Search Clues

Showing posts with label Nyt Thursday. Show all posts
Showing posts with label Nyt Thursday. Show all posts

Thursday, October 10, 2024

Thu Oct 10, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Across Clues :

1. Site for a light bite, 5. Cy Young winners, e.g., 9. Dog leg terminus, 12. Like many Keats works, 13. Swahili honorific, 14. "Lucy and ___" (2022 documentary), 15. Instrument panels, 17. Landed, 18. Sweatshirt style, 19. Syllables of laughter, 21. Word on a nutrition label, 23. "Educated insolence," per Aristotle, 24. Gesture of reassurance, 25. Long time span, 26. Subject to damages, 28. Trademark of deadpan stand-ups, 30. Lou Grant's wife on "The Mary Tyler Moore Show", 31. Bugs, perhaps, 33. Areas that are lower than their surrounding terrain, 35. "I'm flexible", 36. Toss out, 40. Like the femur, among all bones in the body, 43. Quiet period, 44. What lies before you, with "the", 47. Not ruling out, 49. Black ___, 50. Stopover, 51. What makes a sticker stickier?, 52. Do some garden work, 53. Dance floor lighting option, 55. Text massager, 57. Ungulate feature, 58. Author's concern that, when parsed as four parts, provides a hint to this puzzle's theme, 62. Sufficient, informally, 63. Bold, energetic and ambitious type, it's said, 64. Speed, 65. Collector's goal, 66. Give, but expect back, 67. Words to a betrayer

Thu Oct 10, 2024 NY Times Crossword Clues Hints
Thu Oct 10, 2024 NY Times Crossword Clues Hints


Down Clues :

1. Major food source animal, 2. Computing pioneer Lovelace, 3. Swerve wildly from side to side, as a car, 4. ___ Park, neighborhood of Los Angeles, 5. Anticipate, 6. Mind, 7. Burnt bit of brisket, 8. Confidently struts, 9. ___ Bay, neighborhood of the Bronx, 10. Italian cheese, 11. Fail to act decisively in the face of a challenge, 13. Legislative collectives, 14. One of three in an SOS message, 16. Part of a pipe, 20. Melancholy Musketeer, 21. Raced, as away from danger, 22. Right hand, 24. Feeds (on), 27. "Twilight" protagonist, 28. Lavishly regaled, in a way, 29. Scooby-Doo, to Scrappy-Doo, 32. Druid, e.g., 34. Indian honorific, 37. Goes hog-wild, 38. Prefix with cumulus, 39. Move forward resolutely, 41. Fountain of Youth's promise, 42. Old-timey medicines, 44. Things listed on a wedding registry, 45. Play opener, 46. "Stee-RIKE three!" follower, 48. Essence, 51. Put two and two together, say, 54. Not quite right, 55. Whistle-blower Brockovich, 56. Sludge, 59. Rich rock, 60. Private sleeping accommodations?, 61. Big bird

Break down the NYT Crosswords: October 10, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Site for a light bite. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CAFE

    Possible Answer : coffeehouse, cafe, coffee_bar, coffee_shop


  • The clue is 5. Cy Young winners, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ACES

    Possible Answer : ace, virtuoso, sweep_through, maven, champion, 1, sail_through, one, hotshot, nail, unity, I, wizard, genius, ACE, whiz, sensation, superstar, adept, star, angiotensin_converting_enzyme, single, whizz, wiz, mavin, Allied_Command_Europe, pass_with_flying_colors, angiotensin-converting_enzyme, breeze_through


  • The clue is 9. Dog leg terminus. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PAW

    Possible Answer : paw, hand, mitt, manus


  • The clue is 12. Like many Keats works. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ODIC


  • The clue is 13. Swahili honorific. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BWANA


  • The clue is 14. "Lucy and ___" (2022 documentary). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DESI


  • The clue is 15. Instrument panels. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: WASHBOARDS

    Possible Answer : splashboard, washboard


  • The clue is 17. Landed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALIT


  • The clue is 18. Sweatshirt style. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HOODIE


  • The clue is 19. Syllables of laughter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HAHHAH


  • The clue is 21. Word on a nutrition label. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FAT

    Possible Answer : fatness, fatten_out, avoirdupois, fatty, fatty_tissue, blubber, juicy, productive, fat, flesh_out, adipose_tissue, fill_out, fatten, fertile, plump, fatten_up, rich, plump_out

    Possible Opposite Answer : thin, nonfat, leanness


  • The clue is 23. "Educated insolence," per Aristotle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WIT

    Possible Answer : mentality, humor, witticism, mental_capacity, brain, learning_ability, humour, card, brainpower, wittiness, wit, wag


  • The clue is 24. Gesture of reassurance. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PAT

    Possible Answer : tap, rap, pat, slick, dab, glib, chuck


  • The clue is 25. Long time span. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AGE

    Possible Answer : historic_period, geezerhood, years, senesce, mature, eld, long_time, get_on, age, old_age, maturate

    Possible Opposite Answer : rejuvenate


  • The clue is 26. Subject to damages. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LIABLE

    Possible Answer : unresistant, apt, nonresistant, nonimmune, liable


  • The clue is 28. Trademark of deadpan stand-ups. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: WRYHUMOR


  • The clue is 30. Lou Grant's wife on "The Mary Tyler Moore Show". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EDIE


  • The clue is 31. Bugs, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SPIESON


  • The clue is 33. Areas that are lower than their surrounding terrain. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: WELLS

    Possible Answer : fountainhead, swell, H._G._Wells, Wells, wellspring, well, Herbert_George_Wells


  • The clue is 35. "I'm flexible". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANY

    Possible Answer : whatever, whatsoever, any


  • The clue is 36. Toss out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SCRAP

    Possible Answer : quarrel, argufy, flake, scrap, trash, fighting, junk, fleck, chip, dispute, fight, combat, altercate, bit, rubbish


  • The clue is 40. Like the femur, among all bones in the body. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: LARGEST

    Possible Answer : enceinte, declamatory, bombastic, with_child, big, expectant, large, great, magnanimous, heavy, gravid, orotund, tumid, turgid, prominent

    Possible Opposite Answer : little, small


  • The clue is 43. Quiet period. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LULL

    Possible Answer : quieten, letup, tranquillize, quiet, tranquillise, tranquilize, calm_down, still, lull, calm

    Possible Opposite Answer : agitate


  • The clue is 44. What lies before you, with "the". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: WAYAHEAD


  • The clue is 47. Not ruling out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: OPENTO


  • The clue is 49. Black ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ICE

    Possible Answer : Methedrine, internal-combustion_engine, trash, frost, methamphetamine, shabu, frappe, ice-skating_rink, chalk, crank, ICE, sparkler, meth, methamphetamine_hydrochloride, deoxyephedrine, ice_rink, glass, water_ice, frosting, icing, chicken_feed, ice


  • The clue is 50. Stopover. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: INN

    Possible Answer : inn, auberge, lodge, hostelry, hostel


  • The clue is 51. What makes a sticker stickier?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANI

    Possible Answer : ani


  • The clue is 52. Do some garden work. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SOW

    Possible Answer : seed, sow_in, sow, inseminate


  • The clue is 53. Dance floor lighting option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: STROBE

    Possible Answer : stroboscope, strobe_light, strobe


  • The clue is 55. Text massager. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EDITOR

    Possible Answer : editor, editor_program, editor_in_chief


  • The clue is 57. Ungulate feature. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HOOF

    Possible Answer : leg_it, hoof, foot, hoof_it


  • The clue is 58. Author's concern that, when parsed as four parts, provides a hint to this puzzle's theme. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: WORDCHOICE


  • The clue is 62. Sufficient, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ENUF


  • The clue is 63. Bold, energetic and ambitious type, it's said. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARIES

    Possible Answer : Aries, Aries_the_Ram, Ram


  • The clue is 64. Speed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ZOOM

    Possible Answer : whizz, soar_up, rapid_growth, zoom, surge, whizz_along, soar_upwards, rapid_climb, zoom_along, soar


  • The clue is 65. Collector's goal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SET

    Possible Answer : readiness, adjust, coiffe, band, hardened, solidification, stage_set, gear_up, bent, determine, exercise_set, go_down, define, sic, mark, dictated, countersink, Set, curing, set_up, localize, located, fructify, fit, fix, fixed, pose, correct, go_under, circle, ready, primed, rigid, specify, lay, typeset, placed, set, congeal, Seth, coif, localise, jell, lay_out, put, arrange, coiffure, determined, do, position, dress, laid, plant, place, limit, prepare, lot, hardening, solidifying, situated, rig

    Possible Opposite Answer : rise


  • The clue is 66. Give, but expect back. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEND

    Possible Answer : bring, add, bestow, contribute, loan, impart, lend

    Possible Opposite Answer : borrow


  • The clue is 67. Words to a betrayer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETTU


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Major food source animal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: COD

    Possible Answer: pod, seedcase, rag, ride, take_in, C.O.D., put_on, fool, COD, rally, gull, dupe, collect, bait, twit, cod, put_one_over, tantalise, tease, put_one_across, slang, razz, befool, tantalize, cash_on_delivery, taunt, codfish

  • The clue is 2. Computing pioneer Lovelace. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ADA

    Possible Answer: adenosine_deaminase, ADA

  • The clue is 3. Swerve wildly from side to side, as a car. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: FISHTAIL

    Possible Answer: fishtail

  • The clue is 4. ___ Park, neighborhood of Los Angeles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ECHO

    Possible Answer: sound_reflection, ring, reverberation, resound, Echo, repeat, replication, reverberate, echo, recall

  • The clue is 5. Anticipate. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AWAIT

    Possible Answer: look, await, wait, expect

  • The clue is 6. Mind. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CARE

    Possible Answer: upkeep, worry, attention, guardianship, tending, manage, concern, give_care, like, aid, caution, wish, charge, tutelage, fear, forethought, maintenance, handle, care, deal, precaution

  • The clue is 7. Burnt bit of brisket. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: END

    Possible Answer: cease, goal, close, destruction, stop, final_stage, terminate, end, oddment, death, last, remainder, remnant, terminal, conclusion, ending, closing, finish

    Possible Opposite Answer : beginning, begin

  • The clue is 8. Confidently struts. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SASHAYS

    Possible Answer: jaunt, cock, excursion, pleasure_trip, expedition, sashay, sidle, junket, swagger, prance, strut, outing, ruffle, tittup, chasse

  • The clue is 9. ___ Bay, neighborhood of the Bronx. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PELHAM

    Possible Answer: Pelham

  • The clue is 10. Italian cheese. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ASIAGO

  • The clue is 11. Fail to act decisively in the face of a challenge. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DITHER

    Possible Answer: pother, flap, fuss, dither, tizzy

  • The clue is 13. Legislative collectives. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BODIES

    Possible Answer: consistence, personify, torso, eubstance, soundbox, consistency, organic_structure, dead_body, body, physical_structure, trunk

  • The clue is 14. One of three in an SOS message. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DAH

    Possible Answer: dah, dash

  • The clue is 16. Part of a pipe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BOWL

    Possible Answer: pipe_bowl, arena, roll, sports_stadium, stadium, bowling_ball, trough, bowl, bowlful

  • The clue is 20. Melancholy Musketeer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATHOS

    Possible Answer: Mount_Athos, Athos

  • The clue is 21. Raced, as away from danger. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FLED

    Possible Answer: take_flight, flee, fly

  • The clue is 22. Right hand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AIDE

    Possible Answer: aide, adjutant, auxiliary, aide-de-camp

  • The clue is 24. Feeds (on). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PREYS

    Possible Answer: fair_game, predate, prey, target, feed, raven, quarry

  • The clue is 27. "Twilight" protagonist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BELLA

  • The clue is 28. Lavishly regaled, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DINED

    Possible Answer: din, dine, boom

  • The clue is 29. Scooby-Doo, to Scrappy-Doo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: UNCLE

    Possible Answer: uncle

    Possible Opposite Answer : aunt

  • The clue is 32. Druid, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PAGAN

    Possible Answer: heathen, gentile, heathenish, ethnic, hedonist, pleasure_seeker, infidel, pagan

  • The clue is 34. Indian honorific. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SAHIB

    Possible Answer: sahib

  • The clue is 37. Goes hog-wild. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: RUNSRIOT

  • The clue is 38. Prefix with cumulus. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALTO

    Possible Answer: countertenor, contralto, alto

  • The clue is 39. Move forward resolutely. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PLOD

    Possible Answer: trudge, tramp, footslog, slog, pad, plodding, plod

  • The clue is 41. Fountain of Youth's promise. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: RENEWAL

    Possible Answer: rehabilitation, renewal, reclamation, replacement, refilling, replenishment

  • The clue is 42. Old-timey medicines. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TONICS

    Possible Answer: soda, keynote, tonic, soda_pop, quinine_water, tonic_water, restorative, pop, soda_water

  • The clue is 44. Things listed on a wedding registry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DISHES

    Possible Answer: dish, peach, looker, stunner, serve, dishful, dish_aerial, ravisher, lulu, beauty, knockout, sweetheart, saucer, serve_up, smasher, cup_of_tea, dish_out, bag, mantrap, dish_up, dish_antenna

  • The clue is 45. Play opener. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ACTONE

  • The clue is 46. "Stee-RIKE three!" follower. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: YEROUT

  • The clue is 48. Essence. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PITH

    Possible Answer: nitty-gritty, sum, gist, nub, meat, heart, inwardness, essence, substance, core, centre, heart_and_soul, marrow, center, kernel, pith

  • The clue is 51. Put two and two together, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADDED

    Possible Answer: tot, bring, sum, add, append, bestow, contribute, supply, impart, tot_up, summate, add_up, tote_up, sum_up, tally, add_together, total, lend

    Possible Opposite Answer : take_away, subtract

  • The clue is 54. Not quite right. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OFF

    Possible Answer: away, bump_off, remove, sour, turned, slay, forth, murder, off, cancelled, dispatch, polish_off, hit

    Possible Opposite Answer : on

  • The clue is 55. Whistle-blower Brockovich. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERIN

    Possible Answer: Erin

  • The clue is 56. Sludge. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OOZE

    Possible Answer: goop, seepage, oozing, seep, ooze_out, transude, exudate, ooze, guck, gook, goo, sludge, gunk, muck, exude, slime

  • The clue is 59. Rich rock. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ORE

    Possible Answer: ore

  • The clue is 60. Private sleeping accommodations?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: COT

    Possible Answer: crib, fingerstall, cot, camp_bed

  • The clue is 61. Big bird. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EMU

    Possible Answer: electromagnetic_unit, Emu_novaehollandiae, emu, Dromaius_novaehollandiae

Thursday, September 12, 2024

0912 NYT: Thursday September 12, 2024 | Puzzle Breakdown

NYT Crossword Thursday September 12, 2024 Puzzle Breakdown: Your Complete Guide

Here are the puzzles for New York Times Crossword of September 12, 2024 which brings another set of fun and enticing clues and questions. Below are the explanations for the across and down clues which will assist you in completing today’s puzzle.

NYT Crossword Tuesday September 12, 2024 Puzzle Breakdown: Your Complete Guide
NYT Thursday September 12, 2024


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Like some bad breakups. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MESSY

    Possible Answer : messy, mussy


  • The clue is 6. Item of clothing in a Prince hit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BERET

    Possible Answer : beret


  • The clue is 11. Fender Bassman, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AMP

    Possible Answer : AMP, ampere, adenosine_monophosphate, amp, adenylic_acid, A


  • The clue is 14. What Romeo and Juliet planned to do in Mantua. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ELOPE

    Possible Answer : run_off, elope


  • The clue is 15. Obsessive fan of anime or video games, from the Japanese. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OTAKU


  • The clue is 16. "I can't ___ …". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LIE

    Possible Answer : Trygve_Lie, lie_down, Lie, lie, Trygve_Halvden_Lie, rest, prevarication, lie_in, dwell, consist

    Possible Opposite Answer : stand, arise


  • The clue is 17. Limb?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: LIFEPARTNER


  • The clue is 19. Key not found on a Mac. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALT

    Possible Answer : altitude, EL, ALT, elevation


  • The clue is 20. Head of France. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TETE


  • The clue is 21. Put at a table, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SEAT

    Possible Answer : posterior, place, stern, bottom, fundament, ass, derriere, arse, tooshie, sit_down, buttocks, hindquarters, invest, rear_end, rear, prat, keister, bum, seat, behind, tail, fanny, butt, backside, tush, nates, tail_end, buns, hind_end, can, sit, induct, rump


  • The clue is 22. Gets ready for the national anthem, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RISES

    Possible Answer : boost, emanation, originate, resurrect, go_up, ascent, get_up, acclivity, grow, uprise, stand_up, climb, lift, arise, wax, wage_hike, advance, rear, raise, prove, jump, surface, climb_up, come_up, ascend, rebel, hike, move_up, cost_increase, turn_out, rising, salary_increase, upgrade, spring_up, mount, heighten, wage_increase, rising_slope, rise_up, develop, ascending, rise, procession, ascension

    Possible Opposite Answer : wane, turn_in, set, descent, fall, sit_down, go_to_bed


  • The clue is 24. "Obviously!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DUH


  • The clue is 26. Bills. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BEAKS

    Possible Answer : nozzle, bill, snoot, pecker, pick, snout, hooter, nib, neb, beak, honker, schnoz, peck, schnozzle


  • The clue is 27. Neuters. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPAYS

    Possible Answer : castrate, spay, alter, neuter


  • The clue is 30. Foremost?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: FIRSTMATE


  • The clue is 34. This guy!. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HIM


  • The clue is 35. Sultanate on the island of Borneo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BRUNEI

    Possible Answer : Negara_Brunei_Darussalam, Brunei


  • The clue is 37. Fratty stereotypes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BROS


  • The clue is 38. Petrichor is the aroma produced by this. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RAIN

    Possible Answer : rainwater, rain_down, rain, pelting, rainfall


  • The clue is 40. Insert, as a video in a post. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EMBED

    Possible Answer : implant, engraft, embed, imbed, plant


  • The clue is 41. Folk rock's Mumford & ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SONS

    Possible Answer : boy, Word, Son, son, Logos

    Possible Opposite Answer : girl, daughter


  • The clue is 42. Golden rule word. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: UNTO


  • The clue is 43. Muffle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DEADEN

    Possible Answer : blunt, damp, dampen, deaden, girdle

    Possible Opposite Answer : enliven


  • The clue is 45. Bit of décor at a tiki bar. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LEI

    Possible Answer : chaplet, lei, garland, wreath, leu, coronal


  • The clue is 46. Ready?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: GOODBUDDY


  • The clue is 48. "Not so!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: FALSE

    Possible Answer : fake, simulated, treacherously, treasonably, assumed, imitation, untrue, fictitious, faux, off-key, mistaken, false, put_on, traitorously, faithlessly, pretended, sour, fictive, delusive, sham

    Possible Opposite Answer : true


  • The clue is 50. It might cause some unsurprised looks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BOTOX

    Possible Answer : Botox, botulinum_toxin_A


  • The clue is 51. Stately tree. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ELM

    Possible Answer : elmwood, elm, elm_tree


  • The clue is 52. "Fathoms ___" (opening song of "The Little Mermaid"). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BELOW

    Possible Answer : beneath, under, to_a_lower_place, at_a_lower_place, down_the_stairs, downstairs, on_a_lower_floor, below, infra

    Possible Opposite Answer : upstairs, above


  • The clue is 53. Each. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: APOP


  • The clue is 56. River through Louisville. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OHIO

    Possible Answer : Ohio_River, Ohio, OH, Buckeye_State


  • The clue is 60. Genetic messenger. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RNA

    Possible Answer : RNA, ribonucleic_acid


  • The clue is 61. Dine?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: WINEPAIRING


  • The clue is 64. See 67-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ACT

    Possible Answer : human_activity, represent, routine, behave, playact, deed, act, act_as, roleplay, number, dissemble, move, turn, bit, play, pretend, work, do, human_action, enactment

    Possible Opposite Answer : refrain


  • The clue is 65. Large wedding band, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OCTET

    Possible Answer : eight, eightsome, ogdoad, octette, octonary, eighter, 8, octad, VIII, eighter_from_Decatur, octet


  • The clue is 66. Former title for Pete Buttigieg. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MAYOR

    Possible Answer : city_manager, mayor


  • The clue is 67. With 64-Across, bad thing to be caught in. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: THE


  • The clue is 68. Pregnancy increments. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: WEEKS

    Possible Answer : week, hebdomad, workweek, calendar_week


  • The clue is 69. Nose-in-the-air type?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PLANE

    Possible Answer : flat, aeroplane, level, sheet, shave, plane, planing_machine, skim, carpenter's_plane, woodworking_plane, airplane, planer


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Hot deli order. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MELT

    Possible Answer: mellow_out, fade, mellow, unthaw, melting, melt, disappear, unfreeze, thawing, run, dethaw, thaw, dissolve, evaporate, melt_down, meld

  • The clue is 2. Legal writer Mystal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELIE

  • The clue is 3. Tender. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SOFT

    Possible Answer: lenient, flaccid, cushy, balmy, diffused, mild, indulgent, gentle, piano, voiced, soft, easy, subdued, easygoing, sonant, diffuse, flabby, delicate

    Possible Opposite Answer : forte, loud, hard, hardened, unvoiced

  • The clue is 4. Alacritous. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SPEEDY

    Possible Answer: quick, rapid, speedy

  • The clue is 5. "You betcha". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: YEP

  • The clue is 6. Tunnel (through). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BORE

    Possible Answer: pay, put_up, deport, eagre, bear, have_a_bun_in_the_oven, suffer, calibre, behave, acquit, drill_hole, deliver, contain, birth, comport, brook, support, assume, stand, take_over, eager, tolerate, accept, dullard, drill, caliber, bore-hole, gauge, tire, hold, carry, turn_out, tidal_bore, stick_out, bore, stomach, wear, give_birth, conduct, yield, aegir, gestate, endure, abide, expect, digest, have

    Possible Opposite Answer : interest

  • The clue is 7. Singer James. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETTA

  • The clue is 8. Railing post?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RANT

    Possible Answer: blah, claptrap, spout, rabbit_on, harangue, jabber, fustian, rave, bombast, rant, mouth_off, ranting

  • The clue is 9. Scrape (out). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EKE

  • The clue is 10. One of 27 on Disney World's Cinderella Castle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TURRET

    Possible Answer: gun_enclosure, gun_turret, turret

  • The clue is 11. Sushi order topped with salmon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ALASKAROLL

  • The clue is 12. Progress markers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: MILESTONES

    Possible Answer: milestone, milepost

  • The clue is 13. Rewards for a "good boy". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PETS

    Possible Answer: ducky, darling, pet, PET, deary, positron_emission_tomography, dearie, favourite, favorite

  • The clue is 18. It can come before Wednesday. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ASH

    Possible Answer: ash, ash_tree

  • The clue is 23. Feet in a meter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IAMBS

    Possible Answer: iambus, iamb

  • The clue is 25. Charger option, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: USB

  • The clue is 26. Track that fans flip for?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BSIDE

  • The clue is 27. [Meh]. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SHRUG

    Possible Answer: shrug

  • The clue is 28. Spot to store sheet music. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: PIANOBENCH

  • The clue is 29. "Did it happen already?!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: AMITOOLATE

  • The clue is 30. Stewed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: FUMED

    Possible Answer: smoke, reek, fume, fumed, fumigate

  • The clue is 31. Not on good terms (with). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: INBAD

  • The clue is 32. Like much marshland. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: REEDY

    Possible Answer: reedy, reedlike, wheezy

  • The clue is 33. Nail polish brand with a "Get It Girl" pink. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ESSIE

  • The clue is 36. Brought back. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: REDUX

    Possible Answer: redux

  • The clue is 39. Acknowledge wordlessly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NODTO

  • The clue is 44. Bills might pass in this, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NFL

  • The clue is 47. Lab report?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BOWWOW

  • The clue is 49. Unmoved by ethical arguments. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AMORAL

  • The clue is 51. Org. that tests the waters. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EPA

    Possible Answer: EPA, Environmental_Protection_Agency

  • The clue is 52. 2024 Charli XCX album with a lime green cover. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BRAT

    Possible Answer: terror, brat, little_terror, bratwurst, holy_terror

  • The clue is 53. Chip in. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANTE

    Possible Answer: ante

  • The clue is 54. Give in on Christmas Eve, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PEEK

    Possible Answer: glint, glance, peep, peek

  • The clue is 55. Goes (for). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OPTS

    Possible Answer: opt, choose, prefer

  • The clue is 57. "Howdy!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HIYA

  • The clue is 58. Aware of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: INON

  • The clue is 59. Creature popularized in Charles Perrault's "Tales of Mother Goose". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OGRE

    Possible Answer: monster, fiend, ogre, demon, devil

  • The clue is 62. Glass blocks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ICE

    Possible Answer: methamphetamine, meth, water_ice, crank, chicken_feed, internal-combustion_engine, ice, frosting, shabu, deoxyephedrine, methamphetamine_hydrochloride, frappe, Methedrine, sparkler, chalk, ICE, icing, trash, glass, frost, ice-skating_rink, ice_rink

  • The clue is 63. Hellion. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IMP

    Possible Answer: scamp, elf, brownie, imp, scalawag, rapscallion, scallywag, gremlin, pixie, pixy, hob, monkey, rascal

Crossword Answers, NYT Crossword, Daily Puzzle,Clue Explanations, You can find the NYT Sept,11 2024 here .

Thursday, September 5, 2024

NYT 0905 Thur Sep 05, 2024 Crossword Clues with Answers Hints

Across Clues :

1. Domains, 6. Result of a bad investment, 10. Hollywood, with "the", 13. Aptly named novelist Charles, 14. Like the secretary of commerce, in the U.S. presidential line of succession, 15. "To" words, 16. Tried getting on a Jumbotron, say, 18. Unit equivalent to 16.5 feet, 19. Spacecraft name since the 1960s, 20. Fund, as a 401(k), 22. Inverse trig function, 24. Approaching empty, 25. Loud, in a way, 26. The Raptors, on scoreboards, 27. Enjoyed some cozy reading, 30. Natural treatment for insect bites, 32. Aetna alternative, 33. "Easy there, Fido!", 36. Paperless means of entry, 40. Spanish city on the Costa del Sol, 42. High-fat diet, 43. Attacked imaginary enemies, in an idiom, 48. Debtor's letters, 49. Big name in bubbly, 50. "1" for the set {1, 2, 3}, in brief, 51. "Au contraire!", 53. Kids' toy that comes in a can, 55. Like home devices with advanced capabilities, 56. Polite address, 57. Made money dishonestly, 61. What a high-altitude balloon might be mistaken for, 62. What Comic Sans is "sans", 63. Crane lookalike, 64. Corral, 65. Peer group?, 66. Famous '50s flop

Down Clues :

1. Museum of Bad ___ (Boston attraction), 2. Vintage car inits., 3. Swallows one's pride, 4. Arranged temporarily, 5. "Peace", 6. Moon lander acronym, 7. Dinner with minimal cleanup, 8. Scarecrow topper, perhaps, 9. Horse-drawn carriage, 10. Island that's home to most of the world's wild orangutans, 11. "Ditto!", 12. Equine hybrid with striped legs, 14. Looney Tunes nickname, 17. Brink, 21. Where overflow stock might be kept, 22. Slightly, 23. Hershey candy wrapped in gold foil, 24. "The Three-Body Problem" author ___ Cixin, 28. "What do you even need me for?", 29. Singer DiFranco, 31. Ill will, 34. Interdict, 35. Like the Rockefellers, Roosevelts and Rothschilds, 37. Fannies, 38. ___ mess (English dessert), 39. Trumpet, 41. National spirit of England, 43. Excites, 44. "L'chaim!", 45. Annoy over time, 46. The long way there?, 47. Noted facial feature of Einstein, informally, 52. Really put off, 54. Vaccine shot, e.g., 55. Letters on some lotion bottles, 58. Member of the fam, 59. Nail holder, 60. Show commemorating its 50th season in 2024, in brief

Sep 05, 2024 Crossword Clues with Answers Hints
 Sep 05, 2024 Crossword Clues with Answers Hints


Break down the NYT Crosswords: September 05, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Domains. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AREAS

    Possible Answer : surface_area, expanse, area, region, country, arena, orbit, domain, field, sphere


  • The clue is 6. Result of a bad investment. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LOSS

    Possible Answer : release, loss, deprivation, personnel_casualty, going, exit, red, departure, passing, expiration, red_ink

    Possible Opposite Answer : gain


  • The clue is 10. Hollywood, with "the". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BIZ

    Possible Answer : game, biz


  • The clue is 13. Aptly named novelist Charles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: READE


  • The clue is 14. Like the secretary of commerce, in the U.S. presidential line of succession. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TENTH

    Possible Answer : 10th, tenth_part, ten_percent, one-tenth, tenth


  • The clue is 15. "To" words. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ODE

    Possible Answer : ode


  • The clue is 16. Tried getting on a Jumbotron, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: TOTHECAMERA


  • The clue is 18. Unit equivalent to 16.5 feet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ROD

    Possible Answer : pole, retinal_rod, gat, rod, rod_cell, perch


  • The clue is 19. Spacecraft name since the 1960s. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOYUZ


  • The clue is 20. Fund, as a 401(k). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PAYINTO


  • The clue is 22. Inverse trig function. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ARCCOS

    Possible Answer : arccosine, inverse_cosine, arccos, arc_cosine


  • The clue is 24. Approaching empty. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LOW

    Possible Answer : blue, lowly, scummy, Low, dispirited, downcast, down, abject, depleted, moo, broken, miserable, David_Low, gloomy, grim, downhearted, humiliated, low-toned, down_in_the_mouth, crushed, low, low-pitched, small, first, scurvy, Sir_David_Alexander_Cecil_Low, low_gear, depression, low-spirited, humbled, Sir_David_Low, low-down, modest, first_gear, depressed, humble

    Possible Opposite Answer : high


  • The clue is 25. Loud, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NEON

    Possible Answer : atomic_number_10, neon, Ne


  • The clue is 26. The Raptors, on scoreboards. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TOR

    Possible Answer : tor


  • The clue is 27. Enjoyed some cozy reading. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: UPWITHABOOK


  • The clue is 30. Natural treatment for insect bites. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALOE

    Possible Answer : aloe


  • The clue is 32. Aetna alternative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HUMANA


  • The clue is 33. "Easy there, Fido!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DOWNBOY


  • The clue is 36. Paperless means of entry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ETICKET


  • The clue is 40. Spanish city on the Costa del Sol. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MALAGA

    Possible Answer : Malaga


  • The clue is 42. High-fat diet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KETO


  • The clue is 43. Attacked imaginary enemies, in an idiom. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: ATWINDMILLS


  • The clue is 48. Debtor's letters. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IOU

    Possible Answer : IOU


  • The clue is 49. Big name in bubbly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MOET


  • The clue is 50. "1" for the set {1, 2, 3}, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MIN

    Possible Answer : min, Min, Fukkianese, Amoy, Hokkianese, Min_dialect, Taiwanese, minute, Fukien


  • The clue is 51. "Au contraire!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ITISNT


  • The clue is 53. Kids' toy that comes in a can. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PLAYDOH


  • The clue is 55. Like home devices with advanced capabilities. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SMART

    Possible Answer : impertinent, smartness, wise, impudent, smart, ache, overbold, saucy, smarting, chic, sassy, fresh, hurt, voguish, bright

    Possible Opposite Answer : stupid


  • The clue is 56. Polite address. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SIR

    Possible Answer : sir, Sir


  • The clue is 57. Made money dishonestly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: ONESPOCKETS


  • The clue is 61. What a high-altitude balloon might be mistaken for. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UFO

    Possible Answer : flying_saucer, unidentified_flying_object, UFO


  • The clue is 62. What Comic Sans is "sans". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SERIF

    Possible Answer : serif, seriph


  • The clue is 63. Crane lookalike. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HERON

    Possible Answer : Heron, heron, Hero, Hero_of_Alexandria


  • The clue is 64. Corral. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PEN

    Possible Answer : penitentiary, pen, indite, compose, playpen, write


  • The clue is 65. Peer group?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EYES

    Possible Answer : eyes, middle, optic, eye, center, heart, oculus, eyeball, centre


  • The clue is 66. Famous '50s flop. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EDSEL


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Museum of Bad ___ (Boston attraction). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ART

    Possible Answer: art, artistic_creation, artistic_production, artistry, artwork, fine_art, nontextual_matter, prowess, graphics

  • The clue is 2. Vintage car inits.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: REO

  • The clue is 3. Swallows one's pride. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: EATSCROW

  • The clue is 4. Arranged temporarily. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADHOC

  • The clue is 5. "Peace". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SEEYOU

  • The clue is 6. Moon lander acronym. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LEM

    Possible Answer: lunar_module, LEM, lunar_excursion_module

  • The clue is 7. Dinner with minimal cleanup. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ONEPOTMEAL

  • The clue is 8. Scarecrow topper, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: STRAWHAT

  • The clue is 9. Horse-drawn carriage. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SHAY

    Possible Answer: shay, chaise

  • The clue is 10. Island that's home to most of the world's wild orangutans. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BORNEO

    Possible Answer: Kalimantan, Borneo

  • The clue is 11. "Ditto!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IDOTOO

  • The clue is 12. Equine hybrid with striped legs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ZEDONK

  • The clue is 14. Looney Tunes nickname. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TAZ

  • The clue is 17. Brink. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CUSP

    Possible Answer: leaflet, cusp

  • The clue is 21. Where overflow stock might be kept. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: INBACK

  • The clue is 22. Slightly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ATAD

  • The clue is 23. Hershey candy wrapped in gold foil. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROLO

  • The clue is 24. "The Three-Body Problem" author ___ Cixin. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LIU

  • The clue is 28. "What do you even need me for?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: WHYAMIHERE

  • The clue is 29. Singer DiFranco. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANI

    Possible Answer: ani

  • The clue is 31. Ill will. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ENMITY

    Possible Answer: enmity, hostility, ill_will, antagonism

  • The clue is 34. Interdict. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BAN

    Possible Answer: prohibition, cast_out, proscription, Bachelor_of_Arts_in_Nursing, ostracise, forbidding, ban, blackball, ostracize, banning, shun, BAN, banish, censor, forbiddance

  • The clue is 35. Like the Rockefellers, Roosevelts and Rothschilds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: OLDMONEY

  • The clue is 37. Fannies. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: KEISTERS

    Possible Answer: prat, tail_end, fundament, tush, bottom, arse, butt, ass, can, tooshie, fanny, bum, stern, behind, rear_end, posterior, keister, rear, tail, derriere, hind_end, buttocks, seat, backside, buns, hindquarters, nates, rump

  • The clue is 38. ___ mess (English dessert). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETON

  • The clue is 39. Trumpet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TOUT

    Possible Answer: gasconade, boast, brag, ticket_tout, vaunt, bluster, shoot_a_line, tout, swash, tipster, blow, gas, touter

  • The clue is 41. National spirit of England. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GIN

    Possible Answer: gin_rummy, gin, cotton_gin, noose, snare, knock_rummy

  • The clue is 43. Excites. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AMPSUP

  • The clue is 44. "L'chaim!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TOLIFE

  • The clue is 45. Annoy over time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WEARON

  • The clue is 46. The long way there?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LIMO

    Possible Answer: limo, limousine

  • The clue is 47. Noted facial feature of Einstein, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: STACHE

  • The clue is 52. Really put off. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IRKED

    Possible Answer: gall, irk

  • The clue is 54. Vaccine shot, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DOSE

    Possible Answer: venereal_infection, sexually_transmitted_disease, loony_toons, Lucy_in_the_sky_with_diamonds, Elvis, venereal_disease, Zen, drug, Cupid's_disease, dose, acid, dosage, superman, STD, back_breaker, Venus's_curse, pane, window_pane, battery-acid, social_disease, dot, VD, Cupid's_itch

  • The clue is 55. Letters on some lotion bottles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SPF

    Possible Answer: sun_protection_factor, SPF

  • The clue is 58. Member of the fam. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SIS

    Possible Answer: Systeme_International, International_System_of_Units, sis, ti, SI_unit, silicon, SI, te, Si, sister, SI_system, Systeme_International_d'Unites, si, atomic_number_14, International_System

    Possible Opposite Answer : brother

  • The clue is 59. Nail holder. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TOE

    Possible Answer: toe, toenail

  • The clue is 60. Show commemorating its 50th season in 2024, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SNL