Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query call_for. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query call_for. Sort by date Show all posts

Monday, April 21, 2025

NY Times Crossword Answers April 21, 2025 | Expert Breakdown & Tips

NY Times Crossword Complete Solution: April 21, 2025

Our expert breakdown helps you solve the April 21 NYT crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

Across Clues and Answers (39)

Clue #1: 1. Manage, as a bar

4-letter answer Answer: TEND
Word Help: Synonyms: be_given, tend, lean

Clue #2: 5. Boneheaded

4-letter answer Answer: DUMB
Word Help: Synonyms: silent, slow, dense

Clue #3: 9. Petri dish gel

4-letter answer Answer: AGAR
Word Help: Synonyms: agar-agar, nutrient_agar, agar

Clue #4: 13. Protected from the wind

4-letter answer Answer: ALEE
Word Help: Synonyms: alee

Clue #5: 14. It's always the top story

5-letter answer Answer: ATTIC
Word Help: Synonyms: Attic, noodle, noggin

Clue #6: 16. Only nonrigid weapon in Clue

4-letter answer Answer: ROPE
Word Help: Synonyms: forget_me_drug, rophy, rope

Clue #7: 17. Coming-of-age ceremony

10-letter answer Answer: BARMITZVAH

Clue #8: 19. Club in a classic Barry Manilow song, informally

4-letter answer Answer: COPA

Clue #9: 20. "Let's go!" in Mexico

6-letter answer Answer: ANDALE

Clue #10: 21. One of the fam

3-letter answer Answer: SIS
Word Help: Synonyms: sis, sister, Systeme_International
Antonyms: brother

Clue #11: 23. Big mo. for retailers

3-letter answer Answer: DEC
Word Help: Synonyms: Dec, dec, declination

Clue #12: 24. Reek

5-letter answer Answer: STINK
Word Help: Synonyms: stink, mephitis, malodor

Clue #13: 25. Place "rocked" in a Clash song

9-letter answer Answer: THECASBAH

Clue #14: 28. Street ___ (reputation)

4-letter answer Answer: CRED
Word Help: Synonyms: cred, street_cred, street_credibility

Clue #15: 29. Atmosphere

4-letter answer Answer: MOOD
Word Help: Synonyms: modality, mode, humour

Clue #16: 30. Actress Witherspoon

5-letter answer Answer: REESE

Clue #17: 31. Trireme propellers

4-letter answer Answer: OARS
Word Help: Synonyms: oar

Clue #18: 32. ___ Arbor, Mich.

3-letter answer Answer: ANN

Clue #19: 33. Faced the pitcher

6-letter answer Answer: BATTED
Word Help: Synonyms: flutter, thrash, drub

Clue #20: 34. Animal that can go 0-60 in three seconds

7-letter answer Answer: CHEETAH
Word Help: Synonyms: chetah, Acinonyx_jubatus, cheetah

Clue #21: 36. Highest U.S. mountain

6-letter answer Answer: DENALI
Word Help: Synonyms: Mt._McKinley, McKinley, Mount_McKinley

Clue #22: 40. 12-mo. periods

3-letter answer Answer: YRS
Word Help: Synonyms: twelvemonth, yr, year

Clue #23: 41. Many govt. prosecutors

4-letter answer Answer: ADAS
Word Help: Synonyms: adenosine_deaminase, ADA

Clue #24: 45. "La Bohème," for one

5-letter answer Answer: OPERA
Word Help: Synonyms: Opera, opera, opera_house

Clue #25: 46. Garfield's frenemy in the comics

4-letter answer Answer: ODIE

Clue #26: 47. Opposite of starboard

4-letter answer Answer: PORT
Word Help: Synonyms: embrasure, porthole, larboard
Antonyms: starboard

Clue #27: 48. Famed shoe designer

9-letter answer Answer: JIMMYCHOO

Clue #28: 50. Molten rock

5-letter answer Answer: MAGMA
Word Help: Synonyms: magma

Clue #29: 51. Had dinner

3-letter answer Answer: ATE
Word Help: Synonyms: deplete, feed, use_up

Clue #30: 52. Lumberjack's tool

3-letter answer Answer: SAW
Word Help: Synonyms: look, find_out, find

Clue #31: 53. Pie chart piece

6-letter answer Answer: SECTOR
Word Help: Synonyms: sector, sphere

Clue #32: 54. Price

4-letter answer Answer: COST
Word Help: Synonyms: toll, cost, monetary_value

Clue #33: 56. Polite response to the ends of 17-, 25-, 34- and 48-Across

10-letter answer Answer: GESUNDHEIT

Clue #34: 59. Ugandan despot Idi ___

4-letter answer Answer: AMIN

Clue #35: 60. Justice Kagan

5-letter answer Answer: ELENA

Clue #36: 61. ___ Grey tea

4-letter answer Answer: EARL
Word Help: Synonyms: earl

Clue #37: 62. Word before tube or drive

4-letter answer Answer: TEST
Word Help: Synonyms: exam, try, essay

Clue #38: 63. Jump

4-letter answer Answer: LEAP
Word Help: Synonyms: leaping, spring, bound

Clue #39: 64. Captain Hook's sidekick

4-letter answer Answer: SMEE

Across Clues and Answers (39)

Clue #1: 1. Mexican state that shares its name with a hot sauce

7-letter answer Answer: TABASCO
Word Help: Synonyms: red_pepper, Tabasco_sauce, tabasco

Clue #2: 2. Hyundai compact

7-letter answer Answer: ELANTRA

Clue #3: 3. More brainy in an uncool way

7-letter answer Answer: NERDIER

Clue #4: 4. Orders

7-letter answer Answer: DEMANDS
Word Help: Synonyms: require, call_for, requirement
Antonyms: supply, obviate

Clue #5: 5. Go out with

4-letter answer Answer: DATE
Word Help: Synonyms: date, engagement, see

Clue #6: 6. Chip brand with a little-girl logo

3-letter answer Answer: UTZ

Clue #7: 7. "Beavis and Butt-Head" airer

3-letter answer Answer: MTV

Clue #8: 8. Slanted

6-letter answer Answer: BIASED
Word Help: Synonyms: biased, slanted, bias

Clue #9: 9. Lob's path

3-letter answer Answer: ARC
Word Help: Synonyms: electric_arc, discharge, arc

Clue #10: 10. Not quite a sure thing

7-letter answer Answer: GOODBET

Clue #11: 11. Mollify

7-letter answer Answer: APPEASE
Word Help: Synonyms: pacify, placate, mollify

Clue #12: 12. Got to

7-letter answer Answer: REACHED
Word Help: Synonyms: arrive_at, hand, pass

Clue #13: 15. En vogue

4-letter answer Answer: CHIC
Word Help: Synonyms: chicness, modishness, voguish

Clue #14: 18. Type

3-letter answer Answer: ILK
Word Help: Synonyms: like, ilk

Clue #15: 22. Comedian Silverman

5-letter answer Answer: SARAH
Word Help: Synonyms: Sarah

Clue #16: 25. Recorded message prompt

4-letter answer Answer: TONE
Word Help: Synonyms: spirit, smell, look
Antonyms: atonicity

Clue #17: 26. Cute name for a spouse's task list

7-letter answer Answer: HONEYDO

Clue #18: 27. "Game, ___, match"

3-letter answer Answer: SET
Word Help: Synonyms: bent, jell, coif
Antonyms: rise

Clue #19: 29. When doubled, a Hawaiian fish

4-letter answer Answer: MAHI

Clue #20: 33. One of four on a diamond

4-letter answer Answer: BASE
Word Help: Synonyms: root_word, al-Qaeda, home

Clue #21: 34. Potters' options

5-letter answer Answer: CLAYS
Word Help: Synonyms: remains, corpse, Henry_Clay

Clue #22: 35. Rock's Emerson, Lake & Palmer, for one

4-letter answer Answer: TRIO
Word Help: Synonyms: trine, three, troika

Clue #23: 36. "Paint the Town Red" rapper

7-letter answer Answer: DOJACAT

Clue #24: 37. Textbook example

7-letter answer Answer: EPITOME
Word Help: Synonyms: image, paradigm, prototype

Clue #25: 38. Moby Dick, to Ahab

7-letter answer Answer: NEMESIS
Word Help: Synonyms: bane, Nemesis, scourge

Clue #26: 39. Contents of a sleeve

3-letter answer Answer: ARM
Word Help: Synonyms: branch, sleeve, arm
Antonyms: disarm

Clue #27: 41. Military choppers

7-letter answer Answer: APACHES
Word Help: Synonyms: Apache, apache

Clue #28: 42. Sled pullers in the Arctic

7-letter answer Answer: DOGTEAM

Clue #29: 43. Wardrobe

7-letter answer Answer: ARMOIRE
Word Help: Synonyms: armoire

Clue #30: 44. Surprise

7-letter answer Answer: STARTLE
Word Help: Synonyms: galvanise, galvanize, jump

Clue #31: 46. "So it goes"

6-letter answer Answer: OHWELL

Clue #32: 49. Shark diver's protection

4-letter answer Answer: CAGE
Word Help: Synonyms: John_Milton_Cage_Jr., batting_cage, coop

Clue #33: 50. Size between small and large: Abbr.

3-letter answer Answer: MED
Word Help: Synonyms: MEd, Master_of_Education

Clue #34: 53. Partner of Crackle and Pop

4-letter answer Answer: SNAP
Word Help: Synonyms: picnic, break_down, snap_bean
Antonyms: inelasticity

Clue #35: 55. Explosive stuff

3-letter answer Answer: TNT
Word Help: Synonyms: trinitrotoluene, TNT

Clue #36: 57. Observe

3-letter answer Answer: SEE
Word Help: Synonyms: look, find_out, find

Clue #37: 58. Spanish article

3-letter answer Answer: UNA

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, April Crossword Answers

Wednesday, August 21, 2024

Wednesday, August 21, 2024 | NYT Crossword Clues Hints - Solution Blog

The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.

Wednesday, August 21, 2024 | NYT Crossword Clues Hints - Solution Blog
Wednesday, August 21, 2024 | NYT Crossword Clues Hints

NYT Crossword Clues Hints - August 21, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues and Answers:
Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Fleetwood Mac song with Stevie Nicks on piano. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SARA

  • The clue is 2. Heart. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CRUX

    Possible Answer: crux, Crux, Southern_Cross, crux_of_the_matter, Crux_Australis

  • The clue is 3. Post-shower wear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROBE

    Possible Answer: vest, robe, gown, clothe, cloak, drape

  • The clue is 4. Actress Thurman. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UMA

    Possible Answer: genus_Uma, Uma

  • The clue is 5. Hardly a heartening harbinger. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: BADSIGN

  • The clue is 6. Unlikely thing off of which to buy haute couture. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RACK

    Possible Answer: squeeze, torture, stand, rack, wheel, scud, extort, gouge, wring, wrack, torment, excruciate, single-foot

  • The clue is 7. She: Fr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELLE

  • The clue is 8. Bird that can run up to 30 m.p.h.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EMU

    Possible Answer: emu, electromagnetic_unit, Dromaius_novaehollandiae, Emu_novaehollandiae

  • The clue is 9. Workspaces with 3-D printers and laser cutters, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: FABLABS

  • The clue is 10. Tries something. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: GIVESITAGO

  • The clue is 11. Declare. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AVER

    Possible Answer: swan, swear, verify, assert, affirm, allege, aver, avow, say

  • The clue is 12. Descriptor for some Halloween costumes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SEXY

    Possible Answer: aphrodisiac, sexy, aphrodisiacal

    Possible Opposite Answer : anaphrodisiac, unsexy

  • The clue is 14. Kama ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SUTRA

    Possible Answer: sutra

  • The clue is 18. Simplify, with "down". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BOIL

    Possible Answer: furuncle, moil, boiling_point, roil, seethe, boil, churn

    Possible Opposite Answer : freeze

  • The clue is 23. Course for some new immigrants, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESL

  • The clue is 24. Manage to get, as tickets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SNAG

    Possible Answer: hang-up, rip, rub, tear, snag, split, hitch, rent

  • The clue is 25. Pepper and others: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SGTS

  • The clue is 26. Singer/actress Shore. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DINAH

  • The clue is 27. No-bake dessert that's chilled before serving. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ICEBOXCAKE

  • The clue is 28. Perfect. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IDEAL

    Possible Answer: nonpareil, ideal, nonsuch, nonesuch, saint, idealistic, apotheosis, paragon

  • The clue is 29. "Why ___?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NOT

    Possible Answer: non, not

  • The clue is 30. Most common Czech surname. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NOVAK

  • The clue is 31. Figs. on college transcripts. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GPAS

    Possible Answer: GPA, grade_point_average

  • The clue is 32. Univ. program with cadets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROTC

    Possible Answer: Reserve_Officers_Training_Corps, ROTC

  • The clue is 36. Reaction upon tasting a decadent dessert. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MOAN

    Possible Answer: groan, moan

  • The clue is 37. Fall off. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EBB

    Possible Answer: ebb_down, ebb_out, ebb_off, ebbing, ebb_away, wane, reflux, ebb

    Possible Opposite Answer : tide

  • The clue is 38. What a picket fence may enclose. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LAWN

    Possible Answer: lawn

  • The clue is 40. Sus. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SKETCHY

    Possible Answer: unelaborated, sketchy

  • The clue is 41. Outfit for the mountains. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SKISUIT

  • The clue is 43. Nashville-based awards org.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CMA

  • The clue is 44. Other, in Oaxaca. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OTRA

  • The clue is 45. Dependent, often. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CHILD

    Possible Answer: small_fry, tike, nipper, minor, shaver, tyke, nestling, fry, baby, child, youngster, kid, tiddler

    Possible Opposite Answer : parent

  • The clue is 48. Cherished. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DEAR

    Possible Answer: lamb, honey, costly, beloved, good, dearest, darling, pricy, devout, dearly, earnest, high-priced, love, affectionately, near, pricey, dear, heartfelt

  • The clue is 49. Bear of constellations. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: URSA

  • The clue is 50. Guinness record holder for "Mammal with the most names". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PUMA

    Possible Answer: catamount, painter, mountain_lion, puma, Felis_concolor, panther, cougar

  • The clue is 51. Golden ___ (retiree). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AGER

  • The clue is 52. "Let's do it!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IMIN

  • The clue is 53. Mysterious character. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RUNE

    Possible Answer: rune, runic_letter

  • The clue is 54. Charges of male emperor penguins. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EGGS

    Possible Answer: bollock, ballock, orchis, testicle, eggs, ball, testis, nut, egg

  • The clue is 57. Get into the weeds?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HOE

    Possible Answer: hoe

  • The clue is 58. Bearded beast. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GNU

    Possible Answer: gnu, wildebeest