Search Clues

Showing posts with label 2024. Show all posts
Showing posts with label 2024. Show all posts

Thursday, October 10, 2024

Thu Oct 10, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Across Clues :

1. Site for a light bite, 5. Cy Young winners, e.g., 9. Dog leg terminus, 12. Like many Keats works, 13. Swahili honorific, 14. "Lucy and ___" (2022 documentary), 15. Instrument panels, 17. Landed, 18. Sweatshirt style, 19. Syllables of laughter, 21. Word on a nutrition label, 23. "Educated insolence," per Aristotle, 24. Gesture of reassurance, 25. Long time span, 26. Subject to damages, 28. Trademark of deadpan stand-ups, 30. Lou Grant's wife on "The Mary Tyler Moore Show", 31. Bugs, perhaps, 33. Areas that are lower than their surrounding terrain, 35. "I'm flexible", 36. Toss out, 40. Like the femur, among all bones in the body, 43. Quiet period, 44. What lies before you, with "the", 47. Not ruling out, 49. Black ___, 50. Stopover, 51. What makes a sticker stickier?, 52. Do some garden work, 53. Dance floor lighting option, 55. Text massager, 57. Ungulate feature, 58. Author's concern that, when parsed as four parts, provides a hint to this puzzle's theme, 62. Sufficient, informally, 63. Bold, energetic and ambitious type, it's said, 64. Speed, 65. Collector's goal, 66. Give, but expect back, 67. Words to a betrayer

Thu Oct 10, 2024 NY Times Crossword Clues Hints
Thu Oct 10, 2024 NY Times Crossword Clues Hints


Down Clues :

1. Major food source animal, 2. Computing pioneer Lovelace, 3. Swerve wildly from side to side, as a car, 4. ___ Park, neighborhood of Los Angeles, 5. Anticipate, 6. Mind, 7. Burnt bit of brisket, 8. Confidently struts, 9. ___ Bay, neighborhood of the Bronx, 10. Italian cheese, 11. Fail to act decisively in the face of a challenge, 13. Legislative collectives, 14. One of three in an SOS message, 16. Part of a pipe, 20. Melancholy Musketeer, 21. Raced, as away from danger, 22. Right hand, 24. Feeds (on), 27. "Twilight" protagonist, 28. Lavishly regaled, in a way, 29. Scooby-Doo, to Scrappy-Doo, 32. Druid, e.g., 34. Indian honorific, 37. Goes hog-wild, 38. Prefix with cumulus, 39. Move forward resolutely, 41. Fountain of Youth's promise, 42. Old-timey medicines, 44. Things listed on a wedding registry, 45. Play opener, 46. "Stee-RIKE three!" follower, 48. Essence, 51. Put two and two together, say, 54. Not quite right, 55. Whistle-blower Brockovich, 56. Sludge, 59. Rich rock, 60. Private sleeping accommodations?, 61. Big bird

Break down the NYT Crosswords: October 10, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Site for a light bite. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CAFE

    Possible Answer : coffeehouse, cafe, coffee_bar, coffee_shop


  • The clue is 5. Cy Young winners, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ACES

    Possible Answer : ace, virtuoso, sweep_through, maven, champion, 1, sail_through, one, hotshot, nail, unity, I, wizard, genius, ACE, whiz, sensation, superstar, adept, star, angiotensin_converting_enzyme, single, whizz, wiz, mavin, Allied_Command_Europe, pass_with_flying_colors, angiotensin-converting_enzyme, breeze_through


  • The clue is 9. Dog leg terminus. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PAW

    Possible Answer : paw, hand, mitt, manus


  • The clue is 12. Like many Keats works. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ODIC


  • The clue is 13. Swahili honorific. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BWANA


  • The clue is 14. "Lucy and ___" (2022 documentary). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DESI


  • The clue is 15. Instrument panels. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: WASHBOARDS

    Possible Answer : splashboard, washboard


  • The clue is 17. Landed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALIT


  • The clue is 18. Sweatshirt style. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HOODIE


  • The clue is 19. Syllables of laughter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HAHHAH


  • The clue is 21. Word on a nutrition label. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FAT

    Possible Answer : fatness, fatten_out, avoirdupois, fatty, fatty_tissue, blubber, juicy, productive, fat, flesh_out, adipose_tissue, fill_out, fatten, fertile, plump, fatten_up, rich, plump_out

    Possible Opposite Answer : thin, nonfat, leanness


  • The clue is 23. "Educated insolence," per Aristotle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WIT

    Possible Answer : mentality, humor, witticism, mental_capacity, brain, learning_ability, humour, card, brainpower, wittiness, wit, wag


  • The clue is 24. Gesture of reassurance. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PAT

    Possible Answer : tap, rap, pat, slick, dab, glib, chuck


  • The clue is 25. Long time span. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AGE

    Possible Answer : historic_period, geezerhood, years, senesce, mature, eld, long_time, get_on, age, old_age, maturate

    Possible Opposite Answer : rejuvenate


  • The clue is 26. Subject to damages. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LIABLE

    Possible Answer : unresistant, apt, nonresistant, nonimmune, liable


  • The clue is 28. Trademark of deadpan stand-ups. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: WRYHUMOR


  • The clue is 30. Lou Grant's wife on "The Mary Tyler Moore Show". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EDIE


  • The clue is 31. Bugs, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SPIESON


  • The clue is 33. Areas that are lower than their surrounding terrain. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: WELLS

    Possible Answer : fountainhead, swell, H._G._Wells, Wells, wellspring, well, Herbert_George_Wells


  • The clue is 35. "I'm flexible". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANY

    Possible Answer : whatever, whatsoever, any


  • The clue is 36. Toss out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SCRAP

    Possible Answer : quarrel, argufy, flake, scrap, trash, fighting, junk, fleck, chip, dispute, fight, combat, altercate, bit, rubbish


  • The clue is 40. Like the femur, among all bones in the body. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: LARGEST

    Possible Answer : enceinte, declamatory, bombastic, with_child, big, expectant, large, great, magnanimous, heavy, gravid, orotund, tumid, turgid, prominent

    Possible Opposite Answer : little, small


  • The clue is 43. Quiet period. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LULL

    Possible Answer : quieten, letup, tranquillize, quiet, tranquillise, tranquilize, calm_down, still, lull, calm

    Possible Opposite Answer : agitate


  • The clue is 44. What lies before you, with "the". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: WAYAHEAD


  • The clue is 47. Not ruling out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: OPENTO


  • The clue is 49. Black ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ICE

    Possible Answer : Methedrine, internal-combustion_engine, trash, frost, methamphetamine, shabu, frappe, ice-skating_rink, chalk, crank, ICE, sparkler, meth, methamphetamine_hydrochloride, deoxyephedrine, ice_rink, glass, water_ice, frosting, icing, chicken_feed, ice


  • The clue is 50. Stopover. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: INN

    Possible Answer : inn, auberge, lodge, hostelry, hostel


  • The clue is 51. What makes a sticker stickier?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANI

    Possible Answer : ani


  • The clue is 52. Do some garden work. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SOW

    Possible Answer : seed, sow_in, sow, inseminate


  • The clue is 53. Dance floor lighting option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: STROBE

    Possible Answer : stroboscope, strobe_light, strobe


  • The clue is 55. Text massager. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EDITOR

    Possible Answer : editor, editor_program, editor_in_chief


  • The clue is 57. Ungulate feature. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HOOF

    Possible Answer : leg_it, hoof, foot, hoof_it


  • The clue is 58. Author's concern that, when parsed as four parts, provides a hint to this puzzle's theme. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: WORDCHOICE


  • The clue is 62. Sufficient, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ENUF


  • The clue is 63. Bold, energetic and ambitious type, it's said. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARIES

    Possible Answer : Aries, Aries_the_Ram, Ram


  • The clue is 64. Speed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ZOOM

    Possible Answer : whizz, soar_up, rapid_growth, zoom, surge, whizz_along, soar_upwards, rapid_climb, zoom_along, soar


  • The clue is 65. Collector's goal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SET

    Possible Answer : readiness, adjust, coiffe, band, hardened, solidification, stage_set, gear_up, bent, determine, exercise_set, go_down, define, sic, mark, dictated, countersink, Set, curing, set_up, localize, located, fructify, fit, fix, fixed, pose, correct, go_under, circle, ready, primed, rigid, specify, lay, typeset, placed, set, congeal, Seth, coif, localise, jell, lay_out, put, arrange, coiffure, determined, do, position, dress, laid, plant, place, limit, prepare, lot, hardening, solidifying, situated, rig

    Possible Opposite Answer : rise


  • The clue is 66. Give, but expect back. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEND

    Possible Answer : bring, add, bestow, contribute, loan, impart, lend

    Possible Opposite Answer : borrow


  • The clue is 67. Words to a betrayer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETTU


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Major food source animal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: COD

    Possible Answer: pod, seedcase, rag, ride, take_in, C.O.D., put_on, fool, COD, rally, gull, dupe, collect, bait, twit, cod, put_one_over, tantalise, tease, put_one_across, slang, razz, befool, tantalize, cash_on_delivery, taunt, codfish

  • The clue is 2. Computing pioneer Lovelace. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ADA

    Possible Answer: adenosine_deaminase, ADA

  • The clue is 3. Swerve wildly from side to side, as a car. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: FISHTAIL

    Possible Answer: fishtail

  • The clue is 4. ___ Park, neighborhood of Los Angeles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ECHO

    Possible Answer: sound_reflection, ring, reverberation, resound, Echo, repeat, replication, reverberate, echo, recall

  • The clue is 5. Anticipate. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AWAIT

    Possible Answer: look, await, wait, expect

  • The clue is 6. Mind. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CARE

    Possible Answer: upkeep, worry, attention, guardianship, tending, manage, concern, give_care, like, aid, caution, wish, charge, tutelage, fear, forethought, maintenance, handle, care, deal, precaution

  • The clue is 7. Burnt bit of brisket. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: END

    Possible Answer: cease, goal, close, destruction, stop, final_stage, terminate, end, oddment, death, last, remainder, remnant, terminal, conclusion, ending, closing, finish

    Possible Opposite Answer : beginning, begin

  • The clue is 8. Confidently struts. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SASHAYS

    Possible Answer: jaunt, cock, excursion, pleasure_trip, expedition, sashay, sidle, junket, swagger, prance, strut, outing, ruffle, tittup, chasse

  • The clue is 9. ___ Bay, neighborhood of the Bronx. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PELHAM

    Possible Answer: Pelham

  • The clue is 10. Italian cheese. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ASIAGO

  • The clue is 11. Fail to act decisively in the face of a challenge. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DITHER

    Possible Answer: pother, flap, fuss, dither, tizzy

  • The clue is 13. Legislative collectives. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BODIES

    Possible Answer: consistence, personify, torso, eubstance, soundbox, consistency, organic_structure, dead_body, body, physical_structure, trunk

  • The clue is 14. One of three in an SOS message. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DAH

    Possible Answer: dah, dash

  • The clue is 16. Part of a pipe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BOWL

    Possible Answer: pipe_bowl, arena, roll, sports_stadium, stadium, bowling_ball, trough, bowl, bowlful

  • The clue is 20. Melancholy Musketeer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATHOS

    Possible Answer: Mount_Athos, Athos

  • The clue is 21. Raced, as away from danger. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FLED

    Possible Answer: take_flight, flee, fly

  • The clue is 22. Right hand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AIDE

    Possible Answer: aide, adjutant, auxiliary, aide-de-camp

  • The clue is 24. Feeds (on). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PREYS

    Possible Answer: fair_game, predate, prey, target, feed, raven, quarry

  • The clue is 27. "Twilight" protagonist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BELLA

  • The clue is 28. Lavishly regaled, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DINED

    Possible Answer: din, dine, boom

  • The clue is 29. Scooby-Doo, to Scrappy-Doo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: UNCLE

    Possible Answer: uncle

    Possible Opposite Answer : aunt

  • The clue is 32. Druid, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PAGAN

    Possible Answer: heathen, gentile, heathenish, ethnic, hedonist, pleasure_seeker, infidel, pagan

  • The clue is 34. Indian honorific. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SAHIB

    Possible Answer: sahib

  • The clue is 37. Goes hog-wild. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: RUNSRIOT

  • The clue is 38. Prefix with cumulus. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALTO

    Possible Answer: countertenor, contralto, alto

  • The clue is 39. Move forward resolutely. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PLOD

    Possible Answer: trudge, tramp, footslog, slog, pad, plodding, plod

  • The clue is 41. Fountain of Youth's promise. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: RENEWAL

    Possible Answer: rehabilitation, renewal, reclamation, replacement, refilling, replenishment

  • The clue is 42. Old-timey medicines. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TONICS

    Possible Answer: soda, keynote, tonic, soda_pop, quinine_water, tonic_water, restorative, pop, soda_water

  • The clue is 44. Things listed on a wedding registry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DISHES

    Possible Answer: dish, peach, looker, stunner, serve, dishful, dish_aerial, ravisher, lulu, beauty, knockout, sweetheart, saucer, serve_up, smasher, cup_of_tea, dish_out, bag, mantrap, dish_up, dish_antenna

  • The clue is 45. Play opener. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ACTONE

  • The clue is 46. "Stee-RIKE three!" follower. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: YEROUT

  • The clue is 48. Essence. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PITH

    Possible Answer: nitty-gritty, sum, gist, nub, meat, heart, inwardness, essence, substance, core, centre, heart_and_soul, marrow, center, kernel, pith

  • The clue is 51. Put two and two together, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADDED

    Possible Answer: tot, bring, sum, add, append, bestow, contribute, supply, impart, tot_up, summate, add_up, tote_up, sum_up, tally, add_together, total, lend

    Possible Opposite Answer : take_away, subtract

  • The clue is 54. Not quite right. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OFF

    Possible Answer: away, bump_off, remove, sour, turned, slay, forth, murder, off, cancelled, dispatch, polish_off, hit

    Possible Opposite Answer : on

  • The clue is 55. Whistle-blower Brockovich. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERIN

    Possible Answer: Erin

  • The clue is 56. Sludge. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OOZE

    Possible Answer: goop, seepage, oozing, seep, ooze_out, transude, exudate, ooze, guck, gook, goo, sludge, gunk, muck, exude, slime

  • The clue is 59. Rich rock. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ORE

    Possible Answer: ore

  • The clue is 60. Private sleeping accommodations?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: COT

    Possible Answer: crib, fingerstall, cot, camp_bed

  • The clue is 61. Big bird. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EMU

    Possible Answer: electromagnetic_unit, Emu_novaehollandiae, emu, Dromaius_novaehollandiae

Friday, September 20, 2024

Friday September 20, 2024 | USA today Crossword Answers

Are there specific crossword puzzles that you would require assistance in solving today? Playing the USA Today Crossword can indeed become a game and sometimes one gets stuck with some of the clues and that’s perfectly acceptable. If you are looking for the USA Today Crossword Answers Today September 20, 2024 to complete the crossword puzzles and find the answers of the crossword clues, you have come to the right place.


USA Today Crossword Clues for September 20, 2024
USA Today Crossword Clues for September 20, 2024


Why do people love the USA Today Crossword?

Crossword lovers consider the USA Today Crossword as suitable for entertainment since it is designed not very tricky yet challenges the brain. It isn’t just riddles that may be difficult to solve or ones that require a lot of guesswork, which aren’t ideal for this game, or that are too simple, which will not challenge the players enough. This puzzle doesn’t require any specialized knowledge or skills, and it is suitable for every person, regardless of experience. Sometimes, its solved with the morning coffee, other times after a long day, the crossword indeed presents a little puzzle that can be solved by everybody.

Across Clues for September 20, 2024

Russian title derived from “Caesar” (4 letters)
Answer: TSAR
Taj Mahal’s city (4 letters
Answer: AGRA
Seeks divine intervention (5 letters)
PRAYS
Cunning plan (4 letters)
RUSE
Some savings accounts (4 letters)
IRAS
Shakespearean lover boy (5 letters)
ROMEO
Killer whale (4 letters)
ORCA
Slam ___ (4 letters)
DUNK
Vacant (5 letters)
EMPTY
2005 movie based on an Alan Moore graphic novel (11 letters)
V FOR VENDETTA
Lauder of cosmetics (5 letters)
ESTEE
“Specifically . . .” (5 letters)
TOWIT
Device dropped in victory (3 letters)
MIC
Tie in chess (4 letters)
DRAW
“You saved me!” (6 letters)
MY HERO
Archer’s talent (3 letters)
AIM
Some breakfast chains (5 letters)
IHOPS
Bothersome (5 letters)
PESKY
2011 movie prequel to a superhero trilogy (14 letters)
X MEN FIRST CLASS
World-weariness (5 letters)
ENNUI
Kind of roll derived from “Caesar” (6 letters)
KAISER
Temporary vehicle (6 letters)
LOANER
Espionage org. (3 letters)
CIA
Addition result (3 letters)
SUM
Droop (3 letters)
SAG
Hybrid utensil (5 letters)
SPORK
It might be skipped across a pond (5 letters)
STONE
Just in (3 letters)
NEW
1993 David Cronenberg romantic drama (10 letters)
M BUTTERFLY
Shrek and Fiona (5 letters)
OGRES
Succulent in skin care (4 letters)
ALOE
Central Plains tribe (4 letters)
OTOE
Actress Knightley (5 letters)
KEIRA
Chow ___ (4 letters)
MEIN
“Pants on fire” person (4 letters)
LIAR
Catch some Z’s (5 letters)
SLEEP
Pottery and poetry, e.g. (4 letters)
ARTS

Down Clues for September 20, 2024

Stash of treasure (5 letters)
TROVE
Rides the waves (5 letters)
SURFS
Fancy neckwear (5 letters)
ASCOT
Brought up (6 letters)
REARED
Politician’s assistant (4 letters)
AIDE
Rhyme scheme (5 letters)
METER
Nail polish brand (3 letters)
OPI
Neighbor of Peru (5 letters)
CHILE
San ___, Puerto Rico (3 letters)
JUAN
Not engaged (5 letters)
IDLED
Urged (6 letters)
EXHORT
Yale student (5 letters)
ELIOT
House part (5 letters)
ROOF
Wholly absorbed (9 letters)
ENGROSSED
Columnist’s piece (5 letters)
OPED
Puts two and two together (7 letters)
ADDSUP
Very distant (4 letters)
FAR
Skin condition (6 letters)
ECZEMA
Smooth-talking (6 letters)
SLICK
Tattoo word (4 letters)
LOVE
Moo __: Vietnamese dish (4 letters)
SHU
Uncovered (5 letters)
BARED

Thursday, September 19, 2024

NYT Crossword Answers for Thursday, September 19, 2024 : Your Complete Guide

Are there specific crossword puzzles that you would require assistance in solving today? Playing the LA Times Crossword can indeed become a game and sometimes one gets stuck with some of the clues and that’s perfectly acceptable. If you are looking for the NYT Crossword Answers Today September 19, 2024 to complete the crossword puzzles and find the answers of the crossword clues, you have come to the right place.

NYT Crossword Answers for Thursday, September 19, 2024
NYT Crossword Answers for today, September 19, 2024


Why do people love the NYT Crossword?.

Crossword lovers consider the USA Today Crossword as suitable for entertainment since it is designed not very tricky yet challenges the brain. It isn’t just riddles that may be difficult to solve or ones that require a lot of guesswork, which aren’t ideal for this game, or that are too simple, which will not challenge the players enough. This puzzle doesn’t require any specialized knowledge or skills, and it is suitable for every person, regardless of experience. Sometimes, its solved with the morning coffee, other times after a long day, the crossword indeed presents a little puzzle that can be solved by everybody.

NYT Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ALIBI

    Possible Answer : alibi, exculpation, self-justification, excuse


  • The clue is 6. Law mandating curb cuts, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ADA

    Possible Answer : adenosine_deaminase, ADA


  • The clue is 9. A state slogan: Don't .... Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AESTX


  • The clue is 14. Monument seen in the Pacific Northwest. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TOTEM

    Possible Answer : totem


  • The clue is 15. "It's a ___" (2021 miniseries chronicling the AIDS crisis). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SIN

    Possible Answer : hell, drop_the_ball, boob, goof, sinfulness, wickedness, trespass, sine, sin, Sin, blunder, transgress, sinning


  • The clue is 16. Piece of equipment for a pitmaster. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SMOKER

    Possible Answer : tobacco_user, smoker, smoking_carriage, stag_party, smoking_compartment, smoking_car

    Possible Opposite Answer : nonsmoker


  • The clue is 17. A proverb about risk: Don't .... Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (17 letters)

    The answer: BASALLYOUREGGSKET


  • The clue is 19. Party animal?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PINATA

    Possible Answer : pinata


  • The clue is 20. Govt. agency whose initialism omits "Explosives". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ATF

    Possible Answer : Bureau_of_Alcohol_Tobacco_and_Firearms, ATF


  • The clue is 21. Yankees slugger Juan. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SOTO


  • The clue is 22. Topper. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LID

    Possible Answer : lid, chapeau, eyelid, hat, palpebra


  • The clue is 23. Miniature dog. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TOY

    Possible Answer : miniature, play, flirt, fiddle, toy, dally, toy_dog, plaything, diddle


  • The clue is 24. Therefore. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: THUS

    Possible Answer : so, frankincense, hence, olibanum, therefore, thus, gum_olibanum, thence, thusly


  • The clue is 26. Snickers component. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: NOUGAT

    Possible Answer : nougat


  • The clue is 28. Department store department. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MENS

    Possible Answer : manpower, hands, work_force, workforce, men


  • The clue is 29. Haul. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TOW

    Possible Answer : tow, towage


  • The clue is 31. In a subdued manner. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TAMELY

    Possible Answer : tamely


  • The clue is 33. Performers wearing oshiroi makeup. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: GEISHAS

    Possible Answer : geisha_girl, geisha


  • The clue is 37. Cable channel known for its original movies. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: LIFETIME

    Possible Answer : life-time, life, lifetime, lifespan


  • The clue is 41. A tip in the working world: Don't .... Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (16 letters)

    The answer: PBLUESAISNUERSES


  • The clue is 43. At the wheel. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: STEERING

    Possible Answer : manoeuvre, point, steering, direction, channelise, head, steer, steerage, guide, channelize, direct, maneuver, guidance, manoeuver


  • The clue is 44. Pasta specification. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ALDENTE


  • The clue is 45. Population centers, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: METROS

    Possible Answer : subway, metro, tube, underground, subway_system


  • The clue is 47. Posed for a portrait. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SAT

    Possible Answer : posture, seat, Saturday, sit_around, baby-sit, pose, model, Sat, sit, Sabbatum, ride, sit_down

    Possible Opposite Answer : arise, stand


  • The clue is 48. Act out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MIME

    Possible Answer : mimic, pantomimer, pantomime, dumb_show, mime, mummer, mimer, pantomimist


  • The clue is 51. Electricians, at times. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WIRERS

    Possible Answer : wireman, wirer


  • The clue is 54. February Revolution abdicator. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TSAR

    Possible Answer : czar, tsar, tzar


  • The clue is 57. An idiom about regret: Don't .... Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CRY

    Possible Answer : battle_cry, yell, shout, squall, hollo, vociferation, shout_out, rallying_cry, exclaim, outcry, scream, war_cry, watchword, holler, cry, blazon_out, call, call_out, weep, cry_out

    Possible Opposite Answer : laugh


  • The clue is 58. Rosten who wrote "The Joys of Yiddish". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LEO

    Possible Answer : Leo, Leo_the_Lion, Lion


  • The clue is 59. Genesis creator. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SEGA


  • The clue is 61. Group for alkali metals on the periodic table. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ONE

    Possible Answer : ace, unmatchable, unitary, single, peerless, nonpareil, unrivalled, unmatched, i, ane, unity, matchless, 1, I, one_and_only, unrivaled, one


  • The clue is 62. More frosty. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: RIMIER

    Possible Answer : rimy, frosty, rimed


  • The clue is 64. A plea to plan wisely: Don't .... Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: CARTHORSE

    Possible Answer : cart_horse, drayhorse, carthorse


  • The clue is 66. One way to be caught. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: INALIE


  • The clue is 67. President Obama's caused Reddit to crash, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AMA


  • The clue is 68. Made public. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AIRED

    Possible Answer : airy, publicize, broadcast, transmit, aerate, beam, air, send, ventilate, publicise, aired, air_out, bare, vent


  • The clue is 69. Sets of elevators. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BANKS

    Possible Answer : Sir_Joseph_Banks, cant, coin_bank, savings_bank, bank_building, trust, swear, depository_financial_institution, banking_concern, banking_company, money_box, Banks, rely, deposit, bank, camber

    Possible Opposite Answer : withdraw, mistrust


  • The clue is 70. Half a score. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TEN

    Possible Answer : decade, ten-spot, X, 10, tenner, x, ten


  • The clue is 71. With a wink, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SLYLY

    Possible Answer : trickily, craftily, foxily, knavishly, cunningly, slyly, artfully


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Attempting to beat the curve?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATBAT

  • The clue is 2. Reluctant (to). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LOATH

    Possible Answer: reluctant, indisposed, antipathetical, loth, loath, antipathetic, averse

  • The clue is 3. "There's no point". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: ITSFUTILE

  • The clue is 4. Most important thing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BEALL

  • The clue is 5. Jason Mraz hit that spent 76 weeks on the Billboard Hot 100 chart. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: IMYOURS

  • The clue is 6. Request that one can. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ASKTO

  • The clue is 7. Fade away. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DIEOUT

  • The clue is 8. Leaf-cutter, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANT

    Possible Answer: emmet, ant, pismire

  • The clue is 9. Betwixt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AMID

  • The clue is 10. Long stretch. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EON

    Possible Answer: aeon, eon

  • The clue is 11. Senator's footwear?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SKATE

    Possible Answer: skate

  • The clue is 12. Wyoming peak. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TETON

    Possible Answer: Lakota, Teton, Teton_Sioux, Teton_Dakota

  • The clue is 13. Diagnostics done with "Foot-o-scopes" in old shoe stores. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: XRAYS

  • The clue is 16. Malicious. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SPITEFUL

    Possible Answer: despiteful, vindictive, spiteful

  • The clue is 18. Goads. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EGGSON

  • The clue is 22. Thin layer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LAMINA

    Possible Answer: lamina

  • The clue is 25. "I said what I said!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SOSUEME

  • The clue is 27. Some square dancers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GALS

    Possible Answer: gallon, gal

  • The clue is 28. "Put your wallet away!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: MYTREAT

  • The clue is 30. Reporter's question. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: WHERE

  • The clue is 32. Largest city in Yorkshire, England. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LEEDS

    Possible Answer: Leeds

  • The clue is 33. Modern navigation aid. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GPS

    Possible Answer: GPS, Global_Positioning_System

  • The clue is 34. Certain grocery payment option, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EBT

  • The clue is 35. So to speak. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ASITWERE

  • The clue is 36. Japanese company that created Hello Kitty. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SANRIO

  • The clue is 38. Has no remorse. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: ISNTSORRY

  • The clue is 39. Mr. ___ (baseball mascot). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MET

    Possible Answer: run_into, satisfy, gather, cope_with, get_together, forgather, play, converge, come_across, suffer, adjoin, fill, conform_to, receive, encounter, match, assemble, see, fulfil, fit, run_across, contact, take_on, touch, fulfill, foregather, meet

    Possible Opposite Answer : diverge

  • The clue is 40. L.A.-to-Austin dir.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESE

    Possible Answer: east_southeast, ESE

  • The clue is 42. Composer Stravinsky. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IGOR

  • The clue is 46. Bagel option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SESAME

    Possible Answer: benny, sesame, benni, benne, Sesamum_indicum

  • The clue is 48. Fast-food sandwich that has had multiple "farewell tours". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MCRIB

  • The clue is 49. Character name in both "The Seagull" and "Three Sisters". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IRINA

  • The clue is 50. "I knew you'd come through, bro!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MYMAN

  • The clue is 52. Performed again, as an experiment. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RERAN

    Possible Answer: rerun, rebroadcast

  • The clue is 53. Command ___ Maj. (onetime rank for Tim Walz). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SGT

  • The clue is 55. Adams who co-founded the photography magazine Aperture. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANSEL

  • The clue is 56. Like a bassoon's sound. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: REEDY

    Possible Answer: reedy, wheezy, reedlike

  • The clue is 58. Items given to arriving passengers at Daniel K. Inouye International Airport. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEIS

    Possible Answer: chaplet, lei, garland, wreath, coronal

  • The clue is 60. Sounds of realization. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AHAS

  • The clue is 63. Sort. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ILK

    Possible Answer: like, ilk

  • The clue is 64. Abraham Lincoln was the first to keep one at the White House. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CAT

    Possible Answer: big_cat, spew, cat, be_sick, quat, cast, guy, Caterpillar, regurgitate, purge, regorge, upchuck, cat-o'-nine-tails, computed_tomography, vomit_up, puke, spue, qat, chuck, bozo, CT, barf, computerized_axial_tomography, throw_up, disgorge, Arabian_tea, computerized_tomography, true_cat, vomit, sick, retch, CAT, khat, kat, computed_axial_tomography, hombre, African_tea, honk

    Possible Opposite Answer : keep_down

  • The clue is 65. Paint type. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OIL

    Possible Answer: anoint, petroleum, inunct, oil_color, oil, vegetable_oil, embrocate, rock_oil, oil_colour, fossil_oil, anele, crude_oil, crude

Tuesday, September 17, 2024

0917 NYT Crossword Tuesday, Sept 17, 2024 | Puzzle Answers

Complete Guide to NYT Crossword Tuesday, Sept 17, 2024 | Puzzle Answers

Discover answers and insights for the NYT Crossword puzzle on tuesday, September 17, 2024. Solve clues and stay updated on the latest puzzles!

NYT Crossword puzzle answers and clues for Tuesday, September 17, 2024
NYT Crossword puzzle answers and clues for tuesday, September 17, 2024


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Tuckered out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BEAT

    Possible Answer : measure, shell, beat, bunk, musical_rhythm, amaze, quiver, get, stupefy, pulse, all_in, pound, thump, mystify, trounce, exhaust, tucker_out, beat_out, outsmart, tucker, round, puzzle, drum, cadence, work_over, pulsation, ticktack, pulsate, rhythm, metre, flummox, pose, vanquish, flap, scramble, bushed, stick, overreach, nonplus, circumvent, perplex, gravel, dead, dumbfound, outfox, thrum, heartbeat, vex, baffle, bewilder, meter, beat_up, tick, outwit, beatnik, crush, ticktock, wash_up


  • The clue is 5. Edinburgher or Glaswegian. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SCOT

    Possible Answer : Scotsman, Scot, Scotchman


  • The clue is 9. Bottom of the barrel. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: WORST

    Possible Answer : uncollectible, pip, high-risk, big, unsound, defective, tough, worst, speculative, regretful, rack_up, risky, whip, forged, sorry, bad, spoiled, unfit, spoilt, mop_up

    Possible Opposite Answer : good, best, unregretful


  • The clue is 14. Second chance. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: REDO

    Possible Answer : remodel, remake, make_over, redo, refashion, reconstruct


  • The clue is 15. Brand owned by Purina. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALPO


  • The clue is 16. ___ Holmes, teen detective played by Millie Bobby Brown. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ENOLA


  • The clue is 17. "AB negatve" or "B poditive"?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: BLOODTYPO


  • The clue is 19. Strung along. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LEDON


  • The clue is 20. Verbally gave the thumbs-up. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SAIDOK


  • The clue is 21. "Naughty" and "Nice," e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LISTS

    Possible Answer : inclination, leaning, number, heel, list, name, listing, tilt, lean


  • The clue is 22. Dessert drink made from frozen grapes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ICEWINE


  • The clue is 25. Wrinkle-faced dogs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PUGS

    Possible Answer : pug, pug-dog


  • The clue is 27. Islanders and Sharks, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: NHLERS


  • The clue is 28. Odysseus vis-à-vis Ulysses?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SAMEHERO


  • The clue is 32. Father/son surname in Chicago politics. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DALEY


  • The clue is 33. Singer Patsy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CLINE

    Possible Answer : Martin_Cline, Cline


  • The clue is 34. Pre-___ (undergrad track). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MED

    Possible Answer : Master_of_Education, MEd


  • The clue is 35. Still standing, so to speak. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: INIT


  • The clue is 36. Italian for "good". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BUONO


  • The clue is 37. What one might do to the rules or the truth. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BEND

    Possible Answer : flexure, fold, crouch, turn, bending, stoop, crimp, bend, bend_dexter, turn_away, crease, deflect, Bend, curve, crook, bow, plication, deform, twist, flex

    Possible Opposite Answer : unbend, straighten


  • The clue is 38. In the past. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AGO

    Possible Answer : agone, ago


  • The clue is 39. Soothes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CALMS

    Possible Answer : calmness, composure, calm_air, becalm, cool_off, equanimity, quiet, chill_out, cool_it, sedate, calm, still, quieten, steady, simmer_down, calm_down, tranquillize, lull, tranquilize, tranquillise, settle_down

    Possible Opposite Answer : agitate, discomposure, stimulate


  • The clue is 40. ___ blanche. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CARTE

    Possible Answer : card, carte_du_jour, carte, menu, bill_of_fare


  • The clue is 41. Surprising answer to the question "What is Ecuador's most populous city?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: NOTQUITO


  • The clue is 43. Stuffs (oneself). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GORGES

    Possible Answer : gourmandize, esophagus, glut, stuff, overgorge, defile, ingurgitate, scarf_out, overindulge, gormandize, oesophagus, gorge, gullet, pig_out, englut, overeat, binge, gormandise, satiate, engorge


  • The clue is 44. Ego. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SELF

    Possible Answer : self, ego


  • The clue is 45. Late-night host who coined the word "truthiness". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: COLBERT

    Possible Answer : Colbert, Colbert_butter


  • The clue is 46. Kick out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EVICT

    Possible Answer : force_out, evict


  • The clue is 49. How the mendacious might be caught. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: INALIE


  • The clue is 51. Capital of Vietnam. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HANOI

    Possible Answer : Hanoi, capital_of_Vietnam


  • The clue is 52. Prom transport that keeps breaking down?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: LEMONLIMO


  • The clue is 56. Illegally seize. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: USURP

    Possible Answer : assume, arrogate, usurp, take_over, seize


  • The clue is 57. Demeanor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MIEN

    Possible Answer : comportment, presence, mien, bearing


  • The clue is 58. Prominent part of a bowline knot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LOOP

    Possible Answer : loop, closed_circuit, coil, loop_topology, iteration, eyelet, cringle, grummet, intertwine, grommet, curl, loop-the-loop

    Possible Opposite Answer : open_circuit, uncoil


  • The clue is 59. Hockey fake-outs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DEKES


  • The clue is 60. Real grind. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SLOG

    Possible Answer : trudge, swig, slog, peg_away, footslog, slug, keep_one's_nose_to_the_grindstone, tramp, keep_one's_shoulder_to_the_wheel, plod, pad, plug_away


  • The clue is 61. Foul mood. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SNIT

    Possible Answer : snit


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Texter's "Hang on a sec". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BRB

  • The clue is 2. Typically nocturnal predatory fish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EEL

    Possible Answer: eel

  • The clue is 3. "Without further ___ …". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ADO

    Possible Answer: ado, flurry, fuss, bustle, stir, hustle

  • The clue is 4. Cloying. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: TOOSWEET

  • The clue is 5. Luxurious fabrics. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SATINS

    Possible Answer: satin

  • The clue is 6. Basketball great Drexler. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CLYDE

    Possible Answer: Clyde

  • The clue is 7. Research on a rival, in D.C.-speak. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OPPO

  • The clue is 8. Made significant efforts. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TOOKPAINS

  • The clue is 9. "Why, I'll be!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: WELLGEE

  • The clue is 10. Vague early afternoon time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ONEISH

  • The clue is 11. Certain pretzel shapes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RODS

    Possible Answer: rod, perch, rod_cell, retinal_rod, gat, pole

  • The clue is 12. Assigned position. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SLOT

    Possible Answer: one-armed_bandit, time_slot, expansion_slot, slot

  • The clue is 13. Treats, as animal hide. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TANS

    Possible Answer: tangent, burn, bronze, suntan, sunburn, topaz, tan

  • The clue is 18. Eating it with meat isn't kosher. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DAIRY

    Possible Answer: dairy, dairy_farm

  • The clue is 22. Like some tigers, rhinoceroses and elephants. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: INDIAN

    Possible Answer: Amerindian_language, Amerindic, Indian, Amerind, American-Indian_language, American_Indian, Red_Indian, Native_American

  • The clue is 23. "Presto ___!" ... or a hint to 17-, 28-, 41- and 52-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CHANGO

  • The clue is 24. Page of Hollywood. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ELLIOT

  • The clue is 26. "That's just … completely incorrect". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: UMNO

  • The clue is 28. Instant replay effect. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SLOMO

  • The clue is 29. Move from darkness into light, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EMERGE

    Possible Answer: issue, come_out, emerge, egress, come_forth, go_forth

  • The clue is 30. Resident with monthly payments. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: RENTER

    Possible Answer: tenant, renter

  • The clue is 31. Most offbeat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ODDEST

    Possible Answer: unpaired, left, rum, singular, left_over, rummy, odd, unmatched, peculiar, curious, leftover, unexpended, remaining, uneven, unmated, funny, queer

    Possible Opposite Answer : even

  • The clue is 33. "Rushmore" and "Clerks," for two. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: CULTFILMS

  • The clue is 36. Abandon one's social plans. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BAIL

    Possible Answer: bail, bail_bond, bond

  • The clue is 37. People are often spotted pressing them. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: BARBELLS

    Possible Answer: barbell

  • The clue is 39. Targets of pool chalk. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: CUETIPS

  • The clue is 40. Jost of "Saturday Night Live". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: COLIN

  • The clue is 42. Brand popularity metric. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: QSCORE

  • The clue is 43. "Get ready for a bomb!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GOLONG

  • The clue is 45. Celebrity appearance, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CAMEO

    Possible Answer: cameo

  • The clue is 46. ___ Barak, former prime minister of Israel. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EHUD

  • The clue is 47. Florist's container. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: VASE

    Possible Answer: vase

  • The clue is 48. Arctic native. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: INUK

  • The clue is 50. Astronaut Armstrong. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NEIL

  • The clue is 53. Particle in an electrolyte. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ION

    Possible Answer: ion

  • The clue is 54. "Pretentious? ___?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MOI

  • The clue is 55. Choose, with "for". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OPT

    Possible Answer: opt, prefer, choose

Home Page
NYT Crossword Monday, Sept 16, 2024 Clues