Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query final_stage. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query final_stage. Sort by date Show all posts

Tuesday, December 10, 2024

27423 Tue Dec 10, 2024 NYT Brian Callahan and Geoffrey Schorkopf

Break down the NYT Crosswords: December 10, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

New York Times, Tuesday, December 10, 2024
New York Times, Tuesday, December 10, 2024


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Asimov who coined the term "robotics". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ISAAC

    Possible Answer : Isaac


  • The clue is 6. Gospel that includes the Sermon on the Mount. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: MATTHEW

    Possible Answer : Saint_Matthew, St._Matthew_the_Apostle, St._Matthew, Gospel_According_to_Matthew, Levi, Matthew, Saint_Matthew_the_Apostle


  • The clue is 13. Hearst mag. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: COSMO


  • The clue is 14. Period of accountability since 2017. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: METOOERA


  • The clue is 15. Work ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ETHIC

    Possible Answer : ethical_code, ethic, value_orientation, value-system, moral_principle


  • The clue is 16. Hidden feature in a video game. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: EASTEREGG


  • The clue is 17. Great Basin people. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UTE

    Possible Answer : Ute


  • The clue is 18. "Old MacDonald" sounds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OINKS

    Possible Answer : oink, grunt, squeal


  • The clue is 20. Gin flavoring. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SLOE

    Possible Answer : Prunus_alleghaniensis, blackthorn, Prunus_spinosa, Allegheny_plum, Alleghany_plum, sloe


  • The clue is 21. Do some modeling for a figure drawing class, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: POSENUDE


  • The clue is 23. Run ___ (go off the rails). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AMOK

    Possible Answer : amok, amuck, possessed, demoniacal, demoniac, murderously, berserk


  • The clue is 25. Problem for shoes on a rainy day. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MUD

    Possible Answer : muck, mud, clay, mire, muck_up


  • The clue is 26. Orange/tangerine/grapefruit hybrid. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: UGLI

    Possible Answer : tangelo, ugli, ugli_fruit


  • The clue is 28. "___ not you, ___ me". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ITS

    Possible Answer : IT, information_technology


  • The clue is 31. Dramatic cry in paintball. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IMHIT


  • The clue is 34. Piece of asparagus. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPEAR

    Possible Answer : gig, fishgig, lance, shaft, fizgig, spear_up, spear


  • The clue is 35. Third-to-last Greek letter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CHI

    Possible Answer : khi, ch'i, ki, chi, qi


  • The clue is 36. Fly ball?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SWARM

    Possible Answer : horde, swarm, stream, teem, pullulate, cloud, drove, pour


  • The clue is 37. Ben Solo's father in "Star Wars". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HAN

    Possible Answer : Han_dynasty, Han


  • The clue is 38. Al of "Today". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ROKER


  • The clue is 40. Muscle used in pull-ups, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAT

    Possible Answer : lat, latissimus_dorsi


  • The clue is 41. Not chemically reactive. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: INERT

    Possible Answer : torpid, sluggish, neutral, inert, indifferent, soggy


  • The clue is 43. Desert havens. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OASES

    Possible Answer : oasis, haven


  • The clue is 44. "That hits the spot!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AHH


  • The clue is 45. Final. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LAST

    Possible Answer : endure, stopping_point, finish, live_on, net, survive, lastly, final_stage, go, shoemaker's_last, hold_up, end, final, hold_out, death, finale, last-place, finally, close, concluding, terminal, conclusion, in_conclusion, live, utmost, finis, last, lowest, cobbler's_last

    Possible Opposite Answer : first


  • The clue is 46. Canine call. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ARF


  • The clue is 47. Big boats. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARKS

    Possible Answer : ark, Ark_of_the_Covenant, Ark


  • The clue is 49. Teeth that are typically the first to grow in. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: INCISORS

    Possible Answer : incisor


  • The clue is 54. Kind of bean used in miso. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SOYA

    Possible Answer : soya_bean, soybean_plant, soya, soy, soybean, soja, soja_bean, Glycine_max


  • The clue is 56. Church reading. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PSALM

    Possible Answer : Psalm, psalm


  • The clue is 57. Church seating. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PEW

    Possible Answer : pew, church_bench


  • The clue is 58. "No need to fear me!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: IWONTBITE


  • The clue is 61. Nimble. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AGILE

    Possible Answer : nimble, agile, spry, quick


  • The clue is 63. Important events. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: BIGDEALS


  • The clue is 64. Mythical lamp dweller. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GENIE

    Possible Answer : jinni, djinny, djinni, djinn, genie, jinnee


  • The clue is 65. "Chilean" food fish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SEABASS


  • The clue is 66. Vote into office. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ELECT

    Possible Answer : elite, chosen, elect


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Freeze over. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ICEUP

  • The clue is 2. ___ voce (quietly). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOTTO

  • The clue is 3. Bonfire remains. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ASHES

    Possible Answer: ash, ash_tree

  • The clue is 4. French friend. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AMI

  • The clue is 5. Rich liquid added to curries. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: COCONUTMILK

  • The clue is 6. Likely aftermath of a toddler's playtime. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MESS

    Possible Answer: mickle, raft, kettle_of_fish, spate, good_deal, muddle, pickle, sight, wad, great_deal, jam, lot, tidy_sum, stack, mess_hall, fix, heap, mass, batch, pot, deal, mess, messiness, hole, muckle, peck, plenty, muss, slew, flock, passel, mountain, mint, hatful, pile, mussiness, mess_up, quite_a_little

  • The clue is 7. Lawyer: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ATT

  • The clue is 8. Something squeezed when trying on a pair of shoes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TOE

    Possible Answer: toenail, toe

  • The clue is 9. Trunk of the body. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TORSO

    Possible Answer: body, torso, trunk

  • The clue is 10. Taekwondo moves done with an outstretched leg. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: HEELKICKS

  • The clue is 11. Thus. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERGO

    Possible Answer: ergo

  • The clue is 12. Worker's compensation. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: WAGE

    Possible Answer: earnings, wage, pay, remuneration, engage, salary

  • The clue is 14. Some movie set workers … or what you do when filling in the shaded squares?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (13 letters)

    The answer: MAKEUPARTISTS

  • The clue is 16. Finish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: END

    Possible Answer: conclusion, remainder, finish, close, remnant, stop, closing, destruction, terminal, last, terminate, final_stage, cease, end, goal, oddment, ending, death

    Possible Opposite Answer : beginning, begin

  • The clue is 19. T-shaped contraceptive, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IUD

    Possible Answer: intrauterine_device, IUD

  • The clue is 22. Doha dignitary. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EMIR

    Possible Answer: ameer, amir, emir, emeer

  • The clue is 23. In the manner of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALA

    Possible Answer: ala

  • The clue is 24. Reflection. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: MIRRORIMAGE

  • The clue is 27. Chap. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GENT

    Possible Answer: lad, fella, blighter, gent, bloke, Gand, chap, fellow, cuss, Gent, Ghent, feller

  • The clue is 29. Rapper Megan ___ Stallion. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: THEE

  • The clue is 30. Elton John and Mick Jagger, for two. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SIRS

    Possible Answer: sir, Sir

  • The clue is 31. Tenerife, por ejemplo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ISLA

  • The clue is 32. [You're gorgeous, dahling!]. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MWAH

  • The clue is 33. Fitness discipline for thousands of years. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: HATHAYOGA

  • The clue is 34. "___ Gotta Have It" (Spike Lee film). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SHES

  • The clue is 39. Doofuses. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OAFS

    Possible Answer: lump, stumblebum, gawk, lout, lummox, clod, lubber, oaf, goon

  • The clue is 42. "Illmatic" rapper. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NAS

    Possible Answer: sodium, Na, atomic_number_11

  • The clue is 46. Knee part commonly repaired by a sports doc. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ACL

  • The clue is 48. Genre for SZA or H.E.R.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RANDB

  • The clue is 50. "No can do, lassie". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NAE

  • The clue is 51. Give a take. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OPINE

    Possible Answer: guess, sound_off, imagine, reckon, opine, speak_up, suppose, think, speak_out, animadvert

  • The clue is 52. Ancient artifact. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RELIC

    Possible Answer: token, keepsake, relic, souvenir

  • The clue is 53. With 59-Down, staple beverage of the South. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SWEET

    Possible Answer: odoriferous, sugariness, dessert, sweetly, cherubic, Sweet, angelic, sweetened, unfermented, odorous, afters, sugared, sweet, fresh, seraphic, mellifluous, mellisonant, scented, sweet-scented, honeyed, perfumed, sweet-smelling, sweet-flavored, confection, dulcet, gratifying, sweetness, angelical, Henry_Sweet

    Possible Opposite Answer : sour, dry, salty

  • The clue is 54. Bro and sis. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SIBS

    Possible Answer: sibling, cognate, sib, blood_relation, blood_relative

  • The clue is 55. Boo-boo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OWIE

  • The clue is 56. Czech lager, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PILS

  • The clue is 59. See 53-Down. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TEA

    Possible Answer: Camellia_sinensis, tea, afternoon_tea, tea_leaf, teatime

  • The clue is 60. Some undergrad degs.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BAS

    Possible Answer: Ba, AB, Artium_Baccalaurens, Bachelor_of_Arts, barium, BA, atomic_number_56

  • The clue is 62. Vibe (with). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GEL

    Possible Answer: gelatin, gel, colloidal_gel, mousse

Wednesday, April 30, 2025

NY Times Crossword Answers April 30, 2025 | Expert Breakdown & Tips

NY Times Crossword Complete Solution: April 30, 2025

Our expert breakdown helps you solve the April 30 NYT crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

NY Times Crossword Answers April 30, 2025
NY Times Crossword Answers April 30, 2025


Across Clues and Answers (40)

Clue #1: 1. Leafy vegetable with a lot of vitamin K

4-letter answer Answer: KALE
Word Help: Synonyms: dough, scratch, lucre

Clue #2: 5. Co. whose camera broadcast the first live video from space

3-letter answer Answer: RCA

Clue #3: 8. Lard and tallow, for two

4-letter answer Answer: FATS
Word Help: Synonyms: adipose_tissue, avoirdupois, fill_out
Antonyms: leanness

Clue #4: 12. Where pandas are native

4-letter answer Answer: ASIA
Word Help: Synonyms: Asia

Clue #5: 13. 100%

3-letter answer Answer: ALL
Word Help: Synonyms: whole, all, entirely
Antonyms: partly, some

Clue #6: 14. Evidence of a leak

4-letter answer Answer: DRIP
Word Help: Synonyms: drop, dripping, drip

Clue #7: 15. A reason to act this very instant … or why you might 6-Down 32-Down?

13-letter answer Answer: THETIMEISRIPE

Clue #8: 18. Like a 1,000-piece monochromatic jigsaw puzzle

4-letter answer Answer: HARD
Word Help: Synonyms: firmly, severe, intemperate
Antonyms: voiced, easy

Clue #9: 19. Least expensive way to fly

5-letter answer Answer: COACH
Word Help: Synonyms: passenger_car, double-decker, manager

Clue #10: 20. Spun some records, informally

4-letter answer Answer: DJED
Word Help: Synonyms: disc-jockey, disk-jockey, DJ

Clue #11: 22. Actress de Armas

3-letter answer Answer: ANA
Word Help: Synonyms: Ana, ana

Clue #12: 23. Hamiltons

7-letter answer Answer: TENNERS
Word Help: Synonyms: decade, 10, tenner

Clue #13: 25. Hubbub

3-letter answer Answer: ADO
Word Help: Synonyms: hustle, bustle, fuss

Clue #14: 26. Chance to see the big game?

6-letter answer Answer: SAFARI
Word Help: Synonyms: hunting_expedition, campaign, safari

Clue #15: 28. Marvel supervillain

6-letter answer Answer: ULTRON

Clue #16: 30. Alternative to a blur or pixelation

9-letter answer Answer: CENSORBAR

Clue #17: 34. Pawn

4-letter answer Answer: HOCK
Word Help: Synonyms: soak, hock, hock-joint

Clue #18: 36. El Paso-to-Oklahoma City dir.

3-letter answer Answer: ENE
Word Help: Synonyms: east_northeast, ENE

Clue #19: 37. Spat

4-letter answer Answer: TIFF
Word Help: Synonyms: tiff, fuss, bicker

Clue #20: 40. Broad valleys

5-letter answer Answer: DALES
Word Help: Synonyms: dale

Clue #21: 41. Anderson who directed "Fantastic Mr. Fox"

3-letter answer Answer: WES

Clue #22: 42. Word after fruit or word

5-letter answer Answer: SALAD
Word Help: Synonyms: salad

Clue #23: 44. Comes to a close

4-letter answer Answer: ENDS
Word Help: Synonyms: conclusion, ending, final_stage
Antonyms: beginning, begin

Clue #24: 45. "Saturday Night Fever" music genre

5-letter answer Answer: DISCO
Word Help: Synonyms: discotheque, disco, disco_music

Clue #25: 47. Obama-era policy whose last three letters spell a different Obama-era law

4-letter answer Answer: DACA

Clue #26: 48. Some printable files

4-letter answer Answer: PDFS

Clue #27: 49. Rack up

5-letter answer Answer: INCUR
Word Help: Synonyms: obtain, incur, receive

Clue #28: 50. Nurse a grudge, say

4-letter answer Answer: STEW
Word Help: Synonyms: stew, sweat, grizzle

Clue #29: 51. Form of much of the dialogue of 2021's "CODA," in brief

3-letter answer Answer: ASL
Word Help: Synonyms: American_sign_language, ASL

Clue #30: 52. Pirates' support group?

7-letter answer Answer: PEGLEGS
Word Help: Synonyms: pegleg, wooden_leg, peg

Clue #31: 54. Inbox abbr.

3-letter answer Answer: FWD

Clue #32: 55. Ways of the world

5-letter answer Answer: ROADS
Word Help: Synonyms: route, road, roadstead

Clue #33: 57. Model's pride, informally

3-letter answer Answer: BOD
Word Help: Synonyms: anatomy, frame, form

Clue #34: 58. 10 out of 10

5-letter answer Answer: IDEAL
Word Help: Synonyms: saint, idealistic, nonesuch

Clue #35: 60. Gets under control

5-letter answer Answer: TAMES
Word Help: Synonyms: naturalize, naturalise, domesticise

Clue #36: 61. Prefix with tourism

3-letter answer Answer: ECO

Clue #37: 62. Silly ones

5-letter answer Answer: GEESE
Word Help: Synonyms: bozo, twat, goose

Clue #38: 63. Caveman's covering

4-letter answer Answer: PELT
Word Help: Synonyms: pelt, pepper, skin

Clue #39: 64. Heart test, for short

3-letter answer Answer: EKG
Word Help: Synonyms: ECG, electrocardiogram, cardiogram

Clue #40: 65. Meat-and-potatoes diner dish

4-letter answer Answer: HASH
Word Help: Synonyms: haschisch, hash, hashish

Across Clues and Answers (40)

Clue #1: 1. Blade sheathed in a saya

6-letter answer Answer: KATANA

Clue #2: 2. ___ Ghani, former Afghan president

6-letter answer Answer: ASHRAF

Clue #3: 3. Prevaricated

4-letter answer Answer: LIED
Word Help: Synonyms: lie, lied, dwell
Antonyms: arise, stand

Clue #4: 4. Chow down on

3-letter answer Answer: EAT
Word Help: Synonyms: exhaust, eat_on, rust

Clue #5: 5. ___ Novarro, Hollywood sex symbol of the 1920s

5-letter answer Answer: RAMON

Clue #6: 6. With 32-Down, beat an opponent soundly

5-letter answer Answer: CLEAN
Word Help: Synonyms: sporty, scavenge, uncontaminating
Antonyms: unfairly, dirty

Clue #7: 7. Wonderland interloper

5-letter answer Answer: ALICE

Clue #8: 8. First prez to appoint a woman to the cabinet

3-letter answer Answer: FDR
Word Help: Synonyms: Franklin_Roosevelt, President_Roosevelt, Franklin_Delano_Roosevelt

Clue #9: 9. Like the environment in many reptile terrariums

4-letter answer Answer: ARID
Word Help: Synonyms: desiccated, desiccate, arid

Clue #10: 10. Item next to a piano in a piano bar

6-letter answer Answer: TIPJAR

Clue #11: 11. Certain form-fitting swimsuit

6-letter answer Answer: SPEEDO

Clue #12: 16. Trap by freezing

5-letter answer Answer: ICEIN

Clue #13: 17. Apt anagram for "brush"

5-letter answer Answer: SHRUB
Word Help: Synonyms: shrub, bush

Clue #14: 18. Possesses

3-letter answer Answer: HAS
Word Help: Synonyms: suffer, deliver, bear
Antonyms: abstain, lack

Clue #15: 21. Put on, as a costume

3-letter answer Answer: DON
Word Help: Synonyms: don, father, preceptor

Clue #16: 23. Arduous walks

5-letter answer Answer: TREKS
Word Help: Synonyms: trek

Clue #17: 24. Bedframe boards

5-letter answer Answer: SLATS
Word Help: Synonyms: slat, spline

Clue #18: 27. It's granted by a security clearance

6-letter answer Answer: ACCESS
Word Help: Synonyms: approach, accession, admittance

Clue #19: 29. Three-note chords

6-letter answer Answer: TRIADS
Word Help: Synonyms: triplet, trinity, ternary

Clue #20: 31. Stitchers' gathering

9-letter answer Answer: SEWINGBEE

Clue #21: 32. See 6-Down

9-letter answer Answer: ONESCLOCK

Clue #22: 33. Sheltie from a shelter, e.g.

9-letter answer Answer: RESCUEDOG

Clue #23: 34. Bottleful that might 6-/32-Down?

8-letter answer Answer: HANDSOAP

Clue #24: 35. Love of the past

8-letter answer Answer: OLDFLAME

Clue #25: 38. Fixed costs

8-letter answer Answer: FLATFEES

Clue #26: 39. Bottleful that might 6-Down/32-Down?

8-letter answer Answer: FACEWASH

Clue #27: 40. Head out

6-letter answer Answer: DEPART
Word Help: Synonyms: go_away, set_out, depart
Antonyms: stay, come

Clue #28: 43. Lollygag

6-letter answer Answer: DAWDLE
Word Help: Synonyms: dawdle, dally, fall_behind
Antonyms: rush

Clue #29: 45. One of two in Monopoly

3-letter answer Answer: DIE
Word Help: Synonyms: snuff_it, break, exit
Antonyms: be_born

Clue #30: 46. Assn.

3-letter answer Answer: ORG

Clue #31: 52. "Hey, I've got a secret to tell you"

4-letter answer Answer: PSST

Clue #32: 53. [Ah, woe is me!]

4-letter answer Answer: SIGH
Word Help: Synonyms: sigh, suspiration, suspire

Clue #33: 56. Neighbor of N.J.

3-letter answer Answer: DEL

Clue #34: 59. "Breaking Bad" investigatory grp.

3-letter answer Answer: DEA
Word Help: Synonyms: DEA, Drug_Enforcement_Agency, Drug_Enforcement_Administration

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, April Crossword Answers

Monday, June 23, 2025

XWordHint Crossword Answers June 23, 2025 | Expert Breakdown & Tips

XWordHint Crossword Complete Solution: June 23, 2025

Our expert breakdown helps you solve the June 23 XWordHint crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

Across Clues and Answers (39)

Clue #1: 1. "That was ages ___"

3-letter answer Answer: AGO
Word Help: Synonyms: ago, agone

Clue #2: 4. Classic dog name

4-letter answer Answer: FIDO

Clue #3: 8. Break down in tears

3-letter answer Answer: SOB
Word Help: Synonyms: cocksucker, bastard, motherfucker

Clue #4: 11. iPod __ (old music provider)

4-letter answer Answer: NANO

Clue #5: 13. Bra or purse part

5-letter answer Answer: STRAP
Word Help: Synonyms: slash, flog, lash
Antonyms: unstrap

Clue #6: 14. Not fake

4-letter answer Answer: REAL
Word Help: Synonyms: material, real, tangible
Antonyms: nominal, insubstantial

Clue #7: 15. Can it!

10-letter answer Answer: DILLPICKLE

Clue #8: 17. Voting no

4-letter answer Answer: ANTI
Word Help: Synonyms: anti
Antonyms: pro

Clue #9: 18. Devious fellow

6-letter answer Answer: SLYDOG

Clue #10: 19. __ Juan, Puerto Rico

3-letter answer Answer: SAN

Clue #11: 20. Insect in a nest

4-letter answer Answer: WASP
Word Help: Synonyms: wasp, white_Anglo-Saxon_Protestant, WASP

Clue #12: 21. Quite a long time

4-letter answer Answer: EONS
Word Help: Synonyms: aeon, eon

Clue #13: 23. "Nothing for me, thanks"

5-letter answer Answer: IMSET

Clue #14: 25. Locale for a goatee

4-letter answer Answer: CHIN
Word Help: Synonyms: Kuki-Chin, mentum, Kuki

Clue #15: 28. Off-road ride, for short

3-letter answer Answer: ATV

Clue #16: 30. Acknowledgment to a 31-Down operator

5-letter answer Answer: ROGER

Clue #17: 32. Pep rally sound

3-letter answer Answer: RAH

Clue #18: 33. Zip it!

11-letter answer Answer: SLEEPINGBAG

Clue #19: 36. Like some mobile purchases

5-letter answer Answer: INAPP

Clue #20: 38. "What ___ you saying?"

3-letter answer Answer: ARE
Word Help: Synonyms: embody, represent, ar
Antonyms: differ

Clue #21: 39. Onstage comment to the audience

5-letter answer Answer: ASIDE
Word Help: Synonyms: excursus, away, parenthesis

Clue #22: 40. Shut it!

11-letter answer Answer: BEDROOMDOOR

Clue #23: 43. "Ransom" rapper ___ Tecca

3-letter answer Answer: LIL

Clue #24: 44. Held back, as a news story

5-letter answer Answer: SATON

Clue #25: 45. Final chapter

3-letter answer Answer: END
Word Help: Synonyms: remainder, final_stage, terminal
Antonyms: beginning, begin

Clue #26: 46. Quite frequently

4-letter answer Answer: ALOT

Clue #27: 47. Stephen Vincent ___, "John Brown's Body" poet

5-letter answer Answer: BENET
Word Help: Synonyms: Stephen_Vincent_Benet, Benet, William_Rose_Benet

Clue #28: 49. Stamp for a notary public

4-letter answer Answer: SEAL
Word Help: Synonyms: seal, Navy_SEAL, stamp
Antonyms: unseal

Clue #29: 51. Nut that contains caffeine

4-letter answer Answer: KOLA
Word Help: Synonyms: Kola, kola_nut_tree, Cola_acuminata

Clue #30: 53. Early web portal

3-letter answer Answer: AOL

Clue #31: 55. Reprimands

6-letter answer Answer: SCOLDS
Word Help: Synonyms: bawl_out, chew_up, remonstrate

Clue #32: 59. Hollywood's Driver or Sandler

4-letter answer Answer: ADAM
Word Help: Synonyms: cristal, Adam, XTC

Clue #33: 60. Button it!

10-letter answer Answer: DRESSSHIRT

Clue #34: 62. Fuzzy green stuff on some trees

4-letter answer Answer: MOSS
Word Help: Synonyms: moss

Clue #35: 63. Scorpion pose or cobra pose

5-letter answer Answer: ASANA
Word Help: Synonyms: asana

Clue #36: 64. Samoa's capital

4-letter answer Answer: APIA
Word Help: Synonyms: capital_of_Western_Samoa, Apia

Clue #37: 65. Ballet, beadwork or bonsai

3-letter answer Answer: ART
Word Help: Synonyms: artistic_creation, graphics, artistry

Clue #38: 66. "In the middle of the night I call your name / Oh ___ / Oh ___" (John Lennon lyric)

4-letter answer Answer: YOKO

Clue #39: 67. Someone who might use a fake passport

3-letter answer Answer: SPY
Word Help: Synonyms: sleuth, sight, descry

Across Clues and Answers (39)

Clue #1: 1. "No ifs, ___ or buts"

4-letter answer Answer: ANDS

Clue #2: 2. Sprinter Devers, three-time gold medal winner at the Olympics

4-letter answer Answer: GAIL

Clue #3: 3. The first "O" of YOLO

4-letter answer Answer: ONLY
Word Help: Synonyms: only, only_when, but

Clue #4: 4. Org. to which to report a phone scam

3-letter answer Answer: FTC
Word Help: Synonyms: FTC, Federal_Trade_Commission

Clue #5: 5. Rubs the wrong way

4-letter answer Answer: IRKS
Word Help: Synonyms: gall, irk

Clue #6: 6. ___ Lama (Tibetan leader)

5-letter answer Answer: DALAI

Clue #7: 7. Hosp. scan that's better for claustrophobes

7-letter answer Answer: OPENMRI

Clue #8: 8. Upper-house legislative proposal

10-letter answer Answer: SENATEBILL

Clue #9: 9. Grains often found on top of an apple crisp

4-letter answer Answer: OATS
Word Help: Synonyms: oat

Clue #10: 10. Dot on a radar screen

4-letter answer Answer: BLIP
Word Help: Synonyms: pip, blip, radar_target

Clue #11: 12. From days of yore

5-letter answer Answer: OLDEN
Word Help: Synonyms: olden

Clue #12: 13. Encrypted messaging software

6-letter answer Answer: SIGNAL
Word Help: Synonyms: betoken, signal, signalise

Clue #13: 14. Breakfast items for Rocky in "Rocky"

7-letter answer Answer: RAWEGGS

Clue #14: 16. Yorkie-___ (dog hybrid)

3-letter answer Answer: POO

Clue #15: 22. Vapor from a teapot

5-letter answer Answer: STEAM
Word Help: Synonyms: steamer, steam, steam_clean

Clue #16: 24. Underwater tracking aid

5-letter answer Answer: SONAR
Word Help: Synonyms: echo_sounder, sonar, asdic

Clue #17: 25. Nursery item with slatted sides

4-letter answer Answer: CRIB
Word Help: Synonyms: pony, cot, cribbage

Clue #18: 26. Fruit of the Loom rival

5-letter answer Answer: HANES

Clue #19: 27. "That was so fun!"

10-letter answer Answer: IHADABLAST

Clue #20: 29. Salsa ___ (green sauce)

5-letter answer Answer: VERDE

Clue #21: 31. See 30-Across

5-letter answer Answer: RADIO
Word Help: Synonyms: radio, wireless, radio_receiver

Clue #22: 33. What to eat ice cream with

5-letter answer Answer: SPOON
Word Help: Synonyms: smooch, spoonful, spoon

Clue #23: 34. Menial workers

5-letter answer Answer: PEONS
Word Help: Synonyms: peon, drudge, navvy

Clue #24: 35. Hanukkah coins

4-letter answer Answer: GELT
Word Help: Synonyms: lucre, kale, lolly

Clue #25: 37. Groups of spin doctors, informally

7-letter answer Answer: PRTEAMS

Clue #26: 41. Popular vitamin brand or its recommended dosage

7-letter answer Answer: ONEADAY

Clue #27: 42. Texas city in the book and film "Friday Night Lights"

6-letter answer Answer: ODESSA
Word Help: Synonyms: Odessa, Odesa

Clue #28: 46. ''Welcome to Honolulu!''

5-letter answer Answer: ALOHA
Word Help: Synonyms: ciao, aloha

Clue #29: 48. Trunk of the body

5-letter answer Answer: TORSO
Word Help: Synonyms: body, trunk, torso

Clue #30: 50. Coolers of condos, e.g.

3-letter answer Answer: ACS
Word Help: Synonyms: Ac, alternating_electric_current, atomic_number_89
Antonyms: direct_current

Clue #31: 51. ___ Sutra

4-letter answer Answer: KAMA
Word Help: Synonyms: Kama

Clue #32: 52. Bad thing to find in a refrigerator

4-letter answer Answer: ODOR
Word Help: Synonyms: scent, odor, olfactory_sensation

Clue #33: 54. Air mattress problem

4-letter answer Answer: LEAK
Word Help: Synonyms: leak_out, wetting, leakage

Clue #34: 56. Pair that can be licked or locked

4-letter answer Answer: LIPS
Word Help: Synonyms: back_talk, sassing, lip

Clue #35: 57. Faucet annoyance

4-letter answer Answer: DRIP
Word Help: Synonyms: dripping, drip_mould, drip

Clue #36: 58. "Don't go anywhere!"

4-letter answer Answer: STAY
Word Help: Synonyms: arrest, abide, last_out
Antonyms: change, move

Clue #37: 61. ___-Caps (candy brand)

3-letter answer Answer: SNO

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, June Crossword Answers