Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query IRT. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query IRT. Sort by date Show all posts

Thursday, December 26, 2024

27439 Thu Dec 26, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: December 26, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Thu Dec 26, 2024 NY Times
Thu Dec 26, 2024 NY Times


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Targets of crunches, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ABS

    Possible Answer : type_AB, Artium_Baccalaurens, BA, AB, Ab, group_AB, abdominal, Av, ABS, abdominal_muscle, Bachelor_of_Arts, ab, acrylonitrile-butadiene-styrene


  • The clue is 4. "Smart" guy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALEC


  • The clue is 8. Vibes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AURAS

    Possible Answer : gloriole, halo, air, glory, aura, atmosphere, nimbus, aureole


  • The clue is 13. Hawaiian dish with cubed fish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: POKEBOWL


  • The clue is 15. Perceptive. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ASTUTE

    Possible Answer : astute, shrewd, sharp


  • The clue is 16. End-of-year hope. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: PAYRAISE


  • The clue is 17. Lawyers, collectively. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: THEBAR


  • The clue is 18. Astronauts' outpost, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ISS


  • The clue is 19. Like the last name of swimming legend Diana Nyad. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: APT

    Possible Answer : minded, given, liable, disposed, tending, apposite, pertinent, clever, apt


  • The clue is 21. Original N.Y.C. subway line. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IRT


  • The clue is 22. Vampire hunter's weapon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STAKE

    Possible Answer : bet, impale, hazard, back, adventure, jeopardize, stakes, game, punt, venture, gage, post, bet_on, stake, interest, wager


  • The clue is 25. "Well, that's just perfect". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GREAT

    Possible Answer : heavy, swell, expectant, bang-up, cracking, with_child, large, dandy, capital, corking, neat, peachy, slap-up, smashing, nifty, great, enceinte, keen, majuscule, bully, gravid, outstanding, not_bad, big, groovy


  • The clue is 27. Telluride maker (that's 6,000+ miles away from Telluride). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: KIA


  • The clue is 28. Faith Hill hit with the lyric "It's perpetual bliss". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: THISKISS


  • The clue is 29. Slim-fitting bottom. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: PENCILSKIRT


  • The clue is 31. Humorist Bombeck. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERMA


  • The clue is 32. Spoiled. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BAD

    Possible Answer : badness, tough, spoilt, unsound, defective, badly, unfit, forged, sorry, regretful, high-risk, uncollectible, speculative, risky, bad, big, spoiled

    Possible Opposite Answer : good, goodness, unregretful


  • The clue is 33. Forgo a ring, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KNOCK

    Possible Answer : bang, criticize, knock, pick_apart, whang, tap, criticise, roast, knocking, strike_hard, bump, rap, smash, whack, ping, belt, bash, pink

    Possible Opposite Answer : praise


  • The clue is 35. Fills in the gaps of, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PUTTIES

    Possible Answer : putty


  • The clue is 37. Futuristic zappers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: RAYGUNS


  • The clue is 39. Samira Wiley's role on "The Handmaid's Tale". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOIRA


  • The clue is 40. Pops. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DAD

    Possible Answer : dada, pop, daddy, papa, dad, pappa, pa


  • The clue is 41. A thing of the passed?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OBIT

    Possible Answer : necrology, obituary, obit


  • The clue is 42. Wetland fuel source. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PEATBOG


  • The clue is 44. Breaking the fourth wall, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: META


  • The clue is 45. Cartoon frame. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CEL


  • The clue is 47. Snarkily disparaging. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SNIDE

    Possible Answer : sneering, snide, supercilious


  • The clue is 48. Like a baby in need of burping. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GASSY

    Possible Answer : flatulent, colicky, gassy


  • The clue is 49. Dismiss abruptly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AXE

    Possible Answer : axe, ax


  • The clue is 50. Dutch banking giant. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ING


  • The clue is 51. Get to 21 first in cornhole, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WIN

    Possible Answer : come_through, pull_ahead, get_ahead, gain_ground, gain, profits, winnings, advance, win, make_headway, deliver_the_goods, succeed, bring_home_the_bacon, acquire

    Possible Opposite Answer : fail, fall_back, lose, losings


  • The clue is 52. Oscar nominee for "Carrie". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SPACEK


  • The clue is 55. Peak picker-uppers, as depicted three times in this puzzle's grid. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SKILIFTS


  • The clue is 60. "Money talks". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: CASHISKING


  • The clue is 61. Unapproved, pharmaceutically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: OFFLABEL


  • The clue is 62. Remained home for supper. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATEIN


  • The clue is 63. CBS drama with five spinoffs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NCIS


  • The clue is 64. In need of salt, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ICY

    Possible Answer : wintry, arctic, gelid, frozen, icy, frosty, frigid, polar, glacial


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Home screen selection. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: APP

  • The clue is 2. Stole onstage. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BOA

    Possible Answer: feather_boa, boa

  • The clue is 3. Difficult area of a jigsaw puzzle, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SKY

    Possible Answer: flip, toss, sky, pitch

  • The clue is 4. Humble. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ABASE

    Possible Answer: humiliate, humble, chagrin, mortify, abase

  • The clue is 5. Lane in DC?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LOIS

  • The clue is 6. Grossed-out cries. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EWS

    Possible Answer: electronic_warfare, EW

  • The clue is 7. Given the go-ahead. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: CLEARED

    Possible Answer: authorize, realize, crystallise, exonerate, pull_in, pass, light_up, crystalise, net, make, sack, illuminate, clear, elucidate, take_in, crystalize, sort_out, crystallize, exonerated, shed_light_on, solve, sack_up, authorise, straighten_out, clear_up, top, exculpate, exculpated, bring_in, vindicated, enlighten, unclutter, brighten, discharge, acquit, absolved, gain, cleared, earn, assoil, realise

    Possible Opposite Answer : bounce, convict, uncleared, clutter, overcast

  • The clue is 8. Pizza oven residue. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ASH

    Possible Answer: ash, ash_tree

  • The clue is 9. Beehive State native. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UTE

    Possible Answer: Ute

  • The clue is 10. Toys once marketed as having "Over three billion combinations, but only one solution". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: RUBIKSCUBES

  • The clue is 11. Chess : check :: go : ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATARI

  • The clue is 12. Tempur-Pedic competitor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SERTA

  • The clue is 14. Early 20th-century composer who introduced the typewriter as a percussion instrument. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: ERIKSATIE

  • The clue is 15. Negative campaign tactic. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ATTACKAD

  • The clue is 20. Signature item. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PEN

    Possible Answer: indite, playpen, pen, penitentiary, write, compose

  • The clue is 22. Prefix with any family member. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STEP

    Possible Answer: stair, pace, footstep, measure, tone, footfall, ill-use, mistreat, whole_tone, dance_step, ill-treat, stride, step, whole_step, tread, maltreat, gradation, footmark, stone's_throw, abuse, footprint

  • The clue is 23. Steady engine sound. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: THRUM

    Possible Answer: hum, beat, drum, strum, thrum

  • The clue is 24. Focus on making others happy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: AIMTOPLEASE

  • The clue is 25. They might accompany SAT scores. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GPAS

    Possible Answer: grade_point_average, GPA

  • The clue is 26. Minute. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TINY

    Possible Answer: petite, flyspeck, lilliputian, midget, bantam, tiny, diminutive

  • The clue is 30. Slangy term for an obsession with branded fashion items. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: LOGOMANIA

    Possible Answer: logorrhea, logomania

  • The clue is 32. Coffeehouse poets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: BEATNIKS

    Possible Answer: beatnik, beat, beats, beat_generation, beatniks

  • The clue is 34. Sweaters and such. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KNITS

    Possible Answer: knitting, plain, rumple, knit_stitch, plain_stitch, knitwork, pucker, cockle, knit, crumple, entwine

  • The clue is 36. 401(k) alternatives. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IRAS

    Possible Answer: ire, Irish_Republican_Army, individual_retirement_account, ira, Provos, anger, IRA, Provisional_Irish_Republican_Army, wrath, Provisional_IRA

  • The clue is 37. Short-lived fashion. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RAGE

    Possible Answer: furore, craze, storm, fury, ramp, passion, furor, madness, rage, fad, cult

  • The clue is 38. Court-ordered delay. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STAY

    Possible Answer: ride_out, continue, arrest, bide, rest, hitch, halt, stop, last_out, abide, appease, outride, persist, detain, stoppage, check, stick, stay, stay_on, quell, delay, stay_put, stick_around, remain

    Possible Opposite Answer : change, move, depart

  • The clue is 40. Lewis Carroll's real last name, hence Lewis's last name in "Jurassic Park". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DODGSON

    Possible Answer: Lewis_Carroll, Charles_Dodgson, Reverend_Dodgson, Carroll, Charles_Lutwidge_Dodgson, Dodgson

  • The clue is 43. Hamper, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BIN

    Possible Answer: bin, binful, bank_identification_number, BIN, ABA_transit_number

  • The clue is 45. Caesar's first stabber. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CASCA

  • The clue is 46. One living abroad. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EXPAT

    Possible Answer: expatriate, exile, expat

  • The clue is 48. Bass organs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GILLS

    Possible Answer: gill, branchia, lamella

  • The clue is 51. Something that's often free in airports but expensive on airplanes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: WIFI

    Possible Answer: wireless_local_area_network, WLAN, WiFi, wireless_fidelity

  • The clue is 53. Life force. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CHI

    Possible Answer: ch'i, qi, chi, ki, khi

  • The clue is 54. Köln one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EIN

  • The clue is 56. Fast-food chain with 30,000+ locations. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: KFC

  • The clue is 57. "Fidelity, Bravery, Integrity" org.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FBI

    Possible Answer: Federal_Bureau_of_Investigation, FBI

  • The clue is 58. Gumshoe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TEC

    Possible Answer: police_detective, investigator, detective, tec

  • The clue is 59. Roguish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SLY

    Possible Answer: crafty, guileful, foxy, knavish, slick, tricky, cunning, sly, dodgy, tricksy, wily

Friday, August 9, 2024

Tuesday, September 14, 1999 | NYT crosswords clues with answers - hints

The Crossword hints blog is an one of the most popular crossword clue puzzles with answers solver. Here are the clues and answers for today nyt puzzle.

Break down the NYT Crosswords: September 14, 1999

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues and Answers:

Down Clues and Answers:

Thursday, July 23, 2026

NYT Mini Trivia Week 4 July 23, 2026 - Hints & Answers

NYT Mini Trivia Week 4 July 23, 2026 - Hints & Answers

Quick Summary: Today's NYT Mini Crossword has 20 clues total. We have all the answers plus helpful hints to make solving easier!

Popular Puzzles: March 04 2021 NYT Clues Solutions | Xwordhint Crossword Answers September_16 | June 13 2020 NYT Clues Solutions |

About Today's Puzzle

NYT Mini Crossword solutions for July 23, 2026
NYT Mini Crossword Grid - Thursday, July 23, 2026
Puzzle Statistics
Detail Information
Date July 23, 2026
Grid Size 5 x 5 squares
Total Clues 20 clues
Across Clues 10 clues
Down Clues 10 clues
Average Solve Time Under 1 minute

Today's Trivia Week {week_num} NYT Mini Crossword Grid Layout

This puzzle uses a 5 by 5 grid. That means 5 boxes across and 5 boxes down.

5x5 Crossword Grid Pattern
Column 1 Column 2 Column 3 Column 4 Column 5
Row 1          
Row 2          
Row 3          
Row 4          
Row 5          

How to Solve This Puzzle Fast

  1. Read all the clues first - your brain will start working on them
  2. Fill in the short words first (3 letters or less)
  3. Use the crossing letters to help with harder words
  4. If a clue has a question mark (?), it's probably a joke or play on words
  5. Common short words: THE, AND, ARE, FOR, NOT

Quick Facts About This Puzzle

  • Total squares in grid: 25 (5 times 5)
  • Average time to solve: Less than 1 minute
  • Best time to play: During a coffee break
  • Difficulty level: Made for everyone to enjoy

Across Clues - 10 Total

These clues go from left to right in the puzzle.

Across Clues List
Number Clue
1 Across 45. Like obsidian rock, once
2 Across 55. Ignominious outcome
3 Across 63. Not admit
4 Across 10. Scruff of the neck
5 Across 17. Pollution portmanteau
6 Across 16. "The Devil's radio"
7 Across 46. Symbol of rebirth in ancient Egypt
8 Across 15. Three-time A.L. M.V.P. of the 2000s, familiarly
9 Across 31. Home run hitter's gait
10 Across 36. Part in a play

Hints and Answers for Across Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. Also check out these helpful guides:


1 Across: "45. Like obsidian rock, once"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'M' and ends with 'N'
  • Word pattern: M____N

Answer:

Click to reveal MOLTEN


2 Across: "55. Ignominious outcome"

Helpful hints:

  • This word has 10 letters
  • It starts with 'E' and ends with 'T'
  • Word pattern: E________T

Answer:

Click to reveal EPICDEFEAT


3 Across: "63. Not admit"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'D' and ends with 'Y'
  • Word pattern: D__Y

Answer:

Click to reveal DENY


4 Across: "10. Scruff of the neck"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'N' and ends with 'E'
  • Word pattern: N__E

Answer:

Click to reveal NAPE


5 Across: "17. Pollution portmanteau"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'G'
  • Word pattern: S__G

Answer:

Click to reveal SMOG


6 Across: "16. "The Devil's radio""

Helpful hints:

  • This word has 10 letters
  • It starts with 'I' and ends with 'P'
  • Word pattern: I________P

Answer:

Click to reveal IDLEGOSSIP


7 Across: "46. Symbol of rebirth in ancient Egypt"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'B'
  • Word pattern: S____B

Answer:

Click to reveal SCARAB


8 Across: "15. Three-time A.L. M.V.P. of the 2000s, familiarly"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'D'
  • Word pattern: A__D

Answer:

Click to reveal AROD


9 Across: "31. Home run hitter's gait"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'T' and ends with 'T'
  • Word pattern: T__T

Answer:

Click to reveal TROT


10 Across: "36. Part in a play"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'R' and ends with 'E'
  • Word pattern: R__E

Answer:

Click to reveal ROLE

Down Clues - 10 Total

These clues go from top to bottom in the puzzle.

Down Clues List
Number Clue
1 Down 46. Sphere, e.g.
2 Down 6. Single-masted vessels
3 Down 24. Forensic facilities
4 Down 59. Cabinet dept. since 1889
5 Down 20. Org. with a list of popular baby names
6 Down 44. One level below the majors
7 Down 52. Places to get masks
8 Down 34. Unnamed article
9 Down 56. Original N.Y.C. subway line
10 Down 47. Crinkly fabric

Hints and Answers for Down Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. You might also like:


1 Down: "46. Sphere, e.g."

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'D'
  • Word pattern: S___D

Answer:

Click to reveal SOLID


2 Down: "6. Single-masted vessels"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'S'
  • Word pattern: S____S

Answer:

Click to reveal SLOOPS


3 Down: "24. Forensic facilities"

Helpful hints:

  • This word has 7 letters
  • It starts with 'D' and ends with 'S'
  • Word pattern: D_____S

Answer:

Click to reveal DNALABS


4 Down: "59. Cabinet dept. since 1889"

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'R'
  • This is a short form or acronym

Answer:

Click to reveal AGR


5 Down: "20. Org. with a list of popular baby names"

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'A'
  • This is a short form or acronym

Answer:

Click to reveal SSA


6 Down: "44. One level below the majors"

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'A'
  • This is a short form or acronym

Answer:

Click to reveal AAA


7 Down: "52. Places to get masks"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'S'
  • Word pattern: S__S

Answer:

Click to reveal SPAS


8 Down: "34. Unnamed article"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'T' and ends with 'G'
  • Word pattern: T___G

Answer:

Click to reveal THING


9 Down: "56. Original N.Y.C. subway line"

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'I' and ends with 'T'
  • This is a short form or acronym

Answer:

Click to reveal IRT


10 Down: "47. Crinkly fabric"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'C' and ends with 'E'
  • Word pattern: C___E

Answer:

Click to reveal CREPE

How to Solve the NYT Mini Crossword Faster

Here are the best tips from expert solvers:

Step-by-Step Strategy

  1. Quick Scan: Read all clues once. Your brain starts working on them right away.
  2. Easy First: Fill in the shortest words (2-3 letters). These are usually simple words like "IT" or "ON".
  3. Use Crossings: When letters cross, they help you figure out harder words.
  4. Watch for Wordplay: Clues with question marks (?) are jokes or puns.
  5. Common Words: Remember these appear often: ERA, ORE, ATE, ICE.

Letter Tips That Really Help

  • The letter E is the most common in English
  • Words ending in S are often plurals
  • If you see "___" in a clue, the answer fits those blanks exactly
  • Abbreviations in clues mean the answer is also abbreviated

Time Goals to Aim For

Your Time Skill Level What It Means
Under 30 seconds Expert You know the puzzle patterns very well!
30-60 seconds Advanced Great job! You solve quickly.
1-2 minutes Good You're doing well. Keep practicing!
Over 2 minutes Learning You'll get faster with practice.

Puzzle Numbers and Facts

Today's Puzzle by the Numbers
Total Clues: 20 clues to solve
Grid Size: 5 boxes across, 5 boxes down
Total Squares: 25 squares to fill
Average Time: Most people solve in 58 seconds
Difficulty: Easy

Common Questions About Trivia Week 4

When can I play the Trivia Week 4 Mini?

The Trivia Week 4 puzzle is available at 10 PM Eastern Time the night before.

How fast should I be able to solve Trivia Week 4?

Most people solve the Trivia Week 4 Mini in 30 seconds to 2 minutes. Don't worry if you take longer - speed comes with practice!

Do I need to pay to play Trivia Week 4?

No! The Trivia Week 4 NYT Mini is completely free. You don't need a subscription like the big crossword.

What makes a good Trivia Week 4 solver?

Good Trivia Week 4 solvers know common short words, can spot wordplay quickly, and use crossing letters well. Practice helps a lot!

Are the puzzles harder during Trivia Week 4?

Trivia Week 4 puzzles can vary in difficulty. Saturdays are often the hardest, while Mondays are the easiest.


About This Page: We provide hints and answers for the NYT Mini Crossword to help you learn and improve. This site is not connected to The New York Times.

Last Updated: July 23, 2026 at 06:14 AM

Search terms: NYT Mini Trivia Week, Trivia Week {week_num}, Mini crossword Trivia Week, Trivia Week answers, NYT Trivia Week, July 23 2026 mini crossword