The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.
Break down the NYT Crosswords: August 15, 2024
Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.
Across Clues and Answers:
-
The clue is 1. City sitting spot. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: STOOP
Possible Answer : crouch, bend, stoop, condescend, bow, stoep, stoup, lower_oneself
-
The clue is 6. One shown in a crowd cutaway at a sporting event, perhaps. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: CELEB
-
The clue is 11. Word on a diamond-shaped yellow road sign. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SLOW
Possible Answer : behind, obtuse, slow_down, dull, slacken, dumb, irksome, dense, slow, slack, wearisome, tiresome, tedious, tardily, boring, sluggish, retard, easy, ho-hum, slow_up, slowly, dim, deadening, decelerate
Possible Opposite Answer : quickly, fast, accelerate
-
The clue is 15. Gondola's path. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: CANAL
Possible Answer : canalize, duct, epithelial_duct, channel, canal, canalise
-
The clue is 16. Ancient Greek marketplace. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: AGORA
Possible Answer : public_square, agora
-
The clue is 17. Yacht spot. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: COVE
Possible Answer : cove
-
The clue is 18. *Rod-shaped parasite. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)
The answer: EIFFELTOWER
-
The clue is 20. Hard-core. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: AVID
Possible Answer : zealous, greedy, devouring, esurient, avid
-
The clue is 21. Base figure, for short. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: NCO
-
The clue is 22. Garden divisions. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: BEDS
Possible Answer : sleep_together, get_laid, have_sex, have_intercourse, hump, sleep_with, go_to_sleep, hit_the_hay, screw, bed, make_out, turn_in, hit_the_sack, fuck, lie_with, crawl_in, bang, be_intimate, sack_out, make_love, jazz, layer, seam, roll_in_the_hay, know, bonk, bottom, have_it_off, kip_down, love, have_it_away, eff, do_it, get_it_on, have_a_go_at_it, retire, go_to_bed
-
The clue is 23. Made a bundle. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: BALED
Possible Answer : bale
-
The clue is 25. "From your lips to God's ears". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: IHOPESO
-
The clue is 27. *Soup or sandwich. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)
The answer: PARTYSUB
-
The clue is 30. Point to. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: CITE
Possible Answer : summons, abduce, citation, mention, adduce, reference, credit, cite, quote, name, refer, acknowledgment, bring_up, advert, summon, quotation
-
The clue is 31. Mash-up. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: AMALGAM
Possible Answer : dental_amalgam, amalgam
-
The clue is 33. "Green". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: ECO
-
The clue is 34. Fraction of a watt-hour. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: ERG
Possible Answer : erg
-
The clue is 36. "Foyle's ___" (British TV drama). Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: WAR
Possible Answer : war, state_of_war, warfare
Possible Opposite Answer : make_peace, peace
-
The clue is 37. Exploits. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: FEATS
-
The clue is 39. Technology used in writing the starred clues?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)
The answer: SPEECHTOTEXT
-
The clue is 42. Suffix with proto-. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: PLASM
Possible Answer : germ_plasm, blood_plasma, plasm, plasma
-
The clue is 44. Straight, informally. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: HET
-
The clue is 45. Rook's opposite. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: VET
Possible Answer : veterinary_surgeon, veterinarian, veterinary, vet, veteran, ex-serviceman
-
The clue is 46. Take for a ride. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: CON
Possible Answer : defraud, sting, memorize, flimflam, mulct, goldbrick, learn, yardbird, bunko_game, con_game, bunco_game, gip, inmate, rook, bunko, scam, con, confidence_game, hornswoggle, gyp, victimize, diddle, short-change, hustle, yard_bird, swindle, confidence_trick, nobble, convict, memorise, bunco
Possible Opposite Answer : pro
-
The clue is 47. Most diabolical. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: EVILEST
Possible Answer : vicious, evil, malevolent, malefic, malign
Possible Opposite Answer : good
-
The clue is 50. Disturb. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ROIL
-
The clue is 54. *Embarrassment from a self-own, perhaps. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)
The answer: BUTTDIAL
-
The clue is 56. Businesswoman Huffington. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: ARIANNA
-
The clue is 58. "Peace". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SEEYA
-
The clue is 59. Command. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: FIAT
-
The clue is 60. Noted speedway sponsor. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: STP
-
The clue is 61. Laura of "Enlightened". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: DERN
-
The clue is 62. *Grade-A quality. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)
The answer: CLOUDYSKIES
-
The clue is 66. Call it a day. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: QUIT
Possible Answer : quit, foreswear, renounce, throw_in, give_up, lay_off, fall_by_the_wayside, relinquish, chuck_up_the_sponge, cease, leave_office, stop, discontinue, depart, step_down, take_leave, drop_by_the_wayside, resign, throw_in_the_towel, drop_out
Possible Opposite Answer : take_office, continue, enter, stay
-
The clue is 67. Folklore foes. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: OGRES
-
The clue is 68. Headdress for the archbishop of Canterbury. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: MITRE
Possible Answer : miter, mitre, miter_joint, mitre_joint
-
The clue is 69. Places to get masks. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SPAS
Possible Answer : spa, health_club, watering_hole, resort_hotel, watering_place, health_spa
-
The clue is 70. Kingpin on "The Wire". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: MARLO
-
The clue is 71. Correct, as writing. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: EMEND
Possible Answer : emend
Down Clues and Answers:
-
The clue is 1. Like the longer route, maybe. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: SCENIC
Possible Answer: scenic
-
The clue is 2. Martial art with movements like "Parting the Horse's Mane" and "Grasp Bird's Tail". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: TAICHI
Possible Answer: tai_chi, taichi, t'ai_chi, tai_chi_chuan, taichichuan, t'ai_chi_chuan
-
The clue is 3. One way to get around town. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: ONFOOT
-
The clue is 4. Clod. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: OAF
Possible Answer: lout, gawk, clod, stumblebum, oaf, lummox, lump, goon, lubber
-
The clue is 5. Annapolis frosh. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: PLEBE
-
The clue is 6. Persian's realm?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: CATDOM
-
The clue is 7. They often clash. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: EGOS
Possible Answer: egotism, self, ego, self-importance
-
The clue is 8. Forecast word. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: LOW
Possible Answer: moo, first_gear, humbled, depressed, low-toned, miserable, downhearted, Low, abject, crushed, Sir_David_Low, scummy, low_gear, low-down, grim, downcast, Sir_David_Alexander_Cecil_Low, gloomy, David_Low, first, humble, small, scurvy, depleted, blue, down, low, low-spirited, depression, low-pitched, humiliated, down_in_the_mouth, broken, modest, dispirited, lowly
Possible Opposite Answer : high
-
The clue is 9. Poetic palindrome. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: ERE
-
The clue is 10. She originated the role of Fanny in "Funny Girl". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: BARBRA
-
The clue is 11. Like pangolins. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SCALY
Possible Answer: lepidote, scaly, scaled, leprose, scaley, scurfy, scabrous
-
The clue is 12. Small sofa. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)
The answer: LOVESEAT
Possible Answer: loveseat, vis-a-vis, tete-a-tete, love_seat
-
The clue is 13. Fallopian tube, e.g.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: OVIDUCT
Possible Answer: uterine_tube, oviduct, Fallopian_tube
-
The clue is 14. Make one out of two?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: WED
Possible Answer: splice, wedded, wed, hook_up_with, Wed, tie, Midweek, get_married, conjoin, Wednesday, espouse, marry, get_hitched_with
-
The clue is 19. 18th-century French novelist whose name means "the wise man". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: LESAGE
-
The clue is 24. Charge for money, say. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: ATMFEE
-
The clue is 26. Friends, in slang. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: PEEPS
-
The clue is 27. Major tributary of the Missouri. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: PLATTE
Possible Answer: Platte, Platte_River
-
The clue is 28. Farming prefix. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: AGRO
-
The clue is 29. NYY rival. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: BOS
-
The clue is 32. "Well, shoot!," more colorfully. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: AWHELL
-
The clue is 35. Fix. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: REMEDY
Possible Answer: remediation, therapeutic, repair, remedy, amend, rectify, cure, relieve, redress, curative, remediate
-
The clue is 38. Deleted scene, e.g.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: EXTRA
Possible Answer: spare, redundant, supererogatory, surplus, additional, spear_carrier, excess, special, superfluous, supernumerary, duplicate, extra
-
The clue is 39. Afro-Caribbean religion. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)
The answer: SANTERIA
-
The clue is 40. Plant in the mint family with healthful seeds. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: CHIA
-
The clue is 41. Mobile dinner table. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: TVTRAY
-
The clue is 42. Banned chemical contaminant, for short. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: PCB
-
The clue is 43. Bungle. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: LOUSEUP
-
The clue is 48. One half of the merger that formed Paramount Global. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: VIACOM
-
The clue is 49. Insisted. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: SAIDSO
-
The clue is 51. Not remote. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: ONSITE
-
The clue is 52. Starting position, maybe. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: INTERN
Possible Answer: intern, medical_intern, houseman, interne
-
The clue is 53. Ran out. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: LAPSED
Possible Answer: relapse, pass, fall_back, retrogress, sink, glide_by, nonchurchgoing, lapsed, backslide, slide_by, slip_by, elapse, regress, slip_away, go_by, recidivate, go_along, lapse
-
The clue is 55. Rainflies can cover them. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: TENTS
Possible Answer: collapsible_shelter, tent, bivouac, encamp, camp_out, camp
-
The clue is 57. Identifying words from a familiar voice. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: ITSME
-
The clue is 59. Stoke. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: FUEL
-
The clue is 61. Makes ineligible for competition, for short. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: DQS
-
The clue is 63. N.Y.C. luggage tag letters. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: LGA
-
The clue is 64. Defenseman who scored a Stanley Cup-winning "flying goal". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: ORR
Possible Answer: Bobby_Orr, Robert_Orr, Orr
-
The clue is 65. ___ Dae-jung, Nobel-winning former president of South Korea. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: KIM