The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.
Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.
-
The clue is 1. Use a loofah. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SCRUB
Possible Answer : scouring, cancel, scrub, scrubbing, call_off, scour, chaparral, scratch, bush, scrub_up
-
The clue is 6. Biodiverse underwater ecosystem. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: REEF
Possible Answer : Witwatersrand, Reef, Rand, reef
-
The clue is 10. Something in the air. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: GAS
Possible Answer : flatulence, bluster, vaunt, gasoline, throttle, natural_gas, boast, gun, flatulency, brag, shoot_a_line, gas_pedal, blow, accelerator_pedal, accelerator, tout, gas, gasconade, petrol, swash, gaseous_state, gasolene
-
The clue is 13. Cinnabon enticements. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: AROMAS
Possible Answer : odour, fragrance, aroma, odor, olfactory_property, smell, scent, perfume
-
The clue is 15. ___ mater. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ALMA
-
The clue is 16. "So ___ heard!". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: IVE
-
The clue is 17. Gathering for lathering?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)
The answer: RUBADUBCLUB
-
The clue is 19. Be a thorn in the side of. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: VEX
Possible Answer : stick, disturb, mystify, nark, raise_up, worry, bother, commove, beat, baffle, gravel, stir_up, irritate, shake_up, rag, get, puzzle, bewilder, stupefy, perplex, chafe, devil, get_to, amaze, vex, flummox, dumbfound, agitate, nonplus, annoy, pose, nettle, get_at, rile
Possible Opposite Answer : reassure
-
The clue is 20. Weapon for Viking warriors. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: AXE
Possible Answer : axe, ax
-
The clue is 21. Feed, as a fire. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: STOKE
Possible Answer : stoke
-
The clue is 22. Distrusting. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: LEERY
Possible Answer : untrusting, leery, wary, mistrustful, suspicious
-
The clue is 24. Assistant who's always being questioned. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SIRI
-
The clue is 25. Cheek. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SASS
Possible Answer : SAS, sass, mouth, back_talk, Special_Air_Service, lip, backtalk, sassing
-
The clue is 26. Jewels for fools?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (14 letters)
The answer: DINGALINGBLING
-
The clue is 32. Puerto ___. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: RICAN
-
The clue is 33. What houses resemble from an airplane. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: DOTS
Possible Answer : Lucy_in_the_sky_with_diamonds, scatter, dit, constellate, dust, back_breaker, dose, disperse, point, pane, sprinkle, Zen, stud, Department_of_Transportation, Transportation, superman, Elvis, acid, DoT, battery-acid, loony_toons, window_pane, dot
-
The clue is 34. Toy found in King Tut's tomb. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: TOP
Possible Answer : crest, tip, peak, clear, circus_tent, lead, top_out, crown, elevation, height, tiptop, top_of_the_inning, upper_side, top_off, superlative, cover, go_past, transcend, top_side, top, teetotum, summit, pinch, big_top, whirligig, spinning_top, exceed, overstep, meridian, acme, round_top, upside, pass, pinnacle
Possible Opposite Answer : bottom
-
The clue is 35. Universal donor's blood type, for short. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ONEG
-
The clue is 36. Events at which you try not to lose track?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: MEETS
Possible Answer : sports_meeting, fit, converge, assemble, encounter, conform_to, suffer, adjoin, meet, fulfil, touch, fulfill, see, forgather, play, get_together, cope_with, come_across, take_on, contact, run_into, satisfy, match, fill, receive, run_across, gather, foregather
Possible Opposite Answer : diverge
-
The clue is 38. The Floor Is ___ (kids' make-believe game). Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: LAVA
Possible Answer : lava
-
The clue is 39. Browser subwindow. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: TAB
Possible Answer : pill, tab_key, tablet, check, tab, chit, yellow_journalism, tabloid, lozenge
-
The clue is 40. Japanese noodle. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SOBA
-
The clue is 41. Ancestral tales, often. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SAGAS
Possible Answer : saga
-
The clue is 42. Fryer piled higher?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (14 letters)
The answer: CHOCKABLOCKWOK
-
The clue is 46. Wolverine and others. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: XMEN
-
The clue is 47. Like wafers. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: THIN
Possible Answer : reduce, slim_down, slender, dilute, flimsy, slight, thin_out, sparse, thinly, thin, melt_off, slenderize, slim, tenuous, lose_weight, cut, lean, fragile
Possible Opposite Answer : full, thick, thickly, gain, fat, thicken
-
The clue is 48. Gold coin of old Europe. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: DUCAT
Possible Answer : ducat
-
The clue is 50. Apt setting for a French kiss. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: PARIS
Possible Answer : French_capital, genus_Paris, Paris, capital_of_France, City_of_Light
-
The clue is 52. Wrath. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: IRE
Possible Answer : choler, anger, ira, wrath, ire
-
The clue is 55. Outfit inspiration for a Swiftie. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: ERA
Possible Answer : era, earned_run_average, epoch, geological_era, ERA
-
The clue is 56. Cup to drink up?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)
The answer: CHUGALUGMUG
-
The clue is 59. Interact with a Magic 8 Ball, say. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: ASK
Possible Answer : necessitate, require, need, call_for, ask, expect, take, inquire, involve, postulate, demand, enquire
Possible Opposite Answer : obviate
-
The clue is 60. Not out. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: HOME
Possible Answer : plate, household, domicile, home_plate, dwelling, menage, internal, interior, habitation, dwelling_house, place, rest_home, house, nursing_home, national, family, home_base, abode, home, base
Possible Opposite Answer : away
-
The clue is 61. What some credit cards offer rewards points for. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: DINING
Possible Answer : din, boom, dine, dining
-
The clue is 62. Issa of Hollywood. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: RAE
-
The clue is 63. Time machine entry. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: YEAR
Possible Answer : class, year, twelvemonth, yr
-
The clue is 64. Music, informally. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: TUNES
Possible Answer : tune, line, melodic_phrase, tune_up, strain, air, melody, melodic_line
Possible Opposite Answer : untune
-
The clue is 1. Fleetwood Mac song with Stevie Nicks on piano. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SARA
-
The clue is 2. Heart. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: CRUX
Possible Answer: crux, Crux, Southern_Cross, crux_of_the_matter, Crux_Australis
-
The clue is 3. Post-shower wear. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ROBE
Possible Answer: vest, robe, gown, clothe, cloak, drape
-
The clue is 4. Actress Thurman. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: UMA
Possible Answer: genus_Uma, Uma
-
The clue is 5. Hardly a heartening harbinger. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: BADSIGN
-
The clue is 6. Unlikely thing off of which to buy haute couture. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: RACK
Possible Answer: squeeze, torture, stand, rack, wheel, scud, extort, gouge, wring, wrack, torment, excruciate, single-foot
-
The clue is 7. She: Fr.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ELLE
-
The clue is 8. Bird that can run up to 30 m.p.h.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: EMU
Possible Answer: emu, electromagnetic_unit, Dromaius_novaehollandiae, Emu_novaehollandiae
-
The clue is 9. Workspaces with 3-D printers and laser cutters, informally. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: FABLABS
-
The clue is 10. Tries something. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)
The answer: GIVESITAGO
-
The clue is 11. Declare. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: AVER
Possible Answer: swan, swear, verify, assert, affirm, allege, aver, avow, say
-
The clue is 12. Descriptor for some Halloween costumes. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SEXY
Possible Answer: aphrodisiac, sexy, aphrodisiacal
Possible Opposite Answer : anaphrodisiac, unsexy
-
The clue is 14. Kama ___. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SUTRA
Possible Answer: sutra
-
The clue is 18. Simplify, with "down". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: BOIL
Possible Answer: furuncle, moil, boiling_point, roil, seethe, boil, churn
Possible Opposite Answer : freeze
-
The clue is 23. Course for some new immigrants, for short. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: ESL
-
The clue is 24. Manage to get, as tickets. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SNAG
Possible Answer: hang-up, rip, rub, tear, snag, split, hitch, rent
-
The clue is 25. Pepper and others: Abbr.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SGTS
-
The clue is 26. Singer/actress Shore. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: DINAH
-
The clue is 27. No-bake dessert that's chilled before serving. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)
The answer: ICEBOXCAKE
-
The clue is 28. Perfect. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: IDEAL
Possible Answer: nonpareil, ideal, nonsuch, nonesuch, saint, idealistic, apotheosis, paragon
-
The clue is 29. "Why ___?". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: NOT
Possible Answer: non, not
-
The clue is 30. Most common Czech surname. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: NOVAK
-
The clue is 31. Figs. on college transcripts. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: GPAS
Possible Answer: GPA, grade_point_average
-
The clue is 32. Univ. program with cadets. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ROTC
Possible Answer: Reserve_Officers_Training_Corps, ROTC
-
The clue is 36. Reaction upon tasting a decadent dessert. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: MOAN
Possible Answer: groan, moan
-
The clue is 37. Fall off. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: EBB
Possible Answer: ebb_down, ebb_out, ebb_off, ebbing, ebb_away, wane, reflux, ebb
Possible Opposite Answer : tide
-
The clue is 38. What a picket fence may enclose. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: LAWN
Possible Answer: lawn
-
The clue is 40. Sus. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: SKETCHY
Possible Answer: unelaborated, sketchy
-
The clue is 41. Outfit for the mountains. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: SKISUIT
-
The clue is 43. Nashville-based awards org.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: CMA
-
The clue is 44. Other, in Oaxaca. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: OTRA
-
The clue is 45. Dependent, often. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: CHILD
Possible Answer: small_fry, tike, nipper, minor, shaver, tyke, nestling, fry, baby, child, youngster, kid, tiddler
Possible Opposite Answer : parent
-
The clue is 48. Cherished. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: DEAR
Possible Answer: lamb, honey, costly, beloved, good, dearest, darling, pricy, devout, dearly, earnest, high-priced, love, affectionately, near, pricey, dear, heartfelt
-
The clue is 49. Bear of constellations. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: URSA
-
The clue is 50. Guinness record holder for "Mammal with the most names". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: PUMA
Possible Answer: catamount, painter, mountain_lion, puma, Felis_concolor, panther, cougar
-
The clue is 51. Golden ___ (retiree). Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: AGER
-
The clue is 52. "Let's do it!". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: IMIN
-
The clue is 53. Mysterious character. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: RUNE
Possible Answer: rune, runic_letter
-
The clue is 54. Charges of male emperor penguins. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: EGGS
Possible Answer: bollock, ballock, orchis, testicle, eggs, ball, testis, nut, egg
-
The clue is 57. Get into the weeds?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: HOE
Possible Answer: hoe
-
The clue is 58. Bearded beast. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: GNU
Possible Answer: gnu, wildebeest