Search Clues

Showing posts with label August. Show all posts
Showing posts with label August. Show all posts

Friday, August 30, 2024

LA2430 Friday, August 29, 2024 LA Times Predictions Steps by Crossword hints blogs

Across Clues

Clue Answer
Unflattering press for a celeb BAD PR
Fries, e.g. SIDE
Owned HAD
On a cruise AT SEA
Ridicule TAUNT
2019 March Madness champs UVA
“Call Me Maybe” or “Operator (That’s Not the Way It Feels)”? TELEPHONE NUMBER
BTS genre K-POP
Done deal SURE BET
Tony winner Hagen UTA
NFL three-pointers, for short FGS
“Popular” or “Fashion!”? IN TUNE
“Sound of da Police” or “The Artist in the Ambulance”? SIREN SONG
Figure, briefly BOD
Lebanese capital BEIRUT
Art stand EASEL
“Midnight Train to Georgia” or “Chattanooga Choo Choo”? RAILROAD TRACK
Griswold of the “National Lampoon’s Vacation” films CLARK
Adidas addition INSOLE
Undecided initials TBA
“Sittin’ in the Sun (Countin’ My Money)” or “Can’t Buy Me Love”? BUDGET CUT
“I’m Too Sexy” or “Summer in the City”? HOT AIR
Antioxidant juice brand POM
Some mantras OMS
Puzzles ENIGMAS
“Success!” TA-DA!
“Take Me Out to the Ballgame” or “Talkin’ Baseball”? LINEDRIVE SINGLE
Actress Ryan MEG
Watch rim BEZEL
Wood finish STAIN
Equal ARE
Actor’s compilation REEL
Explored a national park, perhaps HIKED



Friday, August 29, 2024 LA Times Predictions Steps by Crossword hints blogs
 Friday, August 29, 2024 LA Times

Down Clues

Clue Answer
Item used at home BAT
Used (up) ATE
Fiber alternative DSL
Cheat at cards, say PEEK
ReneĆ© of the “Mean Girls” musical RAPP
Like bumper-to-bumper traffic STOP/GO
“Amsterdam” novelist McEwan IAN
Union __ DUES
The blahs ENNUI
Commotion HUBBUB
Maker of Healthy Start Newborn skin products AVEENO
Moved unpredictably DARTED
Spoil TURN
Long Island university that has hosted several presidential debates HOFSTRA
Ran into MET
Common port type USB
Cake part TIER
Opera solo ARIA
Arrive quietly SNEAK UP
Actor Stoltz ERIC
Void’s partner NULL
Roam (about) GAD
Bad marks STIGMAS
Sea eagle ERNE
Not followed LAST
Crystal ball, e.g. ORB
Pixar film set on the Day of the Dead COCO
Longtime “Project Runway” host Heidi KLUM
GRE org. ETS
Title role for Geena Davis THELMA
Tougher to fillet, perhaps BONIER
Not much, colorwise A TINGE
“Spill!” DO TELL!
Period AGE
Clue Answer
Film trivia site IMDB
More red RARER
Coffee specification SIZE
“Spill!” DISH!
Averse to ANTI
Neckline shape VEE
Nickelodeon slime GAK
Fabrication LIE
Sew up END

Saturday, August 24, 2024

2424 Sat Aug 24, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Across Clues :

1. Part of a Mideast capital's name, 4. Twinkletoes they're not, 8. Nuts and bolts, 14. Actress who voiced Mei Lee's strict mother in Pixar's "Turning Red", 16. Second slide of many a meeting deck, 17. Put in a similar part, 18. "The ___ of suffering is experience": Harry Truman, 19. Legs (it), 20. Prominent feature of a jacket, 22. Fooled, 23. Many a rescue, 24. Actress Anne of "Wag the Dog", 25. ___ fries (South American side), 26. Dope, 27. Dried meat product with a rhyming name, 29. Digital agreements?, 30. "Pleeeease?", 31. Spiteful, as a comment, 32. Hoped-for deadlines, 34. They often roll around in the snow, 35. Habitat for sphagnum moss, 38. Book between Joel and Obadiah, 39. Sian ___, director of the Best Picture winner "CODA", 40. Start of a Spanish cheer, 41. Bus. driver?, 42. Tizzy, 43. Hardly open, 44. Nephrologist's specialty, 46. Affectionate way to walk, 48. What "e" might mean, 49. Vulnerable part of one's personality, 50. Perfumery assortment, 51. River in the name of a Best Picture winner, 52. Pop artist ___ English

Down Clues :

1. What Flovent can treat, 2. Sights along the Gulf Coast, 3. Prepares for transplanting, 4. Creatures often depicted with green skin, 5. Strong, as a bond, 6. Candidate for a "forever home", 7. Full of gimmicks, 8. Drink of boiled grains with purported detoxifying effects, 9. "Let Us Now Praise Famous Men" writer, 1941, 10. Singers do this, 11. Rushing, 12. Obsolescent means of music storage, 13. Down time?, 15. Skillful, 21. Batman adversary with a stitched burlap mask, 24. Country singer with the 2012 hit "Wanted", 25. Poet who first penned the phrase "no country for old men", 27. Small hint, 28. Leaps on stage, 29. Head lines?, 30. Spoon, 32. Original parent co. of Fortune and People, 33. Snarky reply to some unsolicited advice, 34. Kooks, 35. Olympic snowboarding event, 36. Take too far, 37. Many Grindr users, 40. Campers, e.g., 42. Shut (up), 43. Commercial lead-in to bank, 45. Diarist who helped edit Henry Miller's "Tropic of Cancer", 47. Deg. from Yale's Geffen School

Sat Aug 24, 2024 NY Times Crossword Clues Hints


Break down the NYT Crosswords: August 24, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Part of a Mideast capital's name. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ABU


  • The clue is 4. Twinkletoes they're not. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OAFS

    Possible Answer : clod, lout, lubber, lummox, stumblebum, oaf, lump, gawk, goon


  • The clue is 8. Nuts and bolts. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BASICS

    Possible Answer : basic, bedrock, staple, rudiments, basics, fundamental_principle, basic_principle, fundamentals, BASIC


  • The clue is 14. Actress who voiced Mei Lee's strict mother in Pixar's "Turning Red". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SANDRAOH


  • The clue is 16. Second slide of many a meeting deck. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AGENDA

    Possible Answer : docket, order_of_business, agenda, schedule, agendum


  • The clue is 17. Put in a similar part. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: TYPECAST

    Possible Answer : type, typecast


  • The clue is 18. "The ___ of suffering is experience": Harry Truman. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: REWARD

    Possible Answer : honour, payoff, reinforcement, repay, reward, advantage, honor, reinforce, wages, pay_back

    Possible Opposite Answer : dishonor, penalty


  • The clue is 19. Legs (it). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HOOFS

    Possible Answer : hoof_it, hoof, foot, leg_it


  • The clue is 20. Prominent feature of a jacket. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TITLE

    Possible Answer : deed_of_conveyance, style, claim, form_of_address, entitle, deed, title, championship, rubric, title_of_respect, statute_title


  • The clue is 22. Fooled. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HAD

    Possible Answer : consume, possess, cause, give_birth, birth, give, feature, throw, have, deliver, have_got, induce, experience, own, sustain, hold, let, make, suffer, accept, take, stimulate, receive, take_in, bear, ingest, get

    Possible Opposite Answer : lack, refuse, abstain


  • The clue is 23. Many a rescue. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MUTT

    Possible Answer : mongrel, mutt, cur


  • The clue is 24. Actress Anne of "Wag the Dog". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HECHE


  • The clue is 25. ___ fries (South American side). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YUCA


  • The clue is 26. Dope. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ASS

    Possible Answer : behind, hind_end, hindquarters, screwing, roll_in_the_hay, AS, backside, As, shag, posterior, tooshie, nookie, butt, nates, seat, derriere, piece_of_ass, atomic_number_33, arsenic, rear, can, rump, fanny, buttocks, bum, stern, tail, tail_end, tush, nooky, prat, shtup, screw, fucking, Eastern_Samoa, fundament, ass, rear_end, buns, arse, keister, bottom, American_Samoa, piece_of_tail, fuck


  • The clue is 27. Dried meat product with a rhyming name. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: TURKEYJERKY


  • The clue is 29. Digital agreements?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: PINKYSWEARS


  • The clue is 30. "Pleeeease?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CANTI


  • The clue is 31. Spiteful, as a comment. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CATTY

    Possible Answer : catty, bitchy, cattish, cattie


  • The clue is 32. Hoped-for deadlines. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: TARGETDATES


  • The clue is 34. They often roll around in the snow. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: WINTERTIRES


  • The clue is 35. Habitat for sphagnum moss. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BOG

    Possible Answer : bog, bog_down, peat_bog


  • The clue is 38. Book between Joel and Obadiah. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AMOS

    Possible Answer : Amos, Book_of_Amos


  • The clue is 39. Sian ___, director of the Best Picture winner "CODA". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HEDER


  • The clue is 40. Start of a Spanish cheer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: VIVA

    Possible Answer : oral_exam, viva_voce, viva, oral_examination, oral


  • The clue is 41. Bus. driver?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CEO

    Possible Answer : chief_operating_officer, CEO, chief_executive_officer


  • The clue is 42. Tizzy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PANIC

    Possible Answer : terror, scare, panic, affright


  • The clue is 43. Hardly open. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CAGEY

    Possible Answer : cagey, chary, cagy, canny, clever


  • The clue is 44. Nephrologist's specialty. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: KIDNEY

    Possible Answer : kidney


  • The clue is 46. Affectionate way to walk. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ARMINARM


  • The clue is 48. What "e" might mean. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ONLINE

    Possible Answer : online, on-line

    Possible Opposite Answer : off-line


  • The clue is 49. Vulnerable part of one's personality. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SOFTSIDE


  • The clue is 50. Perfumery assortment. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SCENTS

    Possible Answer : odor, scent, fragrance, olfactory_property, odourise, wind, nose, aroma, odorize, odour, perfume, smell

    Possible Opposite Answer : deodorize, deodourise


  • The clue is 51. River in the name of a Best Picture winner. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KWAI

    Possible Answer : kwai, yuan


  • The clue is 52. Pop artist ___ English. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RON

    Possible Answer : Bokkos, Daffo, Ron


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. What Flovent can treat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ASTHMA

    Possible Answer: asthma_attack, bronchial_asthma, asthma

  • The clue is 2. Sights along the Gulf Coast. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BAYOUS

    Possible Answer: bayou

  • The clue is 3. Prepares for transplanting. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: UNPOTS

  • The clue is 4. Creatures often depicted with green skin. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ORCS

  • The clue is 5. Strong, as a bond. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AAA

    Possible Answer: AAA, abdominal_aortic_aneurysm

  • The clue is 6. Candidate for a "forever home". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: FOSTERKITTEN

  • The clue is 7. Full of gimmicks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SHTICKY

  • The clue is 8. Drink of boiled grains with purported detoxifying effects. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: BARLEYWATER

  • The clue is 9. "Let Us Now Praise Famous Men" writer, 1941. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AGEE

    Possible Answer: James_Agee, Agee

  • The clue is 10. Singers do this. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SEW

    Possible Answer: sew, tailor, sew_together, run_up, tailor-make, stitch

  • The clue is 11. Rushing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: INAHURRY

  • The clue is 12. Obsolescent means of music storage. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: CDRACKS

  • The clue is 13. Down time?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SADDAY

  • The clue is 15. Skillful. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DEFT

    Possible Answer: dextrous, deft, dexterous

  • The clue is 21. Batman adversary with a stitched burlap mask. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: THESCARECROW

  • The clue is 24. Country singer with the 2012 hit "Wanted". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: HUNTERHAYES

  • The clue is 25. Poet who first penned the phrase "no country for old men". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: YEATS

    Possible Answer: W._B._Yeats, William_Butler_Yeats, Yeats

  • The clue is 27. Small hint. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TINGE

    Possible Answer: soupcon, colour, tinct, mite, touch, tint, pinch, jot, hint, undertone, speck, tinge, color, distort

  • The clue is 28. Leaps on stage. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: JETES

    Possible Answer: jet, gush

  • The clue is 29. Head lines?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PARTS

    Possible Answer: constituent, contribution, division, separate, parts, theatrical_role, office, break_up, disunite, part, persona, start, depart, set_forth, break, split, component_part, section, start_out, component, portion, parting, split_up, share, set_off, take_off, divide, role, voice, percentage, function, set_out, character, region, piece

  • The clue is 30. Spoon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: CANOODLE

    Possible Answer: canoodle

  • The clue is 32. Original parent co. of Fortune and People. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: TIMEINC

  • The clue is 33. Snarky reply to some unsolicited advice. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DIDIASK

  • The clue is 34. Kooks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WACKOS

    Possible Answer: nutter, wacko, whacko

  • The clue is 35. Olympic snowboarding event. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BIGAIR

  • The clue is 36. Take too far. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: OVERDO

    Possible Answer: overdo, exaggerate

  • The clue is 37. Many Grindr users. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GAYMEN

  • The clue is 40. Campers, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: VANS

    Possible Answer: caravan, new_wave, vanguard, avant-garde, van

  • The clue is 42. Shut (up). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PENT

    Possible Answer: write, compose, indite, pen, pent, shut_up

  • The clue is 43. Commercial lead-in to bank. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CITI

  • The clue is 45. Diarist who helped edit Henry Miller's "Tropic of Cancer". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NIN

  • The clue is 47. Deg. from Yale's Geffen School. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MFA

    Possible Answer: Master_of_Fine_Arts, MFA

Friday, August 23, 2024

2423 Friday Aug 22, 2024 USA Today Crossword Clues Hints

Across Clues Letters Counts Hits

Below table is across clues with letter counts. Its used to find answer.

Clue Answer Letter Count
1A. Pointed comment 4
5A. Attire 4
9A. Gentle touches 4
13A. Get off scot-___ 4
14A. Pixar movie set to be released in 2025 4
15A. Think global, act ___ 5
16A. Extra charges on Ticketmaster 4
17A. Neat 4
18A. Diary passage 5
19A. Only three-word U.S. state capital 12
22A. Frequent flyer's unit 4
23A. Carry-___ (some suitcases) 3
24A. Antipollution org. 3
27A. Italian designer Giorgio 6
30A. Adorns with Charmin, for short 3
31A. Pen tip 3
32A. Horse-controlling strap 4
33A. Another name for Mardi Gras 8
37A. Greeting in Portuguese 3
38A. ___-friendly 3
39A. Mountain range in Wyoming 6
40A. Some silent performers 5
43A. Research sites 4
45A. Greek god of love 4
46A. Music subgenre that influenced trance 6
48A. More, in Spanish 3
49A. Web address 3
50A. Dishes served wrapped in banana leaves 7
53A. Attempt 3
56A. Granola morsel 3
58A. Crucial 3
59A. That dude's 3
61A. State of temporary but intense excitement 4
65A. Major religion in Algeria 5
66A. Days of ___ (long ago) 4
67A. Creature hidden in "indoor cat" 4
68A. Some recommend 10,000 of these per day 5
69A. Word similar to "fewer" 4
70A. Look closely 4

Friday Aug 22, 2024 USA Today Crossword Clues Hints
Friday Aug 22, 2024 USA Today Crossword Clues Hints 

Down Clues Letters Counts Hits

Below table is down clues with letter counts. Its used to find answer.

Clue Answer Letter Count
1D. Close pals, for short 4
2D. The "A" of BART 4
3D. Short video on Instagram 4
4D. Groom's bud at some weddings 7
5D. "Go find something better to do" 10
6D. Similar 4
7D. Merry-go-round, for example 4
8D. Type of protest against corporations 7
9D. "Pink ___ Club" (Chappell Roan song) 4
10D. Subdivision of a play 3
11D. Road goo 3
12D. Sneaky 3
15D. "Hmm . . ." 7
20D. ___-Manuel Miranda 3
21D. Enters, like data 6
24D. Words on the back of a check 7
25D. Instrument that's hard to transport 5
26D. Deep pit 5
27D. Alluring smell 5
28D. Esteemed artifact 5
29D. U.S. city with a large Cuban community 5
34D. Human rights org. 4
35D. Avocado ___ 5
36D. Great bargain 5
41D. www.ucla.___ 3
42D. Hallucinogenic fungi, informally 7
44D. Some laboratory containers 5
47D. Snowman in "Frozen" 4
48D. Tartar sauce ingredient 4
51D. Some funny GIFs 5
52D. Thereafter 5
53D. Not that 6
54D. ". . . and the ___ is history!" 4
55D. Ivy in New Haven 4
57D. Texting sign-off 4
60D. Yelp review unit 4
62D. Loud dancing style 4
63D. Gardening tool 3
64D. Tool for cleaning up a spill 3

Across Clue with Answers

Clue Answer
1A. Pointed comment BARB
5A. Attire WEAR
9A. Gentle touches PATS
13A. Get off scot-___ FREE
14A. Pixar movie set to be released in 2025 ELIO
15A. Think global, act ___ LOCAL
16A. Extra charges on Ticketmaster FEES
17A. Neat TIDY
18A. Diary passage ENTRY
19A. Only three-word U.S. state capital SALT LAKE CITY
22A. Frequent flyer's unit MILE
23A. Carry-___ (some suitcases) ONS
24A. Antipollution org. EPA
27A. Italian designer Giorgio ARMANI
30A. Adorns with Charmin, for short TPS
31A. Pen tip NIB
32A. Horse-controlling strap REIN
33A. Another name for Mardi Gras CARNIVAL
37A. Greeting in Portuguese OLA
38A. ___-friendly ECO
39A. Mountain range in Wyoming TETONS
40A. Some silent performers MIMES
43A. Research sites LABS
45A. Greek god of love EROS
46A. Music subgenre that influenced trance TECHNO
48A. More, in Spanish MAS
49A. Web address URL
50A. Dishes served wrapped in banana leaves TAMALES
53A. Attempt TRY
56A. Granola morsel OAT
58A. Crucial KEY
59A. That dude's HIS
61A. State of temporary but intense excitement BUZZ
65A. Major religion in Algeria ISLAM
66A. Days of ___ (long ago) YORE
67A. Creature hidden in "indoor cat" ORCA
68A. Some recommend 10,000 of these per day STEPS
69A. Word similar to "fewer" LESS
70A. Look closely PEER

Down Clues with Answers

Clue Answer
1D. Close pals, for short BFFS
2D. The "A" of BART AREA
3D. Short video on Instagram REEL
4D. Groom's bud at some weddings BEST MAN
5D. "Go find something better to do" WHY DON’T YOU
6D. Similar AKIN
7D. Merry-go-round, for example RIDE
8D. Type of protest against corporations BOYCOTT
9D. "Pink ___ Club" (Chappell Roan song) PONY
10D. Subdivision of a play ACT
11D. Road goo TAR
12D. Sneaky SLY
15D. "Hmm . . ." LET’S SEE
20D. ___-Manuel Miranda LIN
21D. Enters, like data INPUTS
24D. Words on the back of a check ENDORSE
25D. Instrument that's hard to transport ORGAN
26D. Deep pit ABYSS
27D. Alluring smell AROMA
28D. Esteemed artifact RELIC
29D. U.S. city with a large Cuban community MIAMI
34D. Human rights org. ACLU
35D. Avocado ___ TOAST
36D. Great bargain STEAL
41D. www.ucla.___ EDU
42D. Hallucinogenic fungi, informally SHROOMS
44D. Some laboratory containers VIALS
47D. Snowman in "Frozen" OLAF
48D. Tartar sauce ingredient MAYO
51D. Some funny GIFs MEMES
52D. Thereafter AFTER
53D. Not that NOT SO
54D. ". . . and the ___ is history!" REST
55D. Ivy in New Haven YALE
57D. Texting sign-off TTYL
60D. Yelp review unit STAR
62D. Loud dancing style RAVE
63D. Gardening tool HOE
64D. Tool for cleaning up a spill RAG

2423 Friday Aug 22, 2024 LA Times Crossword Clues Hints

Across Clues :

Friday Aug 22, 2024  LA Times Crossword Clues Hints


  • Clue: Like dumping someone via text
    Answer: COLD
  • Clue: Send to a specialist
    Answer: REFER
  • Clue: Chris elected to the Basketball Hall of Fame in 2021
    Answer: BOSH
  • Clue: Healing plant
    Answer: ALOE
  • Clue: Musical set in Argentina
    Answer: EVITA
  • Clue: Biblical preposition
    Answer: UNTO
  • Clue: Feature of the “Welcome to Fabulous Las Vegas” sign
    Answer: NEON
  • Clue: Green energy option
    Answer: SOLAR
  • Clue: Not superficial
    Answer: DEEP
  • Clue: *Bean poles
    Answer: STRIKE LEADERS
  • Clue: Leave speechless
    Answer: AWE
  • Clue: Drink suffix
    Answer: -ADE
  • Clue: Another name for bingo
    Answer: BEANO
  • Clue: *Beat poet
    Answer: WITCHES’ CAULDRON
  • Clue: Zones
    Answer: AREAS
  • Clue: Word on Rhode Island’s flag
    Answer: HOPE
  • Clue: 525,600 minutes
    Answer: YEAR
  • Clue: Starts bubbling, maybe
    Answer: BOILS
  • Clue: Slumps
    Answer: DIPS
  • Clue: “It’s __ real”
    Answer: BEEN
  • Clue: Greeting on a name tag
    Answer: HELLO
  • Clue: *Came clean
    Answer: PHOTOGRAPHY CLUB
  • Clue: __ Hebrides
    Answer: OUTER
  • Clue: Assistance
    Answer: AID
  • Clue: G7 member
    Answer: USA
  • Clue: Cheer heard in the Bronx, or a phonetic hint for making the starred clues match their answers
    Answer: LET’S GO, YANKEES!
  • Clue: “Holidays Symphony” composer Charles
    Answer: IVES
  • Clue: “Inferno” poet
    Answer: DANTE
  • Clue: Pride constituent
    Answer: LION
  • Clue: Actress Spelling
    Answer: TORI
  • Clue: __ Hebrides
    Answer: INNER
  • Clue: Movie concessions purchase
    Answer: SODA
  • Clue: Latin infinitive
    Answer: ESSE
  • Clue: “Yikes!”
    Answer: EGADS!
  • Clue: Concludes
    Answer: ENDS

Letter Frequency in LA Times Crossword - 08/23/2024


Down Clues

  • Clue: “__ you not?”
    Answer: CAN
  • Clue: Chant heard at Angel City FC games
    Answer: OLE!
  • Clue: Leaves to steep
    Answer: LOOSE TEA
  • Clue: Impress accidentally?
    Answer: DENT
  • Clue: Dwell
    Answer: RESIDE
  • Clue: Brings to mind
    Answer: EVOKES
  • Clue: Single __
    Answer: FILE
  • Clue: Bibliography abbr.
    Answer: ET AL
  • Clue: Like white peacocks
    Answer: RARE
  • Clue: Blossomed
    Answer: BUDDED
  • Clue: In __ and out …
    Answer: ONE EAR
  • Clue: Omelet bar burner
    Answer: STERNO
  • Clue: Boards
    Answer: HOPS ON
  • Clue: Fan sounds
    Answer: RAHS
  • Clue: Qualified
    Answer: ABLE
  • Clue: On vacation
    Answer: AWAY
  • Clue: Medium of many a Calder mobile
    Answer: WIRE
  • Clue: Mustang, for one
    Answer: CAR
  • Clue: Home of the Terracotta Army
    Answer: CHINA
  • Clue: Email pioneer
    Answer: AOL
  • Clue: FedEx rival
    Answer: UPS
  • Clue: Plead
    Answer: BEG
  • Clue: Not ‘neath
    Answer: O’ER
  • Clue: Human Rights Day mo.
    Answer: DEC
  • Clue: Sleight of hand
    Answer: ILLUSION
  • Clue: Asset
    Answer: PLUS
  • Clue: Udon kin
    Answer: SOBA
  • Clue: Five-time Wimbledon winner Bjƶrn
    Answer: BORG
  • Clue: __ Park: University of Chicago locale
    Answer: HYDE
  • Clue: Like someone who writes thank-you notes
    Answer: POLITE
  • Clue: __ rancheros
    Answer: HUEVOS
  • Clue: Playful semiaquatic mammals
    Answer: OTTERS
  • Clue: Scorer of the original “Dirty Water”
    Answer: TESSIE
  • Clue: Winded
    Answer: PANTED
  • Clue: Nature lovers
    Answer: HIKERS
  • Clue: Comic strip dog since 1978
    Answer: ODIE
  • Clue: Confucian principle
    Answer: YANG
  • Clue: Actress Kendrick
    Answer: ANNA
  • Clue: Otherwise
    Answer: ELSE
  • Clue: Peculiar
    Answer: ODD
  • Clue: Rapper Nas
    Answer: NAS

Answer Word Frequency in LA Times Crossword - 08/23/2024


Sunday, August 11, 2024

NYT Sunday, August 11, 2024 Crossword Clues Hints | Answers - Solution Blog

The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.

NYT Sunday, August 11, 2024 Crossword Clues Hints | Answers - Solution Blog
NYT Sunday, August 11, 2024 Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: August 11, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues and Answers:
  • The clue is 1. Shoots for the moon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ASPIRES

    Possible Answer : aspire, shoot_for, aim, draw_a_bead_on


  • The clue is 8. Saudi's neighbor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IRAQI

    Possible Answer : Iraqi, Iraki


  • The clue is 13. Gets ready to surf, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LOGSON


  • The clue is 19. Annoyance for a shopkeeper. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: LOITERER

    Possible Answer : loiterer, lingerer


  • The clue is 21. Japanese takeout option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BENTO


  • The clue is 22. Best of all possible worlds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: UTOPIA

    Possible Answer : Sion, Utopia, utopia, Zion

    Possible Opposite Answer : dystopia


  • The clue is 23. Say "O di" instead of "I do"?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (21 letters)

    The answer: EXCHANGEWEDDINGVOWELS


  • The clue is 26. Le Mans race unit: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: KIL


  • The clue is 27. Keep from happening. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AVERT

    Possible Answer : obviate, debar, turn_away, deflect, head_off, avoid, forefend, ward_off, avert, fend_off, forfend, stave_off


  • The clue is 28. "Once Upon a Mattress" prop. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PEA

    Possible Answer : pea_plant, pea


  • The clue is 29. Longtime hair removal brand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NEET


  • The clue is 30. Word with hose or line. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PANTY

    Possible Answer : pantie, step-in, scanty, panty


  • The clue is 32. Sewing machine pioneer Howe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ELIAS

    Possible Answer : Charles_Lamb, Elia, Lamb


  • The clue is 34. Expert conclusion?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ISE


  • The clue is 37. Like some wits and wines. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DRY

    Possible Answer : teetotal, juiceless, ironical, prohibitionist, ironic, wry, dry, dry_out

    Possible Opposite Answer : wet, sweet, phlegmy


  • The clue is 38. Eviction notice sent to a New York deli owner?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (19 letters)

    The answer: PACKYOURBAGELSANDGO


  • The clue is 43. Roadwork might push it back, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ETA

    Possible Answer : Basque_Fatherland_and_Liberty, eta, Basque_Homeland_and_Freedom, Euskadi_ta_Askatasuna, ETA


  • The clue is 44. Like many London skies. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GREY

    Possible Answer : Charles_Grey, grayness, gray-haired, grayish, grey-headed, grey-haired, Lady_Jane_Grey, Second_Earl_Grey, gray-headed, greyness, Grey, white-haired, grey, gray, hoary, Zane_Grey, greyish, hoar, grizzly


  • The clue is 45. Something fishy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ROE

    Possible Answer : roe, hard_roe


  • The clue is 46. Back in time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AGO

    Possible Answer : ago, agone


  • The clue is 47. Scatterbrain. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: AIRHEAD

    Possible Answer : airhead


  • The clue is 50. "This thing is SHARP! It handles potatoes and carrots with ease," e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: PEELERREVIEW


  • The clue is 56. "The Kiss" sculptor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RODIN

    Possible Answer : Rodin, Auguste_Rodin, Francois_Auguste_Rene_Rodin


  • The clue is 57. Stage a hostile takeover of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: USURP

    Possible Answer : seize, take_over, usurp, arrogate, assume


  • The clue is 60. Blue dye. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANIL

    Possible Answer : Indigofera_suffruticosa, indigotin, indigo, anil, Indigofera_anil


  • The clue is 61. Inits. for a hit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SRO


  • The clue is 62. Dept. store inventory. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GDS

    Possible Answer : soman, GD, Gd, gadolinium, atomic_number_64


  • The clue is 64. Face-planted. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATEIT


  • The clue is 66. Dodge S.U.V.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DURANGO

    Possible Answer : Victoria_de_Durango, Durango


  • The clue is 69. Interior decorator's assertion that bold colors are back in style?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (17 letters)

    The answer: WHATSPASTELISPAST


  • The clue is 73. Like the view from Big Sur. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: COASTAL

    Possible Answer : coastal

    Possible Opposite Answer : inland


  • The clue is 75. Kind of farm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOLAR

    Possible Answer : solar


  • The clue is 76. Survive a round of musical chairs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SIT

    Possible Answer : sit_down, ride, pose, sit, sit_around, baby-sit, posture, model, seat

    Possible Opposite Answer : arise, stand


  • The clue is 77. Setting for the musical "Two by Two". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ARK

    Possible Answer : Ark, ark, Ark_of_the_Covenant


  • The clue is 78. Inveigh (against). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RAIL

    Possible Answer : rail_in, train, revile, track, vilify, inveigh, railing, rail_off, vituperate, fulminate, runway, rails, rail


  • The clue is 81. E-bike alternative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOPED

    Possible Answer : moon_about, mope_around, pout, mop_up, mow, moon_around, mope, wipe_up, mop, moped


  • The clue is 83. Smother, as with sauce. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DROWN

    Possible Answer : overwhelm, swim, drown, submerge


  • The clue is 87. Santa's routes on Christmas Eve?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: NOELFLYZONES


  • The clue is 91. "I categorically deny that!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ITSALIE


  • The clue is 93. Job listing abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EOE


  • The clue is 94. One might be organized by habitat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ZOO

    Possible Answer : menagerie, zoo, zoological_garden


  • The clue is 95. "A Death in the Family" novelist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AGEE

    Possible Answer : Agee, James_Agee


  • The clue is 97. Wall St. debut. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IPO

    Possible Answer : initial_public_offering, initial_offering, IPO


  • The clue is 98. Advice after one's rival scores a perfect ten?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (19 letters)

    The answer: DONTGETMADGETELEVEN


  • The clue is 104. "Me day" destination. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SPA

    Possible Answer : health_club, watering_hole, resort_hotel, health_spa, spa, watering_place


  • The clue is 106. Org. with a PreCheck option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TSA

    Possible Answer : TSA, Transportation_Security_Administration


  • The clue is 107. What fumaroles emit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STEAM

    Possible Answer : steam, steam_clean, steamer


  • The clue is 108. Like streets, but rarely alleyways. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NAMED

    Possible Answer : describe, constitute, key_out, list, mention, diagnose, advert, identify, cite, key, make, bring_up, call, appoint, discover, refer, distinguish, name, nominate


  • The clue is 109. River through Florence. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARNO

    Possible Answer : Arno_River, Arno, River_Arno


  • The clue is 111. Give an allowance?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LET

    Possible Answer : lease, get, allow, LET, Lashkar-e-Tayyiba, countenance, Army_of_the_Righteous, Army_of_the_Pure, net_ball, rent, have, Lashkar-e-Taiba, permit, Lashkar-e-Toiba, let

    Possible Opposite Answer : prevent, forbid, disallow


  • The clue is 114. Lukewarm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TEPID

    Possible Answer : lukewarm, halfhearted, half-hearted, tepid


  • The clue is 116. Had a session. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MET

    Possible Answer : fulfill, receive, run_into, cope_with, take_on, adjoin, encounter, assemble, conform_to, contact, run_across, foregather, play, fulfil, gather, get_together, fill, fit, come_across, see, forgather, suffer, satisfy, meet, converge, match, touch

    Possible Opposite Answer : diverge


  • The clue is 117. Airline's promise to improve its timeliness?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (21 letters)

    The answer: YOURDELAYSARENUMBERED


  • The clue is 124. Rim protector. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HUBCAP

    Possible Answer : hubcap


  • The clue is 125. "___ is to place as eternity is to time": Joseph Joubert. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPACE

    Possible Answer : distance, blank, infinite, quad, space, place, outer_space, blank_space


  • The clue is 126. Where the entire "Newhart" series actually took place. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: INADREAM


  • The clue is 127. Guiding principles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IDEALS

    Possible Answer : nonsuch, saint, apotheosis, nonpareil, ideal, paragon, nonesuch


  • The clue is 128. Hollandaise sauce ingredients. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: YOLKS

    Possible Answer : vitellus, egg_yolk, yolk


  • The clue is 129. They might get worn down while solving crosswords. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ERASERS

    Possible Answer : eraser


Down Clues and Answers: