Search Clues

Wednesday, January 1, 2025

27445 Wed Jan 01, 2025 NY Times Crossword Clues Hints

Across Clues :

1. Rapscallion, 6. Certain tankful, 9. Kind of game that's a pitcher's dream, 14. Micronesian island that was the setting for a season of "Survivor", 15. Tuna type, 16. Airport near the intersection of I-90 and I-294, 17. Cove, 18. On the ___, 19. Christopher who directed "Oppenheimer", 20. Slangy suffix with "most", 21. "OK ... tell me", 24. N.B.A. 1-pointers: Abbr., 25. Exclamation from Homer, 26. Hero of "The Matrix", 27. "A work of ___ that isn't based on feeling isn't ___ at all": Cézanne, 28. "Look at Me, I'm Sandra ___" ("Grease" song), 29. Dickens's "The Mystery of ___ Drood", 31. Chinese greeting, 33. Tool for a pineapple, 35. 1990s sitcom featuring a bookstore, 38. You can count on them, 39. Rating for junk bonds, 42. Candymaker Wonka, 43. Chauvinist or racist, 44. In the style of, 45. Start of Caesar's boast, 46. Actress Hatcher, 47. Deposit, as an egg, 48. Patrick Stewart and Elton John, for two, 49. Singer on "Give Peace a Chance", 51. "Golden Girls" actress Arthur, 52. Sheds, with "off", 56. Stylish tote for an executive, 60. Worshiping rows, 61. Cousin of a croc, 63. The Emerald Isle, 64. "___ have to do", 65. Like the breeds Shetland and merino, 66. TALK LIKE THIS!, 67. Like a yenta, 68. Props for close-up magicians, 69. Arrogant sort

Down Clues :

1. Worked for the C.I.A., perhaps, 2. Playground retort, 3. Super-trendy, 4. West who said "Men are my life, diamonds are my career", 5. Set down on paper, 6. Cider unit, 7. Starbuck's higher-up?, 8. Ape or monkey, 9. In the dark about something nefarious, 10. "Well, lookee there!", 11. Place to see J.F.K., 12. Hopping mad, 13. Past, present or future, 22. Flowery necklace, 23. Multisport race, in short, 30. In a prim and proper way, 32. Singer with the #1 albums "As I Am" and "Girl on Fire", 33. What you might call a tipsy friend, 34. Last words?, 36. Symbols of wisdom, 37. 12/31, 39. Part of U.C.L.A.: Abbr., 40. Material used to make the object "illustrated" here, in a seasonal song, 41. Coral island, 50. "Yikes!", 51. Puts to sleep, say, 52. Take a turn with the object illustrated by the central black squares in this puzzle (leading to one of the four circled results), 53. Oscar-winning Jared, 54. Symbols of wisdom, 55. Word processing command, 56. Policy nerd, 57. "Très ___", 58. Singer Guthrie, 59. Chocolate money won or lost in this puzzle's game, 62. ___-tac-toe

Break down the NYT Crosswords: January 01, 2025

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

27445 Wed Jan 01, 2025 NY Times Crossword Clues Hints
27445 Wed Jan 01, 2025 NY Times Crossword Clues Hints


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Rapscallion. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SCAMP

    Possible Answer : imp, scalawag, rascal, monkey, rapscallion, scamp, scallywag


  • The clue is 6. Certain tankful. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GAS

    Possible Answer : brag, petrol, swash, tout, bluster, shoot_a_line, gas_pedal, gas, gun, gasconade, vaunt, flatulency, boast, gaseous_state, flatulence, gasolene, throttle, natural_gas, accelerator_pedal, gasoline, blow, accelerator


  • The clue is 9. Kind of game that's a pitcher's dream. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NOHIT


  • The clue is 14. Micronesian island that was the setting for a season of "Survivor". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PALAU

    Possible Answer : TT, Republic_of_Palau, Palau_Islands, Palau, Belau, Pelew


  • The clue is 15. Tuna type. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AHI


  • The clue is 16. Airport near the intersection of I-90 and I-294. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OHARE


  • The clue is 17. Cove. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: INLET

    Possible Answer : intake, inlet, recess


  • The clue is 18. On the ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAM

    Possible Answer : scarper, escape, flail, break_away, scat, lam, take_to_the_woods, bunk, fly_the_coop, run, hightail_it, head_for_the_hills, run_away, getaway, thrash, thresh, turn_tail


  • The clue is 19. Christopher who directed "Oppenheimer". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NOLAN


  • The clue is 20. Slangy suffix with "most". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EST

    Possible Answer : Eastern_Time, EST, Eastern_Standard_Time


  • The clue is 21. "OK ... tell me". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ILLBITE


  • The clue is 24. N.B.A. 1-pointers: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FTS

    Possible Answer : foot, ft


  • The clue is 25. Exclamation from Homer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DOH

    Possible Answer : do, doh, ut


  • The clue is 26. Hero of "The Matrix". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NEO

    Possible Answer : neo


  • The clue is 27. "A work of ___ that isn't based on feeling isn't ___ at all": Cézanne. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ART

    Possible Answer : graphics, art, artistic_production, artistry, nontextual_matter, artwork, artistic_creation, prowess, fine_art


  • The clue is 28. "Look at Me, I'm Sandra ___" ("Grease" song). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEE


  • The clue is 29. Dickens's "The Mystery of ___ Drood". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EDWIN

    Possible Answer : Edwin


  • The clue is 31. Chinese greeting. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NIHAO


  • The clue is 33. Tool for a pineapple. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CORER

    Possible Answer : corer


  • The clue is 35. 1990s sitcom featuring a bookstore. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ELLEN


  • The clue is 38. You can count on them. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ABACI

    Possible Answer : abacus


  • The clue is 39. Rating for junk bonds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CCC

    Possible Answer : three_hundred, ccc, 300


  • The clue is 42. Candymaker Wonka. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: WILLY


  • The clue is 43. Chauvinist or racist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BIGOT

    Possible Answer : bigot


  • The clue is 44. In the style of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALA

    Possible Answer : ala


  • The clue is 45. Start of Caesar's boast. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ICAME


  • The clue is 46. Actress Hatcher. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TERI


  • The clue is 47. Deposit, as an egg. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAY

    Possible Answer : repose, position, consist, place, lay, put_down, dwell, lie_down, laic, pose, ballad, set, secular, rest, put, lie_in, lie

    Possible Opposite Answer : arise, stand


  • The clue is 48. Patrick Stewart and Elton John, for two. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SIRS

    Possible Answer : Sir, sir


  • The clue is 49. Singer on "Give Peace a Chance". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ONO

    Possible Answer : Yoko_Ono, Ono


  • The clue is 51. "Golden Girls" actress Arthur. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BEA


  • The clue is 52. Sheds, with "off". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SLOUGHS

    Possible Answer : sphacelus, shed, slough, molt, moult, exuviate, gangrene


  • The clue is 56. Stylish tote for an executive. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: WORKBAG

    Possible Answer : workbag, workbox, workbasket


  • The clue is 60. Worshiping rows. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PEWS

    Possible Answer : pew, church_bench


  • The clue is 61. Cousin of a croc. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GATOR

    Possible Answer : alligator, gator


  • The clue is 63. The Emerald Isle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EIRE

    Possible Answer : Ireland, Irish_Republic, Republic_of_Ireland, Eire


  • The clue is 64. "___ have to do". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ITLL


  • The clue is 65. Like the breeds Shetland and merino. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OVINE

    Possible Answer : ovine


  • The clue is 66. TALK LIKE THIS!. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YELL

    Possible Answer : shout, vociferation, holler, cry, yell, shout_out, scream, squall, outcry, call, hollo


  • The clue is 67. Like a yenta. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NOSY

    Possible Answer : nosy, nosey, prying, snoopy


  • The clue is 68. Props for close-up magicians. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DECKS

    Possible Answer : knock_down, adorn, embellish, bedight, beautify, coldcock, dump, deck, pack_of_cards, deck_of_cards, grace, decorate, floor, bedeck


  • The clue is 69. Arrogant sort. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SNOT

    Possible Answer : snot, snob, prig, snoot


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Worked for the C.I.A., perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPIED

    Possible Answer: sight, spy, stag, descry, snoop, spot, sleuth, espy

  • The clue is 2. Playground retort. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CANSO

  • The clue is 3. Super-trendy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ALLTHERAGE

  • The clue is 4. West who said "Men are my life, diamonds are my career". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MAE

  • The clue is 5. Set down on paper. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: PUTINWRITING

  • The clue is 6. Cider unit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: GALLON

    Possible Answer: congius, gal, Imperial_gallon, gallon

  • The clue is 7. Starbuck's higher-up?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AHAB

    Possible Answer: Ahab

  • The clue is 8. Ape or monkey. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SIMIAN

    Possible Answer: simian

  • The clue is 9. In the dark about something nefarious. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: NONETHEWISER

  • The clue is 10. "Well, lookee there!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OHO

  • The clue is 11. Place to see J.F.K.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: HALFDOLLAR

  • The clue is 12. Hopping mad. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IRATE

    Possible Answer: ireful, irate

  • The clue is 13. Past, present or future. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TENSE

    Possible Answer: strain, tense, tense_up

    Possible Opposite Answer : unstrain, lax, relax, relaxed

  • The clue is 22. Flowery necklace. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LEI

    Possible Answer: garland, chaplet, wreath, lei, leu, coronal

  • The clue is 23. Multisport race, in short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TRI

  • The clue is 30. In a prim and proper way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: DECOROUSLY

    Possible Answer: decorously

    Possible Opposite Answer : indecorously

  • The clue is 32. Singer with the #1 albums "As I Am" and "Girl on Fire". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ALICIAKEYS

  • The clue is 33. What you might call a tipsy friend. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CAB

    Possible Answer: taxicab, cabriolet, cab, taxi, hack

  • The clue is 34. Last words?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OBIT

    Possible Answer: necrology, obituary, obit

  • The clue is 36. Symbols of wisdom. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELMS

    Possible Answer: elm_tree, elm, elmwood

  • The clue is 37. 12/31. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NYE

  • The clue is 39. Part of U.C.L.A.: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CAL

  • The clue is 40. Material used to make the object "illustrated" here, in a seasonal song. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CLAY

    Possible Answer: mud, Lucius_Clay, cadaver, clay, Lucius_DuBignon_Clay, the_Great_Compromiser, corpse, Clay, remains, Henry_Clay, stiff

  • The clue is 41. Coral island. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CAY

    Possible Answer: key, cay, Florida_key

  • The clue is 50. "Yikes!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OHGOD

  • The clue is 51. Puts to sleep, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BORES

    Possible Answer: caliber, drill_hole, calibre, bore-hole, tidal_bore, eager, dullard, drill, tire, gauge, bore, eagre, aegir

    Possible Opposite Answer : interest

  • The clue is 52. Take a turn with the object illustrated by the central black squares in this puzzle (leading to one of the four circled results). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SPIN

    Possible Answer: twist, reel, gyrate, tailspin, spin_out, birl, whirl, spin, twirl, twisting, spin_around

  • The clue is 53. Oscar-winning Jared. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LETO

    Possible Answer: Leto, Latona

  • The clue is 54. Symbols of wisdom. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OWLS

    Possible Answer: bird_of_night, hooter, owl, bird_of_Minerva

  • The clue is 55. Word processing command. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SAVE

    Possible Answer: deliver, economise, salve, redeem, keep_open, save_up, write, salvage, relieve, save, spare, lay_aside, bring_through, make_unnecessary, hold_open, economize, preserve, keep, pull_through, carry_through

  • The clue is 56. Policy nerd. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: WONK

    Possible Answer: grind, nerd, swot, dweeb, wonk

  • The clue is 57. "Très ___". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BIEN

  • The clue is 58. Singer Guthrie. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARLO

  • The clue is 59. Chocolate money won or lost in this puzzle's game. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GELT

    Possible Answer: pelf, shekels, lolly, lucre, dough, boodle, moolah, simoleons, clams, sugar, loot, cabbage, scratch, bread, geld, dinero, gelt, wampum, lettuce, cut, kale

  • The clue is 62. ___-tac-toe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TIC

    Possible Answer: tic

Tuesday, December 31, 2024

27444 Tue Dec 31, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: December 31, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Tue Dec 31, 2024 NY Times
Tue Dec 31, 2024 NY Times


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. A little off. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ASKEW

    Possible Answer : skew-whiff, awry, cockeyed, askew, wonky, lopsided


  • The clue is 6. Drive crazy?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPEED

    Possible Answer : fastness, step_on_it, rush, bucket_along, speeding, stop_number, focal_ratio, amphetamine, quicken, rush_along, hurrying, velocity, swiftness, speed_up, pelt_along, upper, hasten, speed, f_number, travel_rapidly, cannonball_along, hotfoot, belt_along, accelerate, hie, pep_pill, hurry, zip, race

    Possible Opposite Answer : decelerate, linger


  • The clue is 11. Loops in on an email, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CCS

    Possible Answer : mil, ml, cubic_centimeter, millilitre, cc, milliliter, cubic_centimetre


  • The clue is 14. Jewish mourning period. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SHIVA

    Possible Answer : Siva, shivah, shiva, Shiva, shibah


  • The clue is 15. ___-turvy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TOPSY


  • The clue is 16. Soccer stadium chant. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OLE


  • The clue is 17. VOLT, AMP. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: POWERCOUPLE


  • The clue is 19. One might get tacked on right before purchase. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FEE

    Possible Answer : fee, bung, tip


  • The clue is 20. Go around in circles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SPIN

    Possible Answer : birl, twisting, gyrate, spin_around, whirl, twirl, spin, tailspin, spin_out, twist, reel


  • The clue is 21. Bands' successes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HITS

    Possible Answer : hit, bang, rack_up, make, dispatch, strike, score, collision, attain, off, shoot, impinge_on, bump_off, collide_with, smash, remove, striking, gain, smasher, stumble, run_into, pip, tally, hitting, murder, slay, polish_off, reach, arrive_at, come_to

    Possible Opposite Answer : miss


  • The clue is 22. Disney villain with a pet parrot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: JAFAR

    Possible Answer : Jaffar, Jaffar_Umar_Thalib, Jafar, Jafar_Umar_Thalib


  • The clue is 24. "Beowulf" and the "Mahabharata," for two. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EPICS

    Possible Answer : epic_poem, epos, epic, heroic_poem


  • The clue is 26. Apple gadgets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CORERS

    Possible Answer : corer


  • The clue is 27. First, as a voyage. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MAIDEN

    Possible Answer : initiatory, first, maid, initiative, maiden_over, inaugural, maiden


  • The clue is 30. Buffalo N.H.L.ers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SABRES

    Possible Answer : sabre, saber, cavalry_sword


  • The clue is 31. Summer setting in D.C.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EDT


  • The clue is 32. PUNCH, WALLOP. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: PAIROFSOCKS


  • The clue is 36. Member of K-pop's Blackpink. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LISA


  • The clue is 38. Oui's opposite. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NON

    Possible Answer : not, non


  • The clue is 39. "Hold your horses!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: WAIT

    Possible Answer : waitress, delay, hold_back, time_lag, wait, await, hold_off, hold, waiting, expect, postponement, look


  • The clue is 40. FINGER, TOE. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: DOUBLEDIGIT


  • The clue is 45. Mauna ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: KEA

    Possible Answer : kea, Nestor_notabilis


  • The clue is 46. Adjective in the theme of "The Addams Family". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SPOOKY

    Possible Answer : skittish, nervous, flighty, spooky


  • The clue is 47. Superlatively impolite. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: RUDEST

    Possible Answer : bad-mannered, uncivil, primitive, bounderish, raw, unmannerly, ill-mannered, crude, unmannered, natural, yokelish, ill-bred, underbred, rude, lowbred

    Possible Opposite Answer : civil


  • The clue is 49. Grow up. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MATURE

    Possible Answer : get_on, ripen, age, mature, matured, senesce, fledged, suppurate, maturate, grow, ripe

    Possible Opposite Answer : immature, green, unfledged


  • The clue is 50. Orange box. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CRATE

    Possible Answer : crateful, crate

    Possible Opposite Answer : uncrate


  • The clue is 52. Act theatrically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EMOTE

    Possible Answer : emote


  • The clue is 53. Cause of a grimace. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PAIN

    Possible Answer : hurting, pain_sensation, painful_sensation, annoyance, botheration, infliction, ail, hurt, trouble, pain, pain_in_the_neck, bother, painfulness, anguish, pain_in_the_ass, nuisance

    Possible Opposite Answer : pleasure


  • The clue is 54. Present day, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: XMAS

    Possible Answer : Dec_25, Christmas, Christmas_Day, Xmas


  • The clue is 58. Like some simple home-improvement projects, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DIY


  • The clue is 59. HINT, TIP. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: TWOPOINTERS


  • The clue is 62. In years past. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AGO

    Possible Answer : agone, ago


  • The clue is 63. Core belief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TENET

    Possible Answer : tenet, dogma


  • The clue is 64. Got going. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BEGAN

    Possible Answer : set_out, lead_off, start, start_out, set_about, begin, commence, get, get_down

    Possible Opposite Answer : end


  • The clue is 65. Singer Bega a.k.a. "The King of Mambo". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LOU


  • The clue is 66. Bottomless pit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ABYSS

    Possible Answer : abyss, abysm


  • The clue is 67. 10-legged creatures. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CRABS

    Possible Answer : bitch, crabby_person, Phthirius_pubis, beef, bellyache, Crab, holler, crab, crabmeat, crab_louse, gripe, Cancer_the_Crab, pubic_louse, crabs, grouse, squawk, pediculosis_pubis, Cancer


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Nile reptiles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ASPS

    Possible Answer: Naja_haje, asp, Vipera_aspis, asp_viper, Egyptian_cobra

  • The clue is 2. Word after talk or gift. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SHOP

    Possible Answer: tell_on, browse, store, betray, give_away, shop_class, sponsor, patronise, stag, buy_at, rat, frequent, snitch, shop_at, denounce, shit, shop, workshop, patronize, grass

    Possible Opposite Answer : boycott

  • The clue is 3. Green fruit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KIWI

    Possible Answer: kiwi, New_Zealander, apteryx, Chinese_gooseberry, kiwi_vine, Actinidia_deliciosa, Actinidia_chinensis, Kiwi, kiwi_fruit

  • The clue is 4. Smoothed out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EVENED

    Possible Answer: flush, even, level, even_out

  • The clue is 5. Simple two-player card game. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WAR

    Possible Answer: war, state_of_war, warfare

    Possible Opposite Answer : make_peace, peace

  • The clue is 6. Stone-faced. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STOIC

    Possible Answer: Stoic, stoical, unemotional_person, stoic

    Possible Opposite Answer : emotional_person

  • The clue is 7. Sulks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: POUTS

    Possible Answer: pout, sulk, Ameiurus_Melas, mop, hornpout, wry_face, horned_pout, eelpout, mow, brood, moue

  • The clue is 8. Actor Mike or Omar. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EPPS

  • The clue is 9. Subj. for some immigrants. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESL

  • The clue is 10. Certain salon offerings. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DYEJOBS

  • The clue is 11. Sweet treat that often has a crumb topping. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: COFFEECAKE

    Possible Answer: coffeecake, coffee_cake

  • The clue is 12. Sunny forecast. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: CLEARSKIES

  • The clue is 13. Fortunetellers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SEERS

    Possible Answer: prophet, visionary, oracle, prophesier, seer, illusionist, vaticinator

  • The clue is 18. "Nixon in ___" (John Adams opera). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CHINA

    Possible Answer: China, mainland_China, Red_China, PRC, Communist_China, china, Republic_of_China, Cathay, Taiwan, People's_Republic_of_China, Nationalist_China, chinaware

  • The clue is 23. The In-N-Out Burger logo has a yellow one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARROW

    Possible Answer: pointer, arrow

  • The clue is 25. Verve. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PEP

    Possible Answer: peppiness, pep, ginger

  • The clue is 26. Half-___ (latte option). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CAF

  • The clue is 27. Gin rummy combo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MELD

    Possible Answer: immix, coalesce, meld, fuse, flux, merge, melt, canasta, commingle, blend, combine, basket_rummy, conflate, mix

  • The clue is 28. Alternative to "Hasta la vista". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ADIOSAMIGO

  • The clue is 29. "I can't do anything in this case". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ITSUPTOYOU

  • The clue is 30. Police work?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SONG

    Possible Answer: Song, call, Sung, birdsong, birdcall, song, strain, Song_dynasty, vocal, Sung_dynasty

  • The clue is 33. ___ 500. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: INDY

  • The clue is 34. French king. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ROI

    Possible Answer: return_on_investment, return_on_invested_capital, ROI

  • The clue is 35. Doctor's "Now!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STAT

  • The clue is 37. On the topic of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ABOUT

    Possible Answer: most, astir, about, nearly, approximately, near, around, well-nigh, nigh, roughly, more_or_less, some, virtually, just_about, or_so, close_to, almost

  • The clue is 41. Country legend Lynn. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: LORETTA

  • The clue is 42. Scratch (out). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EKE

  • The clue is 43. Neighbor of an Afghan. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IRANI

    Possible Answer: Persian, Irani, Iranian

  • The clue is 44. Boy king of Egypt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TUT

    Possible Answer: tsk, tut, tut-tut

  • The clue is 48. Showtime drama with a serial-killer protagonist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DEXTER

    Possible Answer: dexter

  • The clue is 49. Gold, silver or bronze. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MEDAL

    Possible Answer: decoration, medal, medallion, palm, ribbon, laurel_wreath

  • The clue is 50. Certain superhero accessories. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CAPES

    Possible Answer: crest, cape, mantle, ness, cap

  • The clue is 51. Unruly uprisings. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RIOTS

    Possible Answer: riot, thigh-slapper, wow, bacchanal, belly_laugh, debauchery, sidesplitter, scream, saturnalia, bacchanalia, howler, drunken_revelry, rioting, carouse, roister, debauch, orgy, public_violence

  • The clue is 53. Yankee Doodle's method of transport. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PONY

    Possible Answer: crib, trot, jigger, shot_glass, pony

  • The clue is 55. ___ Millions. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MEGA

  • The clue is 56. Part of U.A.E.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARAB

    Possible Answer: Arabian, Arab

  • The clue is 57. Nine-digit government IDs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SSNS

  • The clue is 60. Fly catcher. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WEB

    Possible Answer: WWW, vane, net, network, entanglement, World_Wide_Web, web

  • The clue is 61. "S.N.L." network. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NBC

Monday, December 30, 2024

27443 Mon Dec 30, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: December 30, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Mon Dec 30, 2024 NY Times
Mon Dec 30, 2024 NY Times


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Brainy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SMART

    Possible Answer : impudent, sassy, hurt, impertinent, smarting, overbold, chic, fresh, saucy, smartness, ache, bright, voguish, wise, smart

    Possible Opposite Answer : stupid


  • The clue is 6. Wacky. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ZANY

    Possible Answer : clownish, silly, zany, goof, goofy, whacky, goofball, wacky, twat, cuckoo, clownlike, cockamamy, sappy, goose, buffoonish, bozo, jackass, fathead, cockamamie


  • The clue is 10. Desktop computer that might run Sonoma or Sequoia. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IMAC


  • The clue is 14. Choir member. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TENOR

    Possible Answer : tenor, tenor_voice, strain


  • The clue is 15. Writer Wiesel. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELIE


  • The clue is 16. Forbidden. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NOGO


  • The clue is 17. Waiter's imperative after bringing food. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ENJOY

    Possible Answer : savour, delight, revel, relish, love, bask, enjoy, savor

    Possible Opposite Answer : suffer


  • The clue is 18. Flower that reflects yellow when held under one's chin. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: BUTTERCUP

    Possible Answer : butter-flower, butterflower, buttercup, crowfoot, kingcup, goldcup


  • The clue is 20. It might have a twist or hole. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PLOT

    Possible Answer : plot_of_land, plot, patch, diagram, plot_of_ground, secret_plan, game, plat


  • The clue is 21. What a sleeve covers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ARM

    Possible Answer : weapon, branch, weapon_system, build_up, fortify, limb, gird, sleeve, subdivision, arm

    Possible Opposite Answer : disarm


  • The clue is 22. "Don't worry about me!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: IMOKAY


  • The clue is 23. Primitive timer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: HOURGLASS

    Possible Answer : hourglass


  • The clue is 26. Surface for doing exercises. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MAT

    Possible Answer : lustrelessness, felt_up, matt-up, entangle, flat, matte_up, Master_of_Arts_in_Teaching, lusterlessness, MAT, mat_up, gym_mat, felt, matt, matting, matte, mat, snarl, flatness, tangle, matted

    Possible Opposite Answer : unsnarl, disentangle


  • The clue is 27. Globes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ORBS

    Possible Answer : eyeball, globe, orbit, ball, orb, revolve


  • The clue is 28. Going out romantically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ONADATE


  • The clue is 32. #1 pal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BESTIE


  • The clue is 35. Language suffix. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESE

    Possible Answer : ESE, east_southeast


  • The clue is 36. Father. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SIRE

    Possible Answer : father, get, engender, mother, bring_forth, generate, sire, beget, forefather


  • The clue is 37. Music genre prefix. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALT

    Possible Answer : altitude, EL, ALT, elevation


  • The clue is 38. N.F.L. all-star game. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PROBOWL


  • The clue is 41. Texter's reaction to a joke. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LOL


  • The clue is 42. Some beers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALES

    Possible Answer : ale


  • The clue is 44. Bathroom fixture. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TUB

    Possible Answer : vat, tub, bathtub, tubful, bath, bathing_tub


  • The clue is 45. Clinks a glass and gives a speech to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TOASTS

    Possible Answer : toast, drink, pledge, crispen, goner, crisp, wassail, salute


  • The clue is 47. Indian pastries with savory fillings. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SAMOSAS

    Possible Answer : samosa


  • The clue is 49. Obnoxious person, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TOOL

    Possible Answer : instrument, pecker, peter, prick, putz, creature, joyride, puppet, tool, shaft, cock, dick, tool_around


  • The clue is 50. "All you need is love and a ___" (old saying). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CAT

    Possible Answer : cast, cat-o'-nine-tails, honk, guy, Arabian_tea, hombre, throw_up, big_cat, retch, African_tea, vomit, regurgitate, Caterpillar, barf, CAT, sick, regorge, upchuck, disgorge, vomit_up, spew, spue, be_sick, computed_axial_tomography, qat, computerized_tomography, cat, bozo, khat, quat, computed_tomography, kat, true_cat, computerized_axial_tomography, puke, purge, chuck, CT

    Possible Opposite Answer : keep_down


  • The clue is 51. Place for policy wonks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: THINKTANK


  • The clue is 56. Huge to-dos. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SCENES

    Possible Answer : fit, scenery, panorama, setting, view, vista, prospect, tantrum, conniption, shot, aspect, picture, scene


  • The clue is 59. "Sounds good!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: YES

    Possible Answer : yes

    Possible Opposite Answer : no


  • The clue is 60. Norse god of war and death. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ODIN

    Possible Answer : Odin


  • The clue is 61. Make logical sense ... or what the ends of 18-, 23-, 38- and 51-Across do. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: HOLDWATER


  • The clue is 63. Grammarian's concern. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: USAGE

    Possible Answer : use, employment, usage, custom, exercise, utilization, usance, utilisation


  • The clue is 64. Troubles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ILLS

    Possible Answer : ill, complaint, ailment


  • The clue is 65. Number of planets before Pluto was demoted. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NINE

    Possible Answer : ix, IX, nine, 9, ball_club, club, ennead, baseball_club, nine-spot, niner, Nina_from_Carolina


  • The clue is 66. Food item that might come with lox. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BAGEL

    Possible Answer : beigel, bagel


  • The clue is 67. El ___, Tex.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PASO


  • The clue is 68. Exhausted, metaphorically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DEAD

    Possible Answer : beat, all_in, perfectly, numb, drained, bushed, deadened, idle, utterly, utter, absolutely, short, suddenly, abruptly, dead, stagnant

    Possible Opposite Answer : live, alive, living


  • The clue is 69. Put forth, as effort. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EXERT

    Possible Answer : exert, maintain, exercise, wield

SMART


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Basketball star Curry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STEPH

  • The clue is 2. ___ Park, location of Edison's first major laboratory. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MENLO

  • The clue is 3. Type of pear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ANJOU

    Possible Answer: Anjou, anjou

  • The clue is 4. Plant affliction that's below ground. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ROOTROT

  • The clue is 5. Attempt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TRY

    Possible Answer: attempt, try_out, adjudicate, try_on, try, endeavour, hear, render, assay, test, prove, effort, examine, stress, endeavor, sample, judge, strain, taste, essay, seek

  • The clue is 6. Creatures that are actually black with white stripes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ZEBRAS

    Possible Answer: zebra

  • The clue is 7. What grads become. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ALUMS

    Possible Answer: potash_alum, graduate, grad, ammonia_alum, ammonium_alum, alum, alumnus, potassium_alum, alumna

  • The clue is 8. Tiny complaint. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NIT

    Possible Answer: nit

  • The clue is 9. Abominable Snowman. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YETI

    Possible Answer: abominable_snowman, yeti

  • The clue is 10. Advances. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: INROADS

    Possible Answer: inroad

  • The clue is 11. Shirley Temple and Virgin Bloody Mary, for two. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: MOCKTAILS

  • The clue is 12. H2O, in Mexico. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AGUA

    Possible Answer: agua_toad, Bufo_marinus, agua

  • The clue is 13. "I understand you". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: COPY

    Possible Answer: copy, written_matter, replicate, imitate, simulate, re-create, transcript

  • The clue is 19. Character described by Austen as "a heroine whom no one but myself will much like". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EMMA

  • The clue is 21. Canadian province that's home to the Head-Smashed-In Buffalo Jump World Heritage Site. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ALBERTA

    Possible Answer: Alberta

  • The clue is 24. Grasp tightly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GRIP

    Possible Answer: hold, spellbind, grasp, handgrip, bag, fascinate, transfix, traveling_bag, grapple, clutch, clutches, adhesive_friction, travelling_bag, grip, hairgrip, clench, suitcase, traction, bobby_pin, clasp, handle

  • The clue is 25. Meh. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SOSO

  • The clue is 29. Units of force. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: NEWTONS

    Possible Answer: newton, N, Newton, Sir_Isaac_Newton, Isaac_Newton

  • The clue is 30. Gait faster than a walk but slower than a canter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TROT

    Possible Answer: trot, pony, crib, jog, clip, lope, Trotskyist, Trotskyite, Trot

  • The clue is 31. Snakelike fish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EELS

    Possible Answer: eel

  • The clue is 32. Sheep sounds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BAAS

    Possible Answer: baas, blat, blate, baa, bleat

  • The clue is 33. "Enchanted" girl in a Gail Carson Levine book. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELLA

  • The clue is 34. Biomedical building blocks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: STEMCELLS

  • The clue is 35. Recede, as the tide. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EBB

    Possible Answer: ebb_down, ebb_out, reflux, ebbing, ebb, ebb_away, ebb_off, wane

    Possible Opposite Answer : tide

  • The clue is 39. Remove from office. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OUST

    Possible Answer: drum_out, oust, throw_out, expel, kick_out, boot_out

  • The clue is 40. Cry made while pointing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LOOK

    Possible Answer: looking_at, take_care, depend, expect, feeling, spirit, wait, search, front, look, reckon, tone, see, await, flavour, expression, looking, attend, aspect, flavor, facial_expression, seem, face, smell, bet, feel, appear, calculate, count

    Possible Opposite Answer : back

  • The clue is 43. No-goodnik. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SOANDSO

  • The clue is 46. Jazz combo instrument. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ALTOSAX

  • The clue is 48. Dish served from a crockpot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STEW

    Possible Answer: sweat, swither, grizzle, stew, fret, lather, grudge, brood

  • The clue is 49. In stacks, like a wedding cake. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TIERED

    Possible Answer: tiered

  • The clue is 52. Evil hench-animal in "The Lion King". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HYENA

    Possible Answer: hyena, hyaena

  • The clue is 53. "The early bird gets the worm," for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADAGE

    Possible Answer: adage, proverb, saw, byword

  • The clue is 54. Landlocked African country. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NIGER

    Possible Answer: Republic_of_Niger, Niger, Niger_River

  • The clue is 55. Prepared to propose. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KNELT

    Possible Answer: kneel

  • The clue is 56. Wish for a romantic pairing between, in modern parlance. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SHIP

    Possible Answer: embark, send, ship, transport

    Possible Opposite Answer : disembark

  • The clue is 57. Pepsi or Coke. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: COLA

    Possible Answer: Cola, genus_Cola, Colon, dope, Aspinwall, Costa_Rican_colon, colon, El_Salvadoran_colon, cola

  • The clue is 58. Contents of a 23-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SAND

    Possible Answer: guts, backbone, Baroness_Dudevant, gumption, Sand, sandpaper, Amandine_Aurore_Lucie_Dupin, moxie, sand, grit, George_Sand



  • The clue is 62. "How to ___ a ___" (common tutorial topic). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TIE

    Possible Answer: link_up, draw, bind, standoff, attach, affiliation, wed, tie, marry, sleeper, tie-up, necktie, splice, tie_beam, link, crosstie, bond, linkup, connect, railroad_tie, association, tie-in

    Possible Opposite Answer : untie, disconnect

  • The clue is 63. Purple yam common in Filipino cooking. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UBE