Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query matting. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query matting. Sort by date Show all posts

Monday, December 30, 2024

27443 Mon Dec 30, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: December 30, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Mon Dec 30, 2024 NY Times
Mon Dec 30, 2024 NY Times


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Brainy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SMART

    Possible Answer : impudent, sassy, hurt, impertinent, smarting, overbold, chic, fresh, saucy, smartness, ache, bright, voguish, wise, smart

    Possible Opposite Answer : stupid


  • The clue is 6. Wacky. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ZANY

    Possible Answer : clownish, silly, zany, goof, goofy, whacky, goofball, wacky, twat, cuckoo, clownlike, cockamamy, sappy, goose, buffoonish, bozo, jackass, fathead, cockamamie


  • The clue is 10. Desktop computer that might run Sonoma or Sequoia. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IMAC


  • The clue is 14. Choir member. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TENOR

    Possible Answer : tenor, tenor_voice, strain


  • The clue is 15. Writer Wiesel. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELIE


  • The clue is 16. Forbidden. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NOGO


  • The clue is 17. Waiter's imperative after bringing food. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ENJOY

    Possible Answer : savour, delight, revel, relish, love, bask, enjoy, savor

    Possible Opposite Answer : suffer


  • The clue is 18. Flower that reflects yellow when held under one's chin. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: BUTTERCUP

    Possible Answer : butter-flower, butterflower, buttercup, crowfoot, kingcup, goldcup


  • The clue is 20. It might have a twist or hole. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PLOT

    Possible Answer : plot_of_land, plot, patch, diagram, plot_of_ground, secret_plan, game, plat


  • The clue is 21. What a sleeve covers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ARM

    Possible Answer : weapon, branch, weapon_system, build_up, fortify, limb, gird, sleeve, subdivision, arm

    Possible Opposite Answer : disarm


  • The clue is 22. "Don't worry about me!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IMOKAY


  • The clue is 23. Primitive timer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: HOURGLASS

    Possible Answer : hourglass


  • The clue is 26. Surface for doing exercises. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MAT

    Possible Answer : lustrelessness, felt_up, matt-up, entangle, flat, matte_up, Master_of_Arts_in_Teaching, lusterlessness, MAT, mat_up, gym_mat, felt, matt, matting, matte, mat, snarl, flatness, tangle, matted

    Possible Opposite Answer : unsnarl, disentangle


  • The clue is 27. Globes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ORBS

    Possible Answer : eyeball, globe, orbit, ball, orb, revolve


  • The clue is 28. Going out romantically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ONADATE


  • The clue is 32. #1 pal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BESTIE


  • The clue is 35. Language suffix. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESE

    Possible Answer : ESE, east_southeast


  • The clue is 36. Father. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SIRE

    Possible Answer : father, get, engender, mother, bring_forth, generate, sire, beget, forefather


  • The clue is 37. Music genre prefix. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALT

    Possible Answer : altitude, EL, ALT, elevation


  • The clue is 38. N.F.L. all-star game. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PROBOWL


  • The clue is 41. Texter's reaction to a joke. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LOL


  • The clue is 42. Some beers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALES

    Possible Answer : ale


  • The clue is 44. Bathroom fixture. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TUB

    Possible Answer : vat, tub, bathtub, tubful, bath, bathing_tub


  • The clue is 45. Clinks a glass and gives a speech to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TOASTS

    Possible Answer : toast, drink, pledge, crispen, goner, crisp, wassail, salute


  • The clue is 47. Indian pastries with savory fillings. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SAMOSAS

    Possible Answer : samosa


  • The clue is 49. Obnoxious person, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TOOL

    Possible Answer : instrument, pecker, peter, prick, putz, creature, joyride, puppet, tool, shaft, cock, dick, tool_around


  • The clue is 50. "All you need is love and a ___" (old saying). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CAT

    Possible Answer : cast, cat-o'-nine-tails, honk, guy, Arabian_tea, hombre, throw_up, big_cat, retch, African_tea, vomit, regurgitate, Caterpillar, barf, CAT, sick, regorge, upchuck, disgorge, vomit_up, spew, spue, be_sick, computed_axial_tomography, qat, computerized_tomography, cat, bozo, khat, quat, computed_tomography, kat, true_cat, computerized_axial_tomography, puke, purge, chuck, CT

    Possible Opposite Answer : keep_down


  • The clue is 51. Place for policy wonks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: THINKTANK


  • The clue is 56. Huge to-dos. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SCENES

    Possible Answer : fit, scenery, panorama, setting, view, vista, prospect, tantrum, conniption, shot, aspect, picture, scene


  • The clue is 59. "Sounds good!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: YES

    Possible Answer : yes

    Possible Opposite Answer : no


  • The clue is 60. Norse god of war and death. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ODIN

    Possible Answer : Odin


  • The clue is 61. Make logical sense ... or what the ends of 18-, 23-, 38- and 51-Across do. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: HOLDWATER


  • The clue is 63. Grammarian's concern. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: USAGE

    Possible Answer : use, employment, usage, custom, exercise, utilization, usance, utilisation


  • The clue is 64. Troubles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ILLS

    Possible Answer : ill, complaint, ailment


  • The clue is 65. Number of planets before Pluto was demoted. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NINE

    Possible Answer : ix, IX, nine, 9, ball_club, club, ennead, baseball_club, nine-spot, niner, Nina_from_Carolina


  • The clue is 66. Food item that might come with lox. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BAGEL

    Possible Answer : beigel, bagel


  • The clue is 67. El ___, Tex.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PASO


  • The clue is 68. Exhausted, metaphorically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DEAD

    Possible Answer : beat, all_in, perfectly, numb, drained, bushed, deadened, idle, utterly, utter, absolutely, short, suddenly, abruptly, dead, stagnant

    Possible Opposite Answer : live, alive, living


  • The clue is 69. Put forth, as effort. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EXERT

    Possible Answer : exert, maintain, exercise, wield

SMART


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Basketball star Curry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STEPH

  • The clue is 2. ___ Park, location of Edison's first major laboratory. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MENLO

  • The clue is 3. Type of pear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANJOU

    Possible Answer: Anjou, anjou

  • The clue is 4. Plant affliction that's below ground. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ROOTROT

  • The clue is 5. Attempt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TRY

    Possible Answer: attempt, try_out, adjudicate, try_on, try, endeavour, hear, render, assay, test, prove, effort, examine, stress, endeavor, sample, judge, strain, taste, essay, seek

  • The clue is 6. Creatures that are actually black with white stripes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ZEBRAS

    Possible Answer: zebra

  • The clue is 7. What grads become. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ALUMS

    Possible Answer: potash_alum, graduate, grad, ammonia_alum, ammonium_alum, alum, alumnus, potassium_alum, alumna

  • The clue is 8. Tiny complaint. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NIT

    Possible Answer: nit

  • The clue is 9. Abominable Snowman. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YETI

    Possible Answer: abominable_snowman, yeti

  • The clue is 10. Advances. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: INROADS

    Possible Answer: inroad

  • The clue is 11. Shirley Temple and Virgin Bloody Mary, for two. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: MOCKTAILS

  • The clue is 12. H2O, in Mexico. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AGUA

    Possible Answer: agua_toad, Bufo_marinus, agua

  • The clue is 13. "I understand you". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: COPY

    Possible Answer: copy, written_matter, replicate, imitate, simulate, re-create, transcript

  • The clue is 19. Character described by Austen as "a heroine whom no one but myself will much like". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EMMA

  • The clue is 21. Canadian province that's home to the Head-Smashed-In Buffalo Jump World Heritage Site. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ALBERTA

    Possible Answer: Alberta

  • The clue is 24. Grasp tightly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GRIP

    Possible Answer: hold, spellbind, grasp, handgrip, bag, fascinate, transfix, traveling_bag, grapple, clutch, clutches, adhesive_friction, travelling_bag, grip, hairgrip, clench, suitcase, traction, bobby_pin, clasp, handle

  • The clue is 25. Meh. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SOSO

  • The clue is 29. Units of force. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: NEWTONS

    Possible Answer: newton, N, Newton, Sir_Isaac_Newton, Isaac_Newton

  • The clue is 30. Gait faster than a walk but slower than a canter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TROT

    Possible Answer: trot, pony, crib, jog, clip, lope, Trotskyist, Trotskyite, Trot

  • The clue is 31. Snakelike fish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EELS

    Possible Answer: eel

  • The clue is 32. Sheep sounds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BAAS

    Possible Answer: baas, blat, blate, baa, bleat

  • The clue is 33. "Enchanted" girl in a Gail Carson Levine book. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELLA

  • The clue is 34. Biomedical building blocks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: STEMCELLS

  • The clue is 35. Recede, as the tide. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EBB

    Possible Answer: ebb_down, ebb_out, reflux, ebbing, ebb, ebb_away, ebb_off, wane

    Possible Opposite Answer : tide

  • The clue is 39. Remove from office. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OUST

    Possible Answer: drum_out, oust, throw_out, expel, kick_out, boot_out

  • The clue is 40. Cry made while pointing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LOOK

    Possible Answer: looking_at, take_care, depend, expect, feeling, spirit, wait, search, front, look, reckon, tone, see, await, flavour, expression, looking, attend, aspect, flavor, facial_expression, seem, face, smell, bet, feel, appear, calculate, count

    Possible Opposite Answer : back

  • The clue is 43. No-goodnik. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SOANDSO

  • The clue is 46. Jazz combo instrument. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ALTOSAX

  • The clue is 48. Dish served from a crockpot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STEW

    Possible Answer: sweat, swither, grizzle, stew, fret, lather, grudge, brood

  • The clue is 49. In stacks, like a wedding cake. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TIERED

    Possible Answer: tiered

  • The clue is 52. Evil hench-animal in "The Lion King". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HYENA

    Possible Answer: hyena, hyaena

  • The clue is 53. "The early bird gets the worm," for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADAGE

    Possible Answer: adage, proverb, saw, byword

  • The clue is 54. Landlocked African country. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NIGER

    Possible Answer: Republic_of_Niger, Niger, Niger_River

  • The clue is 55. Prepared to propose. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KNELT

    Possible Answer: kneel

  • The clue is 56. Wish for a romantic pairing between, in modern parlance. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SHIP

    Possible Answer: embark, send, ship, transport

    Possible Opposite Answer : disembark

  • The clue is 57. Pepsi or Coke. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: COLA

    Possible Answer: Cola, genus_Cola, Colon, dope, Aspinwall, Costa_Rican_colon, colon, El_Salvadoran_colon, cola

  • The clue is 58. Contents of a 23-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SAND

    Possible Answer: guts, backbone, Baroness_Dudevant, gumption, Sand, sandpaper, Amandine_Aurore_Lucie_Dupin, moxie, sand, grit, George_Sand



  • The clue is 62. "How to ___ a ___" (common tutorial topic). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TIE

    Possible Answer: link_up, draw, bind, standoff, attach, affiliation, wed, tie, marry, sleeper, tie-up, necktie, splice, tie_beam, link, crosstie, bond, linkup, connect, railroad_tie, association, tie-in

    Possible Opposite Answer : untie, disconnect

  • The clue is 63. Purple yam common in Filipino cooking. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UBE

Monday, June 22, 2026

NYT Mini Answers June 22, 2026 - Trivia Week 4 Special

Quick NYT Mini Crossword June 22, 2026 (Trivia Week 4) - Solutions

Quick Summary: Today's NYT Mini Crossword has 20 clues total. We have all the answers plus helpful hints to make solving easier!

Popular Puzzles: Quick NYT Mini Crossword September 21 | March 11 2022 NYT Clues Solutions | April 08 2020 NYT Clues Solutions |

About Today's Puzzle

NYT Mini Crossword solutions for June 22, 2026
NYT Mini Crossword Grid - Monday, June 22, 2026
Puzzle Statistics
Detail Information
Date June 22, 2026
Grid Size 5 x 5 squares
Total Clues 20 clues
Across Clues 10 clues
Down Clues 10 clues
Average Solve Time Under 1 minute

Today's Trivia Week {week_num} NYT Mini Crossword Grid Layout

This puzzle uses a 5 by 5 grid. That means 5 boxes across and 5 boxes down.

5x5 Crossword Grid Pattern
Column 1 Column 2 Column 3 Column 4 Column 5
Row 1          
Row 2          
Row 3          
Row 4          
Row 5          

How to Solve This Puzzle Fast

  1. Read all the clues first - your brain will start working on them
  2. Fill in the short words first (3 letters or less)
  3. Use the crossing letters to help with harder words
  4. If a clue has a question mark (?), it's probably a joke or play on words
  5. Common short words: THE, AND, ARE, FOR, NOT

Quick Facts About This Puzzle

  • Total squares in grid: 25 (5 times 5)
  • Average time to solve: Less than 1 minute
  • Best time to play: During a coffee break
  • Difficulty level: Made for everyone to enjoy

Across Clues - 10 Total

These clues go from left to right in the puzzle.

Across Clues List
Number Clue
1 Across 38. Some undergrad degs.
2 Across 51. Repository of seeds from all corners of the globe, informally
3 Across 70. Light brown and dull, as hair
4 Across 61. Singer James
5 Across 16. Scholarly "same"
6 Across 43. "___ Got Talent"
7 Across 15. Totally sus, say
8 Across 58. What the light from a lighthouse may pierce
9 Across 28. Sitting on
10 Across 20. What's rolled out for yoga

Hints and Answers for Across Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. Also check out these helpful guides:


1 Across: "38. Some undergrad degs."

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'B' and ends with 'S'
  • Another word like this: barium

Answer:

Click to reveal BAS


2 Across: "51. Repository of seeds from all corners of the globe, informally"

Helpful hints:

  • This word has 13 letters
  • It starts with 'D' and ends with 'T'
  • Word pattern: D___________T

Answer:

Click to reveal DOOMSDAYVAULT


3 Across: "70. Light brown and dull, as hair"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'M' and ends with 'Y'
  • Word pattern: M___Y

Answer:

Click to reveal MOUSY


4 Across: "61. Singer James"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'E' and ends with 'A'
  • Word pattern: E__A

Answer:

Click to reveal ETTA


5 Across: "16. Scholarly "same""

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'I' and ends with 'M'
  • Word pattern: I__M

Answer:

Click to reveal IDEM


6 Across: "43. "___ Got Talent""

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'S'
  • Word pattern: A______S

Answer:

Click to reveal AMERICAS


7 Across: "15. Totally sus, say"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'P' and ends with 'Y'
  • Word pattern: P___Y

Answer:

Click to reveal PHONY


8 Across: "58. What the light from a lighthouse may pierce"

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'F' and ends with 'G'
  • Another word like this: daze

Answer:

Click to reveal FOG


9 Across: "28. Sitting on"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'P'
  • Word pattern: A__P

Answer:

Click to reveal ATOP


10 Across: "20. What's rolled out for yoga"

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'M' and ends with 'T'
  • Another word like this: matting

Answer:

Click to reveal MAT

Down Clues - 10 Total

These clues go from top to bottom in the puzzle.

Down Clues List
Number Clue
1 Down 65. Boxing punch
2 Down 62. ___ Cook, longtime tech C.E.O.
3 Down 35. Explosive personality trait
4 Down 51. Little specifics, in slang
5 Down 33. Fastened, as a corset or shoe
6 Down 29. Disneyland transport
7 Down 1. Hoodwink
8 Down 5. Garden of Eden fruit
9 Down 52. One dental specialty, informally
10 Down 63. Letter before sigma

Hints and Answers for Down Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. You might also like:


1 Down: "65. Boxing punch"

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'J' and ends with 'B'
  • Another word like this: poking

Answer:

Click to reveal JAB


2 Down: "62. ___ Cook, longtime tech C.E.O."

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'T' and ends with 'M'
  • This is a short form or acronym

Answer:

Click to reveal TIM


3 Down: "35. Explosive personality trait"

Helpful hints:

  • This word has 9 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'E'
  • Word pattern: S_______E

Answer:

Click to reveal SHORTFUSE


4 Down: "51. Little specifics, in slang"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'D' and ends with 'S'
  • Word pattern: D___S

Answer:

Click to reveal DEETS


5 Down: "33. Fastened, as a corset or shoe"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'L' and ends with 'D'
  • Word pattern: L___D

Answer:

Click to reveal LACED


6 Down: "29. Disneyland transport"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'T' and ends with 'M'
  • Word pattern: T__M

Answer:

Click to reveal TRAM


7 Down: "1. Hoodwink"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'M'
  • Word pattern: S__M

Answer:

Click to reveal SCAM


8 Down: "5. Garden of Eden fruit"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'E'
  • Word pattern: A___E

Answer:

Click to reveal APPLE


9 Down: "52. One dental specialty, informally"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'O' and ends with 'O'
  • Word pattern: O___O

Answer:

Click to reveal ORTHO


10 Down: "63. Letter before sigma"

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'R' and ends with 'O'
  • This is a short form or acronym

Answer:

Click to reveal RHO

How to Solve the NYT Mini Crossword Faster

Here are the best tips from expert solvers:

Step-by-Step Strategy

  1. Quick Scan: Read all clues once. Your brain starts working on them right away.
  2. Easy First: Fill in the shortest words (2-3 letters). These are usually simple words like "IT" or "ON".
  3. Use Crossings: When letters cross, they help you figure out harder words.
  4. Watch for Wordplay: Clues with question marks (?) are jokes or puns.
  5. Common Words: Remember these appear often: ERA, ORE, ATE, ICE.

Letter Tips That Really Help

  • The letter E is the most common in English
  • Words ending in S are often plurals
  • If you see "___" in a clue, the answer fits those blanks exactly
  • Abbreviations in clues mean the answer is also abbreviated

Time Goals to Aim For

Your Time Skill Level What It Means
Under 30 seconds Expert You know the puzzle patterns very well!
30-60 seconds Advanced Great job! You solve quickly.
1-2 minutes Good You're doing well. Keep practicing!
Over 2 minutes Learning You'll get faster with practice.

Puzzle Numbers and Facts

Today's Puzzle by the Numbers
Total Clues: 20 clues to solve
Grid Size: 5 boxes across, 5 boxes down
Total Squares: 25 squares to fill
Average Time: Most people solve in 52 seconds
Difficulty: Normal

Common Questions About Trivia Week 4

When can I play the Trivia Week 4 Mini?

The Trivia Week 4 puzzle is available at 10 PM Eastern Time the night before.

How fast should I be able to solve Trivia Week 4?

Most people solve the Trivia Week 4 Mini in 30 seconds to 2 minutes. Don't worry if you take longer - speed comes with practice!

Do I need to pay to play Trivia Week 4?

No! The Trivia Week 4 NYT Mini is completely free. You don't need a subscription like the big crossword.

What makes a good Trivia Week 4 solver?

Good Trivia Week 4 solvers know common short words, can spot wordplay quickly, and use crossing letters well. Practice helps a lot!

Are the puzzles harder during Trivia Week 4?

Trivia Week 4 puzzles can vary in difficulty. Saturdays are often the hardest, while Mondays are the easiest.


About This Page: We provide hints and answers for the NYT Mini Crossword to help you learn and improve. This site is not connected to The New York Times.

Last Updated: June 22, 2026 at 09:25 AM

Search terms: NYT Mini Trivia Week, Trivia Week {week_num}, Mini crossword Trivia Week, Trivia Week answers, NYT Trivia Week, June 22 2026 mini crossword

Tuesday, August 13, 2024

NYT Tuesday, August 13, 2024 | Crossword Clues Hints with Answers

The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.

Break down the NYT Crosswords: August 13, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

NYT Tuesday, August 13, 2024
NYT Tuesday, August 13, 2024

Across Clues and Answers:
Down Clues and Answers: