Search Clues

Showing posts sorted by date for query library_paste. Sort by relevance Show all posts
Showing posts sorted by date for query library_paste. Sort by relevance Show all posts

Tuesday, April 22, 2025

NY Times Crossword Answers April 22, 2025 | Expert Breakdown & Tips

NY Times Crossword Complete Solution: April 22, 2025

Our expert breakdown helps you solve the April 22 NYT crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

NY Times Crossword Answers April 22, 2025
NY Times Crossword Answers April 22, 2025


Across Clues and Answers (37)

Clue #1: 1. Island north of Jamaica

4-letter answer Answer: CUBA
Word Help: Synonyms: Cuba, Republic_of_Cuba

Clue #2: 5. Give off, as rays

4-letter answer Answer: EMIT
Word Help: Synonyms: emit, give_out, breathe
Antonyms: absorb

Clue #3: 9. Cold treat that might be topped with sprinkles and crushed Oreos

5-letter answer Answer: FROYO

Clue #4: 14. Greeting at sea

4-letter answer Answer: AHOY

Clue #5: 15. Oscar winner Sorvino

4-letter answer Answer: MIRA

Clue #6: 16. Romantic sort

5-letter answer Answer: LOVER
Word Help: Synonyms: lover, buff, devotee

Clue #7: 17. Red Hot Chili Peppers

15-letter answer Answer: CAROLINAREAPERS

Clue #8: 20. Hold close to the heart

3-letter answer Answer: HUG
Word Help: Synonyms: clinch, bosom, hug

Clue #9: 21. Difficult burden

4-letter answer Answer: ONUS
Word Help: Synonyms: encumbrance, onus, incumbrance

Clue #10: 22. Assert

4-letter answer Answer: AVER
Word Help: Synonyms: verify, assert, avow

Clue #11: 23. Person chosen by ballot

7-letter answer Answer: ELECTEE

Clue #12: 25. Old hand

3-letter answer Answer: PRO
Word Help: Synonyms: pro, professional
Antonyms: anti, con

Clue #13: 26. "___ matter of fact ..."

3-letter answer Answer: ASA

Clue #14: 29. Green Day

13-letter answer Answer: SAINTPATRICKS

Clue #15: 32. Part of N/A

3-letter answer Answer: NOT
Word Help: Synonyms: not, non

Clue #16: 33. German exclamation

3-letter answer Answer: ACH

Clue #17: 34. Swab in a toiletry kit

4-letter answer Answer: QTIP

Clue #18: 35. "The Thinker" sculptor

5-letter answer Answer: RODIN
Word Help: Synonyms: Rodin, Francois_Auguste_Rene_Rodin, Auguste_Rodin

Clue #19: 38. Interjection that's composed only of the consonants in "takes to task," appropriately

3-letter answer Answer: TSK
Word Help: Synonyms: tsk, tut-tut, tut

Clue #20: 39. Imperatives

5-letter answer Answer: MUSTS
Word Help: Synonyms: mustiness, must, moldiness

Clue #21: 40. Analogous

4-letter answer Answer: AKIN
Word Help: Synonyms: consanguineous, kin, cognate

Clue #22: 41. Kit ___ bar

3-letter answer Answer: KAT
Word Help: Synonyms: khat, quat, Arabian_tea

Clue #23: 42. ___ Tomé and Príncipe

3-letter answer Answer: SAO

Clue #24: 43. Earth, Wind & Fire

13-letter answer Answer: GREEKELEMENTS

Clue #25: 47. Bud holder

3-letter answer Answer: EAR
Word Help: Synonyms: ear, capitulum, auricle

Clue #26: 48. Pen filler

3-letter answer Answer: INK
Word Help: Synonyms: ink

Clue #27: 49. Takes, as a credit card

7-letter answer Answer: ACCEPTS
Word Help: Synonyms: swallow, take, admit
Antonyms: refuse, reject

Clue #28: 52. The "E" of EGOT

4-letter answer Answer: EMMY
Word Help: Synonyms: Emmy

Clue #29: 54. "Dude!"

4-letter answer Answer: BRUH

Clue #30: 55. The Texans, on scoreboards

3-letter answer Answer: HOU

Clue #31: 56. They Might Be Giants

15-letter answer Answer: BASEBALLPLAYERS

Clue #32: 60. Menzel of "Frozen"

5-letter answer Answer: IDINA

Clue #33: 61. Red carpet affair

4-letter answer Answer: GALA
Word Help: Synonyms: gala, blowout, gala_affair

Clue #34: 62. ___ Major

4-letter answer Answer: URSA

Clue #35: 63. Fill at a station

5-letter answer Answer: GASUP

Clue #36: 64. One of the A's in AAA: Abbr.

4-letter answer Answer: AMER

Clue #37: 65. Grunt

4-letter answer Answer: PEON
Word Help: Synonyms: drudge, peon, navvy

Across Clues and Answers (37)

Clue #1: 1. What to try clearing if a webpage isn't loading

5-letter answer Answer: CACHE
Word Help: Synonyms: hive_up, hoard, memory_cache

Clue #2: 2. D.I.Y. moving option

5-letter answer Answer: UHAUL

Clue #3: 3. Argentine author Jorge Luis ___

6-letter answer Answer: BORGES
Word Help: Synonyms: Jorge_Luis_Borges, Jorge_Borges, Borges

Clue #4: 4. Edebiri of "The Bear"

3-letter answer Answer: AYO

Clue #5: 5. Noteworthy

7-letter answer Answer: EMINENT
Word Help: Synonyms: eminent, lofty, towering

Clue #6: 6. Stately French dance, or its accompanying music

6-letter answer Answer: MINUET
Word Help: Synonyms: minuet

Clue #7: 7. Nest egg options, for short

4-letter answer Answer: IRAS
Word Help: Synonyms: Irish_Republican_Army, wrath, IRA

Clue #8: 8. Blacktop material

3-letter answer Answer: TAR
Word Help: Synonyms: pitch, gob, seafarer

Clue #9: 9. Chocolate or peppermint

6-letter answer Answer: FLAVOR
Word Help: Synonyms: flavor, spirit, look

Clue #10: 10. Double Dutch need

4-letter answer Answer: ROPE
Word Help: Synonyms: circle, roofy, forget_me_drug

Clue #11: 11. Takes it a bit too far on stage

8-letter answer Answer: OVERACTS
Word Help: Synonyms: ham, ham_it_up, overact
Antonyms: underact

Clue #12: 12. "Quit ___ complainin'!"

3-letter answer Answer: YER

Clue #13: 13. Short conjunctions

3-letter answer Answer: ORS
Word Help: Synonyms: operating_theater, operating_theatre, Oregon

Clue #14: 18. Beachgoer's take-along

6-letter answer Answer: LOTION
Word Help: Synonyms: application, lotion

Clue #15: 19. "A fragile juxtaposition of land, oceans, and clouds," per Neil deGrasse Tyson

5-letter answer Answer: EARTH
Word Help: Synonyms: globe, Earth, earthly_concern

Clue #16: 24. Tooth next to an incisor

6-letter answer Answer: CANINE
Word Help: Synonyms: eyetooth, eye_tooth, canine_tooth

Clue #17: 25. Prepare for a trip

4-letter answer Answer: PACK
Word Help: Synonyms: pack, coterie, camp
Antonyms: unpack

Clue #18: 27. "S.N.L." segment

4-letter answer Answer: SKIT
Word Help: Synonyms: skit

Clue #19: 28. Venomous symbols of Egyptian royalty

4-letter answer Answer: ASPS
Word Help: Synonyms: asp, asp_viper, Vipera_aspis

Clue #20: 30. Ctrl+V command

5-letter answer Answer: PASTE
Word Help: Synonyms: glue, paste, library_paste

Clue #21: 31. "Their exact words were …"

6-letter answer Answer: IQUOTE

Clue #22: 35. Anger

4-letter answer Answer: RAGE
Word Help: Synonyms: passion, craze, furor

Clue #23: 36. Pod in Creole cooking

4-letter answer Answer: OKRA
Word Help: Synonyms: okra_plant, gumbo, Abelmoschus_esculentus

Clue #24: 37. Feature of the Brontë sisters but not the Brothers Grimm?

8-letter answer Answer: DIERESIS
Word Help: Synonyms: diaeresis, umlaut, dieresis

Clue #25: 38. Converse

4-letter answer Answer: TALK
Word Help: Synonyms: verbalize, lecture, babble
Antonyms: keep_quiet

Clue #26: 39. La ___, region of central Spain

6-letter answer Answer: MANCHA

Clue #27: 41. Nairobi is its largest city

5-letter answer Answer: KENYA
Word Help: Synonyms: Republic_of_Kenya, Kenya

Clue #28: 42. Lay

7-letter answer Answer: SECULAR
Word Help: Synonyms: layman, profane, worldly
Antonyms: religious, unworldly

Clue #29: 44. Korean dish similar to sushi rolls

6-letter answer Answer: KIMBAP

Clue #30: 45. Agatha Christie detective

6-letter answer Answer: MARPLE

Clue #31: 46. Orb

6-letter answer Answer: SPHERE
Word Help: Synonyms: celestial_sphere, arena, welkin

Clue #32: 50. Part between the waist and the neck

5-letter answer Answer: TORSO
Word Help: Synonyms: torso, body, trunk

Clue #33: 51. Sarandon of "Thelma & Louise"

5-letter answer Answer: SUSAN

Clue #34: 53. Specials may not be found on it

4-letter answer Answer: MENU
Word Help: Synonyms: carte_du_jour, fare, card

Clue #35: 54. "Kapow!"

4-letter answer Answer: BLAM

Clue #36: 56. Massive

3-letter answer Answer: BIG
Word Help: Synonyms: with_child, bounteous, liberal
Antonyms: small, little

Clue #37: 57. Abbr. on a tube of Crest

3-letter answer Answer: ADA
Word Help: Synonyms: adenosine_deaminase, ADA

Clue #38: 58. Traveler's alternative to JFK

3-letter answer Answer: LGA

Clue #39: 59. "Ya better believe it!"

3-letter answer Answer: YUP

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, April Crossword Answers

Friday, December 6, 2024

27420 Fri Dec 06, 2024 NYT by Robyn Weintraub

Across Clues :

1. Meaning of Imani, the seventh principle of Kwanzaa, 6. Just, 10. Have a rash reaction, 14. Sally Bowles's flatmate in Chelsea, per a "Cabaret" number, 15. Hedgehog ___ (prickly plant), 16. Teddy alternative, 17. Turning point in telecommunications history?, 19. Spam containers, 20. ___ prime (focus of a computational challenge in math), 21. Tempted fate, 22. Screenwriter's way of reintroducing some characters?, 23. Successor of the Metroliner, 25. Masterpiece by Klimt or Rodin, 27. They might be fixed, 30. Contrary to popular belief, they don't cause warts, 31. One who gets all snooty when it's time to get a cab?, 34. Singer born Eithne Pádraigín Ní Bhraonáin, 35. Test the temperature of, perhaps, 36. Zipped, 37. Burrowing creatures of the African savanna, 40. Join, as a table, 41. Sacred creatures in some Indigenous cultures, 44. In need of ice, maybe, 46. Outed online, 47. Takeaway from a tale, 48. One of 18 on the periodic table, 50. Issa of "American Fiction", 53. McGregor of "Moulin Rouge!", 54. Suggests something subtly, 56. Bit of hypertext, 57. Totally consumed, 58. Certain pops, 59. Midsummer arrivals, 60. Contact sites, 61. Grace who married Prince Rainier

Down Clues :

1. Seedless plant, 2. More than some, 3. "Sorry, can you clarify your answer?", 4. ___ Maria (liqueur), 5. Collies and sheepdogs, by nature, 6. Patterned cotton fabric originally from India, 7. First name of fashion designers Tahari and Saab, 8. Good time to start an audiobook, 9. Omakase serving, 10. "These things don't happen overnight", 11. Urgent words during an emergency, 12. Small change, 13. They're often lying in beds and might be kinky, 18. University that awarded the first Ph.D. in the U.S., 22. Stinky ___, "Toy Story 2" antagonist, 24. Grilling surfaces made of fragrant wood, 26. China's ___ Dynasty, 27. What's on the agenda, 28. Zip, 29. Checker's move, 32. Like some histories, 33. Red and black, e.g., 35. Chevy sports car named for a boneless fish, 38. Last word in the titles of two 1980s James Bond films, 39. Is for some?, 40. Beer buy, 42. Votes to accept, 43. We, to Louis, 44. Sense that dolphins lack, 45. "Yowza!", 49. You can skip it, 51. Overly fastidious, 52. Online marketplace headquartered in Brooklyn, 54. N.F.L. linebacker Greenlaw, 55. Clear weeds, in a way

Break down the NYT Crosswords: December 06, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

New York Times, Friday, December 6, 2024
New York Times, Friday, December 6, 2024


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Meaning of Imani, the seventh principle of Kwanzaa. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: FAITH

    Possible Answer : organized_religion, religion, faith, trust, religious_belief


  • The clue is 6. Just. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MERE

    Possible Answer : simple, bare, mere


  • The clue is 10. Have a rash reaction. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ITCH

    Possible Answer : itching, scratch, spoil, rub, itch, urge, scabies, itchiness


  • The clue is 14. Sally Bowles's flatmate in Chelsea, per a "Cabaret" number. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ELSIE


  • The clue is 15. Hedgehog ___ (prickly plant). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALOE

    Possible Answer : aloe


  • The clue is 16. Teddy alternative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: THEO


  • The clue is 17. Turning point in telecommunications history?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ROTARYDIAL


  • The clue is 19. Spam containers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TINS

    Possible Answer : atomic_number_50, put_up, can, Sn, tin, tin_can, cannister, canister


  • The clue is 20. ___ prime (focus of a computational challenge in math). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NTH

    Possible Answer : nth, n-th


  • The clue is 21. Tempted fate. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DARED

    Possible Answer : presume, defy, make_bold, dare


  • The clue is 22. Screenwriter's way of reintroducing some characters?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PASTE

    Possible Answer : spread, glue, paste, library_paste


  • The clue is 23. Successor of the Metroliner. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ACELA


  • The clue is 25. Masterpiece by Klimt or Rodin. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: THEKISS


  • The clue is 27. They might be fixed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (13 letters)

    The answer: INTERESTRATES


  • The clue is 30. Contrary to popular belief, they don't cause warts. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TOADS

    Possible Answer : batrachian, salientian, frog, anuran, toad, toad_frog


  • The clue is 31. One who gets all snooty when it's time to get a cab?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: WINESNOB


  • The clue is 34. Singer born Eithne Pádraigín Ní Bhraonáin. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ENYA


  • The clue is 35. Test the temperature of, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SIP

    Possible Answer : sip


  • The clue is 36. Zipped. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TORE

    Possible Answer : bust, shoot_down, pull, torus, shoot, displume, tear, deplumate, tore, buck, snap, rupture, charge, deplume, pluck


  • The clue is 37. Burrowing creatures of the African savanna. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: MEERKATS

    Possible Answer : mierkat, meerkat


  • The clue is 40. Join, as a table. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SITAT


  • The clue is 41. Sacred creatures in some Indigenous cultures. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (13 letters)

    The answer: SPIRITANIMALS


  • The clue is 44. In need of ice, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SWOLLEN

    Possible Answer : tumesce, swell_up, well, intumesce, tumefy, vain, conceited, swollen-headed, self-conceited, well_up, egotistic, egotistical, swell, swollen, puff_up


  • The clue is 46. Outed online. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DOXED


  • The clue is 47. Takeaway from a tale. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MORAL

    Possible Answer : lesson, moral

    Possible Opposite Answer : immoral


  • The clue is 48. One of 18 on the periodic table. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GROUP

    Possible Answer : chemical_group, mathematical_group, grouping, radical, aggroup, group


  • The clue is 50. Issa of "American Fiction". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RAE


  • The clue is 53. McGregor of "Moulin Rouge!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EWAN


  • The clue is 54. Suggests something subtly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: DROPSAHINT


  • The clue is 56. Bit of hypertext. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LINK

    Possible Answer : unite, associate, link, relate, tie-in, data_link, connectedness, liaison, nexus, link_up, connexion, join, colligate, yoke, contact, radio_link, connect, inter-group_communication, tie, connection, linkup, tie_in

    Possible Opposite Answer : disconnectedness, dissociate, disconnect


  • The clue is 57. Totally consumed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RAPT

    Possible Answer : rhapsodic, ecstatic, enraptured, rapt, rapturous


  • The clue is 58. Certain pops. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: COLAS

    Possible Answer : cola, dope, genus_Cola, Cola


  • The clue is 59. Midsummer arrivals. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEOS

    Possible Answer : Leo, Leo_the_Lion, Lion


  • The clue is 60. Contact sites. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EYES

    Possible Answer : eyes, heart, center, eye, centre, optic, eyeball, oculus, middle


  • The clue is 61. Grace who married Prince Rainier. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KELLY

    Possible Answer : Princess_Grace_of_Monaco, Emmett_Kelly, Gene_Kelly, Eugene_Curran_Kelly, Grace_Kelly, Weary_Willie, Grace_Patricia_Kelly, Kelly


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Seedless plant. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FERN

    Possible Answer: fern

  • The clue is 2. More than some. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALOT

  • The clue is 3. "Sorry, can you clarify your answer?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: ISTHATAYESORANO

  • The clue is 4. ___ Maria (liqueur). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TIA

    Possible Answer: TIA, transient_ischemic_attack

  • The clue is 5. Collies and sheepdogs, by nature. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: HERDERS

    Possible Answer: herder, Johann_Gottfried_von_Herder, drover, herdsman, Herder

  • The clue is 6. Patterned cotton fabric originally from India. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MADRAS

    Possible Answer: madras, Chennai, Madras, Tamil_Nadu

  • The clue is 7. First name of fashion designers Tahari and Saab. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELIE

  • The clue is 8. Good time to start an audiobook. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ROADTRIP

  • The clue is 9. Omakase serving. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EEL

    Possible Answer: eel

  • The clue is 10. "These things don't happen overnight". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: ITTAKESTIME

  • The clue is 11. Urgent words during an emergency. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: THISISNOTADRILL

  • The clue is 12. Small change. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CENTS

    Possible Answer: centime, penny, cent

  • The clue is 13. They're often lying in beds and might be kinky. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HOSES

    Possible Answer: hose, hosepipe, hosiery, hose_down

  • The clue is 18. University that awarded the first Ph.D. in the U.S.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YALE

    Possible Answer: Yale_University, Yale, Elihu_Yale

  • The clue is 22. Stinky ___, "Toy Story 2" antagonist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PETE

  • The clue is 24. Grilling surfaces made of fragrant wood. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: CEDARPLANKS

  • The clue is 26. China's ___ Dynasty. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HAN

    Possible Answer: Han, Han_dynasty

  • The clue is 27. What's on the agenda. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ITEM

    Possible Answer: item, point, token, detail, particular

  • The clue is 28. Zip. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NONE

    Possible Answer: none

  • The clue is 29. Checker's move. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TWIST

    Possible Answer: wind, distort, deform, spin, squirm, curve, winding, sprain, turn, twine, wrick, twisting, convolute, worm, turn_of_events, flex, crook, wrench, pervert, twirl, kink, rick, plait, bend, twist_around, tress, wrestle, device, eddy, pull, wriggle, gimmick, sophisticate, writhe, construction, twist, whirl, braid

    Possible Opposite Answer : untwist, unbend

  • The clue is 32. Like some histories. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ORAL

    Possible Answer: viva, oral, viva_voce, oral_exam, oral_examination, unwritten

    Possible Opposite Answer : aboral, anal

  • The clue is 33. Red and black, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BETS

    Possible Answer: wager, stake, look, reckon, calculate, depend, play, stakes, bet, count

  • The clue is 35. Chevy sports car named for a boneless fish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: STINGRAY

    Possible Answer: stingray

  • The clue is 38. Last word in the titles of two 1980s James Bond films. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KILL

    Possible Answer: shoot_down, stamp_out, toss_off, pop, belt_down, defeat, kill, vote_out, bolt_down, killing, pour_down, obliterate, vote_down, wipe_out, down, putting_to_death, drink_down

  • The clue is 39. Is for some?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ARE

    Possible Answer: ar, live, cost, make_up, personify, embody, are, equal, comprise, follow, exist, represent, constitute, be

    Possible Opposite Answer : differ

  • The clue is 40. Beer buy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SIXPACK

    Possible Answer: sixpack, six_pack, six-pack

  • The clue is 42. Votes to accept. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ADOPTS

    Possible Answer: acquire, assume, sweep_up, take_over, take_up, espouse, take, dramatize, take_on, embrace, follow, borrow, adopt, take_in, dramatise

  • The clue is 43. We, to Louis. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NOUS

    Possible Answer: nous, brain, head, mind, psyche

  • The clue is 44. Sense that dolphins lack. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SMELL

    Possible Answer: olfaction, smell, olfactory_sensation, sense_of_smell, smelling, smack, odor, aroma, feel, odour, olfactory_modality, olfactory_property, reek, flavour, sense, olfactory_perception, flavor, look, spirit, smell_out, feeling, scent, tone

  • The clue is 45. "Yowza!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: WOWIE

  • The clue is 49. You can skip it. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROPE

    Possible Answer: circle, roach, rope, Mexican_valium, rophy, leash, R-2, roofy, forget_me_drug, lasso

  • The clue is 51. Overly fastidious. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANAL

    Possible Answer: anal_retentive, anal

    Possible Opposite Answer : oral

  • The clue is 52. Online marketplace headquartered in Brooklyn. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETSY

  • The clue is 54. N.F.L. linebacker Greenlaw. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DRE

  • The clue is 55. Clear weeds, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HOE

    Possible Answer: hoe

Friday, October 18, 2024

Fri Oct 18, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Across Clues :

1. Juice provider, 8. Portrayer of Laurie Strode in seven "Halloween" films, 14. Where customers can pay to smash household objects to smithereens, 16. Play without a break, 17. Attention-grabbing visuals, 18. Part of many singers' vocal warm-up routines, 19. Beef variety, 20. It's often playing games, 22. Playful snarl, 23. What painful sensations and frying pans can both do, 24. Shawarma holder, 25. Express one's displeasure toward, 26. Cryptaesthesia, more familiarly, 27. Artist whose full name anagrams to A MAN DETOURED, 28. Modern party planning tool, 29. Really good time, 30. Orthodontist's recommendation, 32. Digital art?, 35. Makes an opposing argument, 36. It generates a lot of buzz, 37. Register, as a complaint, 38. Voiced amazement, 40. "There, there" accompanier, 43. Former Israeli P.M. Sharon, 44. Stadium sounds, 45. De ___, 46. Word before friendly or name, 47. ID issuers, 48. Hit taker, 49. Beethoven's "Hammerklavier," for one, 51. Phrase typically shortened to its first three letters, 53. Geometry figure, 54. Big name in food delivery, 55. Accommodates, in listing-speak, 56. "That was perfect — I don't have any feedback"

Fri Oct 18, 2024 NY Times Crossword Clues Hints
 Fri Oct 18, 2024 NY Times Crossword Clues Hints


Down Clues :

1. Clothing line, 2. Warren of the Allman Brothers Band, 3. Common reason for a missed reference, 4. Come back, 5. Mardi follower, 6. Vast span, 7. Entered a Wild West town, say, 8. "Walking in Memphis" singer Marc, 9. Deep-dish pizza maker, 10. What a '50s-style diner or arcade bar might have, 11. "Star Wars" planet that's home to womp rats, 12. First pitcher, maybe, 13. First pitcher, 15. "That explains it!", 21. Eucharist plate, 24. Crafter's supply, 25. Showed pride, in a way, 27. TV mounting spot, 29. Popular remedy for an upset stomach, 31. Penne, rigatoni, etc., 32. Sad sack, 33. Market, 34. Stick in the closet?, 35. Things of concern to grammarians and negotiators, 39. Moses portrayer in classic film, 40. Prod, 41. Not inclined, 42. Scrolls from right to left?, 45. Avoid, 47. Pops, 48. Fork-tailed bird, 50. Checkout screen option, 52. This is what it sounds like when doves cry

Break down the NYT Crosswords: October 18, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Juice provider. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: CHARGER

    Possible Answer : charger, courser, battery_charger


  • The clue is 8. Portrayer of Laurie Strode in seven "Halloween" films. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CURTIS

    Possible Answer : William_Curtis, Curtis


  • The clue is 14. Where customers can pay to smash household objects to smithereens. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: RAGEROOM


  • The clue is 16. Play without a break. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ONEACT


  • The clue is 17. Attention-grabbing visuals. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: EYECANDY


  • The clue is 18. Part of many singers' vocal warm-up routines. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HOTTEA


  • The clue is 19. Beef variety. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANGUS

    Possible Answer : Angus_Og, Aengus, black_Angus, Oengus, Aberdeen_Angus, Angus


  • The clue is 20. It's often playing games. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ESPN


  • The clue is 22. Playful snarl. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROWR


  • The clue is 23. What painful sensations and frying pans can both do. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SEAR

    Possible Answer : singe, scorch, blacken, parch, dried-up, sere, withered, shriveled, sear, shrivelled, char


  • The clue is 24. Shawarma holder. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PITA

    Possible Answer : pita, pocket_bread


  • The clue is 25. Express one's displeasure toward. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BOOAT


  • The clue is 26. Cryptaesthesia, more familiarly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESP

    Possible Answer : ESP, second_sight, extrasensory_perception, E.S.P., clairvoyance


  • The clue is 27. Artist whose full name anagrams to A MAN DETOURED. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MANET

    Possible Answer : Manet, Edouard_Manet


  • The clue is 28. Modern party planning tool. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EVITE


  • The clue is 29. Really good time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GAS

    Possible Answer : flatulence, gun, gasconade, brag, gasolene, bluster, gas, petrol, vaunt, natural_gas, boast, throttle, gaseous_state, swash, gasoline, blow, tout, accelerator, gas_pedal, shoot_a_line, flatulency, accelerator_pedal


  • The clue is 30. Orthodontist's recommendation. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: RETAINER

    Possible Answer : retainer, consideration, servant


  • The clue is 32. Digital art?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (13 letters)

    The answer: PAINTBYNUMBER


  • The clue is 35. Makes an opposing argument. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: COUNTERS

    Possible Answer : parry, counterpunch, forestall, heel_counter, sideboard, counter, buffet, riposte, replication, anticipate, return, tabulator, retort, foresee, comeback, rejoinder


  • The clue is 36. It generates a lot of buzz. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BEE

    Possible Answer : bee


  • The clue is 37. Register, as a complaint. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LODGE

    Possible Answer : society, guild, hunting_lodge, auberge, Sir_Oliver_Joseph_Lodge, indian_lodge, wedge, hostel, charge, gild, club, Sir_Oliver_Lodge, order, file, stick, Lodge, deposit, accommodate, social_club, hostelry, inn, lodge

    Possible Opposite Answer : dislodge


  • The clue is 38. Voiced amazement. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OOHED

    Possible Answer : ooh, aah


  • The clue is 40. "There, there" accompanier. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PAT

    Possible Answer : tap, chuck, rap, glib, pat, slick, dab


  • The clue is 43. Former Israeli P.M. Sharon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARIEL


  • The clue is 44. Stadium sounds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OLES


  • The clue is 45. De ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NOVO


  • The clue is 46. Word before friendly or name. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: USER

    Possible Answer : user, substance_abuser, drug_user, exploiter


  • The clue is 47. ID issuers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DMVS


  • The clue is 48. Hit taker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TOKER


  • The clue is 49. Beethoven's "Hammerklavier," for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SONATA

    Possible Answer : sonata


  • The clue is 51. Phrase typically shortened to its first three letters. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ETCETERA

    Possible Answer : etcetera, etc., and_so_forth, and_so_on


  • The clue is 53. Geometry figure. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EUCLID

    Possible Answer : Euclid


  • The clue is 54. Big name in food delivery. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: DOORDASH


  • The clue is 55. Accommodates, in listing-speak. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SLEEPS

    Possible Answer : sopor, nap, sleep, rest, catch_some_Z's, log_Z's, slumber, eternal_rest, eternal_sleep, kip, quietus

    Possible Opposite Answer : wake


  • The clue is 56. "That was perfect — I don't have any feedback". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: NONOTES


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Clothing line. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CREASE

    Possible Answer: plication, flexure, ruckle, rumple, crinkle, line, scrunch_up, crimp, scrunch, crumple, rake, furrow, creese, crease, bend, crisp, fold, seam, wrinkle, kris, graze

  • The clue is 2. Warren of the Allman Brothers Band. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HAYNES

  • The clue is 3. Common reason for a missed reference. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AGEGAP

  • The clue is 4. Come back. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RECUR

    Possible Answer: repeat, fall_back, resort, recur, go_back

  • The clue is 5. Mardi follower. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GRAS

  • The clue is 6. Vast span. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EON

    Possible Answer: aeon, eon

  • The clue is 7. Entered a Wild West town, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: RODEIN

  • The clue is 8. "Walking in Memphis" singer Marc. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: COHN

    Possible Answer: Ferdinand_Julius_Cohn, Cohn

  • The clue is 9. Deep-dish pizza maker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UNO

  • The clue is 10. What a '50s-style diner or arcade bar might have. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: RETROVIBE

  • The clue is 11. "Star Wars" planet that's home to womp rats. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: TATOOINE

  • The clue is 12. First pitcher, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ICEWATER

  • The clue is 13. First pitcher. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: STARTER

    Possible Answer: crank, fledgling, entrant, starting_motor, neophyte, newbie, freshman, appetizer, starter, starter_motor, appetiser, fledgeling, dispatcher, newcomer

  • The clue is 15. "That explains it!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (13 letters)

    The answer: MYSTERYSOLVED

  • The clue is 21. Eucharist plate. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PATEN

  • The clue is 24. Crafter's supply. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PASTE

    Possible Answer: glue, paste, library_paste, spread

  • The clue is 25. Showed pride, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BEAMED

    Possible Answer: radiate, send, glow, broadcast, shine, transmit, air, beam

  • The clue is 27. TV mounting spot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MANTEL

    Possible Answer: chimneypiece, mantel, mantle, mantlepiece, mantelpiece

  • The clue is 29. Popular remedy for an upset stomach. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: GINGERALE

  • The clue is 31. Penne, rigatoni, etc.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TUBES

    Possible Answer: tube-shaped_structure, subway_system, tubing, thermionic_vacuum_tube, subway, thermionic_tube, metro, electron_tube, underground, vacuum_tube, tube, pipe, thermionic_valve

  • The clue is 32. Sad sack. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: POORSOUL

  • The clue is 33. Market. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: AUDIENCE

    Possible Answer: interview, audience, consultation, hearing

  • The clue is 34. Stick in the closet?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BROOM

    Possible Answer: broom, ling, heather, Scots_heather, sweep, Calluna_vulgaris

  • The clue is 35. Things of concern to grammarians and negotiators. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: CLAUSES

    Possible Answer: article, clause

  • The clue is 39. Moses portrayer in classic film. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HESTON

  • The clue is 40. Prod. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: POKEAT

  • The clue is 41. Not inclined. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AVERSE

    Possible Answer: indisposed, antipathetic, antipathetical, averse, loth, loath

  • The clue is 42. Scrolls from right to left?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TORAHS

    Possible Answer: Torah, Pentateuch, Laws

  • The clue is 45. Avoid. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NOTDO

  • The clue is 47. Pops. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DADS

    Possible Answer: dad, daddy, pop, pappa, papa, dada, pa

  • The clue is 48. Fork-tailed bird. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TERN

    Possible Answer: tern

  • The clue is 50. Checkout screen option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TIP

    Possible Answer: crest, tilt, hint, tumble, gratuity, steer, slant, lean, tiptoe, pourboire, confidential_information, point, bakshis, tip, wind, angle, bung, lead, topple, bakshish, summit, baksheesh, tippytoe, backsheesh, crown, top, tip_off, peak, tap, fee

  • The clue is 52. This is what it sounds like when doves cry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: COO

    Possible Answer: coo