Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query LIMP. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query LIMP. Sort by date Show all posts

Wednesday, September 18, 2024

0918 NYT Crossword Wednesday, Sept 18, 2024 | Puzzle Answers

Complete Guide to NYT Crossword Tuesday, Sept 18, 2024 | Puzzle Answers

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.


NYT Connections answers and clues for wednesday, September 18, 2024
NYT Connections answers and clues for wednesday, September 18, 2024

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. When les Jeux Olympiques de Paris took place. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ETE


  • The clue is 4. Jewelry fastener. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CLASP

    Possible Answer : clench, clasp, hold, grasp, grip, clutch, brooch, buckle, clutches

    Possible Opposite Answer : unbuckle, unclasp


  • The clue is 9. Like the watches in Dali's "The Persistence of Memory". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LIMP

    Possible Answer : gimp, limp, wilted, hitch, hobble


  • The clue is 13. Lawless princess. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: XENA


  • The clue is 15. Meal with matzo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SEDER

    Possible Answer : Seder, Passover_supper


  • The clue is 16. Roughly 75% of Russia is in it. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ASIA

    Possible Answer : Asia


  • The clue is 17. House of worship at the top of 67-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: TRINITADEIMONTI


  • The clue is 20. Largest arboreal mammal, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ORANG

    Possible Answer : orangutan, orang, Pongo_pygmaeus, orangutang


  • The clue is 21. Head honcho at a barbecue. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: PITMASTER


  • The clue is 22. Unfilled space. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LACUNA

    Possible Answer : blank, caisson, coffer, lacuna


  • The clue is 24. Half of a Dashiell Hammett detective couple. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NORA


  • The clue is 25. Subreddit overseer, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MOD

    Possible Answer : modernistic, modern, mod


  • The clue is 26. 24th and final letters. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: OMEGAS

    Possible Answer : Z, omega


  • The clue is 31. Gum ball, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WAD

    Possible Answer : compact, jampack, sight, deal, pile, spate, mass, wad, quid, muckle, plug, tidy_sum, great_deal, chaw, mountain, jam, peck, bundle, mess, ram, mickle, raft, chew, batch, passel, good_deal, pot, hatful, mint, lot, chock_up, plenty, flock, heap, cud, cram, slew, stack, pack, quite_a_little


  • The clue is 34. Chests. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BOSOMS

    Possible Answer : knocker, squeeze, embrace, breast, bosom, boob, hug, heart, tit, titty


  • The clue is 38. Reference. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CITE

    Possible Answer : cite, summon, citation, quote, adduce, mention, quotation, acknowledgment, name, abduce, summons, refer, advert, reference, bring_up, credit


  • The clue is 39. Disney daughter of King Triton. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARIEL


  • The clue is 41. Gave it one's all. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TRIEDHARD


  • The clue is 43. Cutesy term for a swap. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TRADESIES


  • The clue is 45. Region of ancient Greece. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IONIA

    Possible Answer : Ionia


  • The clue is 46. ___ Basil, singer of the 1982 hit "Mickey". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TONI


  • The clue is 47. Source of saffron. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CROCUS

    Possible Answer : crocus


  • The clue is 49. Color similar to hazelnut. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TAN

    Possible Answer : topaz, suntan, burn, tangent, bronze, sunburn, tan


  • The clue is 50. Fabric sample. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SWATCH

    Possible Answer : swatch


  • The clue is 52. Govt. agency that investigates, among other things, arson. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ATF

    Possible Answer : ATF, Bureau_of_Alcohol_Tobacco_and_Firearms


  • The clue is 54. TV personality Kotb. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HODA


  • The clue is 57. Beethoven's Third. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EROICA


  • The clue is 61. Classic comedy that often plays during holiday movie marathons. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: HOMEALONE


  • The clue is 66. Black-and-white predators. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ORCAS

    Possible Answer : sea_wolf, grampus, killer, orca, Orcinus_orca, killer_whale


  • The clue is 67. Architectural attraction in Rome depicted by this puzzle's grid?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: THESPANISHSTEPS


  • The clue is 69. Money maker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MINT

    Possible Answer : sight, deal, pile, spate, mass, wad, muckle, coin, tidy_sum, great_deal, mountain, peck, mess, mickle, raft, batch, passel, good_deal, pot, hatful, mint, mint_candy, lot, plenty, flock, strike, heap, slew, stack, quite_a_little


  • The clue is 70. Posteriors. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RUMPS

    Possible Answer : croupe, derriere, fanny, nates, rear_end, stern, posterior, tail_end, ass, tush, prat, backside, bottom, bum, hindquarters, butt, keister, croup, fundament, can, rump, buttocks, hind_end, seat, buns, tooshie, arse, tail, rear, behind


  • The clue is 71. Father. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SIRE

    Possible Answer : father, engender, beget, mother, get, generate, bring_forth, forefather, sire


  • The clue is 72. Mother ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LODE

    Possible Answer : lode, load


  • The clue is 73. Heart vessel support. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STENT

    Possible Answer : stent


  • The clue is 74. Louse egg. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NIT

    Possible Answer : nit


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Sing the praises of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EXTOL

    Possible Answer: extol, exalt, glorify, laud, proclaim

  • The clue is 2. ___ firma. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TERRA

  • The clue is 3. Pioneering 1940s computer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ENIAC

  • The clue is 4. Winter hrs. in Winnipeg. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CST

    Possible Answer: Central_Time, Central_Standard_Time, CST

  • The clue is 5. Go for a rebound, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEAP

    Possible Answer: bounce, bound, spring, jump_off, saltation, leaping, jump, leap

  • The clue is 6. Extra ingredient. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADDIN

  • The clue is 7. Make sure of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SEETO

  • The clue is 8. Flower on a proverbial "path". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: PRIMROSE

    Possible Answer: primrose, primula

  • The clue is 9. Its capital is Vientiane. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LAOS

    Possible Answer: Lao_People's_Democratic_Republic, Laos, Lao, Laotian

  • The clue is 10. Contradictory contraction. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ISNT

  • The clue is 11. Small arachnid. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MITE

    Possible Answer: pinch, mite, tinge, jot, hint, speck, soupcon, touch

  • The clue is 12. Kings or queens, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PAIR

    Possible Answer: brace, copulate, yoke, dyad, twin, couplet, duad, pair_off, couple, partner_off, pair, twosome, distich, duo, twain, mate, span, match, duet, geminate

  • The clue is 14. Per ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANNUM

    Possible Answer: annum

  • The clue is 18. Dishonorable. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: IGNOBLE

    Possible Answer: untitled, ungentle, ignoble

    Possible Opposite Answer : noble

  • The clue is 19. Palindromic term of address. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MAAM

  • The clue is 23. Hubbub. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ADO

    Possible Answer: fuss, stir, flurry, hustle, bustle, ado

  • The clue is 27. Letter between Delta and Foxtrot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ECHO

    Possible Answer: resound, reverberation, sound_reflection, echo, repeat, Echo, replication, recall, ring, reverberate

  • The clue is 28. ___ sequoia, world's most massive tree species. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GIANT

    Possible Answer: giant, heavyweight, gargantuan, goliath, behemoth, hulk, whale, giant_star, elephantine, jumbo, monster, titan, colossus

  • The clue is 29. Bright spots?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATRIA

    Possible Answer: atrium

  • The clue is 30. Car with a three-box design. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SEDAN

    Possible Answer: sedan, saloon, sedan_chair

  • The clue is 31. Bulb measures. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: WATTS

    Possible Answer: watt, Isaac_Watts, Watts, Watt, W, James_Watt

  • The clue is 32. Exit sign feature. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARROW

    Possible Answer: pointer, arrow

  • The clue is 33. ___ Prince, a.k.a. Wonder Woman. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DIANA

    Possible Answer: Princess_of_Wales, Princess_Diana, Diana, Lady_Diana_Frances_Spencer

  • The clue is 35. Mix up. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STIR

    Possible Answer: fuss, agitate, ado, shift, bring_up, hustle, budge, stimulate, touch, conjure_up, put_forward, shake, call_forth, raise, arouse, conjure, call_down, stir, flurry, shake_up, bustle, splash, invoke, excite, evoke

  • The clue is 36. "Oh! Oh! ___" (onetime snack brand slogan). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OREO

    Possible Answer: oreo, oreo_cookie

  • The clue is 37. Odds and ends: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MISC

  • The clue is 40. Correct type. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EDIT

    Possible Answer: redact, blue-pencil, edit, edit_out, delete, cut

  • The clue is 42. Linux software packages, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DISTROS

  • The clue is 44. Well-read sorts. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SCHOLARS

    Possible Answer: student, scholar, assimilator, scholarly_person, bookman, learner

  • The clue is 48. Dubai's home: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UAE

  • The clue is 51. Fellow. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CHAP

    Possible Answer: chap, bloke, feller, cranny, fella, lad, crack, cuss, blighter, gent, fissure, crevice, fellow

  • The clue is 53. Some stops along the Oregon Trail. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: FORTS

    Possible Answer: fort_up, garrison, fortress, fort, fortify

  • The clue is 55. Toroidal treat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DONUT

    Possible Answer: sinker, doughnut, donut

  • The clue is 56. Japanese cartoons. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANIME

    Possible Answer: anime, gum_anime, Zanzibar_copal

  • The clue is 58. Entrap during a winter storm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ICEIN

  • The clue is 59. ___ pants. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CAPRI

    Possible Answer: Capri

  • The clue is 60. Something of value. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ASSET

    Possible Answer: plus, asset

    Possible Opposite Answer : liability

  • The clue is 61. Web code letters. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HTML

    Possible Answer: hypertext_mark-up_language, hypertext_markup_language, HTML

  • The clue is 62. Home of the Pro Football Hall of Fame. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OHIO

    Possible Answer: Ohio, OH, Buckeye_State, Ohio_River

  • The clue is 63. Repair. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MEND

    Possible Answer: doctor, restore, darn, repair, bushel, fix, mending, mend, fixture, touch_on, heal, fixing, furbish_up, patch, reparation

    Possible Opposite Answer : break

  • The clue is 64. Sunrise direction, in San Salvador. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ESTE

  • The clue is 65. Its website has a Fantasy section. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ESPN

  • The clue is 68. F.D.R.'s successor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HST

Sunday, June 14, 2026

Trivia Week 2 NYT Mini June 14, 2026 Solutions & Guide

NYT Mini Trivia Week 2 June 14, 2026 - Hints & Answers

Quick Summary: Today's NYT Mini Crossword has 20 clues total. We have all the answers plus helpful hints to make solving easier!

Popular Puzzles: June 29 2020 NYT Clues Solutions | May 19 2020 NYT Clues Solutions | Saturdays NYT Down Dec 06 Full Vertical |

About Today's Puzzle

NYT Mini Crossword solutions for June 14, 2026
NYT Mini Crossword Grid - Sunday, June 14, 2026
Puzzle Statistics
Detail Information
Date June 14, 2026
Grid Size 5 x 5 squares
Total Clues 20 clues
Across Clues 10 clues
Down Clues 10 clues
Average Solve Time Under 1 minute

Today's Trivia Week {week_num} NYT Mini Crossword Grid Layout

This puzzle uses a 5 by 5 grid. That means 5 boxes across and 5 boxes down.

5x5 Crossword Grid Pattern
Column 1 Column 2 Column 3 Column 4 Column 5
Row 1          
Row 2          
Row 3          
Row 4          
Row 5          

How to Solve This Puzzle Fast

  1. Read all the clues first - your brain will start working on them
  2. Fill in the short words first (3 letters or less)
  3. Use the crossing letters to help with harder words
  4. If a clue has a question mark (?), it's probably a joke or play on words
  5. Common short words: THE, AND, ARE, FOR, NOT

Quick Facts About This Puzzle

  • Total squares in grid: 25 (5 times 5)
  • Average time to solve: Less than 1 minute
  • Best time to play: During a coffee break
  • Difficulty level: Made for everyone to enjoy

Across Clues - 10 Total

These clues go from left to right in the puzzle.

Across Clues List
Number Clue
1 Across 100. "... to hold, as ___, the mirror up to nature": Hamlet
2 Across 57. Online euphemism for "killed" used to avoid demonetization
3 Across 34. Why Keanu is such a generous tipper?
4 Across 84. Bothered to no end
5 Across 118. Kid-friendly rocker?
6 Across 64. Come back in force
7 Across 1. Many a listing on the Billboard Hot 100
8 Across 73. "No joke!"
9 Across 116. Appropriately misspelled genre for Korn and Limp Bizkit
10 Across 52. 1960s singer swindles Nashville awards?

Hints and Answers for Across Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. Also check out these helpful guides:


1 Across: "100. "... to hold, as ___, the mirror up to nature": Hamlet"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'T' and ends with 'E'
  • Word pattern: T___E

Answer:

Click to reveal TWERE


2 Across: "57. Online euphemism for "killed" used to avoid demonetization"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'U' and ends with 'D'
  • Word pattern: U______D

Answer:

Click to reveal UNALIVED


3 Across: "34. Why Keanu is such a generous tipper?"

Helpful hints:

  • This word has 20 letters
  • It starts with 'R' and ends with 'S'
  • Word pattern: R__________________S

Answer:

Click to reveal REEVESREVERESSERVERS


4 Across: "84. Bothered to no end"

Helpful hints:

  • This word has 7 letters
  • It starts with 'E' and ends with 'T'
  • Word pattern: E_____T

Answer:

Click to reveal EATENAT


5 Across: "118. Kid-friendly rocker?"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'H' and ends with 'E'
  • Word pattern: H____E

Answer:

Click to reveal HORSIE


6 Across: "64. Come back in force"

Helpful hints:

  • This word has 7 letters
  • It starts with 'R' and ends with 'E'
  • Word pattern: R_____E

Answer:

Click to reveal RESURGE


7 Across: "1. Many a listing on the Billboard Hot 100"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'P' and ends with 'T'
  • Word pattern: P____T

Answer:

Click to reveal POPHIT


8 Across: "73. "No joke!""

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'T' and ends with 'T'
  • Word pattern: T______T

Answer:

Click to reveal TRUEFACT


9 Across: "116. Appropriately misspelled genre for Korn and Limp Bizkit"

Helpful hints:

  • This word has 7 letters
  • It starts with 'N' and ends with 'L'
  • Word pattern: N_____L

Answer:

Click to reveal NUMETAL


10 Across: "52. 1960s singer swindles Nashville awards?"

Helpful hints:

  • This word has 17 letters
  • It starts with 'M' and ends with 'S'
  • Word pattern: M_______________S

Answer:

Click to reveal MAMACASSSCAMSCMAS

Down Clues - 10 Total

These clues go from top to bottom in the puzzle.

Down Clues List
Number Clue
1 Down 63. 2023 Nobel-winning physicist L'Huillier
2 Down 7. Goofball
3 Down 65. Spoon bender Geller debunked on "The Tonight Show"
4 Down 82. Scorch
5 Down 13. "Roundabout" rock band, 1971
6 Down 74. Taper
7 Down 12. Certain open enrollment options, for short
8 Down 70. Kitchen brand
9 Down 76. Tater ___
10 Down 41. Have an inkling

Hints and Answers for Down Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. You might also like:


1 Down: "63. 2023 Nobel-winning physicist L'Huillier"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'E'
  • Word pattern: A__E

Answer:

Click to reveal ANNE


2 Down: "7. Goofball"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'D' and ends with 'E'
  • Word pattern: D__E

Answer:

Click to reveal DOPE


3 Down: "65. Spoon bender Geller debunked on "The Tonight Show""

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'U' and ends with 'I'
  • This is a short form or acronym

Answer:

Click to reveal URI


4 Down: "82. Scorch"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'R'
  • Word pattern: S__R

Answer:

Click to reveal SEAR


5 Down: "13. "Roundabout" rock band, 1971"

Helpful hints:

  • This word has 3 letters
  • It starts with 'Y' and ends with 'S'
  • This is a short form or acronym

Answer:

Click to reveal YES


6 Down: "74. Taper"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'E'
  • Word pattern: A___E

Answer:

Click to reveal ABATE


7 Down: "12. Certain open enrollment options, for short"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'H' and ends with 'S'
  • Word pattern: H__S

Answer:

Click to reveal HMOS


8 Down: "70. Kitchen brand"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'O' and ends with 'R'
  • Word pattern: O___R

Answer:

Click to reveal OSTER


9 Down: "76. Tater ___"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'T' and ends with 'S'
  • Word pattern: T__S

Answer:

Click to reveal TOTS


10 Down: "41. Have an inkling"

Helpful hints:

  • This word has 5 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'E'
  • Word pattern: S___E

Answer:

Click to reveal SENSE

How to Solve the NYT Mini Crossword Faster

Here are the best tips from expert solvers:

Step-by-Step Strategy

  1. Quick Scan: Read all clues once. Your brain starts working on them right away.
  2. Easy First: Fill in the shortest words (2-3 letters). These are usually simple words like "IT" or "ON".
  3. Use Crossings: When letters cross, they help you figure out harder words.
  4. Watch for Wordplay: Clues with question marks (?) are jokes or puns.
  5. Common Words: Remember these appear often: ERA, ORE, ATE, ICE.

Letter Tips That Really Help

  • The letter E is the most common in English
  • Words ending in S are often plurals
  • If you see "___" in a clue, the answer fits those blanks exactly
  • Abbreviations in clues mean the answer is also abbreviated

Time Goals to Aim For

Your Time Skill Level What It Means
Under 30 seconds Expert You know the puzzle patterns very well!
30-60 seconds Advanced Great job! You solve quickly.
1-2 minutes Good You're doing well. Keep practicing!
Over 2 minutes Learning You'll get faster with practice.

Puzzle Numbers and Facts

Today's Puzzle by the Numbers
Total Clues: 20 clues to solve
Grid Size: 5 boxes across, 5 boxes down
Total Squares: 25 squares to fill
Average Time: Most people solve in 45 seconds
Difficulty: Easy

Common Questions About Trivia Week 2

When can I play the Trivia Week 2 Mini?

The Trivia Week 2 puzzle is available at 10 PM Eastern Time the night before.

How fast should I be able to solve Trivia Week 2?

Most people solve the Trivia Week 2 Mini in 30 seconds to 2 minutes. Don't worry if you take longer - speed comes with practice!

Do I need to pay to play Trivia Week 2?

No! The Trivia Week 2 NYT Mini is completely free. You don't need a subscription like the big crossword.

What makes a good Trivia Week 2 solver?

Good Trivia Week 2 solvers know common short words, can spot wordplay quickly, and use crossing letters well. Practice helps a lot!

Are the puzzles harder during Trivia Week 2?

Trivia Week 2 puzzles can vary in difficulty. Saturdays are often the hardest, while Mondays are the easiest.


About This Page: We provide hints and answers for the NYT Mini Crossword to help you learn and improve. This site is not connected to The New York Times.

Last Updated: June 14, 2026 at 07:59 AM

Search terms: NYT Mini Trivia Week, Trivia Week {week_num}, Mini crossword Trivia Week, Trivia Week answers, NYT Trivia Week, June 14 2026 mini crossword

Wednesday, August 14, 2024

NYT Wednesday, August 14, 2024 - Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: August 14, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

NYT Wednesday, August 14, 2024 - Crossword Clues Hints

NYT Wednesday, August 14, 2024 - Crossword Clues Hints 


Across Clues and Answers:


  • The clue is 1. When the stage direction "Enter three Witches" appears in "Macbeth". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ACTI


  • The clue is 5. Mower houses. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SHEDS

    Possible Answer : shake_off, throw_off, pour_forth, cast_off, drop, disgorge, shed, spill, cast, throw_away, molt, exuviate, slough, moult, throw


  • The clue is 10. Admits (to). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: COPS

    Possible Answer : nail, apprehend, pick_up, snitch, pig, arrest, hook, cop, glom, nab, fuzz, bull, copper, knock_off, thieve, collar


  • The clue is 14. "High" time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NOON

    Possible Answer : twelve_noon, noonday, high_noon, noon, midday, noontide


  • The clue is 15. Like abandoned malls. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EERIE

    Possible Answer : eery, eerie


  • The clue is 16. Chain with a "2 x 2 x 2" breakfast combo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IHOP


  • The clue is 17. Seventh heaven. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: CLOUDTHREE


  • The clue is 19. Purina rival. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALPO


  • The clue is 20. Virginia Tech athletes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HOKIES


  • The clue is 21. Texting format, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SMS

    Possible Answer : atomic_number_62, MS, samarium, Master_of_Science, SM, MSc, Sm


  • The clue is 23. Lead-in to -meter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ODO

    Possible Answer : Otho, Odo_of_Lagery, Otho_of_Lagery, Urban_II, Odo


  • The clue is 24. Preach, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ORATE

    Possible Answer : orate


  • The clue is 25. March Madness round. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: SWEETFOUR


  • The clue is 28. Barbecue joint offering. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RIBS

    Possible Answer : guy, roast, costa, poke_fun, jest_at, rib, laugh_at, blackguard, make_fun, ridicule


  • The clue is 29. Thermostat piece. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DIAL

    Possible Answer : telephone_dial, dial


  • The clue is 30. Big name in Greek yogurt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OIKOS


  • The clue is 31. ___-Caps (movie treat). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SNO


  • The clue is 32. Gym rep. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CURL

    Possible Answer : gyre, curve, coil, whorl, Robert_Floyd_Curl_Jr., kink, loop, curlicue, curl, scroll, Robert_F._Curl, curl_up, Curl, ringlet, lock, draw_in, Robert_Curl, roll, wave

    Possible Opposite Answer : uncoil


  • The clue is 33. Church founded by Joseph Smith, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LDS


  • The clue is 34. Beatles hit written by a teenage Paul McCartney. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: WHENIMEIGHT


  • The clue is 38. Dedicated work. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ODE

    Possible Answer : ode


  • The clue is 39. Major league?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARMY

    Possible Answer : army, United_States_Army, ground_forces, regular_army, U._S._Army, Army, USA, US_Army


  • The clue is 40. Morning hrs.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AMS

    Possible Answer : atomic_number_95, Am, AM, amplitude_modulation, Artium_Magister, Master_of_Arts, americium, MA


  • The clue is 43. Like a go-getter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TYPEA


  • The clue is 46. Word following sand or steel. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TRAP

    Possible Answer : pin_down, pin, trammel, immobilise, ambuscade, yap, gob, ambush, cakehole, maw, sand_trap, entrap, bunker, snare, immobilize, trap, lying_in_wait, hole, ensnare


  • The clue is 47. Composer ___ Carlo Menotti. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GIAN


  • The clue is 48. With 56-Across, hairstylist's observation (that also applies to 17-, 25- and 34-Across?). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: YOURROOTS


  • The clue is 50. "Keep Climbing" airline. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DELTA

    Possible Answer : delta


  • The clue is 51. St. Louis summer setting. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CDT


  • The clue is 52. Dallas sch.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SMU


  • The clue is 53. Wilbur, to Fern, in "Charlotte's Web". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PETPIG


  • The clue is 54. Dethrone. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OUST

    Possible Answer : oust, kick_out, throw_out, boot_out, drum_out, expel


  • The clue is 56. See 48-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ARESHOWING


  • The clue is 59. Gym bag emanation. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ODOR

    Possible Answer : olfactory_sensation, odor, aroma, smell, olfactory_perception, scent, odour, olfactory_property


  • The clue is 60. Preprinted word on some nametags. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HELLO

    Possible Answer : how-do-you-do, hi, hello, hullo, howdy


  • The clue is 61. Olympic blade. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EPEE

    Possible Answer : epee


  • The clue is 62. Leakes of reality TV. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NENE


  • The clue is 63. "So long," in Seville. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADIOS

    Possible Answer : bye, adieu, goodbye, arrivederci, cheerio, sayonara, auf_wiedersehen, au_revoir, bye-bye, adios, goodby, good_day, good-bye, good-by, so_long


  • The clue is 64. Prepared to drive. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TEED

    Possible Answer : tee_up, tee 

Down Clues and Answers:


  • The clue is 1. Last members of relay teams. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ANCHORS

    Possible Answer: ground_tackle, backbone, anchor, anchorman, ground, linchpin, keystone, drop_anchor, lynchpin, mainstay, cast_anchor, anchorperson

  • The clue is 2. Fill, as with crayon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: COLORIN

  • The clue is 3. Acknowledged applause. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: TOOKABOW

  • The clue is 4. Many residents of Nunavut. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: INUITS

    Possible Answer: Eskimo, Inuit, Esquimau

  • The clue is 5. Comedians' collections. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SETS

    Possible Answer: bent, readiness, lot, Set, define, typeset, lay_out, pose, ready, dress, set_up, stage_set, arrange, congeal, determine, Seth, place, localize, do, coiffe, circle, sic, correct, lay, plant, rig, solidification, prepare, hardening, solidifying, set, adjust, specify, limit, go_down, coiffure, coif, mark, countersink, go_under, band, curing, position, fix, exercise_set, put, gear_up, fructify, localise, jell

    Possible Opposite Answer : rise

  • The clue is 6. "Good one". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HEH

  • The clue is 7. Blunder. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ERR

    Possible Answer: stray, mistake, slip, err, drift

  • The clue is 8. Pump option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DIESEL

    Possible Answer: diesel, diesel_motor, Diesel, Rudolf_Diesel, diesel_engine, Rudolf_Christian_Karl_Diesel

  • The clue is 9. Note by a poor grade. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SEEME

  • The clue is 10. Employer of Carrie Mathison on "Homeland," for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CIA

    Possible Answer: CIA, Central_Intelligence_Agency

  • The clue is 11. "Well, whaddya know!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: OHLOOK

  • The clue is 12. Tegan and Sara, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: POPDUO

  • The clue is 13. Trackable scents. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SPOORS

    Possible Answer: spoor

  • The clue is 18. Ruby of "A Raisin in the Sun". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEE

  • The clue is 22. Insistently unhip. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: STODGY

    Possible Answer: stuffy, mossy, fogyish, stodgy, moss-grown, stick-in-the-mud

  • The clue is 25. iPhone speaker?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SIRI

  • The clue is 26. Retail giant headquartered in Bentonville, Ark.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: WALMART

  • The clue is 27. Angle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FISH

    Possible Answer: Pisces_the_Fishes, Fish, angle, Pisces, fish

  • The clue is 29. 2021 sci-fi epic nominated for Best Picture. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DUNE

    Possible Answer: dune, sand_dune

  • The clue is 32. Evergreens with fragrant wood. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CEDARS

    Possible Answer: cedar, true_cedar, cedarwood, cedar_tree

  • The clue is 33. Like a wet noodle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LIMP

    Possible Answer: wilted, hobble, hitch, limp, gimp

  • The clue is 35. One making a bed, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HOER

  • The clue is 36. Significant stretches. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERAS

    Possible Answer: geological_era, era, epoch, earned_run_average, ERA

  • The clue is 37. Part of a car's exhaust system. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: TAILPIPE

    Possible Answer: tailpipe

  • The clue is 41. Afternoon attraction. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: MATINEE

    Possible Answer: matinee

  • The clue is 42. Obtained, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SNAGGED

    Possible Answer: snag

  • The clue is 43. Bigwig. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TYCOON

    Possible Answer: business_leader, power, mogul, tycoon, top_executive, big_businessman, king, baron, magnate

  • The clue is 44. Bro's greeting. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: YODUDE

  • The clue is 45. Stages, as a play. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PUTSON

  • The clue is 46. Went on the road. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TOURED

    Possible Answer: tour

  • The clue is 47. Lose in a logrolling match, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GETWET

  • The clue is 49. Poker variant with four hole cards. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OMAHA

    Possible Answer: Omaha, Maha

  • The clue is 50. "In excelsis ___". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEO

  • The clue is 53. Vietnamese soups. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PHOS

  • The clue is 55. Uno + due. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TRE

  • The clue is 57. ___ Lilly and Company. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ELI

  • The clue is 58. Mo preceder. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SLO