Across Clues :
1. "Yikes!", 5. Italian sauce whose name sounds like a French stew, 9. Last word, 14. It can bust one's bracket, 19. Island west of Komodo National Park, 20. Privy to, 21. Call to mind, 22. 10th of 24, 23. Marquee at the Tri-Plex mistaken as a promo for ... "Godzilla"?, 26. ___ Island, designated historic site for both New York and New Jersey, 27. Fantasy football fodder, 28. Something seen framed in a Zoom background, perhaps, 29. Honors for David Beckham and Leona Lewis: Abbr., 31. Bandmate of Keith for 60+ years, 32. Hasten, old-style, 34. Rival of Forbes, 35. Futuristic microscopic machine, 37. ... "E.T., the Extra-Terrestrial"?, 43. Essen exclamations, 45. Bile, 46. Band whose name is sometimes rendered with a backward B, 47. Grave words?, 48. "While I nodded nearly napping, suddenly there came a tapping" poet, 49. ___ alai, 50. Sam who directed "Spider-Man", 52. D-Day craft: Abbr., 53. With 112-Down, a small laugh, 54. ... "Independence Day"?, 59. Having had a few bites, say, 60. What this is, 61. Mediterranean condiment, 62. "Mon ___!", 63. Liturgical vestment, 65. Center, 67. At sea, 71. Suitor of Christine in "The Phantom of the Opera", 73. Kind of shell that's easily broken, 74. Novelist whose name is synonymous with nightmarish absurdity, 75. ... "Rush Hour"?, 81. "Devilish" cartoon character, 82. Publishing V.I.P.s, 83. Like golden eagles vis-à-vis bald eagles, in the United States, 84. Unsafe?, 85. Modern H.R. initiative, 86. Bryn Mawr grad, e.g., 88. Nag, 89. Connections, 90. One in a line at a grocery store, 91. ... "Insomnia"?, 96. Person with attachment issues, perhaps, 97. "The Strife is ___, the Battle Done" (hymn), 98. Detergent brand, 99. Baja resort town, familiarly, 101. ___ Sidle, longtime role on "C.S.I.", 102. Moving day leftovers, 104. Overseas refusals, 108. Holding nothing back, 110. ... "Sex and the City"?, 113. "Welcome" introduction?, 114. Texas A&M athlete, 115. Girl's name that sounds like two adjacent letters, 116. Singer Horne, 117. Mount, 118. Detritus at the bottom of a bag of bagels, 119. Variety, 120. Novelist Johnson who won the 2012 Pulitzer Prize for fiction
Down Clues :
1. Subsides, 2. Walk way?, 3. Aquarium growth, 4. "Check it out, man!", 5. Narrow inlet, 6. Antonio López de Santa ___, three-time president of Mexico, 7. Finally saw through a deception, 8. Emasculates, 9. Ward (off), 10. E.R. lines, 11. 0%, 12. Japanese art of flower arrangement, 13. Star in Venus's orbit?, 14. Island strings, 15. Ingredient in some lipsticks, pizza dough and biodiesel, 16. Cause of a hung jury, 17. Larger-than-life, 18. Assignment, 24. "Really?", 25. Marine menace, 30. Sensitive subject, 33. Pioneering computer, 36. Harsh, 37. From what place, 38. Actor-turned-policeman Estrada, 39. Jazz singer Cleo, 40. Some old PCs, 41. Ending with teen, 42. "That's a ___!" (chemist's punny observation), 43. Garden invader, 44. Raccoon relative, 49. Partner of pride, 50. Small brook, 51. Illness with chills, 52. Island rings, 55. Roil, 56. Give a lecture, say, 57. Sported, 58. Seasoned rice dish, 63. Listing agent's condition, 64. Voting day: Abbr., 65. Feature of some English gardens, 66. "Happy Birthday" writer, sometimes, 68. Athlete's out-of-character performance, say, 69. Lift ticket purchaser, 70. Unspoken, 72. Word after hidden or political, 73. Calorie-rich cake, 74. Apt name for a veterinarian, 75. Ankle bones, 76. Sky shade, 77. Claim on an egg carton, 78. Woodworking tool, 79. Tennille of Captain & Tennille, 80. Charlotte ___ (dessert), 81. Shooting marble, 87. Aide-___ (mnemonic device), 88. Nobility, 89. "Let's do this thing!", 90. Creator of colorful crafts, 92. Woolly pack animals, 93. Origin, 94. Hexad, 95. Rubik of puzzle cube fame, 99. Coral islets, 100. Quite often, 102. Sweeties, informally, 103. Barbershop sound, 105. Barely made, with "out", 106. Poke bowl ingredient, 107. Overcommunicate, say, 109. ___ Low, famed English pirate, 111. Secreted, 112. See 53-Across
Break down the NYT Crosswords: October 20, 2024
Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.
![]() |
Sunday 20 Oct 2024 nyt crosswords |
Across Clues with Answers:
-
The clue is 1. "Yikes!". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: EGAD
-
The clue is 5. Italian sauce whose name sounds like a French stew. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: RAGU
-
The clue is 9. Last word. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: FINIS
Possible Answer : stopping_point, finis, closing_curtain, last, finish, conclusion, finale, close
-
The clue is 14. It can bust one's bracket. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: UPSET
Possible Answer : worried, derangement, untune, perturbation, turnover, bowl_over, disturbed, discompose, disconcert, upturned, disturbance, overturn, discomfit, broken, disorder, trouble, distressed, confused, overturned, disquieted, overthrow, upset, tump_over, swage, disturb, tip_over, disordered, knock_over, turn_over
-
The clue is 19. Island west of Komodo National Park. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: BALI
Possible Answer : Bali
-
The clue is 20. Privy to. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: INON
-
The clue is 21. Call to mind. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: EVOKE
Possible Answer : extract, suggest, put_forward, call_forth, arouse, call_down, raise, elicit, fire, bring_up, paint_a_picture, draw_out, enkindle, kick_up, evoke, invoke, provoke, kindle, conjure_up, stir, conjure, educe
-
The clue is 22. 10th of 24. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: KAPPA
Possible Answer : kappa
-
The clue is 23. Marquee at the Tri-Plex mistaken as a promo for ... "Godzilla"?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)
The answer: BIGGIANTMONSTER
-
The clue is 26. ___ Island, designated historic site for both New York and New Jersey. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: ELLIS
Possible Answer : Elli
-
The clue is 27. Fantasy football fodder. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: STATS
-
The clue is 28. Something seen framed in a Zoom background, perhaps. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: AWARD
Possible Answer : accolade, honor, prize, present, awarding, grant, honour, award, laurels
-
The clue is 29. Honors for David Beckham and Leona Lewis: Abbr.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: OBES
-
The clue is 31. Bandmate of Keith for 60+ years. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: MICK
Possible Answer : Mickey, Mick, Paddy
-
The clue is 32. Hasten, old-style. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: HIE
Possible Answer : hie, hotfoot, pelt_along, belt_along, hasten, race, step_on_it, rush_along, cannonball_along, bucket_along, rush, speed
Possible Opposite Answer : linger
-
The clue is 34. Rival of Forbes. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: INC
Possible Answer : INC, Iraqi_National_Congress
-
The clue is 35. Futuristic microscopic machine. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: NANOBOT
-
The clue is 37. ... "E.T., the Extra-Terrestrial"?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (19 letters)
The answer: WITNESSALIENARRIVAL
-
The clue is 43. Essen exclamations. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ACHS
-
The clue is 45. Bile. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: IRE
Possible Answer : choler, ire, wrath, anger, ira
-
The clue is 46. Band whose name is sometimes rendered with a backward B. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ABBA
-
The clue is 47. Grave words?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: EULOGY
Possible Answer : eulogium, eulogy, panegyric, encomium, pean, paean
-
The clue is 48. "While I nodded nearly napping, suddenly there came a tapping" poet. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: POE
Possible Answer : Edgar_Allan_Poe, Poe
-
The clue is 49. ___ alai. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: JAI
-
The clue is 50. Sam who directed "Spider-Man". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: RAIMI
-
The clue is 52. D-Day craft: Abbr.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: LST
-
The clue is 53. With 112-Down, a small laugh. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: TEE
Possible Answer : tee_up, football_tee, golf_tee, teeing_ground, tee
-
The clue is 54. ... "Independence Day"?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (20 letters)
The answer: HANCOCKSIGNSTHEPAPER
-
The clue is 59. Having had a few bites, say. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: ITCHY
Possible Answer : fidgety, antsy, fretful, itchy
-
The clue is 60. What this is. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: CLUE
Possible Answer : cue, clue, clew, hint
-
The clue is 61. Mediterranean condiment. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: AIOLI
Possible Answer : aioli, garlic_sauce, aioli_sauce
-
The clue is 62. "Mon ___!". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: DIEU
-
The clue is 63. Liturgical vestment. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: STOLE
Possible Answer : steal, slip, stole
-
The clue is 65. Center. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: MIDST
Possible Answer : midst, thick
-
The clue is 67. At sea. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: LOST
Possible Answer : misplace, suffer, missed, deep_in_thought, recede, confounded, miss, at_sea, bewildered, lose, confused, mislay, baffled, drop_off, lost, mazed, fall_back, doomed, mixed-up, helpless, preoccupied, turn_a_loss, bemused, befuddled, disoriented, fall_behind
Possible Opposite Answer : profit, won, saved, found, find, gain, win, keep
-
The clue is 71. Suitor of Christine in "The Phantom of the Opera". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: RAOUL
-
The clue is 73. Kind of shell that's easily broken. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: TACO
Possible Answer : wetback, taco, greaser
-
The clue is 74. Novelist whose name is synonymous with nightmarish absurdity. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: KAFKA
Possible Answer : Kafka, Franz_Kafka
-
The clue is 75. ... "Rush Hour"?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (20 letters)
The answer: TANGLEDFROZENTRAFFIC
-
The clue is 81. "Devilish" cartoon character. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: TAZ
-
The clue is 82. Publishing V.I.P.s. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: EDS
Possible Answer : ED, explosive_detection_system, male_erecticle_dysfunction, EDS, erectile_dysfunction
-
The clue is 83. Like golden eagles vis-à-vis bald eagles, in the United States. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: RARER
Possible Answer : rare, rarified, rarefied, uncommon
-
The clue is 84. Unsafe?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: OUT
Possible Answer : come_out, away, proscribed, extinct, kayoed, stunned, forbidden, prohibited, taboo, knocked_out, verboten, KO'd, tabu, come_out_of_the_closet, out
Possible Opposite Answer : safe
-
The clue is 85. Modern H.R. initiative. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: DEI
-
The clue is 86. Bryn Mawr grad, e.g.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: ALUMNA
Possible Answer : graduate, alumnus, grad, alum, alumna
-
The clue is 88. Nag. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: PEST
Possible Answer : pest, gadfly, plague, cuss, pestilence, blighter, pesterer, pestis
-
The clue is 89. Connections. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: INS
Possible Answer : in, Indiana, Hoosier_State, atomic_number_49, IN, inch, Immigration_and_Naturalization_Service, indium, In, INS
-
The clue is 90. One in a line at a grocery store. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: CART
Possible Answer : go-cart, pushcart, drag, cart, hale, haul, handcart
-
The clue is 91. ... "Insomnia"?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (19 letters)
The answer: WIREDSLEEPERSMISERY
-
The clue is 96. Person with attachment issues, perhaps. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: EMAILER
-
The clue is 97. "The Strife is ___, the Battle Done" (hymn). Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: OER
-
The clue is 98. Detergent brand. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: ERA
Possible Answer : epoch, earned_run_average, ERA, era, geological_era
-
The clue is 99. Baja resort town, familiarly. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: CABO
-
The clue is 101. ___ Sidle, longtime role on "C.S.I.". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SARA
-
The clue is 102. Moving day leftovers. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: BOXES
Possible Answer : box, corner, boxful, loge, package, boxwood, box_seat
Possible Opposite Answer : unbox
-
The clue is 104. Overseas refusals. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: NYETS
-
The clue is 108. Holding nothing back. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: ALLIN
-
The clue is 110. ... "Sex and the City"?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)
The answer: MANHATTANHOOKUP
-
The clue is 113. "Welcome" introduction?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: YOURE
-
The clue is 114. Texas A&M athlete. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: AGGIE
-
The clue is 115. Girl's name that sounds like two adjacent letters. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: EDIE
-
The clue is 116. Singer Horne. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: LENA
Possible Answer : Lena_River, Lena
-
The clue is 117. Mount. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: STEED
Possible Answer : steed
-
The clue is 118. Detritus at the bottom of a bag of bagels. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SEEDS
Possible Answer : cum, come, semen, ejaculate, seminal_fluid, source, germ, seeded_player, seed, sow
-
The clue is 119. Variety. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: TYPE
Possible Answer : type, character, typewrite, eccentric, typecast, case
Possible Opposite Answer : antitype
-
The clue is 120. Novelist Johnson who won the 2012 Pulitzer Prize for fiction. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ADAM
Possible Answer : Robert_Adam, X, go, Adam, disco_biscuit, hug_drug, XTC, cristal, ecstasy
Down Clues and Answers:
-
The clue is 1. Subsides. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: EBBS
Possible Answer: ebb_out, ebbing, ebb_off, ebb, ebb_away, reflux, wane, ebb_down
Possible Opposite Answer : tide
-
The clue is 2. Walk way?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: GAIT
Possible Answer: pace, gait
-
The clue is 3. Aquarium growth. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ALGA
Possible Answer: algae, alga
-
The clue is 4. "Check it out, man!". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: DIGTHIS
-
The clue is 5. Narrow inlet. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: RIA
-
The clue is 6. Antonio López de Santa ___, three-time president of Mexico. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ANNA
Possible Answer: anna
-
The clue is 7. Finally saw through a deception. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: GOTWISE
-
The clue is 8. Emasculates. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: UNMANS
Possible Answer: unman
-
The clue is 9. Ward (off). Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: FEND
Possible Answer: resist, fend, stand
-
The clue is 10. E.R. lines. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: IVS
Possible Answer: quartet, IV, quadruplet, four, foursome, 4, intravenous_feeding, Little_Joe, tetrad, quaternary, quaternion, quatern, quaternity
-
The clue is 11. 0%. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)
The answer: NOTONEBIT
-
The clue is 12. Japanese art of flower arrangement. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: IKEBANA
-
The clue is 13. Star in Venus's orbit?. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: SERENA
-
The clue is 14. Island strings. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: UKE
Possible Answer: ukulele, uke
-
The clue is 15. Ingredient in some lipsticks, pizza dough and biodiesel. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: PALMOIL
-
The clue is 16. Cause of a hung jury. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)
The answer: SPLITVOTE
-
The clue is 17. Larger-than-life. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: EPIC
Possible Answer: larger-than-life, heroic, epic_poem, epical, epic, heroic_poem, epos
-
The clue is 18. Assignment. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: TASK
Possible Answer: labor, project, undertaking, job, task, tax, chore
-
The clue is 24. "Really?". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ISIT
-
The clue is 25. Marine menace. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ORCA
Possible Answer: killer_whale, orca, killer, sea_wolf, Orcinus_orca, grampus
-
The clue is 30. Sensitive subject. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)
The answer: SORESPOT
-
The clue is 33. Pioneering computer. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: ENIAC
-
The clue is 36. Harsh. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: BRUTAL
Possible Answer: brutal, unrelenting, fell, savage, bestial, brute, brutish, roughshod, barbarous, vicious, beastly, cruel
-
The clue is 37. From what place. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: WHENCE
Possible Answer: whence
-
The clue is 38. Actor-turned-policeman Estrada. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ERIK
-
The clue is 39. Jazz singer Cleo. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: LAINE
-
The clue is 40. Some old PCs. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: IBMS
-
The clue is 41. Ending with teen. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: AGER
-
The clue is 42. "That's a ___!" (chemist's punny observation). Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: LYE
Possible Answer: lye
-
The clue is 43. Garden invader. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: APHID
Possible Answer: aphid
-
The clue is 44. Raccoon relative. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: COATI
Possible Answer: Nasua_narica, coati-mundi, coon_cat, coati, coati-mondi
-
The clue is 49. Partner of pride. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: JOY
Possible Answer: joyfulness, rejoice, joy, joyousness, gladden, pleasure, delight
Possible Opposite Answer : sorrow, sadden
-
The clue is 50. Small brook. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: RILL
Possible Answer: rill, streamlet, run, rivulet, runnel
-
The clue is 51. Illness with chills. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: AGUE
Possible Answer: acute, chills_and_fever, ague, acute_accent
-
The clue is 52. Island rings. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: LEIS
Possible Answer: coronal, chaplet, lei, garland, wreath
-
The clue is 55. Roil. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: CHURN
Possible Answer: butter_churn, boil, roil, churn, moil
-
The clue is 56. Give a lecture, say. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SCOLD
Possible Answer: lecture, chew_out, chide, scold, reprimand, rag, call_down, chew_up, lambaste, reproof, bawl_out, common_scold, berate, lambast, dress_down, call_on_the_carpet, grumble, have_words, jaw, nagger, scolder, rebuke, remonstrate, nag, take_to_task, trounce, grouch
-
The clue is 57. Sported. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: HADON
-
The clue is 58. Seasoned rice dish. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: PILAF
Possible Answer: pilaf, pilaw, pilaff, pilau
-
The clue is 63. Listing agent's condition. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)
The answer: SOLDASIS
-
The clue is 64. Voting day: Abbr.. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: TUES
Possible Answer: Tuesday, Tues
-
The clue is 65. Feature of some English gardens. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: MAZE
Possible Answer: snarl, labyrinth, maze, tangle
-
The clue is 66. "Happy Birthday" writer, sometimes. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ICER
Possible Answer: ic, 99, ninety-nine
-
The clue is 68. Athlete's out-of-character performance, say. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: OFFDAY
-
The clue is 69. Lift ticket purchaser. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: SKIER
Possible Answer: skier
-
The clue is 70. Unspoken. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: TACIT
Possible Answer: understood, silent, tacit
-
The clue is 72. Word after hidden or political. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: AGENDA
Possible Answer: docket, agendum, agenda, schedule, order_of_business
-
The clue is 73. Calorie-rich cake. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: TORTE
Possible Answer: torte
-
The clue is 74. Apt name for a veterinarian. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: KAT
Possible Answer: cat, quat, qat, khat, kat, African_tea, Arabian_tea
-
The clue is 75. Ankle bones. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: TALI
Possible Answer: anklebone, scree, astragal, talus, astragalus
-
The clue is 76. Sky shade. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)
The answer: AZUREBLUE
-
The clue is 77. Claim on an egg carton. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)
The answer: FREERANGE
-
The clue is 78. Woodworking tool. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: RASP
Possible Answer: wood_file, rasp, rasping
-
The clue is 79. Tennille of Captain & Tennille. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: TONI
-
The clue is 80. Charlotte ___ (dessert). Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)
The answer: RUSSE
-
The clue is 81. Shooting marble. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: TAW
Possible Answer: shooter, taw
-
The clue is 87. Aide-___ (mnemonic device). Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: MEMOIRE
-
The clue is 88. Nobility. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: PEERAGE
Possible Answer: baronage, peerage
-
The clue is 89. "Let's do this thing!". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: IMREADY
-
The clue is 90. Creator of colorful crafts. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)
The answer: CRAYOLA
-
The clue is 92. Woolly pack animals. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: LLAMAS
Possible Answer: llama
-
The clue is 93. Origin. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ROOT
Possible Answer: settle, base, source, radical, theme, origin, ancestor, etymon, beginning, solution, rootage, antecedent, rootle, root, steady_down, take_root, tooth_root, stem, settle_down, root_word, ascendent, ascendant, rout
Possible Opposite Answer : descendant
-
The clue is 94. Hexad. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)
The answer: SEXTET
Possible Answer: sextet, 6, half_a_dozen, sextuplet, six, Captain_Hicks, VI, sestet, hexad, sextette, sixer, sise, sixsome
-
The clue is 95. Rubik of puzzle cube fame. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ERNO
-
The clue is 99. Coral islets. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: CAYS
Possible Answer: Florida_key, key, cay
-
The clue is 100. Quite often. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: ALOT
-
The clue is 102. Sweeties, informally. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: BAES
-
The clue is 103. Barbershop sound. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SNIP
Possible Answer: snip_off, trim, lop, snippet, cut_back, crop, snip, clipping, nip_off, clip, snipping, prune, nip, dress
-
The clue is 105. Barely made, with "out". Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: EKED
-
The clue is 106. Poke bowl ingredient. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: TUNA
Possible Answer: Opuntia_tuna, Anguilla_sucklandii, tuna_fish, tunny, tuna
-
The clue is 107. Overcommunicate, say. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)
The answer: SPAM
Possible Answer: Spam, junk_e-mail, spam
-
The clue is 109. ___ Low, famed English pirate. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: NED
-
The clue is 111. Secreted. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: HID
Possible Answer: hide_out, enshroud, veil, obscure, conceal, blot_out, cover, hide, obliterate, shroud
Possible Opposite Answer : show
-
The clue is 112. See 53-Across. Can you find the Answer?
Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)
The answer: HEE