Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query steam_clean. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query steam_clean. Sort by date Show all posts

Monday, June 23, 2025

XWordHint Crossword Answers June 23, 2025 | Expert Breakdown & Tips

XWordHint Crossword Complete Solution: June 23, 2025

Our expert breakdown helps you solve the June 23 XWordHint crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

Across Clues and Answers (39)

Clue #1: 1. "That was ages ___"

3-letter answer Answer: AGO
Word Help: Synonyms: ago, agone

Clue #2: 4. Classic dog name

4-letter answer Answer: FIDO

Clue #3: 8. Break down in tears

3-letter answer Answer: SOB
Word Help: Synonyms: cocksucker, bastard, motherfucker

Clue #4: 11. iPod __ (old music provider)

4-letter answer Answer: NANO

Clue #5: 13. Bra or purse part

5-letter answer Answer: STRAP
Word Help: Synonyms: slash, flog, lash
Antonyms: unstrap

Clue #6: 14. Not fake

4-letter answer Answer: REAL
Word Help: Synonyms: material, real, tangible
Antonyms: nominal, insubstantial

Clue #7: 15. Can it!

10-letter answer Answer: DILLPICKLE

Clue #8: 17. Voting no

4-letter answer Answer: ANTI
Word Help: Synonyms: anti
Antonyms: pro

Clue #9: 18. Devious fellow

6-letter answer Answer: SLYDOG

Clue #10: 19. __ Juan, Puerto Rico

3-letter answer Answer: SAN

Clue #11: 20. Insect in a nest

4-letter answer Answer: WASP
Word Help: Synonyms: wasp, white_Anglo-Saxon_Protestant, WASP

Clue #12: 21. Quite a long time

4-letter answer Answer: EONS
Word Help: Synonyms: aeon, eon

Clue #13: 23. "Nothing for me, thanks"

5-letter answer Answer: IMSET

Clue #14: 25. Locale for a goatee

4-letter answer Answer: CHIN
Word Help: Synonyms: Kuki-Chin, mentum, Kuki

Clue #15: 28. Off-road ride, for short

3-letter answer Answer: ATV

Clue #16: 30. Acknowledgment to a 31-Down operator

5-letter answer Answer: ROGER

Clue #17: 32. Pep rally sound

3-letter answer Answer: RAH

Clue #18: 33. Zip it!

11-letter answer Answer: SLEEPINGBAG

Clue #19: 36. Like some mobile purchases

5-letter answer Answer: INAPP

Clue #20: 38. "What ___ you saying?"

3-letter answer Answer: ARE
Word Help: Synonyms: embody, represent, ar
Antonyms: differ

Clue #21: 39. Onstage comment to the audience

5-letter answer Answer: ASIDE
Word Help: Synonyms: excursus, away, parenthesis

Clue #22: 40. Shut it!

11-letter answer Answer: BEDROOMDOOR

Clue #23: 43. "Ransom" rapper ___ Tecca

3-letter answer Answer: LIL

Clue #24: 44. Held back, as a news story

5-letter answer Answer: SATON

Clue #25: 45. Final chapter

3-letter answer Answer: END
Word Help: Synonyms: remainder, final_stage, terminal
Antonyms: beginning, begin

Clue #26: 46. Quite frequently

4-letter answer Answer: ALOT

Clue #27: 47. Stephen Vincent ___, "John Brown's Body" poet

5-letter answer Answer: BENET
Word Help: Synonyms: Stephen_Vincent_Benet, Benet, William_Rose_Benet

Clue #28: 49. Stamp for a notary public

4-letter answer Answer: SEAL
Word Help: Synonyms: seal, Navy_SEAL, stamp
Antonyms: unseal

Clue #29: 51. Nut that contains caffeine

4-letter answer Answer: KOLA
Word Help: Synonyms: Kola, kola_nut_tree, Cola_acuminata

Clue #30: 53. Early web portal

3-letter answer Answer: AOL

Clue #31: 55. Reprimands

6-letter answer Answer: SCOLDS
Word Help: Synonyms: bawl_out, chew_up, remonstrate

Clue #32: 59. Hollywood's Driver or Sandler

4-letter answer Answer: ADAM
Word Help: Synonyms: cristal, Adam, XTC

Clue #33: 60. Button it!

10-letter answer Answer: DRESSSHIRT

Clue #34: 62. Fuzzy green stuff on some trees

4-letter answer Answer: MOSS
Word Help: Synonyms: moss

Clue #35: 63. Scorpion pose or cobra pose

5-letter answer Answer: ASANA
Word Help: Synonyms: asana

Clue #36: 64. Samoa's capital

4-letter answer Answer: APIA
Word Help: Synonyms: capital_of_Western_Samoa, Apia

Clue #37: 65. Ballet, beadwork or bonsai

3-letter answer Answer: ART
Word Help: Synonyms: artistic_creation, graphics, artistry

Clue #38: 66. "In the middle of the night I call your name / Oh ___ / Oh ___" (John Lennon lyric)

4-letter answer Answer: YOKO

Clue #39: 67. Someone who might use a fake passport

3-letter answer Answer: SPY
Word Help: Synonyms: sleuth, sight, descry

Across Clues and Answers (39)

Clue #1: 1. "No ifs, ___ or buts"

4-letter answer Answer: ANDS

Clue #2: 2. Sprinter Devers, three-time gold medal winner at the Olympics

4-letter answer Answer: GAIL

Clue #3: 3. The first "O" of YOLO

4-letter answer Answer: ONLY
Word Help: Synonyms: only, only_when, but

Clue #4: 4. Org. to which to report a phone scam

3-letter answer Answer: FTC
Word Help: Synonyms: FTC, Federal_Trade_Commission

Clue #5: 5. Rubs the wrong way

4-letter answer Answer: IRKS
Word Help: Synonyms: gall, irk

Clue #6: 6. ___ Lama (Tibetan leader)

5-letter answer Answer: DALAI

Clue #7: 7. Hosp. scan that's better for claustrophobes

7-letter answer Answer: OPENMRI

Clue #8: 8. Upper-house legislative proposal

10-letter answer Answer: SENATEBILL

Clue #9: 9. Grains often found on top of an apple crisp

4-letter answer Answer: OATS
Word Help: Synonyms: oat

Clue #10: 10. Dot on a radar screen

4-letter answer Answer: BLIP
Word Help: Synonyms: pip, blip, radar_target

Clue #11: 12. From days of yore

5-letter answer Answer: OLDEN
Word Help: Synonyms: olden

Clue #12: 13. Encrypted messaging software

6-letter answer Answer: SIGNAL
Word Help: Synonyms: betoken, signal, signalise

Clue #13: 14. Breakfast items for Rocky in "Rocky"

7-letter answer Answer: RAWEGGS

Clue #14: 16. Yorkie-___ (dog hybrid)

3-letter answer Answer: POO

Clue #15: 22. Vapor from a teapot

5-letter answer Answer: STEAM
Word Help: Synonyms: steamer, steam, steam_clean

Clue #16: 24. Underwater tracking aid

5-letter answer Answer: SONAR
Word Help: Synonyms: echo_sounder, sonar, asdic

Clue #17: 25. Nursery item with slatted sides

4-letter answer Answer: CRIB
Word Help: Synonyms: pony, cot, cribbage

Clue #18: 26. Fruit of the Loom rival

5-letter answer Answer: HANES

Clue #19: 27. "That was so fun!"

10-letter answer Answer: IHADABLAST

Clue #20: 29. Salsa ___ (green sauce)

5-letter answer Answer: VERDE

Clue #21: 31. See 30-Across

5-letter answer Answer: RADIO
Word Help: Synonyms: radio, wireless, radio_receiver

Clue #22: 33. What to eat ice cream with

5-letter answer Answer: SPOON
Word Help: Synonyms: smooch, spoonful, spoon

Clue #23: 34. Menial workers

5-letter answer Answer: PEONS
Word Help: Synonyms: peon, drudge, navvy

Clue #24: 35. Hanukkah coins

4-letter answer Answer: GELT
Word Help: Synonyms: lucre, kale, lolly

Clue #25: 37. Groups of spin doctors, informally

7-letter answer Answer: PRTEAMS

Clue #26: 41. Popular vitamin brand or its recommended dosage

7-letter answer Answer: ONEADAY

Clue #27: 42. Texas city in the book and film "Friday Night Lights"

6-letter answer Answer: ODESSA
Word Help: Synonyms: Odessa, Odesa

Clue #28: 46. ''Welcome to Honolulu!''

5-letter answer Answer: ALOHA
Word Help: Synonyms: ciao, aloha

Clue #29: 48. Trunk of the body

5-letter answer Answer: TORSO
Word Help: Synonyms: body, trunk, torso

Clue #30: 50. Coolers of condos, e.g.

3-letter answer Answer: ACS
Word Help: Synonyms: Ac, alternating_electric_current, atomic_number_89
Antonyms: direct_current

Clue #31: 51. ___ Sutra

4-letter answer Answer: KAMA
Word Help: Synonyms: Kama

Clue #32: 52. Bad thing to find in a refrigerator

4-letter answer Answer: ODOR
Word Help: Synonyms: scent, odor, olfactory_sensation

Clue #33: 54. Air mattress problem

4-letter answer Answer: LEAK
Word Help: Synonyms: leak_out, wetting, leakage

Clue #34: 56. Pair that can be licked or locked

4-letter answer Answer: LIPS
Word Help: Synonyms: back_talk, sassing, lip

Clue #35: 57. Faucet annoyance

4-letter answer Answer: DRIP
Word Help: Synonyms: dripping, drip_mould, drip

Clue #36: 58. "Don't go anywhere!"

4-letter answer Answer: STAY
Word Help: Synonyms: arrest, abide, last_out
Antonyms: change, move

Clue #37: 61. ___-Caps (candy brand)

3-letter answer Answer: SNO

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, June Crossword Answers

Monday, October 28, 2024

No. 27,383 Mon Oct 28, 2024 NYT Crossword By Michael Lieberman

Across Clues :

1. Many a customer service assistant, nowadays, 4. Animal on the state seal of Maine, 9. Lacking slack, 13. Blackjack card worth 1 or 11, 14. Friend of Mickey and Goofy, 15. Actress Kendrick, 16. "___ all good!", 17. Nursery rhyme about a disastrous trip up a hill, 19. How salt and pepper may be added, in a recipe, 21. Southeast Asian language, 22. Knotted neckwear, 23. Susceptible to sunburn, 24. "Four score and seven years ___ …", 26. Pesky summer swarm, 28. Nursery rhyme about the perils of sitting on a wall, 31. Doesn't waste, 32. Dine, 33. How heavy metal bands typically play, 37. ___ Z, a.k.a. Zoomers, 38. Comedian Schumer or Poehler, 39. Verbalize, 40. Water, in French, 41. Subject of a will, 43. "My Zoom joke flopped … I guess it's not remotely funny," e.g., 44. Marx who co-wrote "The Communist Manifesto", 45. Nursery rhyme about the hazards of decaying infrastructure, 48. Energy, idiomatically, 51. Flat tire's lack, 52. Fashion magazine with a palindromic name, 53. Commodity measured in barrels, 54. Hypotheticals, 56. This typeface, 59. Nickname for the World Series … or what you might call 17-, 28- or 45-Across?, 62. Word repeated in a double negative, 63. Operatic highlight, 64. Purpose, 65. Barely scratch (out), 66. Quality of a hoarse voice, 67. Drunk-ish, 68. Work with needle and thread

Mon Oct 28, 2024 NYT Crossword By Michael Lieberman
27,383 Mon Oct 28, 2024 NYT Crossword By Michael Lieberman


Down Clues :

1. Angler's supply, 2. Eight-armed creatures, 3. The Bible has an Old and New one, 4. Obstacle for a would-be castle attacker, 5. How often many people brush their teeth (avert your eyes, dentists!), 6. Acorn-bearing tree, 7. Downhill skiing event, 8. Poet St. Vincent Millay, 9. ___ Mahal, 10. R&B singer Baker, 11. Like birthday candles before the party starts, 12. Stories, 14. Turn at the turntables, for short, 18. One might be squeaky or shaped like a bone, 20. "Napoleon Crossing the ___" (painting series), 25. Belly, 27. Sch. in Lower Manhattan, 28. Ginormous, 29. Country south of Saudi Arabia, 30. Fallback option, 34. "Submit by" dates, 35. Beverage with a Big Mac, perhaps, 36. Christmas season, 38. Kind of clock that's ultraprecise, 39. They brighten everyone's days, 42. ___ carte, 43. Hawaiian taro dish, 44. Pass idly, as time, 46. Bottled water brand, 47. Respond to a stimulus, 48. To date, 49. Sparkly headwear, 50. ___ Island (historic entry point for immigrants), 55. Dart around, 57. Very small, 58. Hearty meal in a bowl, 60. Place for a snuggly cat, 61. Valvoline competitor

Break down the NYT Crosswords: October 28, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Many a customer service assistant, nowadays. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BOT

    Possible Answer : bot


  • The clue is 4. Animal on the state seal of Maine. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOOSE

    Possible Answer : elk, European_elk, Alces_alces, moose


  • The clue is 9. Lacking slack. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TAUT

    Possible Answer : tight, taut


  • The clue is 13. Blackjack card worth 1 or 11. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ACE

    Possible Answer : champion, tiptop, tops, A-one, wiz, 1, I, nail, ace, one, topnotch, genius, adept, star, hotshot, whiz, mavin, ACE, sensation, maven, wizard, whizz, crack, first-rate, pass_with_flying_colors, angiotensin-converting_enzyme, superstar, single, sweep_through, top-notch, breeze_through, unity, super, virtuoso, Allied_Command_Europe, angiotensin_converting_enzyme, sail_through


  • The clue is 14. Friend of Mickey and Goofy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DONALD


  • The clue is 15. Actress Kendrick. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANNA

    Possible Answer : anna


  • The clue is 16. "___ all good!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ITS

    Possible Answer : IT, information_technology


  • The clue is 17. Nursery rhyme about a disastrous trip up a hill. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: JACKANDJILL


  • The clue is 19. How salt and pepper may be added, in a recipe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: TOTASTE


  • The clue is 21. Southeast Asian language. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAO

    Possible Answer : Lao, Laotian


  • The clue is 22. Knotted neckwear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TIE

    Possible Answer : marry, splice, link, affiliation, association, standoff, wed, bond, draw, connect, tie, linkup, sleeper, attach, tie-up, tie_beam, crosstie, tie-in, railroad_tie, bind, link_up, necktie

    Possible Opposite Answer : disconnect, untie


  • The clue is 23. Susceptible to sunburn. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PALE

    Possible Answer : blanch, picket, wan, pallid, blench, sick, pale


  • The clue is 24. "Four score and seven years ___ …". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AGO

    Possible Answer : ago, agone


  • The clue is 26. Pesky summer swarm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GNATS

    Possible Answer : gnat


  • The clue is 28. Nursery rhyme about the perils of sitting on a wall. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: HUMPTYDUMPTY


  • The clue is 31. Doesn't waste. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: USES

    Possible Answer : enjoyment, United_States, function, U.S.A., purpose, utilise, usance, practice, employ, the_States, usage, role, exercise, U.S., expend, US, consumption, habit, economic_consumption, utilization, manipulation, utilisation, utilize, United_States_of_America, America, use_of_goods_and_services, USA, apply, use, employment, habituate


  • The clue is 32. Dine. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EAT

    Possible Answer : run_through, deplete, eat_on, feed, use_up, exhaust, eat_up, consume, eat, corrode, rust, wipe_out


  • The clue is 33. How heavy metal bands typically play. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LOUDLY

    Possible Answer : forte, loudly, loud, obstreperously, clamorously, aloud

    Possible Opposite Answer : softly, piano


  • The clue is 37. ___ Z, a.k.a. Zoomers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GEN

    Possible Answer : gen


  • The clue is 38. Comedian Schumer or Poehler. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AMY


  • The clue is 39. Verbalize. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SAY

    Possible Answer : order, state, say, sound_out, articulate, aver, enjoin, pronounce, enounce, allege, suppose, read, tell, enunciate


  • The clue is 40. Water, in French. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EAU


  • The clue is 41. Subject of a will. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ESTATE

    Possible Answer : the_three_estates, landed_estate, acres, demesne, land, estate_of_the_realm, estate


  • The clue is 43. "My Zoom joke flopped … I guess it's not remotely funny," e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PUN

    Possible Answer : wordplay, punning, pun, paronomasia


  • The clue is 44. Marx who co-wrote "The Communist Manifesto". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KARL


  • The clue is 45. Nursery rhyme about the hazards of decaying infrastructure. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: LONDONBRIDGE


  • The clue is 48. Energy, idiomatically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STEAM

    Possible Answer : steam_clean, steam, steamer


  • The clue is 51. Flat tire's lack. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AIR

    Possible Answer : tune, aerate, melodic_phrase, publicize, aura, melody, airwave, ventilate, zephyr, melodic_line, gentle_wind, air_out, vent, beam, bare, breeze, atmosphere, air, send, publicise, aviation, broadcast, transmit, strain, air_travel, line


  • The clue is 52. Fashion magazine with a palindromic name. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELLE


  • The clue is 53. Commodity measured in barrels. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OIL

    Possible Answer : inunct, anele, anoint, embrocate, oil_color, crude_oil, rock_oil, crude, petroleum, vegetable_oil, fossil_oil, oil, oil_colour


  • The clue is 54. Hypotheticals. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IFS


  • The clue is 56. This typeface. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ITALICS

    Possible Answer : italic, Italic, Italic_language


  • The clue is 59. Nickname for the World Series … or what you might call 17-, 28- or 45-Across?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: FALLCLASSIC


  • The clue is 62. Word repeated in a double negative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NOT

    Possible Answer : non, not


  • The clue is 63. Operatic highlight. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARIA

    Possible Answer : aria


  • The clue is 64. Purpose. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: INTENT

    Possible Answer : wrapped, design, absorbed, intention, engrossed, intent, captive, enwrapped, spirit, purport, purpose, aim


  • The clue is 65. Barely scratch (out). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EKE


  • The clue is 66. Quality of a hoarse voice. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RASP

    Possible Answer : rasp, wood_file, rasping


  • The clue is 67. Drunk-ish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TIPSY

    Possible Answer : tipsy, potty, tiddly


  • The clue is 68. Work with needle and thread. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SEW

    Possible Answer : tailor, sew_together, sew, stitch, tailor-make, run_up


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Angler's supply. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BAIT

    Possible Answer: tantalize, razz, rag, hook, come-on, cod, tantalise, ride, sweetener, bait, decoy, twit, taunt, tease, rally, lure

  • The clue is 2. Eight-armed creatures. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: OCTOPUSES

    Possible Answer: octopus, devilfish

  • The clue is 3. The Bible has an Old and New one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TESTAMENT

    Possible Answer: Testament, will, testament

  • The clue is 4. Obstacle for a would-be castle attacker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MOAT

    Possible Answer: fosse, moat

  • The clue is 5. How often many people brush their teeth (avert your eyes, dentists!). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ONCEADAY

  • The clue is 6. Acorn-bearing tree. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OAK

    Possible Answer: oak, oak_tree

  • The clue is 7. Downhill skiing event. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SLALOM

    Possible Answer: slalom

  • The clue is 8. Poet St. Vincent Millay. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EDNA

  • The clue is 9. ___ Mahal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TAJ

  • The clue is 10. R&B singer Baker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANITA

  • The clue is 11. Like birthday candles before the party starts. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: UNLIT

    Possible Answer: unlighted, unlit, lightless, unilluminated

    Possible Opposite Answer : lighted

  • The clue is 12. Stories. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TALES

    Possible Answer: narrative, tarradiddle, story, tale, taradiddle, narration, fib

  • The clue is 14. Turn at the turntables, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DJSET

  • The clue is 18. One might be squeaky or shaped like a bone. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DOGTOY

  • The clue is 20. "Napoleon Crossing the ___" (painting series). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALPS

    Possible Answer: the_Alps, Alps, alp

  • The clue is 25. Belly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GUT

    Possible Answer: intestine, gut, catgut, bowel

  • The clue is 27. Sch. in Lower Manhattan. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NYU

  • The clue is 28. Ginormous. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HUGE

    Possible Answer: huge, immense, vast, Brobdingnagian

  • The clue is 29. Country south of Saudi Arabia. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: YEMEN

    Possible Answer: Republic_of_Yemen, Yemen

  • The clue is 30. Fallback option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PLANB

  • The clue is 34. "Submit by" dates. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: DEADLINES

    Possible Answer: deadline

  • The clue is 35. Beverage with a Big Mac, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: LARGECOKE

  • The clue is 36. Christmas season. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YULE

    Possible Answer: Yuletide, Christmastide, Christmastime, Christmas, Yule, Noel

  • The clue is 38. Kind of clock that's ultraprecise. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ATOMIC

    Possible Answer: atomic, nuclear

    Possible Opposite Answer : conventional

  • The clue is 39. They brighten everyone's days. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SUNRISES

    Possible Answer: sunrise, dawn, morning, break_of_day, break_of_the_day, sunup, dayspring, cockcrow, daybreak, aurora, dawning, first_light

    Possible Opposite Answer : sunset

  • The clue is 42. ___ carte. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALA

    Possible Answer: ala

  • The clue is 43. Hawaiian taro dish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: POI

    Possible Answer: poi

  • The clue is 44. Pass idly, as time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KILL

    Possible Answer: down, defeat, belt_down, pour_down, toss_off, shoot_down, bolt_down, pop, drink_down, kill, obliterate, vote_down, putting_to_death, vote_out, wipe_out, stamp_out, killing

  • The clue is 46. Bottled water brand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DASANI

  • The clue is 47. Respond to a stimulus. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: REACT

    Possible Answer: oppose, respond, react

  • The clue is 48. To date. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOFAR

  • The clue is 49. Sparkly headwear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TIARA

    Possible Answer: tiara

  • The clue is 50. ___ Island (historic entry point for immigrants). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ELLIS

    Possible Answer: Elli

  • The clue is 55. Dart around. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FLIT

    Possible Answer: dart, fleet, flutter, flit

  • The clue is 57. Very small. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TINY

    Possible Answer: petite, diminutive, lilliputian, midget, flyspeck, tiny, bantam

  • The clue is 58. Hearty meal in a bowl. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STEW

    Possible Answer: stew, brood, swither, fret, grudge, sweat, lather, grizzle

  • The clue is 60. Place for a snuggly cat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAP

    Possible Answer: lave, lap_up, lap_covering, lick, overlap, circuit, swish, swoosh, swosh, circle, lap, wash

  • The clue is 61. Valvoline competitor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: STP

    Possible Answer: s.t.p., STP

Monday, September 16, 2024

0916 NYT Crossword Monday, Sept 16, 2024 | Puzzle Answers

Complete Guide to NYT Crossword Monday, Sept 16, 2024 | Puzzle Answers

Discover answers and insights for the NYT Crossword puzzle on monday, September 16, 2024. Solve clues and stay updated on the latest puzzles!

NYT Crossword puzzle answers and clues for Monday, September 16, 2024
 NYT Crossword puzzle answers and clues for Monday, September 16, 2024

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Similar (to). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AKIN

    Possible Answer : cognate, consanguineous, akin, kindred, kin, consanguineal, blood-related, consanguine


  • The clue is 5. Place for luxurious pampering. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SPA

    Possible Answer : health_spa, watering_place, resort_hotel, spa, watering_hole, health_club


  • The clue is 8. POTUS #43. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GWBUSH


  • The clue is 14. One assigned female at birth and identifying as such. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: CISWOMAN


  • The clue is 16. Summon with a shout. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: YELLTO


  • The clue is 17. N.B.A. team with LeBron and Bronny James, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: LALAKERS


  • The clue is 18. Tidy up. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: NEATEN

    Possible Answer : square_away, straighten_out, straighten, clean_up, groom, neaten, tidy, tidy_up


  • The clue is 19. Purpose. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: USE

    Possible Answer : use, employ, apply, role, employment, expend, consumption, utilize, enjoyment, usage, purpose, exercise, utilise, usance, function, practice, manipulation, habituate, utilization, economic_consumption, use_of_goods_and_services, utilisation, habit


  • The clue is 20. Lies in the hot, hot sun. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BAKES

    Possible Answer : broil, bake


  • The clue is 22. Actor Pitt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BRAD

    Possible Answer : brad


  • The clue is 23. Setting for "My Cousin Vinny". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: RURALALABAMA


  • The clue is 26. Dummies. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IDIOTS

    Possible Answer : half-wit, imbecile, cretin, moron, retard, changeling, idiot


  • The clue is 29. Soprano family patriarch on "The Sopranos". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TONY


  • The clue is 30. Comments further. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ADDS

    Possible Answer : tot, append, ADD, lend, tally, MBD, minimal_brain_dysfunction, hyperkinetic_syndrome, bring, ADHD, add_together, bestow, supply, contribute, attention_deficit_disorder, tote_up, sum_up, impart, sum, summate, add, attention_deficit_hyperactivity_disorder, minimal_brain_damage, add_up, total, tot_up

    Possible Opposite Answer : take_away, subtract


  • The clue is 31. No longer a kid. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GROWN

    Possible Answer : full-grown, fully_grown, acquire, develop, get, rise, grownup, maturate, farm, uprise, spring_up, arise, originate, raise, adult, grow, produce, turn, big, mature, grown


  • The clue is 33. &. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AND


  • The clue is 36. Youngest-ever Nobel Peace Prize winner. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: MALALAYOUSAFZAI


  • The clue is 40. "See ya!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BYE

    Possible Answer : au_revoir, bye, auf_wiedersehen, cheerio, goodbye, adieu, good_day, goodby, bye-bye, arrivederci, so_long, adios, pass, good-bye, sayonara, good-by


  • The clue is 41. Not satisfied, as a requirement. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: UNMET


  • The clue is 42. San ___ Obispo, Calif.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LUIS


  • The clue is 43. What "muffin top" and "spare tire" are euphemisms for. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FLAB

    Possible Answer : flab


  • The clue is 44. Things cast by wizards. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SPELLS

    Possible Answer : tour, import, while, write, patch, magical_spell, turn, trance, piece, spell, magic_spell, go, enchantment, charm, spell_out

    Possible Opposite Answer : unspell


  • The clue is 46. Sweet Starbucks order. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: VANILLALATTE


  • The clue is 51. Rickman of the Harry Potter films. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALAN


  • The clue is 52. Generous sort. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GIVER

    Possible Answer : presenter, conferrer, giver, donor, bestower


  • The clue is 53. ___ date (pregnancy estimate). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DUE

    Possible Answer : imputable, referable, ascribable, due

    Possible Opposite Answer : undue


  • The clue is 56. Fruit that's a citrus, not a hybrid of a pomegranate and melon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: POMELO

    Possible Answer : shaddock, Citrus_decumana, Citrus_grandis, pomelo_tree, Citrus_maxima, pummelo, pomelo


  • The clue is 59. 2016 film starring Emma Stone and Ryan Gosling … or a hint to 17-, 23-, 36- and 46-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: LALALAND


  • The clue is 61. "Be with you momentarily!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ONESEC


  • The clue is 62. Entered with a halting gait. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: LIMPEDIN


  • The clue is 63. Like athletes that are fresh off the bench. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: RESTED

    Possible Answer : breathe, repose, rest, catch_one's_breath, remain, reside, roost, rested, take_a_breather, lie, pillow, stay, perch

    Possible Opposite Answer : change, tired, be_active


  • The clue is 64. "Xanadu" band, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ELO


  • The clue is 65. Something mined in the 21st century. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DATA

    Possible Answer : data_point, information, data, datum


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Org. with the motto "Because Freedom Can't Protect Itself". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ACLU

  • The clue is 2. Sorento and Sportage, for two. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KIAS

  • The clue is 3. Speck of land in the ocean. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ISLE

    Possible Answer: islet, isle

  • The clue is 4. "Straight Outta Compton" group. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NWA

  • The clue is 5. Negative campaign attacks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SMEARS

    Possible Answer: slur, defame, stain, smear, spot, blur, cytosmear, besmirch, smirch, sully, denigrate, slander, cytologic_smear, malignment, smudge, smutch, calumniate, asperse, blot, daub, vilification

  • The clue is 6. Coat with a fur-lined hood. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PARKA

    Possible Answer: windcheater, anorak, parka, windbreaker

  • The clue is 7. Photographer Adams. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANSEL

  • The clue is 8. OB/___ (med. specialty). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GYN

  • The clue is 9. Tiny. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WEE

    Possible Answer: piddle, itty-bitty, teensy, pass_water, make_water, teentsy, piss, teensy-weensy, teeny-weeny, teeny, make, puddle, itsy-bitsy, pee, micturate, take_a_leak, pee-pee, weeny, relieve_oneself, wee, wee-wee, weensy, bitty, urinate, bittie, spend_a_penny

  • The clue is 10. Loose-lipped. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BLABBY

    Possible Answer: blabbermouthed, blabby, bigmouthed, talkative

  • The clue is 11. Very: Prefix. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ULTRA

    Possible Answer: extremist, radical, ultra

  • The clue is 12. What hot showers create. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STEAM

    Possible Answer: steamer, steam_clean, steam

  • The clue is 13. Maker of the Civic and the CR-V. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HONDA

  • The clue is 15. "That may be the case; however ...". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OKBUT

  • The clue is 21. Decided to skip. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SATOUT

  • The clue is 23. Civil rights activist Parks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROSA

    Possible Answer: Rosa, genus_Rosa

  • The clue is 24. Coolest temperatures of the day. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LOWS

    Possible Answer: Sir_David_Low, Low, first, depression, David_Low, Sir_David_Alexander_Cecil_Low, first_gear, low_gear, moo, low

    Possible Opposite Answer : high

  • The clue is 25. Tolstoy's "___ Karenina". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANNA

    Possible Answer: anna

  • The clue is 26. Poetic foot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IAMB

    Possible Answer: iambus, iamb

  • The clue is 27. 6/6/1944, familiarly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DDAY

  • The clue is 28. Not doing much of anything. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IDLE

    Possible Answer: unused, unwarranted, light, loose, dead, groundless, laze, out_of_work, idle, tick_over, unfounded, wild, stagnate, jobless, baseless, slug

    Possible Opposite Answer : work, busy, run

  • The clue is 31. Athlete's tote. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GYMBAG

  • The clue is 32. ___ v. Wade. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ROE

    Possible Answer: roe, hard_roe

  • The clue is 33. Blue, in Spanish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AZUL

  • The clue is 34. Get exactly right. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NAIL

    Possible Answer: apprehend, pass_with_flying_colors, sweep_through, boom, nail, nail_down, cop, collar, smash, nab, breeze_through, blast, pick_up, arrest, peg, pinpoint, sail_through, ace, complete

  • The clue is 35. Insult, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DISS

    Possible Answer: Dis, diss, affront, Orcus, insult

  • The clue is 37. Soothe, as into a false sense of security. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LULL

    Possible Answer: tranquillise, calm, tranquillize, lull, calm_down, letup, quiet, quieten, tranquilize, still

    Possible Opposite Answer : agitate

  • The clue is 38. Beyond uptight. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANAL

    Possible Answer: anal_retentive, anal

    Possible Opposite Answer : oral

  • The clue is 39. Run away. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FLEE

    Possible Answer: fly, flee, take_flight

  • The clue is 43. Highest-quality. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: FINEST

    Possible Answer: okay, fine, all_right, o.k., hunky-dory, ok

    Possible Opposite Answer : coarse

  • The clue is 44. Patron of sailors. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: STELMO

  • The clue is 45. Letter-shaped plumbing piece. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PTRAP

  • The clue is 46. Fog or mist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: VAPOR

    Possible Answer: evaporation, vapour, vaporization, vaporisation, vapor

  • The clue is 47. Unaccompanied. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ALONE

    Possible Answer: unaccompanied, unparalleled, entirely, solely, alone, unequaled, unequalled, lone, unique, solitary, exclusively, lonely, solo, only

  • The clue is 48. "Sorry, I'm bad with ___" (party excuse). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NAMES

    Possible Answer: advert, constitute, call, appoint, key_out, mention, gens, name, refer, make, describe, list, epithet, key, discover, figure, public_figure, bring_up, nominate, distinguish, identify, cite, names, diagnose, name_calling

  • The clue is 49. French birthplace of Charles de Gaulle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LILLE

    Possible Answer: Lille

  • The clue is 50. Benefit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AVAIL

    Possible Answer: help, avail, service

  • The clue is 53. Baby's first word, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DADA

    Possible Answer: dada, dad, pa, pop, pappa, daddy, dadaism, papa

  • The clue is 54. Meter or milliliter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: UNIT

    Possible Answer: building_block, unit, unit_of_measurement, whole, social_unit

  • The clue is 55. ___ Mode of "The Incredibles". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EDNA

  • The clue is 57. Harper who wrote "To Kill a Mockingbird". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LEE

    Possible Answer: Lee, Spike_Lee, Lee_Yuen_Kam, Robert_E._Lee, Robert_Edward_Lee, lee_side, leeward, Richard_Henry_Lee, Gypsy_Rose_Lee, Bruce_Lee, Henry_Lee, Lighthorse_Harry_Lee, Tsung_Dao_Lee, lee, downwind, Shelton_Jackson_Lee, Rose_Louise_Hovick

    Possible Opposite Answer : windward

  • The clue is 58. Anxiety-related condition, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OCD

  • The clue is 60. Was winning. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LED

    Possible Answer: LED, direct, chair, guide, head, go, conduce, contribute, run, take, precede, top, result, lead, conduct, leave, pass, extend, moderate, light-emitting_diode

    Possible Opposite Answer : follow