Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query oreo_cookie. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query oreo_cookie. Sort by date Show all posts

Monday, January 6, 2025

27449 Mon Jan 06, 2025 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: January 06, 2025

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Mon Jan 06, 2025 NY Times Crossword Clues
 Mon Jan 06, 2025 NY Times Crossword Clues


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Supersonic speed number. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MACH

    Possible Answer : Ernst_Mach, Mach


  • The clue is 5. Cookies that are sometimes dunked in milk. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OREOS

    Possible Answer : oreo_cookie, oreo


  • The clue is 10. Whole lot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SCAD

    Possible Answer : scad


  • The clue is 14. Cousin of a clarinet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OBOE

    Possible Answer : hautboy, oboe, hautbois


  • The clue is 15. What "duty-free" means. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NOTAX


  • The clue is 16. Westover with the best-selling memoir "Educated". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TARA

    Possible Answer : Tara


  • The clue is 17. Theatrical description. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: CHARACTERSKETCH


  • The clue is 20. Position of greatest stress. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: HOTSEAT


  • The clue is 21. "Campbell's Soup Cans" painter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WARHOL

    Possible Answer : Andy_Warhol, Warhol


  • The clue is 22. "___ longa, vita brevis". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ARS

    Possible Answer : ar, atomic_number_18, argon, Land_of_Opportunity, are, Ar, AR, Arkansas


  • The clue is 23. Iditarod entries. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SLEDS

    Possible Answer : sledge, sleigh, sled


  • The clue is 26. Follower of double-you, ex, wye. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ZEE

    Possible Answer : zed, Z, zee, ezed, z, izzard


  • The clue is 27. Dog crossbreed known for its teddy bear appearance. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: GOLDENDOODLE


  • The clue is 31. Recovered from a fall. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GOTUP


  • The clue is 34. Modern anxiety source, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FOMO


  • The clue is 35. Small cove. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RIA


  • The clue is 36. Applications. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: USES

    Possible Answer : apply, use_of_goods_and_services, U.S., United_States_of_America, employment, the_States, purpose, usage, US, employ, U.S.A., enjoyment, habituate, utilisation, practice, utilization, exercise, manipulation, utilise, habit, function, role, USA, use, usance, economic_consumption, United_States, America, expend, consumption, utilize


  • The clue is 37. Sandwiches that often contain tuna. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MELTS

    Possible Answer : melt_down, thawing, meld, mellow_out, melting, dissolve, dethaw, fade, unthaw, mellow, unfreeze, disappear, melt, evaporate, thaw, run


  • The clue is 39. Overnight ___ (breakfast option). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OATS

    Possible Answer : oat


  • The clue is 40. Brewery offering. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALE

    Possible Answer : ale


  • The clue is 41. Crimson Tide univ.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BAMA


  • The clue is 42. Large cove. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: INLET

    Possible Answer : inlet, recess, intake


  • The clue is 43. Track exposures to a disease, as an epidemiologist might. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: CONTACTTRACE


  • The clue is 47. Hosp. V.I.P.s. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DRS


  • The clue is 48. Note on a failed test, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SEEME


  • The clue is 49. Ball club V.I.P.s. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GMS

    Possible Answer : gm, gramme, g, gram


  • The clue is 52. Valiant. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HEROIC

    Possible Answer : heroical, heroic, desperate, heroic_meter, larger-than-life, heroic_verse, epic, grand, expansive


  • The clue is 55. Amy who voiced Joy in "Inside Out". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: POEHLER


  • The clue is 57. Use deductive reasoning ... or a hint to what 17-, 27- and 43-Across all have. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: DRAWCONCLUSIONS


  • The clue is 60. Proctor's cry at the end of a test. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TIME

    Possible Answer : fourth_dimension, clock, meter, prison_term, time, clock_time, metre, sentence, clip


  • The clue is 61. South Korea's second-largest city. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BUSAN


  • The clue is 62. Actor Esparza. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RAUL


  • The clue is 63. Calf's meat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: VEAL

    Possible Answer : veau, veal


  • The clue is 64. Stretch of work. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STINT

    Possible Answer : stint, skimp, Erolia_minutilla, scant, least_sandpiper, stretch, scrimp


  • The clue is 65. Custom gift site. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETSY


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Chocolaty coffee drink. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOCHA

    Possible Answer: mocha_coffee, mocha

  • The clue is 2. Despise. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ABHOR

    Possible Answer: execrate, abominate, abhor, loathe

  • The clue is 3. Nail polish layers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: COATS

    Possible Answer: pelage, surface, coat, coating, cake

  • The clue is 4. His and ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HERS

  • The clue is 5. Available if needed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ONCALL

  • The clue is 6. Went bad. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ROTTED

    Possible Answer: rot, waste, molder, rotted, rotten, decompose, moulder, decayed

  • The clue is 7. Saison of the 2024 Paris Olympics. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ETE

  • The clue is 8. Rower's blade. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OAR

    Possible Answer: oar

  • The clue is 9. Annual festival in Austin, Tex.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SXSW

  • The clue is 10. Sound system. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: STEREO

    Possible Answer: stereo_system, stereoscopic_photograph, stereophonic, stereophonic_system, two-channel, stereoscopic_picture, stereo, stereophony

  • The clue is 11. Paris's Notre-Dame, for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: CATHEDRAL

    Possible Answer: cathedral, duomo

  • The clue is 12. West Coast gas brand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARCO

    Possible Answer: arco

  • The clue is 13. Roald who wrote "Matilda" and "The BFG". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DAHL

    Possible Answer: Cajanus_cajan, red_gram, pigeon_pea, dhal, pigeon-pea_plant, catjang_pea, cajan_pea, dahl

  • The clue is 18. "The Tortoise and the Hare" author. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AESOP

    Possible Answer: Aesop

  • The clue is 19. Instrument that may be included in a birthday goodie bag. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KAZOO

    Possible Answer: kazoo

  • The clue is 24. Take down, as a bouncy house. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DEFLATE

    Possible Answer: deflate, puncture

    Possible Opposite Answer : inflate

  • The clue is 25. Arrogant sort. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SNOT

    Possible Answer: snot, snob, snoot, prig

  • The clue is 27. "Gloomy" fellow. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GUS

    Possible Answer: GU, Guam

  • The clue is 28. Chats with on Insta. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DMS

    Possible Answer: DM, decimetre, diabetes_mellitus, decimeter, dm

  • The clue is 29. Lo-cal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LITE

    Possible Answer: light, low-cal, calorie-free, lite

  • The clue is 30. Toward the sunrise. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EAST

    Possible Answer: eastward, eastern_United_States, due_east, East, E, Orient, east

    Possible Opposite Answer : west

  • The clue is 31. One layer in a seven-layer dip, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GUAC

  • The clue is 32. Norway's capital. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OSLO

    Possible Answer: Oslo, capital_of_Norway, Christiania

  • The clue is 33. "Riverdale" or "XO, Kitty". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TEENDRAMA

  • The clue is 37. ___ and cheese. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MAC

    Possible Answer: mackintosh, mac, mack, macintosh

  • The clue is 38. Ambulance personnel, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EMTS

  • The clue is 39. Start of a count. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ONE

    Possible Answer: single, one, unitary, one_and_only, peerless, unmatched, unrivalled, nonpareil, unmatchable, unity, i, unrivaled, ace, ane, matchless, 1, I

  • The clue is 41. >7 on the pH scale. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BASIC

    Possible Answer: basic, canonical, canonic, BASIC, introductory, staple

    Possible Opposite Answer : incidental

  • The clue is 42. Colorful summer drinks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ICEES

    Possible Answer: ice, frost

  • The clue is 44. Gardener's tool. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TROWEL

    Possible Answer: trowel

  • The clue is 45. Come up with a new schedule. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: REPLAN

  • The clue is 46. Quantity. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AMOUNT

    Possible Answer: sum, measure, amount, amount_of_money, sum_of_money, total, quantity, number, come, add_up

  • The clue is 49. Show bad sportsmanship, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GLOAT

    Possible Answer: crow, gloat, triumph, gloating, glee

  • The clue is 50. Kids might be given these with crayons. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MENUS

    Possible Answer: fare, computer_menu, carte, carte_du_jour, bill_of_fare, menu, card

  • The clue is 51. "r u kidding?!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SRSLY

  • The clue is 52. Flat-screen, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HDTV

    Possible Answer: high-definition_television, HDTV

  • The clue is 53. Scary-sounding Great Lake. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERIE

    Possible Answer: Lake_Erie, Erie

  • The clue is 54. Corn waste. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: COBS

    Possible Answer: cobnut, Larus_marinus, great_black-backed_gull, black-backed_gull, filbert, hazelnut, cob

  • The clue is 56. Bring on, as workers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HIRE

    Possible Answer: hire, employ, rent, take, engage, lease, charter

    Possible Opposite Answer : fire

  • The clue is 58. Pecan or pistachio. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NUT

    Possible Answer: ballock, testis, en, addict, fruitcake, ball, nut_case, bollock, testicle, orchis, junkie, nut, screwball, crackpot, Nut, crank, freak, egg, junky

  • The clue is 59. CBS procedural that ran for 15 seasons. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CSI

Monday, June 30, 2025

XWordHint Crossword Answers June 30, 2025 | Expert Breakdown & Tips

XWordHint Crossword Complete Solution: June 30, 2025

Our expert breakdown helps you solve the June 30 XWordHint crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

Across Clues and Answers (39)

Clue #1: 1. Guitar accessory

4-letter answer Answer: CAPO
Word Help: Synonyms: capo

Clue #2: 5. Inventor Nikola with a car named after him

5-letter answer Answer: TESLA
Word Help: Synonyms: Nikola_Tesla, tesla, Tesla

Clue #3: 10. Garment for Dracula

4-letter answer Answer: CAPE
Word Help: Synonyms: cape, mantle, ness

Clue #4: 14. Big Stuf cookie

4-letter answer Answer: OREO
Word Help: Synonyms: oreo, oreo_cookie

Clue #5: 15. Exchange of negative commercials

5-letter answer Answer: ADWAR

Clue #6: 16. Certain draft picks?

4-letter answer Answer: ALES
Word Help: Synonyms: ale

Clue #7: 17. "My heavens!"

10-letter answer Answer: GEEZLOUISE

Clue #8: 19. Bout enders, for short

4-letter answer Answer: TKOS
Word Help: Synonyms: TKO, technical_knockout

Clue #9: 20. Shift, Tab and Return

4-letter answer Answer: KEYS
Word Help: Synonyms: describe, discover, distinguish
Antonyms: atonality

Clue #10: 21. Nine-digit ID

3-letter answer Answer: SSN

Clue #11: 22. Nickname for Haydn or Hemingway

4-letter answer Answer: PAPA
Word Help: Synonyms: pa, dad, papa

Clue #12: 23. Crescent moon, for instance

5-letter answer Answer: PHASE
Word Help: Synonyms: form, stage, phase

Clue #13: 25. "Hold it right there!"

9-letter answer Answer: WHOANELLY

Clue #14: 27. Occupation

3-letter answer Answer: JOB
Word Help: Synonyms: Job, chore, farm_out

Clue #15: 28. Bay Area airport code

3-letter answer Answer: SFO

Clue #16: 30. Great Lakes tribe

5-letter answer Answer: ERIES
Word Help: Synonyms: Lake_Erie, Erie

Clue #17: 31. Walk heavily, as through muck or snow

4-letter answer Answer: SLOG
Word Help: Synonyms: trudge, plug_away, slog

Clue #18: 33. ___ Alamos, N.M.

3-letter answer Answer: LOS

Clue #19: 35. Beast that brays

3-letter answer Answer: ASS
Word Help: Synonyms: buttocks, hindquarters, arsenic

Clue #20: 36. Classic Robert De Niro line in "Taxi Driver" … or a hint for 17-, 25-, 51- and 61-Across

13-letter answer Answer: YOUTALKINTOME

Clue #21: 41. Noah's ___

3-letter answer Answer: ARK
Word Help: Synonyms: Ark, Ark_of_the_Covenant, ark

Clue #22: 42. Total up

3-letter answer Answer: ADD
Word Help: Synonyms: tote_up, lend, attention_deficit_disorder
Antonyms: take_away, subtract

Clue #23: 43. "Fiddlesticks!"

4-letter answer Answer: NUTS
Word Help: Synonyms: nuts, orchis, bonkers

Clue #24: 45. George Jetson's dog

5-letter answer Answer: ASTRO

Clue #25: 48. Timothy Leary's drug of choice

3-letter answer Answer: LSD
Word Help: Synonyms: lysergic_acid_diethylamide, LSD

Clue #26: 50. ___ Lanka

3-letter answer Answer: SRI

Clue #27: 51. "Absolutely, positively not!"

9-letter answer Answer: NOWAYJOSE

Clue #28: 55. No longer on one's plate

5-letter answer Answer: EATEN
Word Help: Synonyms: deplete, eat_on, run_through

Clue #29: 57. Sheepish look, maybe

4-letter answer Answer: GRIN
Word Help: Synonyms: grin, smiling, smile

Clue #30: 58. Murmur during a massage

3-letter answer Answer: AHH

Clue #31: 59. ___ bean

4-letter answer Answer: FAVA

Clue #32: 60. "___ we forget"

4-letter answer Answer: LEST
Word Help: Synonyms: fifty, l, 50

Clue #33: 61. "I'm done with you"

10-letter answer Answer: BYEFELICIA

Clue #34: 65. Italy's Villa d'___

4-letter answer Answer: ESTE

Clue #35: 66. Parisian cap

5-letter answer Answer: BERET
Word Help: Synonyms: beret

Clue #36: 67. "Hello, sailor!"

4-letter answer Answer: AHOY

Clue #37: 68. Eye annoyance

4-letter answer Answer: STYE
Word Help: Synonyms: sty, hordeolum, stye

Clue #38: 69. Carne ___ (grilled dish)

5-letter answer Answer: ASADA

Clue #39: 70. Aloha State goose

4-letter answer Answer: NENE

Across Clues and Answers (39)

Clue #1: 1. Gear tooth

3-letter answer Answer: COG
Word Help: Synonyms: cog, sprocket

Clue #2: 2. "Where the Wild Things ___"

3-letter answer Answer: ARE
Word Help: Synonyms: exist, represent, embody
Antonyms: differ

Clue #3: 3. Baby's game

8-letter answer Answer: PEEKABOO
Word Help: Synonyms: bopeep, peekaboo

Clue #4: 4. Moves like molasses

5-letter answer Answer: OOZES
Word Help: Synonyms: guck, slime, goo

Clue #5: 5. Art town NNE of Santa Fe

4-letter answer Answer: TAOS
Word Help: Synonyms: Tao, Taos, Taoist

Clue #6: 6. End of a school's email address

3-letter answer Answer: EDU

Clue #7: 7. Nothing-but-net sound

5-letter answer Answer: SWISH
Word Help: Synonyms: swish, lap, classy

Clue #8: 8. Cowboy's rope

5-letter answer Answer: LASSO
Word Help: Synonyms: rope, riata, Orlando_di_Lasso

Clue #9: 9. Sporting event venue

5-letter answer Answer: ARENA
Word Help: Synonyms: arena, area, stadium

Clue #10: 10. Counterpart of a dog lover

9-letter answer Answer: CATPERSON

Clue #11: 11. Base that dissolves in water

6-letter answer Answer: ALKALI
Word Help: Synonyms: base, alkali

Clue #12: 12. Magazine with a celebrity on almost every cover

6-letter answer Answer: PEOPLE
Word Help: Synonyms: the_great_unwashed, hoi_polloi, people

Clue #13: 13. Pieces of 1,000 words or so

6-letter answer Answer: ESSAYS
Word Help: Synonyms: seek, examine, try

Clue #14: 18. Soapmaking supplies

4-letter answer Answer: LYES
Word Help: Synonyms: lye

Clue #15: 23. Comfy clothes for sleepytime

3-letter answer Answer: PJS

Clue #16: 24. "___ camoly!"

4-letter answer Answer: HOLY
Word Help: Synonyms: sanctum, holy, holy_place
Antonyms: unholy

Clue #17: 25. Cashmere or angora

4-letter answer Answer: WOOL
Word Help: Synonyms: woolen, woollen, fleece

Clue #18: 26. Where eggs hatch

4-letter answer Answer: NEST
Word Help: Synonyms: snuggle, cuddle, draw_close

Clue #19: 29. Carping

4-letter answer Answer: FLAK
Word Help: Synonyms: ack-ack_gun, flak, antiaircraft_gun

Clue #20: 32. Buyer's protection

9-letter answer Answer: GUARANTEE
Word Help: Synonyms: warranty, undertake, warrant

Clue #21: 34. Mighty Mighty Bosstones music genre

3-letter answer Answer: SKA

Clue #22: 35. "No ifs, ___ or buts"

4-letter answer Answer: ANDS

Clue #23: 37. Ancient city fooled by a horse

4-letter answer Answer: TROY
Word Help: Synonyms: troy_weight, troy, Troy

Clue #24: 38. Not being used

4-letter answer Answer: IDLE
Word Help: Synonyms: stagnate, groundless, out_of_work
Antonyms: work, busy

Clue #25: 39. A milk drinker may have one

8-letter answer Answer: MUSTACHE
Word Help: Synonyms: mustache, moustache

Clue #26: 40. Raison d'___

4-letter answer Answer: ETRE

Clue #27: 44. Confession in a confessional

3-letter answer Answer: SIN
Word Help: Synonyms: wickedness, sinfulness, sinning

Clue #28: 45. They're right at 90°

6-letter answer Answer: ANGLES
Word Help: Synonyms: fish, lean, tip

Clue #29: 46. Most achy

6-letter answer Answer: SOREST
Word Help: Synonyms: painful, huffy, sore

Clue #30: 47. Serpentine

6-letter answer Answer: TWISTY
Word Help: Synonyms: twisty, tortuous, winding

Clue #31: 49. Hand out hands

4-letter answer Answer: DEAL
Word Help: Synonyms: hatful, hand, good_deal

Clue #32: 52. ___ the Hutt ("Star Wars" villain)

5-letter answer Answer: JABBA

Clue #33: 53. "Now I remember!"

5-letter answer Answer: OHYES

Clue #34: 54. The so-called "Princess of Power"

5-letter answer Answer: SHERA

Clue #35: 56. Birdlike

5-letter answer Answer: AVIAN
Word Help: Synonyms: avian

Clue #36: 59. Crumbly cheese in a Greek salad

4-letter answer Answer: FETA

Clue #37: 62. Gave sustenance to

3-letter answer Answer: FED
Word Help: Synonyms: Federal, Federal_Reserve, fertilise
Antonyms: starve

Clue #38: 63. Particle that's either positive or negative

3-letter answer Answer: ION
Word Help: Synonyms: ion

Clue #39: 64. Sea "sí"

3-letter answer Answer: AYE

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, June Crossword Answers