bone, operating_system, oculus_sinister, osmium, atomic_number_76, Os, OS, os

  • The clue is 61. Numerical prefix that sounds like a verb. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TRI