Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query TOURS. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query TOURS. Sort by date Show all posts

Friday, November 8, 2024

27394 Fri Nov 08, 2024 NYT by Evans Clinchy

Across Clues :

1. "There is nothing more deceptive than an obvious ___": Arthur Conan Doyle, 5. Jerks, 11. Potsticker vessel, 14. French bread, 15. Co-star of Netflix's "The Umbrella Academy", 17. Wax-coated wheel, 18. "Hold up, what?!", 19. Sitcom that popularized the phrase "What'choo talkin' 'bout, Willis?", 21. Travels all over, 22. Spoken-word performer ___ Scott-Heron, 23. Big brothers?, 25. Fanaticism, 30. Old Hollywood collectibles, 31. Where to take the high road?, 32. Retailer with the tagline "A Life Outdoors Is a Life Well Lived", 33. Makes angry, 34. ___-watch, 35. Allocate, 36. Goof, 37. "Lord of the Flies" boy, 38. Pizza topping, 39. Robin Williams called it "a hideous, gaudy place; it may not be the end of the world per se, but you can certainly see it from there", 41. Having kinks, say, 42. Earth, e.g., 43. Bump above a belt, 44. One working on a long-distance relationship, 51. Dessert that, despite its name, is better classified as a pie or tart, 52. Word with room or bot, 53. Humble requests, 54. Part of a succession plan, 55. Windows forerunner, in brief, 56. Lowdown, 57. Man, for one

Down Clues :

1. Put coins in, 2. Parent company of Bentley, 3. Pricey flight options, perhaps, 4. Doofuses, 5. Some underground channels, 6. Doesn't just wing it, 7. Settled (on), 8. Parks oneself, 9. Turn upside down, as a Monopoly deed card, 10. Beyond clean, 11. Constitutional, 12. Eyeball, 13. E and G, e.g., 16. ___ Banchero, 2023 N.B.A. Rookie of the Year, 20. Same-old same-olds, 23. Cinematic friend of Scuttle, Flounder and Sebastian, 24. "A nickel ain't worth a dime anymore" quipper, 25. Sick burns, 26. Risqué, 27. Dairy-heavy dessert popular throughout Latin America, 28. Fix, as a bow, 29. Bond return, 31. Baltic capital, 34. Life-changing opportunity, maybe, 35. Style of music with a vihuela and guitarrón, 37. Examines closely, 38. Word before or after head, 40. One who's on a roll, 41. Twee, 43. Like many wine barrels, 44. Kept up to speed, in a way, 45. "Dream on!", 46. "Sure, I'm game", 47. When Macbeth becomes Thane of Cawdor, 48. Reclined, 49. It comes down hard, 50. "Sommes" and "serai" are forms of it

Break down the NYT Crosswords: November 08, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

New York Times, Friday, November 8, 2024


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. "There is nothing more deceptive than an obvious ___": Arthur Conan Doyle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FACT

    Possible Answer : fact


  • The clue is 5. Jerks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SPASMS

    Possible Answer : muscle_spasm, cramp, spasm


  • The clue is 11. Potsticker vessel. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WOK

    Possible Answer : wok


  • The clue is 14. French bread. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EURO

    Possible Answer : euro


  • The clue is 15. Co-star of Netflix's "The Umbrella Academy". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ELLIOTPAGE


  • The clue is 17. Wax-coated wheel. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EDAM

    Possible Answer : Edam


  • The clue is 18. "Hold up, what?!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: WAITREALLY


  • The clue is 19. Sitcom that popularized the phrase "What'choo talkin' 'bout, Willis?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: DIFFRENTSTROKES


  • The clue is 21. Travels all over. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TOURS

    Possible Answer : turn, hitch, circuit, Tours, tour_of_duty, spell, enlistment, term_of_enlistment, duty_tour, go, tour


  • The clue is 22. Spoken-word performer ___ Scott-Heron. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GIL


  • The clue is 23. Big brothers?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ABBOTS

    Possible Answer : archimandrite, abbot


  • The clue is 25. Fanaticism. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ZEALOTRY

    Possible Answer : fanaticism, fanatism, zealotry


  • The clue is 30. Old Hollywood collectibles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: REELS

    Possible Answer : spin, lurch, stagger, bobbin, swag, keel, whirl, Scottish_reel, gyrate, spin_around, careen, Virginia_reel, reel, spool


  • The clue is 31. Where to take the high road?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RIDGE

    Possible Answer : ridgepole, ridge, ridgeline, rooftree


  • The clue is 32. Retailer with the tagline "A Life Outdoors Is a Life Well Lived". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: REI


  • The clue is 33. Makes angry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IRES

    Possible Answer : choler, anger, ira, wrath, ire


  • The clue is 34. ___-watch. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BINGE

    Possible Answer : bust, overeat, overgorge, glut, stuff, tear, ingurgitate, gormandize, gormandise, splurge, engorge, bout, overindulge, orgy, englut, binge, pig_out, satiate, gourmandize, scarf_out, gorge


  • The clue is 35. Allocate. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: METE

    Possible Answer : boundary_line, borderline, border, mete, delimitation


  • The clue is 36. Goof. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ERR

    Possible Answer : stray, slip, err, drift, mistake


  • The clue is 37. "Lord of the Flies" boy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PIGGY

    Possible Answer : piggish, porcine, swinish, hoggish, shoat, piglet, shote, piggy


  • The clue is 38. Pizza topping. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BASIL

    Possible Answer : St._Basil, Basil_the_Great, basil, sweet_basil, St._Basil_the_Great, Basil, Basil_of_Caesarea


  • The clue is 39. Robin Williams called it "a hideous, gaudy place; it may not be the end of the world per se, but you can certainly see it from there". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: LASVEGAS


  • The clue is 41. Having kinks, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CURLED

    Possible Answer : kink, curve, curled, curling, curl, coil, loop, wave, curl_up, draw_in

    Possible Opposite Answer : uncoil


  • The clue is 42. Earth, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ORB

    Possible Answer : revolve, eyeball, ball, orb, globe, orbit


  • The clue is 43. Bump above a belt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OUTIE


  • The clue is 44. One working on a long-distance relationship. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: CULTURALATTACHE


  • The clue is 51. Dessert that, despite its name, is better classified as a pie or tart. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: CHEESECAKE

    Possible Answer : cheesecake


  • The clue is 52. Word with room or bot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CHAT

    Possible Answer : chew_the_fat, chit-chat, chat, visit, schmooze, jaw, claver, confabulate, chatter, Old_World_chat, confabulation, New_World_chat, gossip, schmoose, natter, chitchat, chaffer, shoot_the_breeze, confab


  • The clue is 53. Humble requests. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ENTREATIES

    Possible Answer : appeal, prayer, entreaty


  • The clue is 54. Part of a succession plan. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HEIR

    Possible Answer : successor, inheritor, heir, heritor


  • The clue is 55. Windows forerunner, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DOS

    Possible Answer : ut, disk_operating_system, make_out, execute, perform, answer, behave, coiffe, exercise, arrange, manage, dress, Doctor_of_Osteopathy, do, State_Department, coiffure, set, bash, practise, Department_of_State, DOS, cause, get_along, serve, DO, United_States_Department_of_State, DoS, suffice, practice, come, act, make, doh, fare, brawl, coif, State

    Possible Opposite Answer : unmake


  • The clue is 56. Lowdown. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SKINNY

    Possible Answer : tightly_fitting, cheeseparing, close, tightfitting, scraggy, near, penny-pinching, weedy, tight_fitting, tight-fitting, scrawny, skinny, underweight, boney


  • The clue is 57. Man, for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ISLE

    Possible Answer : islet, isle


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Put coins in. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FEED

    Possible Answer: feast, tip, run, course, feed_in, flow, eat, provender, fertilise, prey, fertilize, fee, bung, give, feed

    Possible Opposite Answer : starve

  • The clue is 2. Parent company of Bentley. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AUDI

  • The clue is 3. Pricey flight options, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: CRAFTBEERS

  • The clue is 4. Doofuses. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: TOMFOOLS

    Possible Answer: sap, fool, saphead, tomfool, muggins

  • The clue is 5. Some underground channels. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SEWERS

    Possible Answer: toilet, gutter, sewerage, cloaca, sewer

  • The clue is 6. Doesn't just wing it. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PLANS

    Possible Answer: program, project, programme, contrive, architectural_plan, design, plan, be_after

  • The clue is 7. Settled (on). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALIT

  • The clue is 8. Parks oneself. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SITS

    Possible Answer: sit_down, model, baby-sit, seat, sit_around, pose, ride, posture, sit

    Possible Opposite Answer : stand, arise

  • The clue is 9. Turn upside down, as a Monopoly deed card. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: MORTGAGE

    Possible Answer: mortgage

  • The clue is 10. Beyond clean. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: STERILE

    Possible Answer: uninspired, unfertile, aseptic, sterile, uninventive, unimaginative, infertile

    Possible Opposite Answer : fertile

  • The clue is 11. Constitutional. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: WALK

    Possible Answer: pass, manner_of_walking, walk_of_life, walking, walkway, walk, take_the_air, base_on_balls, paseo

    Possible Opposite Answer : ride

  • The clue is 12. Eyeball. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OGLE

    Possible Answer: ogle

  • The clue is 13. E and G, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KEYS

    Possible Answer: Florida_key, headstone, winder, samara, tonality, key_fruit, key, cay, identify, discover, Key, Francis_Scott_Key, key_out, keystone, paint, describe, distinguish, name

    Possible Opposite Answer : atonality

  • The clue is 16. ___ Banchero, 2023 N.B.A. Rookie of the Year. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PAOLO

  • The clue is 20. Same-old same-olds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RUTS

    Possible Answer: groove, rut, furrow, estrus, heat, oestrus

    Possible Opposite Answer : anestrus

  • The clue is 23. Cinematic friend of Scuttle, Flounder and Sebastian. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARIEL

  • The clue is 24. "A nickel ain't worth a dime anymore" quipper. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BERRA

    Possible Answer: Berra, Yogi_Berra, Yogi, Lawrence_Peter_Berra

  • The clue is 25. Sick burns. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ZINGS

    Possible Answer: dynamism, pizzaz, pizzazz, zing, oomph

  • The clue is 26. Risqué. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EDGY

    Possible Answer: restive, uptight, highly_strung, high-strung, edgy, nervy, jittery, jumpy, overstrung

  • The clue is 27. Dairy-heavy dessert popular throughout Latin America. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: TRESLECHES

  • The clue is 28. Fix, as a bow. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RETIE

    Possible Answer: retie

  • The clue is 29. Bond return. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: YIELD

    Possible Answer: relent, pay, concede, afford, fruit, give_way, give_in, give, cede, bear, grant, issue, buckle_under, render, generate, payoff, move_over, takings, return, yield, soften, proceeds, production, output, ease_up, knuckle_under, succumb, take

    Possible Opposite Answer : survive, stand

  • The clue is 31. Baltic capital. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RIGA

    Possible Answer: capital_of_Latvia, Riga

  • The clue is 34. Life-changing opportunity, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: BIGBREAK

  • The clue is 35. Style of music with a vihuela and guitarrón. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: MARIACHI

    Possible Answer: mariachi

  • The clue is 37. Examines closely. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PERUSES

    Possible Answer: peruse

  • The clue is 38. Word before or after head. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BUTT

    Possible Answer: laughingstock, fundament, rear_end, coffin_nail, can, target, buns, fag, seat, border, bottom, bunt, tail_end, butt_against, bum, stern, tooshie, nates, butt_on, posterior, fanny, keister, derriere, rear, butt, backside, adjoin, tush, goat, tail, march, prat, edge, butt_joint, ass, cigaret, cigarette, stooge, abut, behind, rump, arse, stub, hind_end, buttocks, hindquarters, butt_end

  • The clue is 40. One who's on a roll. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: VOTER

    Possible Answer: elector, voter

  • The clue is 41. Twee. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CUTESY

  • The clue is 43. Like many wine barrels. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OAKEN

    Possible Answer: oaken

  • The clue is 44. Kept up to speed, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CCED

  • The clue is 45. "Dream on!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: UHNO

  • The clue is 46. "Sure, I'm game". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LETS

    Possible Answer: Lashkar-e-Toiba, allow, let, Lashkar-e-Taiba, countenance, rent, LET, Lashkar-e-Tayyiba, get, have, permit, Army_of_the_Pure, Army_of_the_Righteous, net_ball, lease

    Possible Opposite Answer : disallow, forbid, prevent

  • The clue is 47. When Macbeth becomes Thane of Cawdor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ACTI

  • The clue is 48. Reclined. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LAIN

    Possible Answer: consist, rest, lie_in, lie_down, dwell, lie

    Possible Opposite Answer : stand, arise

  • The clue is 49. It comes down hard. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HAIL

    Possible Answer: acclaim, hail, herald, come

  • The clue is 50. "Sommes" and "serai" are forms of it. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETRE

Monday, August 17, 2026

NYT Mini Trivia Week 3 August 17, 2026 - Hints & Answers

Trivia Week 3 August 17, 2026 NYT Mini Crossword Hints

Quick Summary: Today's NYT Mini Crossword has 20 clues total. We have all the answers plus helpful hints to make solving easier!

Popular Puzzles: Xwordhint Crossword Answers November 12 | Thursday NYT Across Solutions November | All NYT Across Clues December 12 2025 |

About Today's Puzzle

NYT Mini Crossword solutions for August 17, 2026
NYT Mini Crossword Grid - Monday, August 17, 2026
Puzzle Statistics
Detail Information
Date August 17, 2026
Grid Size 5 x 5 squares
Total Clues 20 clues
Across Clues 10 clues
Down Clues 10 clues
Average Solve Time Under 1 minute

Today's Trivia Week {week_num} NYT Mini Crossword Grid Layout

This puzzle uses a 5 by 5 grid. That means 5 boxes across and 5 boxes down.

5x5 Crossword Grid Pattern
Column 1 Column 2 Column 3 Column 4 Column 5
Row 1          
Row 2          
Row 3          
Row 4          
Row 5          

How to Solve This Puzzle Fast

  1. Read all the clues first - your brain will start working on them
  2. Fill in the short words first (3 letters or less)
  3. Use the crossing letters to help with harder words
  4. If a clue has a question mark (?), it's probably a joke or play on words
  5. Common short words: THE, AND, ARE, FOR, NOT

Quick Facts About This Puzzle

  • Total squares in grid: 25 (5 times 5)
  • Average time to solve: Less than 1 minute
  • Best time to play: During a coffee break
  • Difficulty level: Made for everyone to enjoy

Across Clues - 10 Total

These clues go from left to right in the puzzle.

Across Clues List
Number Clue
1 Across 20. Not dormant, as a volcano
2 Across 25. It captures ballpark smooches
3 Across 64. Abbr. before a recipient's name on an envelope
4 Across 16. Well-dressed guy
5 Across 45. Casts a ballot
6 Across 43. Capital with fjord tours
7 Across 32. Hilarious person
8 Across 65. The Roaring Twenties and the Swinging Sixties
9 Across 41. Birds in V-formations
10 Across 1. One of two fruit flavors in Sprite

Hints and Answers for Across Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. Also check out these helpful guides:


1 Across: "20. Not dormant, as a volcano"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'E'
  • Word pattern: A____E

Answer:

Click to reveal ACTIVE


2 Across: "25. It captures ballpark smooches"

Helpful hints:

  • This word has 7 letters
  • It starts with 'K' and ends with 'M'
  • Word pattern: K_____M

Answer:

Click to reveal KISSCAM


3 Across: "64. Abbr. before a recipient's name on an envelope"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'N'
  • Word pattern: A__N

Answer:

Click to reveal ATTN


4 Across: "16. Well-dressed guy"

Helpful hints:

  • This word has 9 letters
  • It starts with 'D' and ends with 'N'
  • Word pattern: D_______N

Answer:

Click to reveal DAPPERDAN


5 Across: "45. Casts a ballot"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'V' and ends with 'S'
  • Word pattern: V___S

Answer:

Click to reveal VOTES


6 Across: "43. Capital with fjord tours"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'O' and ends with 'O'
  • Word pattern: O__O

Answer:

Click to reveal OSLO


7 Across: "32. Hilarious person"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'R' and ends with 'T'
  • Word pattern: R__T

Answer:

Click to reveal RIOT


8 Across: "65. The Roaring Twenties and the Swinging Sixties"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'E' and ends with 'S'
  • Word pattern: E__S

Answer:

Click to reveal ERAS


9 Across: "41. Birds in V-formations"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'G' and ends with 'E'
  • Word pattern: G___E

Answer:

Click to reveal GEESE


10 Across: "1. One of two fruit flavors in Sprite"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'L' and ends with 'E'
  • Word pattern: L__E

Answer:

Click to reveal LIME

Down Clues - 10 Total

These clues go from top to bottom in the puzzle.

Down Clues List
Number Clue
1 Down 2. Apple with a big screen
2 Down 12. Schlepped
3 Down 59. Enjoy a fantasy, say
4 Down 17. Sweeping in scope
5 Down 26. "That makes sense"
6 Down 23. Fragrant bits tossed at newlyweds
7 Down 42. "And that's that!"
8 Down 55. That, in Spain
9 Down 57. ___ Spumante
10 Down 28. Boozy brunch drink

Hints and Answers for Down Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. You might also like:


1 Down: "2. Apple with a big screen"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'I' and ends with 'C'
  • Word pattern: I__C

Answer:

Click to reveal IMAC


2 Down: "12. Schlepped"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'T' and ends with 'D'
  • Word pattern: T___D

Answer:

Click to reveal TOTED


3 Down: "59. Enjoy a fantasy, say"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'R' and ends with 'D'
  • Word pattern: R__D

Answer:

Click to reveal READ


4 Down: "17. Sweeping in scope"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'E' and ends with 'C'
  • Word pattern: E__C

Answer:

Click to reveal EPIC


5 Down: "26. "That makes sense""

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'I' and ends with 'E'
  • Word pattern: I__E

Answer:

Click to reveal ISEE


6 Down: "23. Fragrant bits tossed at newlyweds"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'P' and ends with 'S'
  • Word pattern: P____S

Answer:

Click to reveal PETALS


7 Down: "42. "And that's that!""

Helpful hints:

  • This word has 7 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'E'
  • Word pattern: S_____E

Answer:

Click to reveal SOTHERE


8 Down: "55. That, in Spain"

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'E' and ends with 'O'
  • This is a short form or acronym

Answer:

Click to reveal ESO


9 Down: "57. ___ Spumante"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'I'
  • Word pattern: A__I

Answer:

Click to reveal ASTI


10 Down: "28. Boozy brunch drink"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'M' and ends with 'A'
  • Word pattern: M____A

Answer:

Click to reveal MIMOSA

How to Solve the NYT Mini Crossword Faster

Here are the best tips from expert solvers:

Step-by-Step Strategy

  1. Quick Scan: Read all clues once. Your brain starts working on them right away.
  2. Easy First: Fill in the shortest words (2-3 letters). These are usually simple words like "IT" or "ON".
  3. Use Crossings: When letters cross, they help you figure out harder words.
  4. Watch for Wordplay: Clues with question marks (?) are jokes or puns.
  5. Common Words: Remember these appear often: ERA, ORE, ATE, ICE.

Letter Tips That Really Help

  • The letter E is the most common in English
  • Words ending in S are often plurals
  • If you see "___" in a clue, the answer fits those blanks exactly
  • Abbreviations in clues mean the answer is also abbreviated

Time Goals to Aim For

Your Time Skill Level What It Means
Under 30 seconds Expert You know the puzzle patterns very well!
30-60 seconds Advanced Great job! You solve quickly.
1-2 minutes Good You're doing well. Keep practicing!
Over 2 minutes Learning You'll get faster with practice.

Puzzle Numbers and Facts

Today's Puzzle by the Numbers
Total Clues: 20 clues to solve
Grid Size: 5 boxes across, 5 boxes down
Total Squares: 25 squares to fill
Average Time: Most people solve in 58 seconds
Difficulty: Easy

Common Questions About Trivia Week 3

When can I play the Trivia Week 3 Mini?

The Trivia Week 3 puzzle is available at 10 PM Eastern Time the night before.

How fast should I be able to solve Trivia Week 3?

Most people solve the Trivia Week 3 Mini in 30 seconds to 2 minutes. Don't worry if you take longer - speed comes with practice!

Do I need to pay to play Trivia Week 3?

No! The Trivia Week 3 NYT Mini is completely free. You don't need a subscription like the big crossword.

What makes a good Trivia Week 3 solver?

Good Trivia Week 3 solvers know common short words, can spot wordplay quickly, and use crossing letters well. Practice helps a lot!

Are the puzzles harder during Trivia Week 3?

Trivia Week 3 puzzles can vary in difficulty. Saturdays are often the hardest, while Mondays are the easiest.


About This Page: We provide hints and answers for the NYT Mini Crossword to help you learn and improve. This site is not connected to The New York Times.

Last Updated: August 17, 2026 at 04:09 AM

Search terms: NYT Mini Trivia Week, Trivia Week {week_num}, Mini crossword Trivia Week, Trivia Week answers, NYT Trivia Week, August 17 2026 mini crossword

Friday, June 20, 2025

XWordHint Crossword Answers June 20, 2025 | Expert Breakdown & Tips

XWordHint Crossword Complete Solution: June 20, 2025

Our expert breakdown helps you solve the June 20 XWordHint crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

Across Clues and Answers (29)

Clue #1: 1. "Looks like it's settled!"

15-letter answer Answer: THATANSWERSTHAT

Clue #2: 16. Cultural attraction in London's Covent Garden neighborhood

15-letter answer Answer: ROYALOPERAHOUSE

Clue #3: 17. Campaign reminder

15-letter answer Answer: EVERYVOTECOUNTS

Clue #4: 18. Brief moment in time

3-letter answer Answer: SEC
Word Help: Synonyms: sec, SEC, secant

Clue #5: 19. Medical drama sites, for short

3-letter answer Answer: ERS
Word Help: Synonyms: emergency_room, erbium, Er

Clue #6: 20. Queen Elizabeth II owned over 30 of them

6-letter answer Answer: CORGIS
Word Help: Synonyms: corgi, Welsh_corgi

Clue #7: 21. Sound from a crib

6-letter answer Answer: RATTLE
Word Help: Synonyms: rale, rattling, rattle

Clue #8: 24. Concave cooking items

4-letter answer Answer: WOKS
Word Help: Synonyms: wok

Clue #9: 25. One side of a list

4-letter answer Answer: PROS
Word Help: Synonyms: pro, professional
Antonyms: amateur, con

Clue #10: 26. K

4-letter answer Answer: THOU
Word Help: Synonyms: yard, thou, 1000

Clue #11: 27. ___ Jung-jae, Emmy-winning star of "Squid Game"

3-letter answer Answer: LEE
Word Help: Synonyms: downwind, Bruce_Lee, Richard_Henry_Lee
Antonyms: windward

Clue #12: 30. Sci-fi droid, familiarly

5-letter answer Answer: ARTOO

Clue #13: 32. Crux

9-letter answer Answer: MAINPOINT

Clue #14: 34. Go about

4-letter answer Answer: ROAM
Word Help: Synonyms: stray, ramble, drift

Clue #15: 35. Loose items in a purse, perhaps

5-letter answer Answer: COINS
Word Help: Synonyms: strike, coin, mint

Clue #16: 36. Reddit rule enforcers

4-letter answer Answer: MODS
Word Help: Synonyms: mod, mods

Clue #17: 37. Retro means of communication

9-letter answer Answer: FLIPPHONE

Clue #18: 39. Variety of violet

5-letter answer Answer: PANSY
Word Help: Synonyms: fagot, queer, fag

Clue #19: 40. Jaden Smith, to Will Smith

3-letter answer Answer: SON
Word Help: Synonyms: Logos, boy, Son
Antonyms: daughter, girl

Clue #20: 41. Torn

4-letter answer Answer: RENT
Word Help: Synonyms: economic_rent, snag, hire

Clue #21: 42. Hairstyles that can be "messy"

4-letter answer Answer: BUNS
Word Help: Synonyms: derriere, butt, seat

Clue #22: 43. Leaning

4-letter answer Answer: BIAS
Word Help: Synonyms: preconception, bias, predetermine

Clue #23: 44. Like Greenland

6-letter answer Answer: DANISH
Word Help: Synonyms: danish, danish_pastry, Danish

Clue #24: 46. Part of many a car's dashboard

6-letter answer Answer: CDSLOT

Clue #25: 49. "You can no more win a ___ than you can win an earthquake": Jeannette Rankin

3-letter answer Answer: WAR
Word Help: Synonyms: war, warfare, state_of_war
Antonyms: make_peace, peace

Clue #26: 50. Trendy

3-letter answer Answer: HIP
Word Help: Synonyms: hip_joint, rosehip, coxa

Clue #27: 52. Nonchalant comeback

15-letter answer Answer: HATERSGONNAHATE

Clue #28: 56. Very, very close

15-letter answer Answer: ONINTIMATETERMS

Clue #29: 57. Everybody's talking about it

15-letter answer Answer: WORDONTHESTREET

Across Clues and Answers (29)

Clue #1: 1. "___ jolie!"

4-letter answer Answer: TRES

Clue #2: 2. Appear overprotective, say

5-letter answer Answer: HOVER
Word Help: Synonyms: linger, vibrate, brood

Clue #3: 3. Mate's reply

10-letter answer Answer: AYECAPTAIN

Clue #4: 4. Natural pitch

3-letter answer Answer: TAR
Word Help: Synonyms: sea_dog, pitch, tar

Clue #5: 5. Olympian Raisman

3-letter answer Answer: ALY

Clue #6: 6. They're long stories

6-letter answer Answer: NOVELS
Word Help: Synonyms: novel

Clue #7: 7. Mushroom-to-be

5-letter answer Answer: SPORE
Word Help: Synonyms: spore

Clue #8: 8. Makes slick

4-letter answer Answer: WETS
Word Help: Synonyms: moisture, wet
Antonyms: dry

Clue #9: 9. Before, in a poem

3-letter answer Answer: ERE

Clue #10: 10. Masked bandits?

8-letter answer Answer: RACCOONS
Word Help: Synonyms: racoon, raccoon

Clue #11: 11. In a state

7-letter answer Answer: SHOOKUP

Clue #12: 12. Offerings at colleges and museums

5-letter answer Answer: TOURS
Word Help: Synonyms: duty_tour, tour_of_duty, Tours

Clue #13: 13. Was suspended

4-letter answer Answer: HUNG
Word Help: Synonyms: hang, fall, give_ear

Clue #14: 14. Bubbly option

4-letter answer Answer: ASTI

Clue #15: 15. Model Holliday

4-letter answer Answer: TESS

Clue #16: 22. Trudge

5-letter answer Answer: TROMP

Clue #17: 23. What "2" can stand for

3-letter answer Answer: TOO
Word Help: Synonyms: as_well, besides, likewise

Clue #18: 24. Puppy's plaint

5-letter answer Answer: WHINE
Word Help: Synonyms: whimper, screak, screech

Clue #19: 26. Spoil

5-letter answer Answer: TAINT
Word Help: Synonyms: defile, infect, corrupt
Antonyms: disinfect

Clue #20: 27. This is the greatest part!

10-letter answer Answer: LIONSSHARE

Clue #21: 28. Winds up

4-letter answer Answer: ENDS
Word Help: Synonyms: last, close, end
Antonyms: begin, beginning

Clue #22: 29. Its first sale was a flamingo-print zip pouch for $8

4-letter answer Answer: ETSY

Clue #23: 30. Pet sayings?

4-letter answer Answer: ARFS

Clue #24: 31. Caramel-filled sweet

4-letter answer Answer: ROLO

Clue #25: 32. Idly dreams

5-letter answer Answer: MOONS
Word Help: Synonyms: daydream, moon_around, moonlight

Clue #26: 33. Dweller near Dubai

5-letter answer Answer: OMANI
Word Help: Synonyms: Omani

Clue #27: 35. Moves slightly closer, as a baseball fielder

8-letter answer Answer: CHEATSIN

Clue #28: 38. Preceding

7-letter answer Answer: PRIORTO

Clue #29: 39. "I was reading a book about mazes ... I got lost in it," e.g.

3-letter answer Answer: PUN
Word Help: Synonyms: pun, paronomasia, punning

Clue #30: 42. Big name in bookstores

6-letter answer Answer: BARNES

Clue #31: 43. Coffee roaster's creation

5-letter answer Answer: BLEND
Word Help: Synonyms: coalesce, combine, flux

Clue #32: 44. Writer with a monument in Florence's Piazza Santa Croce

5-letter answer Answer: DANTE
Word Help: Synonyms: Dante_Alighieri, Dante

Clue #33: 45. Request by those under 21

5-letter answer Answer: HITME

Clue #34: 46. Munch

4-letter answer Answer: CHOW
Word Help: Synonyms: Chou, chuck, Zhou

Clue #35: 47. Actor Paul of "12 Years a Slave"

4-letter answer Answer: DANO

Clue #36: 48. Mix up

4-letter answer Answer: STIR
Word Help: Synonyms: fuss, call_down, touch

Clue #37: 49. "OMG!," in a modern spelling

4-letter answer Answer: WOAH

Clue #38: 51. Little annoyance

4-letter answer Answer: PEST
Word Help: Synonyms: pesterer, gadfly, blighter

Clue #39: 53. Clock standard: Abbr.

3-letter answer Answer: GMT
Word Help: Synonyms: GMT, Greenwich_Time, Greenwich_Mean_Time

Clue #40: 54. T-Mobile competitor, for short

3-letter answer Answer: ATT

Clue #41: 55. Old what's-___-name

3-letter answer Answer: HER

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, June Crossword Answers