Search Clues

Tuesday, January 7, 2025

27451 Tue Jan 07, 2025 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: January 07, 2025

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Tue Jan 07, 2025 NY Times Crossword Clues
Tue Jan 07, 2025 NY Times Crossword Clues


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Disordered state. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DAZE

    Possible Answer : bedazzle, stun, dazzle, bedaze, daze, shock, stupor, fog, haze


  • The clue is 5. Irrefutable. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOLID

    Possible Answer : upstanding, self-colored, hearty, satisfying, self-coloured, unanimous, solid, square, whole, firm, substantial, solid_state, solidness, strong

    Possible Opposite Answer : liquid, hollow


  • The clue is 10. Ark numbers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TWOS

    Possible Answer : deuce, 2, II, two


  • The clue is 14. List shortener. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETAL


  • The clue is 15. UPS shipment. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CRATE

    Possible Answer : crateful, crate

    Possible Opposite Answer : uncrate


  • The clue is 16. D.I.Y. website. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EHOW


  • The clue is 17. Communists want to dISMantle it. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: CAPITALISM

    Possible Answer : capitalist_economy, capitalism

    Possible Opposite Answer : socialism


  • The clue is 19. Valley in which it's easy to get a cab. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NAPA

    Possible Answer : Brassica_rapa_pekinensis, celery_cabbage, pe-tsai, napa, Chinese_cabbage


  • The clue is 20. Hochkönig, for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALP

    Possible Answer : alp


  • The clue is 21. ___ Szewinska, only sprinter (male or female) to hold world records in the 100m, 200m and 400m events. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IRENA

    Possible Answer : Irena, genus_Irena


  • The clue is 22. Pushover. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PATSY

    Possible Answer : chump, patsy, gull, sucker, soft_touch, mark, fall_guy, fool, mug


  • The clue is 23. Mexican dish similar to taquitos. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: FLAUTAS


  • The clue is 25. TikTok phenomena. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TRENDS

    Possible Answer : drift, slue, swerve, sheer, movement, tendency, trend, vogue, veer, slew, cut, course, style, curve


  • The clue is 27. It's conditioned on regular payments. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: SUBSCRIPTION

    Possible Answer : subscription


  • The clue is 30. Ours contain about 700 megabytes of information. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GENES

    Possible Answer : cistron, gene, factor


  • The clue is 33. Equine eats. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OATS

    Possible Answer : oat


  • The clue is 34. Respectful title that's an anagram of another respectful title. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SRI


  • The clue is 35. House calls?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AYES


  • The clue is 36. Pig of kids' TV. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PEPPA


  • The clue is 38. An outbuilding. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BARN

    Possible Answer : b, barn


  • The clue is 39. ___ Speedwagon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: REO


  • The clue is 40. Pottery making and illustration, for example. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARTS

    Possible Answer : artistic_creation, nontextual_matter, arts, humanistic_discipline, fine_art, artistic_production, artistry, liberal_arts, humanities, artwork, art, prowess, graphics


  • The clue is 41. 2003 #1 hit with the lyric "What's cooler than being cool?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HEYYA


  • The clue is 42. It's hard to believe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: BOLDFACEDLIE


  • The clue is 46. Pity party exclamation. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: POORME


  • The clue is 47. "Whoa, that's good!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: OOHBABY


  • The clue is 51. "___ my Eggo!" (bygone waffle slogan). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LEGGO


  • The clue is 52. Island kingdom. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TONGA

    Possible Answer : Tonga, Kingdom_of_Tonga, Friendly_Islands


  • The clue is 54. Random number generator. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DIE

    Possible Answer : expire, perish, go, exit, become_flat, die_out, pop_off, conk_out, croak, conk, pass_away, fail, decease, buy_the_farm, choke, pass, break, break_down, cash_in_one's_chips, die, pall, give-up_the_ghost, snuff_it, drop_dead, go_bad, kick_the_bucket, give_out, dice, give_way

    Possible Opposite Answer : be_born


  • The clue is 55. Still contending. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: INIT


  • The clue is 56. Protest seeking a different arrangement with landlords. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: RENTSTRIKE


  • The clue is 58. Philippine currency. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PESO

    Possible Answer : Philippine_peso, Guinea-Bissau_peso, Colombian_peso, Uruguayan_peso, Chilean_peso, Cuban_peso, Mexican_peso, peso, Dominican_peso


  • The clue is 59. "Di niente!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PREGO


  • The clue is 60. Salad root. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BEET

    Possible Answer : common_beet, beetroot, beet, Beta_vulgaris


  • The clue is 61. Troll ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARMY

    Possible Answer : army, USA, Army, US_Army, ground_forces, U._S._Army, United_States_Army, regular_army


  • The clue is 62. Kind of jar. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MASON

    Possible Answer : mason, Mason, stonemason, James_Mason, Freemason, James_Neville_Mason, George_Mason, Alfred_Edward_Woodley_Mason, A._E._W._Mason


  • The clue is 63. Contraceptive options. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IUDS

    Possible Answer : intrauterine_device, IUD


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. After-dinner order. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DECAF

    Possible Answer: decaffeinated_coffee, decaf

  • The clue is 2. Even a smidge. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATALL

  • The clue is 3. Rocker Frank. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ZAPPA

  • The clue is 4. Film director Roth. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ELI

  • The clue is 5. Sacred insect in a hieroglyph. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SCARAB

    Possible Answer: scarabaeus, Scarabaeus_sacer, scarab

  • The clue is 6. "… at most". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ORLESS

  • The clue is 7. "How often have I ___ beneath rain on a strange roof, thinking of home": Faulkner. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LAIN

    Possible Answer: lie_down, lie, lie_in, dwell, rest, consist

    Possible Opposite Answer : arise, stand

  • The clue is 8. Often-quoted line from "Return of the Jedi" when the Rebels are ambushed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ITSATRAP

  • The clue is 9. On the blue side: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEM

  • The clue is 10. One paying a flat fee?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TENANT

    Possible Answer: renter, tenant

  • The clue is 11. "You believe me now?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: WHATDISAY

  • The clue is 12. "My mistake". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: OOPSSORRY

  • The clue is 13. Clout. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SWAY

    Possible Answer: persuade, carry, rock, sway, swing, tilt, shake, careen

  • The clue is 18. Protagonist of Shakespeare's first tragedy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TITUS

    Possible Answer: Epistle_to_Titus, Titus_Flavius_Vespasianus, Epistle_of_Paul_the_Apostle_to_Titus, Titus_Vespasianus_Augustus, Titus

  • The clue is 22. Jazzes (up). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PEPS

    Possible Answer: peppiness, ginger, pep

  • The clue is 24. Olive oil has many of them. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: USES

    Possible Answer: exercise, utilisation, usage, United_States_of_America, habit, employment, use_of_goods_and_services, US, USA, usance, United_States, utilization, the_States, utilise, apply, function, America, consumption, purpose, habituate, role, employ, enjoyment, utilize, economic_consumption, U.S., practice, expend, U.S.A., use, manipulation

  • The clue is 26. ___ Skeeter, journalist/witch in the Harry Potter books. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RITA

  • The clue is 28. Thicket. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: COPSE

    Possible Answer: thicket, brushwood, brush, copse, coppice

  • The clue is 29. Simone who sang "To Be Young, Gifted and Black". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NINA

    Possible Answer: Nina

  • The clue is 30. Robes and such. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GARB

    Possible Answer: habilitate, fit_out, attire, raiment, dress, enclothe, apparel, clothe, tog, garb, garment

    Possible Opposite Answer : undress

  • The clue is 31. Shocker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: EYEOPENER

  • The clue is 32. "Zoom fatigue" is a modern one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: NEOLOGISM

    Possible Answer: coinage, neology, neologism

  • The clue is 36. Baby carrier in Bath. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PRAM

    Possible Answer: pushchair, pram, baby_carriage, stroller, pusher, carriage, perambulator, go-cart, baby_buggy

  • The clue is 37. "You get the picture". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ETCETERA

    Possible Answer: etc., and_so_forth, etcetera, and_so_on

  • The clue is 38. U.K. channel nickname, with "the". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BEEB

  • The clue is 40. Classic Angela Davis do. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AFRO

    Possible Answer: Afro, Afro_hairdo

  • The clue is 41. Drum kit component. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HIHAT

  • The clue is 43. Rubber bone, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DOGTOY

  • The clue is 44. "Stay!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DONTGO

  • The clue is 45. Starts working remotely, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LOGSON

  • The clue is 48. Formal farewell. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADIEU

    Possible Answer: adieu, good-by, au_revoir, good_day, good-bye, sayonara, adios, cheerio, goodbye, auf_wiedersehen, goodby, bye, arrivederci, bye-bye, so_long

  • The clue is 49. Competed in part of a triathlon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BIKED

    Possible Answer: bicycle, cycle, wheel, bike, pedal

  • The clue is 50. Hurls forcibly, in modern slang. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: YEETS

  • The clue is 51. Grammy-winning Dua. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LIPA

  • The clue is 53. Kind of place that's beside the point?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ONES

    Possible Answer: single, ace, 1, one, I, unity

  • The clue is 56. Tach measure. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RPM

    Possible Answer: rpm, rev, revolutions_per_minute

  • The clue is 57. High stat for a heavy hitter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RBI

    Possible Answer: run_batted_in, rbi

Monday, January 6, 2025

27450 Sun Jan 05, 2025 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: January 05, 2025

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Turmoil. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: STRIFE

    Possible Answer : discord, strife


  • The clue is 7. Protagonist of Arabian folk tales. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ALIBABA


  • The clue is 14. /. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SLASH

    Possible Answer : lash, welt, diagonal, slash, flog, jactitate, thrash_about, slice, convulse, cut, trounce, toss, strap, stroke, virgule, solidus, cut_down, thresh_about, thresh, lather, whip, thrash, separatrix, gash


  • The clue is 19. They might be sewn in at a beauty parlor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (14 letters)

    The answer: HAIREXTENSIONS


  • The clue is 21. Mustangs sometimes race with them. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: CAMAROS


  • The clue is 22. Many a Quentin Tarantino film role. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CAMEO

    Possible Answer : cameo


  • The clue is 23. Classic Chevys. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: IMPALAS

    Possible Answer : impala, Aepyceros_melampus


  • The clue is 24. Vanity fare?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: EGOTRIP

    Possible Answer : egotrip


  • The clue is 25. Super-excited. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HYPER


  • The clue is 26. Donkey Kong, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: APE

    Possible Answer : emulator, imitator, anthropoid, caricature, copycat, ape, aper


  • The clue is 27. Some chords. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TRIADS

    Possible Answer : terzetto, ternion, tercet, threesome, three, trey, common_chord, troika, III, triad, trinity, trio, trine, leash, deuce-ace, triple, triplet, 3, ternary, tierce


  • The clue is 29. Trash. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PAN

    Possible Answer : tear_apart, pan_out, Pan, trash, goat_god, cooking_pan, pan, pan_off, genus_Pan


  • The clue is 30. Unhappy spectators. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BOOERS


  • The clue is 31. Live interview shout-out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HIMOM


  • The clue is 32. Common sales promotion. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (16 letters)

    The answer: BUYONEGETONEFREE


  • The clue is 34. End of fall?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: SAFETYNET


  • The clue is 38. Increases. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UPS

    Possible Answer : up


  • The clue is 39. Made less effective, in gamer slang. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: NERFED


  • The clue is 40. Like some picture frames. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OVAL

    Possible Answer : egg-shaped, oviform, elliptical, ellipse, ovoid, oval, elliptic, ovate, prolate, oval-shaped


  • The clue is 41. Part of a fishing line to which a hook is attached. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SNELL


  • The clue is 43. Characters from Homer and Herodotus?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETAS

    Possible Answer : ETA, Basque_Homeland_and_Freedom, Basque_Fatherland_and_Liberty, eta, Euskadi_ta_Askatasuna


  • The clue is 44. Goes higher, at an auction. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: REBIDS


  • The clue is 47. Part of a modern assembly line. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ROBOTARM


  • The clue is 50. Some works of Pablo Neruda. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ODES

    Possible Answer : ode


  • The clue is 54. Landmark featured in "Roman Holiday". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (13 letters)

    The answer: TREVIFOUNTAIN


  • The clue is 57. Reveals everything. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: BARESITALL


  • The clue is 59. Biblical inspiration for Caleb, in Steinbeck's "East of Eden". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CAIN

    Possible Answer : Cain


  • The clue is 60. Landscaper's roll-out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SOD

    Possible Answer : sod, superoxide_dismutase, sodomite, sodomist, greensward, SOD, sward, turf, bugger


  • The clue is 61. Jason of "Aquaman". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOMOA


  • The clue is 62. Sign on a tray at a cash register … or a hint to entering 32-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (21 letters)

    The answer: TAKEAPENNYLEAVEAPENNY


  • The clue is 71. Like Sherlock Holmes's "game". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AFOOT

    Possible Answer : afoot, underway


  • The clue is 72. Away from work, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OOO


  • The clue is 73. Bit of plankton. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALGA

    Possible Answer : algae, alga


  • The clue is 74. Place for some light rest?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: TANNINGBED


  • The clue is 78. Band with the 2001 #1 hit "How You Remind Me" … or a hint to entering 54-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: NICKELBACK


  • The clue is 84. Long-running tour title for Taylor Swift. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERAS

    Possible Answer : era, ERA, geological_era, epoch, earned_run_average


  • The clue is 85. Cultural meeting place. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ARTSALON


  • The clue is 87. Washington airport, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SEATAC


  • The clue is 88. Smartphone precursors, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PDAS

    Possible Answer : personal_digital_assistant, organizer, organiser, PDA, personal_organizer, personal_organiser


  • The clue is 89. Typical features of locker rooms. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ODORS

    Possible Answer : olfactory_sensation, smell, scent, olfactory_property, aroma, olfactory_perception, odor, odour


  • The clue is 92. European capital said to be the site of the first decorated Christmas tree. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RIGA

    Possible Answer : capital_of_Latvia, Riga


  • The clue is 93. Gin or djinn, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SPIRIT

    Possible Answer : feel, tone, spirit, flavour, disembodied_spirit, emotional_state, flavor, intent, sprightliness, feeling, smell, purport, life, heart, look, inspirit, spirit_up, liveliness


  • The clue is 96. Part of overalls. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BIB

    Possible Answer : bib, tipple


  • The clue is 98. Mercilessly harsh treatment, in an expression … or a hint to entering 117-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: NOQUARTER


  • The clue is 101. Pivot without warning … or a hint to entering 19-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: TURNONADIME


  • The clue is 103. Not straight, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CURLY

    Possible Answer : curly

    Possible Opposite Answer : straight


  • The clue is 104. Pilot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AVIATE

    Possible Answer : fly, aviate, pilot


  • The clue is 105. Questionable gift, for short?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESP

    Possible Answer : extrasensory_perception, E.S.P., second_sight, ESP, clairvoyance


  • The clue is 106. Musician once nicknamed "The Beale Street Blues Boy". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BBKING


  • The clue is 108. One of 10 on each end of a beer pong table. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CUP

    Possible Answer : transfuse, cup, loving_cup, cupful


  • The clue is 111. Tough-guy title role. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RAMBO


  • The clue is 112. "Nice going!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ATTABOY


  • The clue is 114. Harsh "reading". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: RIOTACT


  • The clue is 116. Part of a bridal gown. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TRAIN

    Possible Answer : take_aim, rail, gear, geartrain, develop, trail, string, educate, direct, civilise, take, school, power_train, aim, cultivate, prepare, condition, railroad_train, check, discipline, wagon_train, groom, train, civilize, gearing, coach, caravan


  • The clue is 117. ¼. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PERCENT

    Possible Answer : percent, per_centum, pct, percentage


  • The clue is 118. Registers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ENROLLS

    Possible Answer : enter, recruit, inscribe, enroll, enrol


  • The clue is 119. Some bank deposits. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SILTS

    Possible Answer : silt_up, silt


  • The clue is 120. Mentee. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PROTEGE

    Possible Answer : protege


  • The clue is 121. Start to boil. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GETMAD


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Like most Iraqis. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SHIA

    Possible Answer: Shiah, Shiah_Islam, Shia

  • The clue is 2. Pack (down). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TAMP

    Possible Answer: tamp_down, tamping_bar, tamp, pack, tamper

  • The clue is 3. Perfect for a salad, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RIPE

    Possible Answer: mature, ripe, advanced, good, right

    Possible Opposite Answer : green

  • The clue is 4. Something often rolled over, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IRA

    Possible Answer: Irish_Republican_Army, individual_retirement_account, Provisional_Irish_Republican_Army, wrath, Provisional_IRA, ire, anger, IRA, ira, Provos

  • The clue is 5. Was deeply affected by something. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: FELTIT

  • The clue is 6. No longer in service?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EXARMY

  • The clue is 7. Passed with flying colors. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ACED

    Possible Answer: breeze_through, pass_with_flying_colors, nail, sail_through, ace, sweep_through

  • The clue is 8. Agonizing occurrences in online games. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LAGS

    Possible Answer: put_behind_bars, incarcerate, interim, put_away, gaol, retardation, dawdle, fall_back, meantime, imprison, jug, meanwhile, lag, stave, immure, jail, remand, fall_behind, slowdown

  • The clue is 9. Bit of text pontification. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IMO

    Possible Answer: IMO, International_Maritime_Organization

  • The clue is 10. Baby in a cave. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BATPUP

  • The clue is 11. Spreads. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ARRAYS

    Possible Answer: array, set_out, align, raiment, lay_out, range, regalia

  • The clue is 12. Sound of spring?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BOING

  • The clue is 13. Potentially lethal snake. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ASP

    Possible Answer: asp_viper, Vipera_aspis, Naja_haje, asp, Egyptian_cobra

  • The clue is 14. Some multi-masted ships. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: SCHOONERS

    Possible Answer: schooner

  • The clue is 15. "Quit hounding me!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LAYOFF

    Possible Answer: layoff

  • The clue is 16. Current measure. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AMPERE

    Possible Answer: A, international_ampere, amp, ampere

  • The clue is 17. Start to boil. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SEERED

  • The clue is 18. Mess (around). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HORSE

    Possible Answer: knight, horse, buck, sawbuck, cavalry, sawhorse, horse_cavalry, Equus_caballus, gymnastic_horse

  • The clue is 20. Emotional strains. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: TENSIONS

    Possible Answer: latent_hostility, tautness, tension, stress, tenseness, tensity

  • The clue is 28. Last word of the New Testament. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AMEN

    Possible Answer: Amun, Amon, Amen

  • The clue is 30. Second strings. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BTEAMS

  • The clue is 31. Prefix with -centric. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HELIO

  • The clue is 32. Onion or garlic. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BULB

    Possible Answer: lightbulb, bulb, medulla_oblongata, medulla, incandescent_lamp, electric-light_bulb, light_bulb, electric_light

  • The clue is 33. 2024 Shakira single "(___ Paréntesis)". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ENTRE

  • The clue is 34. Compartmentalize. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SORT

    Possible Answer: variety, sort, kind, screen, screen_out, sieve, assort, sorting, classify, class, sort_out, separate, form

  • The clue is 35. Swear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AVER

    Possible Answer: verify, affirm, swear, allege, swan, assert, say, aver, avow

  • The clue is 36. Quintet of experts on "Queer Eye," familiarly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: FABFIVE

  • The clue is 37. Late actress Garr. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TERI

  • The clue is 42. Chaney of "The Hunchback of Notre Dame". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LON

  • The clue is 43. Pointy part on a husky. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EAR

    Possible Answer: auricle, spike, capitulum, pinna, ear

  • The clue is 45. Italian motorcycle brand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DUCATI

  • The clue is 46. Insta alternative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SNAP

    Possible Answer: lose_it, ginger_nut, piece_of_cake, catch, pushover, rupture, cracking, walkover, click, snapshot, child's_play, snap_bean, gingersnap, snarl, photograph, snap, tear, break_down, bust, duck_soup, crack, shot, ginger_snap, breeze, snatch, grab, shoot, centering, picnic, cinch, elasticity, flick, press_stud, snap_fastener, snatch_up

    Possible Opposite Answer : inelasticity

  • The clue is 48. Prominent instrument in Seal's "Kiss From a Rose" and Sonny and Cher's "I Got You Babe". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OBOE

    Possible Answer: hautboy, oboe, hautbois

  • The clue is 49. Revealing word. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TADA

  • The clue is 50. Plains tribe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OTOE

    Possible Answer: Oto, Otoe

  • The clue is 51. "Hot ___!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DAMN

    Possible Answer: goddam, blame, damned, damn, darn, beshrew, imprecate, curse, anathemize, goddamn, shucks, blasted, infernal, red_cent, goddamned, tinker's_damn, blamed, all-fired, tinker's_dam, hoot, blessed, deuced, shit, bedamn, maledict, darned, anathemise, bloody

    Possible Opposite Answer : bless

  • The clue is 52. North Carolina campus town. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELON

  • The clue is 53. Leave rolling in the aisles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SLAY

    Possible Answer: hit, off, polish_off, murder, slay, bump_off, dispatch, remove

  • The clue is 55. Love all, essentially. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TIE

    Possible Answer: linkup, affiliation, marry, splice, draw, tie, railroad_tie, wed, tie-in, tie-up, tie_beam, link, link_up, attach, association, necktie, sleeper, standoff, crosstie, bind, connect, bond

    Possible Opposite Answer : untie, disconnect

  • The clue is 56. One of the Wilsons of Heart. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANN

  • The clue is 58. Skewer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IMPALE

    Possible Answer: empale, stake, spike, transfix, impale

  • The clue is 60. Thruway advisory. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SLO

  • The clue is 62. ___ Modern (London attraction). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TATE

    Possible Answer: Allen_Tate, Tate, John_Orley_Allen_Tate

  • The clue is 63. Way off. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AFAR

    Possible Answer: afar

  • The clue is 64. Coffee named for the district it's grown in. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KONA

  • The clue is 65. Many, many moons. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EONS

    Possible Answer: eon, aeon

  • The clue is 66. Rejections. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NOES

    Possible Answer: atomic_number_102, no, No, nobelium

    Possible Opposite Answer : yes

  • The clue is 67. Weird Al Yankovic's parody of the song "Lola". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YODA

  • The clue is 68. Little suck-up?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: VAC

    Possible Answer: vac

  • The clue is 69. Antlered animal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ELK

    Possible Answer: wapiti, American_elk, European_elk, elk, moose, red_deer, Alces_alces, Cervus_elaphus, Cervus_elaphus_canadensis

  • The clue is 70. Many moons. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AGES

    Possible Answer: mature, age, years, eld, geezerhood, senesce, old_age, get_on, long_time, historic_period, maturate

    Possible Opposite Answer : rejuvenate

  • The clue is 75. Gordimer who wrote "The Conservationist". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: NADINE

  • The clue is 76. Non ___ (unwelcome). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GRATA

  • The clue is 77. Major K-pop septet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BTS

  • The clue is 78. Nonverbal OK. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NOD

    Possible Answer: nod

  • The clue is 79. Privy to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: INON

  • The clue is 80. The Flash's civilian identity ___ Allen. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BARRY

  • The clue is 81. Bickering. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ATIT

  • The clue is 82. Structure for a shark dive. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CAGE

    Possible Answer: cage_in, John_Cage, John_Milton_Cage_Jr., Cage, coop, batting_cage, cage

  • The clue is 83. 1980s Chrysler debut. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KCAR

  • The clue is 86. Brain piece. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LOBE

    Possible Answer: lobe

  • The clue is 88. Oxygen atoms have eight of them. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PROTONS

    Possible Answer: proton

  • The clue is 90. Queen's realm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROCK

    Possible Answer: rock, stone, rock_candy, rock_'n'_roll, rock_and_roll, careen, John_Rock, rock_music, sway, tilt, rock-and-roll, Rock, rock'n'roll, shake

  • The clue is 91. One working the knight shift?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SQUIRE

    Possible Answer: squire, gallant

  • The clue is 93. Mena of the "American Pie" films. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SUVARI

  • The clue is 94. Elemental. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PRIMAL

    Possible Answer: primaeval, primeval, key, cardinal, central, primordial, aboriginal, primal, fundamental

  • The clue is 95. Pretty soon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: INABIT

  • The clue is 96. Parisian eatery. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BISTRO

    Possible Answer: bistro

  • The clue is 97. Effect. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IMPACT

    Possible Answer: shock, touch_on, impingement, wallop, bear_on, encroachment, bear_upon, touch, affect, impact

  • The clue is 99. Storing, as some ashes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: URNING

  • The clue is 100. Vice president with a Nobel Peace Prize. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ALGORE

  • The clue is 101. Fruit pastries. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TARTS

    Possible Answer: harlot, cyprian, working_girl, woman_of_the_street, bawd, prostitute, tart, whore, fancy_woman, lady_of_pleasure, sporting_lady, cocotte

  • The clue is 102. Put off. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DETER

    Possible Answer: dissuade, deter, discourage

    Possible Opposite Answer : persuade

  • The clue is 106. Head shop purchase. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BONG

    Possible Answer: bong

  • The clue is 107. Memory unit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BYTE

    Possible Answer: byte

  • The clue is 108. Pacify. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CALM

    Possible Answer: cool_it, simmer_down, unagitated, chill_out, tranquillize, equanimity, still, quieten, tranquil, cool_off, calmness, calm, quiet, becalm, tranquillise, settle_down, sedate, composure, tranquilize, steady, serene, calm_air, calm_down, lull

    Possible Opposite Answer : stimulate, discomposure, stormy, agitate

  • The clue is 109. Sch. with the Daily Bruin newspaper. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: UCLA

  • The clue is 110. Vet's concern. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PTSD

    Possible Answer: PTSD, posttraumatic_stress_disorder

  • The clue is 112. TikTok, for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: APP

  • The clue is 113. "Busy" one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BEE

    Possible Answer: bee

  • The clue is 115. Littl'un. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TOT

    Possible Answer: tally, add_together, sum, summate, toddler, yearling, total, add, tot_up, tote_up, tot, sum_up, bambino, add_up

27449 Mon Jan 06, 2025 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: January 06, 2025

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Mon Jan 06, 2025 NY Times Crossword Clues
 Mon Jan 06, 2025 NY Times Crossword Clues


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Supersonic speed number. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MACH

    Possible Answer : Ernst_Mach, Mach


  • The clue is 5. Cookies that are sometimes dunked in milk. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OREOS

    Possible Answer : oreo_cookie, oreo


  • The clue is 10. Whole lot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SCAD

    Possible Answer : scad


  • The clue is 14. Cousin of a clarinet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OBOE

    Possible Answer : hautboy, oboe, hautbois


  • The clue is 15. What "duty-free" means. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NOTAX


  • The clue is 16. Westover with the best-selling memoir "Educated". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TARA

    Possible Answer : Tara


  • The clue is 17. Theatrical description. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: CHARACTERSKETCH


  • The clue is 20. Position of greatest stress. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: HOTSEAT


  • The clue is 21. "Campbell's Soup Cans" painter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WARHOL

    Possible Answer : Andy_Warhol, Warhol


  • The clue is 22. "___ longa, vita brevis". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ARS

    Possible Answer : ar, atomic_number_18, argon, Land_of_Opportunity, are, Ar, AR, Arkansas


  • The clue is 23. Iditarod entries. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SLEDS

    Possible Answer : sledge, sleigh, sled


  • The clue is 26. Follower of double-you, ex, wye. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ZEE

    Possible Answer : zed, Z, zee, ezed, z, izzard


  • The clue is 27. Dog crossbreed known for its teddy bear appearance. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: GOLDENDOODLE


  • The clue is 31. Recovered from a fall. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GOTUP


  • The clue is 34. Modern anxiety source, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FOMO


  • The clue is 35. Small cove. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RIA


  • The clue is 36. Applications. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: USES

    Possible Answer : apply, use_of_goods_and_services, U.S., United_States_of_America, employment, the_States, purpose, usage, US, employ, U.S.A., enjoyment, habituate, utilisation, practice, utilization, exercise, manipulation, utilise, habit, function, role, USA, use, usance, economic_consumption, United_States, America, expend, consumption, utilize


  • The clue is 37. Sandwiches that often contain tuna. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MELTS

    Possible Answer : melt_down, thawing, meld, mellow_out, melting, dissolve, dethaw, fade, unthaw, mellow, unfreeze, disappear, melt, evaporate, thaw, run


  • The clue is 39. Overnight ___ (breakfast option). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OATS

    Possible Answer : oat


  • The clue is 40. Brewery offering. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALE

    Possible Answer : ale


  • The clue is 41. Crimson Tide univ.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BAMA


  • The clue is 42. Large cove. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: INLET

    Possible Answer : inlet, recess, intake


  • The clue is 43. Track exposures to a disease, as an epidemiologist might. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: CONTACTTRACE


  • The clue is 47. Hosp. V.I.P.s. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DRS


  • The clue is 48. Note on a failed test, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SEEME


  • The clue is 49. Ball club V.I.P.s. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GMS

    Possible Answer : gm, gramme, g, gram


  • The clue is 52. Valiant. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HEROIC

    Possible Answer : heroical, heroic, desperate, heroic_meter, larger-than-life, heroic_verse, epic, grand, expansive


  • The clue is 55. Amy who voiced Joy in "Inside Out". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: POEHLER


  • The clue is 57. Use deductive reasoning ... or a hint to what 17-, 27- and 43-Across all have. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: DRAWCONCLUSIONS


  • The clue is 60. Proctor's cry at the end of a test. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TIME

    Possible Answer : fourth_dimension, clock, meter, prison_term, time, clock_time, metre, sentence, clip


  • The clue is 61. South Korea's second-largest city. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BUSAN


  • The clue is 62. Actor Esparza. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RAUL


  • The clue is 63. Calf's meat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: VEAL

    Possible Answer : veau, veal


  • The clue is 64. Stretch of work. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STINT

    Possible Answer : stint, skimp, Erolia_minutilla, scant, least_sandpiper, stretch, scrimp


  • The clue is 65. Custom gift site. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETSY


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Chocolaty coffee drink. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOCHA

    Possible Answer: mocha_coffee, mocha

  • The clue is 2. Despise. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ABHOR

    Possible Answer: execrate, abominate, abhor, loathe

  • The clue is 3. Nail polish layers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: COATS

    Possible Answer: pelage, surface, coat, coating, cake

  • The clue is 4. His and ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HERS

  • The clue is 5. Available if needed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ONCALL

  • The clue is 6. Went bad. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ROTTED

    Possible Answer: rot, waste, molder, rotted, rotten, decompose, moulder, decayed

  • The clue is 7. Saison of the 2024 Paris Olympics. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ETE

  • The clue is 8. Rower's blade. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OAR

    Possible Answer: oar

  • The clue is 9. Annual festival in Austin, Tex.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SXSW

  • The clue is 10. Sound system. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: STEREO

    Possible Answer: stereo_system, stereoscopic_photograph, stereophonic, stereophonic_system, two-channel, stereoscopic_picture, stereo, stereophony

  • The clue is 11. Paris's Notre-Dame, for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: CATHEDRAL

    Possible Answer: cathedral, duomo

  • The clue is 12. West Coast gas brand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARCO

    Possible Answer: arco

  • The clue is 13. Roald who wrote "Matilda" and "The BFG". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DAHL

    Possible Answer: Cajanus_cajan, red_gram, pigeon_pea, dhal, pigeon-pea_plant, catjang_pea, cajan_pea, dahl

  • The clue is 18. "The Tortoise and the Hare" author. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AESOP

    Possible Answer: Aesop

  • The clue is 19. Instrument that may be included in a birthday goodie bag. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KAZOO

    Possible Answer: kazoo

  • The clue is 24. Take down, as a bouncy house. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DEFLATE

    Possible Answer: deflate, puncture

    Possible Opposite Answer : inflate

  • The clue is 25. Arrogant sort. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SNOT

    Possible Answer: snot, snob, snoot, prig

  • The clue is 27. "Gloomy" fellow. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GUS

    Possible Answer: GU, Guam

  • The clue is 28. Chats with on Insta. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DMS

    Possible Answer: DM, decimetre, diabetes_mellitus, decimeter, dm

  • The clue is 29. Lo-cal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LITE

    Possible Answer: light, low-cal, calorie-free, lite

  • The clue is 30. Toward the sunrise. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EAST

    Possible Answer: eastward, eastern_United_States, due_east, East, E, Orient, east

    Possible Opposite Answer : west

  • The clue is 31. One layer in a seven-layer dip, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GUAC

  • The clue is 32. Norway's capital. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OSLO

    Possible Answer: Oslo, capital_of_Norway, Christiania

  • The clue is 33. "Riverdale" or "XO, Kitty". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TEENDRAMA

  • The clue is 37. ___ and cheese. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MAC

    Possible Answer: mackintosh, mac, mack, macintosh

  • The clue is 38. Ambulance personnel, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EMTS

  • The clue is 39. Start of a count. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ONE

    Possible Answer: single, one, unitary, one_and_only, peerless, unmatched, unrivalled, nonpareil, unmatchable, unity, i, unrivaled, ace, ane, matchless, 1, I

  • The clue is 41. >7 on the pH scale. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BASIC

    Possible Answer: basic, canonical, canonic, BASIC, introductory, staple

    Possible Opposite Answer : incidental

  • The clue is 42. Colorful summer drinks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ICEES

    Possible Answer: ice, frost

  • The clue is 44. Gardener's tool. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TROWEL

    Possible Answer: trowel

  • The clue is 45. Come up with a new schedule. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: REPLAN

  • The clue is 46. Quantity. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AMOUNT

    Possible Answer: sum, measure, amount, amount_of_money, sum_of_money, total, quantity, number, come, add_up

  • The clue is 49. Show bad sportsmanship, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GLOAT

    Possible Answer: crow, gloat, triumph, gloating, glee

  • The clue is 50. Kids might be given these with crayons. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MENUS

    Possible Answer: fare, computer_menu, carte, carte_du_jour, bill_of_fare, menu, card

  • The clue is 51. "r u kidding?!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SRSLY

  • The clue is 52. Flat-screen, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HDTV

    Possible Answer: high-definition_television, HDTV

  • The clue is 53. Scary-sounding Great Lake. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERIE

    Possible Answer: Lake_Erie, Erie

  • The clue is 54. Corn waste. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: COBS

    Possible Answer: cobnut, Larus_marinus, great_black-backed_gull, black-backed_gull, filbert, hazelnut, cob

  • The clue is 56. Bring on, as workers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HIRE

    Possible Answer: hire, employ, rent, take, engage, lease, charter

    Possible Opposite Answer : fire

  • The clue is 58. Pecan or pistachio. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NUT

    Possible Answer: ballock, testis, en, addict, fruitcake, ball, nut_case, bollock, testicle, orchis, junkie, nut, screwball, crackpot, Nut, crank, freak, egg, junky

  • The clue is 59. CBS procedural that ran for 15 seasons. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CSI