Search Clues

Showing posts sorted by relevance for query ARE. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query ARE. Sort by date Show all posts

Friday, September 20, 2024

Solving the friday September 20, 2024 NY Times Crossword Answers

This crossword puzzle was in the New York times on the 20/09/2024 and there are several clues; some of them are literary while others are funny and creative. For those who appreciate crosswords, solving these clues is both enjoyable and a challenge. If you have a specific word in mind, which you are attempting to fit into the puzzle, or if you simply want to ensure you are correct in solving it, we assist in solving the puzzle. Below are the NYT crossword clues as well as professional advice and solutions that can be helpful in the process.

As to how this can be done, let’s start with the example of the NYT crossword puzzle for September 20, 2024, and the process of ignoring both the across and the down clues. Here are the answers, some of the reasons and for some of the more challenging ones, a few hints to start you off. tt all the information below.

NY Times Crossword Clues for September 20, 2024
NY Times Crossword Clues for September 20, 2024


Across Clues for September 20, 2024

  • The clue is 1. Philosophy influenced by Aristotle's concept of the Unmoved Mover. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: THEISM

    Possible Answer : theism

    Possible Opposite Answer : atheism


  • The clue is 7. Four-year-old in pig tales?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PEPPA


  • The clue is 12. Dog breed with a blue-black tongue. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SHARPEI


  • The clue is 13. Strains. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EXERTS

    Possible Answer : exert, maintain, exercise, wield


  • The clue is 15. Members of the family Passeridae. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SPARROWS

    Possible Answer : dunnock, true_sparrow, Prunella_modularis, hedge_sparrow, sparrow


  • The clue is 16. Upgrade, as a backsplash. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: RETILE


  • The clue is 17. Some flats. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CONDOS

    Possible Answer : condo, condominium


  • The clue is 18. Drenches. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SOPS

    Possible Answer : SOP, souse, douse, standard_operating_procedure, standard_procedure, dowse, soak, standing_operating_procedure, soak_through, sop, drench, sops


  • The clue is 20. "Wowzers!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MAN

    Possible Answer : serviceman, man, gentleman, piece, Isle_of_Man, homo, adult_male, world, human_beings, humans, mankind, valet, human, human_being, military_man, military_personnel, Man, gentleman's_gentleman, humanity, valet_de_chambre, humankind, human_race

    Possible Opposite Answer : woman, civilian


  • The clue is 21. "The Tin Drum" protagonist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OSKAR


  • The clue is 22. Harshly criticizes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RIPS

    Possible Answer : riptide, rip, pull, rend, rive, rent, crosscurrent, split, profligate, rake, countercurrent, tide_rip, roue, blood, rakehell, snag, tear


  • The clue is 23. Pilot productions?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PENS

    Possible Answer : penitentiary, indite, pen, compose, playpen, write


  • The clue is 24. Gunty who wrote "The Rabbit Hutch," winner of the 2022 National Book Award for Fiction. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TESS

    Possible Answer : ti, si, Te, te, atomic_number_52, tellurium


  • The clue is 25. Reunion attendee. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AUNT

    Possible Answer : aunt, aunty, auntie

    Possible Opposite Answer : uncle


  • The clue is 26. You might sleep on it. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SERTA


  • The clue is 27. Industry that emerged in the 1970s. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GAMING

    Possible Answer : play, game, gambling, gaming, stake, punt, bet_on, gage, back


  • The clue is 29. Flip. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LOSEIT


  • The clue is 30. Windy flight?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: SPIRALSTAIRCASE


  • The clue is 33. Lays waste to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HAVOCS

    Possible Answer : havoc, mayhem


  • The clue is 34. Option for a backpacker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HOSTEL

    Possible Answer : youth_hostel, inn, hostelry, auberge, lodge, hostel, student_lodging


  • The clue is 35. Apt name for a successful crypto investor?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ERICH


  • The clue is 36. Farmer's market sight. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TENT

    Possible Answer : collapsible_shelter, bivouac, encamp, camp, tent, camp_out


  • The clue is 37. Sub. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TEMP

    Possible Answer : temp, temporary, temporary_worker


  • The clue is 40. Safe place. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BANK

    Possible Answer : deposit, bank, depository_financial_institution, rely, money_box, banking_concern, cant, camber, banking_company, savings_bank, bank_building, swear, trust, coin_bank

    Possible Opposite Answer : mistrust, withdraw


  • The clue is 41. Mock. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: JAPE

    Possible Answer : gag, laugh, jest, jape, joke


  • The clue is 42. Brazilian soccer club named for an explorer, familiarly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: VASCO


  • The clue is 43. Director Lee. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANG

    Possible Answer : ANG, Air_National_Guard


  • The clue is 44. Manufacturer of minifigures. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEGO

    Possible Answer : Lego, Lego_set


  • The clue is 45. Like you and me. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MORTAL

    Possible Answer : deathly, soul, mortal, individual, deadly, someone, person, somebody

    Possible Opposite Answer : immortal


  • The clue is 46. Showed sleepiness. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: NODDED

    Possible Answer : nod


  • The clue is 48. New member. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: INITIATE

    Possible Answer : originate, learned_person, pundit, initiate, enlightened, broach, tyro, tiro, beginner, novice, pioneer, savant, induct, lead_up, start

    Possible Opposite Answer : uninitiate


  • The clue is 50. John, in Milan. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GIANNI


  • The clue is 51. Unwelcome sight in musical chairs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: NOSEATS


  • The clue is 52. Twosomes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DYADS

    Possible Answer : twain, pair, couple, span, twosome, brace, duo, dyad, yoke, distich, couplet, duet, duad


  • The clue is 53. Actress Bella of Disney's "Shake It Up". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: THORNE


Down Clues for September 20, 2024:
  • The clue is 1. Part of the Detroit Lions schedule since 1934. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: THANKSGIVINGDAY

  • The clue is 2. Extremely solid. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: HARDASAROCK

  • The clue is 3. What an "X" might mark. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ERROR

    Possible Answer: erroneousness, computer_error, mistake, misplay, erroneous_belief, wrongdoing, fault, error

  • The clue is 4. Market events, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IPOS

    Possible Answer: initial_public_offering, IPO, initial_offering

  • The clue is 5. Wrap (up). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SEW

    Possible Answer: sew, run_up, tailor-make, sew_together, stitch, tailor

  • The clue is 6. Failing to get it. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: MISSINGTHEPOINT

  • The clue is 7. Lawbreakers, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PERPS

  • The clue is 8. People for whom a "no contact" rule might apply. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EXES

    Possible Answer: ex-wife, ex-husband, x, ex, X

  • The clue is 9. ___ food. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PET

    Possible Answer: favourite, favored, ducky, preferred, favorite, dearie, PET, preferent, pet, positron_emission_tomography, best-loved, deary, darling

  • The clue is 10. A lot to like?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: PRIMEREALESTATE

  • The clue is 11. Ancient civilization doomed by greed, in myth. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ATLANTIS

    Possible Answer: Atlantis

  • The clue is 12. "What if ...?," informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPOSE

  • The clue is 14. Feeling. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SENSATE

    Possible Answer: sensate

  • The clue is 15. Alexander Graham Bell, by birth. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SCOT

    Possible Answer: Scotsman, Scot, Scotchman

  • The clue is 19. Elect. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OPT

    Possible Answer: choose, opt, prefer

  • The clue is 22. Lines on a ski map. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RUNS

    Possible Answer: play, execute, rivulet, tend, be_given, course, draw, break_away, consort, range, carry, black_market, trial, hunt_down, die_hard, bleed, foot_race, campaign, incline, extend, go, lam, tally, ravel, test, footrace, persist, race, running, political_campaign, turn_tail, hunt, pass, melt, operate, function, move, track_down, take_to_the_woods, prevail, ply, run_away, running_game, head_for_the_hills, guide, run_for, hightail_it, scarper, runnel, ladder, rill, outpouring, running_play, work, scat, streak, lead, endure, melt_down, unravel, discharge, fly_the_coop, feed, bunk, streamlet, flow, escape, run, lean

    Possible Opposite Answer : malfunction, idle

  • The clue is 23. Kind of diet high in omega-3 fatty acids. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: PESCETARIAN

  • The clue is 25. Bothers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AILS

    Possible Answer: pain, trouble, ail, garlic

  • The clue is 26. Excel function. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SORT

    Possible Answer: form, classify, sorting, screen_out, sort_out, separate, screen, sieve, variety, assort, kind, sort, class

  • The clue is 28. Kind of number represented by the equation M = v/c. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MACH

    Possible Answer: Ernst_Mach, Mach

  • The clue is 29. Honor roll, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LIST

    Possible Answer: leaning, number, tilt, heel, listing, list, inclination, name, lean

  • The clue is 30. A "whole" thing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SHEBANG

    Possible Answer: shebang

  • The clue is 31. "Being slightly ___ is like being slightly pregnant — it tends to get worse": Molly Ivins. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: PARANOID

    Possible Answer: paranoid, paranoiac

  • The clue is 32. Battleship corner. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AONE

  • The clue is 36. Size indicator. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TAG

    Possible Answer: rag, tag_end, track, shred, chase, tag, tatter, go_after, mark, tail, trail, ticket, give_chase, chase_after, label, dog

  • The clue is 38. Exams with a highest possible score of 528, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MCATS

  • The clue is 39. Vault opener?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: POLE

    Possible Answer: celestial_pole, punt, perch, rod, magnetic_pole, pole, terminal, Pole

  • The clue is 41. Plural form decried by staunch "Star Wars" fans. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: JEDIS

  • The clue is 42. Ticket picker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: VOTER

    Possible Answer: elector, voter

  • The clue is 44. Advance. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEND

    Possible Answer: lend, add, contribute, bestow, impart, loan, bring

    Possible Opposite Answer : borrow

  • The clue is 45. Paste with an umami taste. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MISO

    Possible Answer: miso

  • The clue is 47. Kind of test that's impossible to study for?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DNA

    Possible Answer: desoxyribonucleic_acid, deoxyribonucleic_acid, DNA

  • The clue is 49. Japanese art form whose name means "skill". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NOH

Monday, September 23, 2024

Monday September 23, 2024 NY Times Crossword Answers

This crossword puzzle was in the New York times on the 23/09/2024 and there are several clues; some of them are literary while others are funny and creative. For those who appreciate crosswords, solving these clues is both enjoyable and a challenge. If you have a specific word in mind, which you are attempting to fit into the puzzle, or if you simply want to ensure you are correct in solving it, we assist in solving the puzzle. Below are the NYT crossword clues as well as professional advice and solutions that can be helpful in the process.

NY Times Crossword Clues for September 23, 2024
NY Times Crossword Clues for September 23, 2024

As to how this can be done, let’s start with the example of the NYT crossword puzzle for September 23, 2024, and the process of ignoring both the across and the down clues. Here are the answers, some of the reasons and for some of the more challenging ones, a few hints to start you off. tt all the information below.

Across Clues for September 23, 2024:

  • The clue is 1. "Greetings, everybody!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HIALL


  • The clue is 6. Mark Zuckerberg's company. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: META


  • The clue is 10. View from an airplane window. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SKY

    Possible Answer : toss, flip, sky, pitch


  • The clue is 13. Farewell that's a popular starting guess in Wordle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADIEU

    Possible Answer : auf_wiedersehen, bye, bye-bye, adios, good-by, good_day, cheerio, arrivederci, au_revoir, good-bye, goodbye, so_long, adieu, sayonara, goodby


  • The clue is 14. Cathode's counterpart, in a battery. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANODE

    Possible Answer : anode

    Possible Opposite Answer : cathode


  • The clue is 16. Rest horizontally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LIE

    Possible Answer : dwell, consist, lie_down, prevarication, lie_in, rest, Trygve_Halvden_Lie, Lie, lie, Trygve_Lie

    Possible Opposite Answer : arise, stand


  • The clue is 17. How some movies were released, pre-streaming. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: DIRECTTODVD


  • The clue is 19. ___-advised. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ILL

    Possible Answer : sick, ominous, inauspicious, poorly, complaint, ill, badly, ailment

    Possible Opposite Answer : well


  • The clue is 20. "Little piggy". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TOE

    Possible Answer : toe, toenail


  • The clue is 21. ___ royale (champagne cocktail). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: KIR


  • The clue is 22. Antidiscrimination inits. in the modern workplace. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEI


  • The clue is 23. Floor wiper. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MOP

    Possible Answer : swob, mop, swab, wipe_up, pout, mow, mop_up


  • The clue is 24. Meditation recitations. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OMS


  • The clue is 25. "Ouchie!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YEOW


  • The clue is 27. Accident-investigating org.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NTSB


  • The clue is 29. Bruce Springsteen album with a red, white and blue cover. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: BORNINTHEUSA


  • The clue is 33. Areas to putt on a golf course. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GREENS

    Possible Answer : viridity, putting_surface, special_K, green, Green_River, super_C, Green, jet, William_Green, super_acid, leafy_vegetable, cat_valium, park, putting_green, honey_oil, greens, K, greenness, commons, common


  • The clue is 36. Bro's sibling. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SIS

    Possible Answer : ti, Systeme_International_d'Unites, sister, si, SI_unit, International_System, silicon, SI_system, Systeme_International, SI, International_System_of_Units, te, atomic_number_14, Si, sis

    Possible Opposite Answer : brother


  • The clue is 37. One serving you a whopper?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LIAR

    Possible Answer : liar, prevaricator

    Possible Opposite Answer : square_shooter


  • The clue is 38. University of ___ Dame. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NOTRE


  • The clue is 39. Wager. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BET

    Possible Answer : reckon, stakes, look, stake, wager, play, depend, bet, calculate, count


  • The clue is 40. Meaning of "Ciao" and "Bonjour". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HELLO

    Possible Answer : hi, hello, howdy, how-do-you-do, hullo


  • The clue is 41. Lead-in to boy or girl. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ATTA


  • The clue is 42. "___ the season to be jolly …". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TIS

    Possible Answer : Ti, ti, si, Cordyline_terminalis, te, atomic_number_22, titanium


  • The clue is 43. Grew close (with). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BONDED

    Possible Answer : stick_to, stick, bond, hold_fast, draw_together, adhere, bind, bring_together, attach, tie


  • The clue is 44. Question to someone who's on the way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: WHATSYOURETA


  • The clue is 47. Wrangler automaker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: JEEP

    Possible Answer : landrover, jeep


  • The clue is 48. Holders of houseplants. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: POTS

    Possible Answer : flowerpot, tidy_sum, smoke, plenty, Mary_Jane, dope, mountain, locoweed, sess, batch, weed, mint, hatful, throne, wad, jackpot, kitty, flock, lot, peck, potbelly, corporation, mass, mess, deal, mickle, potty, pot, tummy, skunk, can, spate, slew, muckle, sight, green_goddess, passel, good_deal, raft, grass, great_deal, commode, stool, pile, quite_a_little, stack, toilet, gage, sens, bay_window, crapper, potentiometer, heap, potful


  • The clue is 49. Dance with a clickety-clack. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TAP

    Possible Answer : hydrant, rap, knock, spigot, water_tap, dab, tapdance, pink, tap, beg, pat, bug, strike, solicit, wiretap, tip, water_faucet, intercept, exploit


  • The clue is 52. Lingerie top. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BRA

    Possible Answer : bandeau, brassiere, bra


  • The clue is 54. Dawn droplets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEW

    Possible Answer : dew


  • The clue is 56. "What's the ___ in trying?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: USE

    Possible Answer : function, use, use_of_goods_and_services, economic_consumption, utilisation, enjoyment, expend, habit, utilization, utilize, practice, employment, utilise, habituate, role, usance, usage, apply, exercise, consumption, manipulation, purpose, employ


  • The clue is 57. See 34-Down. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IRA

    Possible Answer : Irish_Republican_Army, Provos, Provisional_Irish_Republican_Army, ire, Provisional_IRA, anger, ira, IRA, wrath, individual_retirement_account


  • The clue is 58. Salted part of a margarita glass. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RIM

    Possible Answer : lip, brim, flange, rim


  • The clue is 59. A piece of cake, so to speak. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: ASEASYASABC


  • The clue is 62. Helpful card in solitaire. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ACE

    Possible Answer : angiotensin-converting_enzyme, ace, angiotensin_converting_enzyme, I, maven, one, super, mavin, sail_through, genius, sensation, virtuoso, wiz, Allied_Command_Europe, adept, single, whiz, superstar, unity, sweep_through, breeze_through, A-one, topnotch, star, whizz, ACE, tiptop, nail, first-rate, top-notch, wizard, 1, champion, crack, hotshot, tops, pass_with_flying_colors


  • The clue is 63. Chutzpah. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NERVE

    Possible Answer : brass, face, boldness, nervus, cheek, spunk, heart, nerve, mettle, steel


  • The clue is 64. Fortuneteller's deck. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TAROT

    Possible Answer : tarot_card, tarot


  • The clue is 65. "Definitely!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: YES

    Possible Answer : yes

    Possible Opposite Answer : no


  • The clue is 66. Typical shirts for tie-dyeing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TEES

    Possible Answer : tee_up, football_tee, tee, golf_tee, teeing_ground


  • The clue is 67. Practices boxing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPARS

    Possible Answer : sparring, spar


Across Clues for September 23, 2024

  • The clue is 1. Was given no choice. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HADTO

  • The clue is 2. Cultural expression. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IDIOM

    Possible Answer: phrase, accent, idiomatic_expression, artistic_style, phrasal_idiom, parlance, dialect, idiom, set_phrase

  • The clue is 3. Buenos ___, Argentina. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AIRES

    Possible Answer: publicise, send, bare, beam, Aire, transmit, air, publicize, vent, ventilate, broadcast, aerate, Aire_River, River_Aire, air_out

  • The clue is 4. Gymnast Sunisa. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LEE

    Possible Answer: lee_side, Shelton_Jackson_Lee, Lighthorse_Harry_Lee, Robert_E._Lee, Robert_Edward_Lee, leeward, Tsung_Dao_Lee, Richard_Henry_Lee, Lee_Yuen_Kam, lee, Gypsy_Rose_Lee, Bruce_Lee, Lee, Rose_Louise_Hovick, downwind, Spike_Lee, Henry_Lee

    Possible Opposite Answer : windward

  • The clue is 5. Fortunate somebody. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: LUCKYONE

  • The clue is 6. Dorm supervisor at a girls' school. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MATRON

    Possible Answer: matron

  • The clue is 7. Brian of ambient music. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ENO

  • The clue is 8. "Sweeney ___" (Sondheim musical). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TODD

    Possible Answer: Todd, Lord_Todd, Sweeney_Todd, Sir_Alexander_Robertus_Todd

  • The clue is 9. Onsets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ADVENTS

    Possible Answer: Second_Coming_of_Christ, coming, advent, Advent, Parousia, Second_Coming, Second_Advent

  • The clue is 10. Slender body type. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: SLIMBUILD

  • The clue is 11. The "k" in km. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KILO

    Possible Answer: kilogram, kilo, kg

  • The clue is 12. Puppy's squeal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YELP

    Possible Answer: yelping, yip, yap, yelp

  • The clue is 15. Piaf who sang "La Vie en Rose". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EDITH

  • The clue is 18. Stadium levels. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TIERS

    Possible Answer: tier_up, grade, level, tier

  • The clue is 26. Begins to get it. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: WISESUP

  • The clue is 28. Pop star Gomez. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SELENA

  • The clue is 29. Scold harshly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BERATE

    Possible Answer: lecture, chide, reprimand, scold, chew_up, rebuke, have_words, berate, chew_out, lambaste, jaw, trounce, lambast, dress_down, call_on_the_carpet, bawl_out, take_to_task, remonstrate, reproof, call_down, rag

  • The clue is 30. Criticism to "pick". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NIT

    Possible Answer: nit

  • The clue is 31. Word often seen in a starburst on a shop banner. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SALE

    Possible Answer: sales_event, sale, cut-rate_sale, sales_agreement

  • The clue is 32. Yankees nickname from 2004 to '16. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AROD

  • The clue is 33. Chew like a beaver. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GNAW

    Possible Answer: gnaw_at, wear_away, erode, gnaw, eat_at

  • The clue is 34. With 57-Across, savings plan with tax-free withdrawals. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROTH

    Possible Answer: Philip_Milton_Roth, Roth, Philip_Roth

  • The clue is 35. "At Last" jazz singer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: ETTAJAMES

  • The clue is 39. Brief personal intro. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BIO

  • The clue is 40. Positions of intense scrutiny. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: HOTSEATS

  • The clue is 42. Lay out for printing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: TYPESET

    Possible Answer: set, typeset

  • The clue is 43. Flagmaker Ross. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BETSY

  • The clue is 45. Many a four-door car. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SEDAN

    Possible Answer: sedan_chair, sedan, saloon

  • The clue is 46. Wakes from sleep. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ROUSES

    Possible Answer: arouse, excite, wake_up, Francis_Peyton_Rous, rouse, turn_on, rout_out, drive_out, waken, charge_up, awaken, commove, Rous, wake, bestir, force_out, charge, Peyton_Rous, agitate

    Possible Opposite Answer : cause_to_sleep, calm

  • The clue is 49. Bling worn on the head. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TIARA

    Possible Answer: tiara

  • The clue is 50. Ann ___ (home of the University of Michigan). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARBOR

    Possible Answer: mandrel, bower, spindle, mandril, pergola, arbour, arbor

  • The clue is 51. Agreements between allies. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PACTS

    Possible Answer: pact, treaty, accord

  • The clue is 52. Donkey's call. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BRAY

    Possible Answer: grind, hee-haw, crunch, bray, mash, comminute

  • The clue is 53. Sushi ingredient. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RICE

    Possible Answer: Elmer_Reizenstein, rice, Rice, Elmer_Rice, Sir_Tim_Rice, Elmer_Leopold_Rice, Timothy_Miles_Bindon_Rice

  • The clue is 55. "___ Not Gonna Take It" (Twisted Sister hit). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: WERE

    Possible Answer: be, follow, live, constitute, equal, exist, comprise, represent, personify, make_up, cost, embody

    Possible Opposite Answer : differ

  • The clue is 60. St. crosser. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AVE

  • The clue is 61. Tree trunk gunk. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SAP

    Possible Answer: blackjack, sap, cosh, run_down, fool, tire, tomfool, exhaust, saphead, play_out, muggins

Tuesday, December 2, 2025

Mini Crossword NYT December 02, 2025 - Today's Puzzle Solved in Under 3 Minutes

NYT Mini Crossword Answers Today December 02, 2025 - All 0 Clues Solved & Expert Hints

Quick Summary: Today's NYT Mini Crossword has 0 clues total. We have all the answers plus helpful hints to make solving easier!

Popular Puzzles: September 14 2019 NYT Clues Solutions | All NYT Across Clues September 17 2025 | October 09 2020 NYT Clues Solutions |

About Today's Puzzle

NYT Mini Crossword solutions for December 02, 2025
NYT Mini Crossword Grid - Tuesday, December 02, 2025
Puzzle Statistics
Detail Information
Date December 02, 2025
Grid Size 5 x 5 squares
Total Clues 0 clues
Across Clues 0 clues
Down Clues 0 clues
Average Solve Time Under 1 minute

Today's NYT Mini Crossword Grid Layout

This puzzle uses a 5 by 5 grid. That means 5 boxes across and 5 boxes down.

5x5 Crossword Grid Pattern
Column 1 Column 2 Column 3 Column 4 Column 5
Row 1     
Row 2     
Row 3     
Row 4     
Row 5     

How to Solve This Puzzle Fast

  1. Read all the clues first - your brain will start working on them
  2. Fill in the short words first (3 letters or less)
  3. Use the crossing letters to help with harder words
  4. If a clue has a question mark (?), it's probably a joke or play on words
  5. Common short words: THE, AND, ARE, FOR, NOT

Quick Facts About This Puzzle

  • Total squares in grid: 25 (5 times 5)
  • Average time to solve: Less than 1 minute
  • Best time to play: During a coffee break
  • Difficulty level: Made for everyone to enjoy

Across Clues - 0 Total

These clues go from left to right in the puzzle.

Across Clues List
Number Clue

Hints and Answers for Across Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. Also check out these helpful guides:

Down Clues - 0 Total

These clues go from top to bottom in the puzzle.

Down Clues List
Number Clue

Hints and Answers for Down Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. You might also like:

How to Solve the NYT Mini Crossword Faster

Here are the best tips from expert solvers:

Step-by-Step Strategy

  1. Quick Scan: Read all clues once. Your brain starts working on them right away.
  2. Easy First: Fill in the shortest words (2-3 letters). These are usually simple words like "IT" or "ON".
  3. Use Crossings: When letters cross, they help you figure out harder words.
  4. Watch for Wordplay: Clues with question marks (?) are jokes or puns.
  5. Common Words: Remember these appear often: ERA, ORE, ATE, ICE.

Letter Tips That Really Help

  • The letter E is the most common in English
  • Words ending in S are often plurals
  • If you see "___" in a clue, the answer fits those blanks exactly
  • Abbreviations in clues mean the answer is also abbreviated

Time Goals to Aim For

Your Time Skill Level What It Means
Under 30 seconds Expert You know the puzzle patterns very well!
30-60 seconds Advanced Great job! You solve quickly.
1-2 minutes Good You're doing well. Keep practicing!
Over 2 minutes Learning You'll get faster with practice.

Puzzle Numbers and Facts

Today's Puzzle by the Numbers
Total Clues: 0 clues to solve
Grid Size: 5 boxes across, 5 boxes down
Total Squares: 25 squares to fill
Average Time: Most people solve in 52 seconds
Difficulty: Easy

Common Questions About NYT Mini Crossword

When can I play the NYT Mini?

The puzzle comes out at 10 PM Eastern Time the night before. So you can play Monday's puzzle starting Sunday at 10 PM.

How fast should I be able to solve it?

Most people solve the Mini in 30 seconds to 2 minutes. Don't worry if you take longer - speed comes with practice!

Do I need to pay to play?

No! The NYT Mini is completely free. You don't need a subscription like the big crossword.

What makes a good Mini solver?

Good Mini solvers know common short words, can spot wordplay quickly, and use crossing letters well. Practice helps a lot!

Are the puzzles harder on certain days?

Unlike the big NYT crossword, the Mini stays about the same difficulty every day. Sometimes Saturday might be a tiny bit harder.


About This Page: We provide hints and answers for the NYT Mini Crossword to help you learn and improve. This site is not connected to The New York Times.

Last Updated: December 02, 2025 at 04:03 AM

Search terms: NYT Mini, Mini crossword, today, answers, hints, December 02 2025 mini crossword

Saturday, June 6, 2026

Trivia Week 1 Manual for NYT Mini June 06, 2026

Today's Trivia Week 1 NYT Mini Crossword June 06, 2026 Answers

Quick Summary: Today's NYT Mini Crossword has 20 clues total. We have all the answers plus helpful hints to make solving easier!

Popular Puzzles: August 03 2020 NYT Clues Solutions | December 21 2021 NYT Clues Solutions | Xwordhint Crossword Answers November 05 |

About Today's Puzzle

NYT Mini Crossword solutions for June 06, 2026
NYT Mini Crossword Grid - Saturday, June 06, 2026
Puzzle Statistics
Detail Information
Date June 06, 2026
Grid Size 5 x 5 squares
Total Clues 20 clues
Across Clues 10 clues
Down Clues 10 clues
Average Solve Time Under 1 minute

Today's Trivia Week {week_num} NYT Mini Crossword Grid Layout

This puzzle uses a 5 by 5 grid. That means 5 boxes across and 5 boxes down.

5x5 Crossword Grid Pattern
Column 1 Column 2 Column 3 Column 4 Column 5
Row 1          
Row 2          
Row 3          
Row 4          
Row 5          

How to Solve This Puzzle Fast

  1. Read all the clues first - your brain will start working on them
  2. Fill in the short words first (3 letters or less)
  3. Use the crossing letters to help with harder words
  4. If a clue has a question mark (?), it's probably a joke or play on words
  5. Common short words: THE, AND, ARE, FOR, NOT

Quick Facts About This Puzzle

  • Total squares in grid: 25 (5 times 5)
  • Average time to solve: Less than 1 minute
  • Best time to play: During a coffee break
  • Difficulty level: Made for everyone to enjoy

Across Clues - 10 Total

These clues go from left to right in the puzzle.

Across Clues List
Number Clue
1 Across 38. Took Marie Antoinette's advice?
2 Across 21. T-slots?
3 Across 17. Cleanse negative energy, in Indigenous tradition
4 Across 36. Tough crowd
5 Across 1. Spreads out in the morning?
6 Across 40. Pen holder, paper tray, memo pad, etc.
7 Across 55. Giant, as a mattress
8 Across 15. Moving day rental
9 Across 16. Portmanteau nickname for politician Harris
10 Across 53. Budding actresses

Hints and Answers for Across Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. Also check out these helpful guides:


1 Across: "38. Took Marie Antoinette's advice?"

Helpful hints:

  • This word has 7 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'E'
  • Word pattern: A_____E

Answer:

Click to reveal ATECAKE


2 Across: "21. T-slots?"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'S'
  • Word pattern: A______S

Answer:

Click to reveal ARMHOLES


3 Across: "17. Cleanse negative energy, in Indigenous tradition"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'B' and ends with 'E'
  • Word pattern: B______E

Answer:

Click to reveal BURNSAGE


4 Across: "36. Tough crowd"

Helpful hints:

  • This word has 4 letters
  • It starts with 'G' and ends with 'G'
  • Word pattern: G__G

Answer:

Click to reveal GANG


5 Across: "1. Spreads out in the morning?"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'S'
  • Word pattern: S______S

Answer:

Click to reveal SCHMEARS


6 Across: "40. Pen holder, paper tray, memo pad, etc."

Helpful hints:

  • This word has 7 letters
  • It starts with 'D' and ends with 'T'
  • Word pattern: D_____T

Answer:

Click to reveal DESKSET


7 Across: "55. Giant, as a mattress"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'K' and ends with 'E'
  • Word pattern: K______E

Answer:

Click to reveal KINGSIZE


8 Across: "15. Moving day rental"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'U' and ends with 'N'
  • Word pattern: U______N

Answer:

Click to reveal UHAULVAN


9 Across: "16. Portmanteau nickname for politician Harris"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'M' and ends with 'A'
  • Word pattern: M____A

Answer:

Click to reveal MOMALA


10 Across: "53. Budding actresses"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'S'
  • Word pattern: S______S

Answer:

Click to reveal STARLETS

Down Clues - 10 Total

These clues go from top to bottom in the puzzle.

Down Clues List
Number Clue
1 Down 10. Farm structure in which ears are stored
2 Down 1. Deficient
3 Down 6. Proved useful
4 Down 4. Hindu clerk
5 Down 42. Gentle hills
6 Down 11. Mexican revolutionary Zapata
7 Down 14. Rover
8 Down 44. Faux
9 Down 28. School memento
10 Down 9. "Don't worry, no injury!"

Hints and Answers for Down Clues

Need help? Here are hints and answers for each clue above. You might also like:


1 Down: "10. Farm structure in which ears are stored"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'C' and ends with 'B'
  • Word pattern: C______B

Answer:

Click to reveal CORNCRIB


2 Down: "1. Deficient"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'S' and ends with 'R'
  • Word pattern: S____R

Answer:

Click to reveal SUBPAR


3 Down: "6. Proved useful"

Helpful hints:

  • This word has 7 letters
  • It starts with 'A' and ends with 'D'
  • Word pattern: A_____D

Answer:

Click to reveal AVAILED


4 Down: "4. Hindu clerk"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'M' and ends with 'I'
  • Word pattern: M____I

Answer:

Click to reveal MUNSHI


5 Down: "42. Gentle hills"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'K' and ends with 'S'
  • Word pattern: K____S

Answer:

Click to reveal KNOLLS


6 Down: "11. Mexican revolutionary Zapata"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'E' and ends with 'O'
  • Word pattern: E______O

Answer:

Click to reveal EMILIANO


7 Down: "14. Rover"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'W' and ends with 'R'
  • Word pattern: W______R

Answer:

Click to reveal WAYFARER


8 Down: "44. Faux"

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'E' and ends with 'Z'
  • Word pattern: E____Z

Answer:

Click to reveal ERSATZ


9 Down: "28. School memento"

Helpful hints:

  • This word has 8 letters
  • It starts with 'C' and ends with 'N'
  • Word pattern: C______N

Answer:

Click to reveal CLASSPIN


10 Down: "9. "Don't worry, no injury!""

Helpful hints:

  • This word has 6 letters
  • It starts with 'I' and ends with 'E'
  • Word pattern: I____E

Answer:

Click to reveal IMFINE

How to Solve the NYT Mini Crossword Faster

Here are the best tips from expert solvers:

Step-by-Step Strategy

  1. Quick Scan: Read all clues once. Your brain starts working on them right away.
  2. Easy First: Fill in the shortest words (2-3 letters). These are usually simple words like "IT" or "ON".
  3. Use Crossings: When letters cross, they help you figure out harder words.
  4. Watch for Wordplay: Clues with question marks (?) are jokes or puns.
  5. Common Words: Remember these appear often: ERA, ORE, ATE, ICE.

Letter Tips That Really Help

  • The letter E is the most common in English
  • Words ending in S are often plurals
  • If you see "___" in a clue, the answer fits those blanks exactly
  • Abbreviations in clues mean the answer is also abbreviated

Time Goals to Aim For

Your Time Skill Level What It Means
Under 30 seconds Expert You know the puzzle patterns very well!
30-60 seconds Advanced Great job! You solve quickly.
1-2 minutes Good You're doing well. Keep practicing!
Over 2 minutes Learning You'll get faster with practice.

Puzzle Numbers and Facts

Today's Puzzle by the Numbers
Total Clues: 20 clues to solve
Grid Size: 5 boxes across, 5 boxes down
Total Squares: 25 squares to fill
Average Time: Most people solve in 1 minute 3 seconds
Difficulty: Medium

Common Questions About Trivia Week 1

When can I play the Trivia Week 1 Mini?

The Trivia Week 1 puzzle is available at 10 PM Eastern Time the night before.

How fast should I be able to solve Trivia Week 1?

Most people solve the Trivia Week 1 Mini in 30 seconds to 2 minutes. Don't worry if you take longer - speed comes with practice!

Do I need to pay to play Trivia Week 1?

No! The Trivia Week 1 NYT Mini is completely free. You don't need a subscription like the big crossword.

What makes a good Trivia Week 1 solver?

Good Trivia Week 1 solvers know common short words, can spot wordplay quickly, and use crossing letters well. Practice helps a lot!

Are the puzzles harder during Trivia Week 1?

Trivia Week 1 puzzles can vary in difficulty. Saturdays are often the hardest, while Mondays are the easiest.


About This Page: We provide hints and answers for the NYT Mini Crossword to help you learn and improve. This site is not connected to The New York Times.

Last Updated: June 06, 2026 at 06:41 AM

Search terms: NYT Mini Trivia Week, Trivia Week {week_num}, Mini crossword Trivia Week, Trivia Week answers, NYT Trivia Week, June 06 2026 mini crossword