Search Clues

Sunday, December 29, 2024

27442 Sun Dec 29, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Across Clues :

1. "The Soul ___ Itself" (Emily Dickinson poem), 5. Conceal, 10. Gamer's annoyance, 13. Wail, blubber, etc., 17. One of six in garden croquet, 18. Emmy-winning drama series set in the Midwest, 19. Disney C.E.O. Bob, 21. Early phase of software development, 22. Electrician who might put in overtime after a bad storm, 24. Politico Buttigieg, 25. Partner of dreams, 26. Anesthetized, 27. Have a banquet, 28. Graphics that show trends, 30. Like cobras and some jackets, 32. Doc that ensures secrecy, 33. Rapscallion, 34. Dog with "small black eyes that twinkled merrily on either side of his funny, wee nose", 35. Prepared, 37. Lion's prey, 39. Preceding times, 40. Loud whistlers, 44. Unnecessarily lengthen, as an essay, 45. Brought aboard, 47. Language from which "curry" comes, 48. Increased suddenly, 51. "No time to lose!", 53. Without help, 54. Step (on), 55. Dien Bien ___, 1954 battle site in Vietnam, 56. Dough dispenser, 59. Hard hits off the bat, 61. McEvoy of cosmetics, 63. Dish of chopped meat, potatoes and onions, 66. Portrayer of Grindelwald in "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald", 67. Author Zola, 68. Large Starbucks size, 69. Fascinated by, 70. Potatoes, on an Indian menu, 71. Nb3, Bxh7, Ra4, etc., 72. The Macarena and Cha Cha Slide, for two, 74. Education support grp., 76. "The Simpsons" character who says "I've done everything the Bible says! Even the stuff that contradicts the other stuff!", 77. Love affair, 78. Corrupt, 79. Snack brand with "Classic" and "Wavy" varieties, 81. Iced coffee drink, 82. Colorings, 83. Jamie who pitched on eight major-league teams over his 25-year career, 86. Weigh (down), 87. Wild tours, 89. Grave, 90. They might make you jump, 95. Winter mo., 96. Praiseful poems, 97. Attack from all sides, 98. Solar wind particle, 100. Places to dock, 105. Defensive position, 107. Catch, 109. Man's name meaning "strong" in Hebrew, 110. Director Sam, 111. Exude, as charm, 112. Indication of where to cut … or something written five times in this puzzle?, 114. Gave support, 115. Seeks compensation, maybe, 116. Relative of a badger, 117. Starter with chips?, 118. "___ Turismo" (2023 film), 119. Certain fantasy football stats, 120. Part of MGM, 121. Rise dramatically

Down Clues :

1. "Don't even think about it", 2. Proscribed action, 3. Kind of list, 4. Opinion piece, 5. Exec in charge of investments, 6. Product of rendering, 7. Big name in pest control, 8. Plan for the day, 9. Like bibimbap, 10. Watch one's language?, 11. From time immemorial, 12. Very start, 13. Full of unnecessary costs, as a budget, 14. Sign off on, 15. Sharpened, 16. Loops around a rodeo, 20. Sign on again, 21. "That feels good", 23. Fought in a ring, 29. Green with the bowdlerized hit "Forget You", 31. Home state of the senator Lisa Blunt Rochester: Abbr., 36. It's heard in a hearing, 38. Pulled a classic prank on, for short, 40. Superman's birth name, 41. Genre for Fall Out Boy, 42. Descriptor for a dictator, 43. Stays alive, 46. Santa ___, 47. Magic word?, 49. Lurched, 50. What Boyle's law pertains to, 51. Bar exercises, 52. Highly recommended story, 55. Awaiting surgery, informally, 57. Vanishing point?, 58. Henry who composed the theme for "The Pink Panther", 60. Sleep stage, 61. Rating that signifies lewdness or violence, 62. Concealed, 64. Medical inserts, 65. Parasites' needs, 73. Quite fond of, with "to", 75. Hefeweizen, e.g., 77. Jason's ship, 80. Vacation destination in the Caribbean, 81. Stronghold, 83. Place to hover, 84. Big name in frozen food, 85. Obsequious types, 86. Sauntered (in), 88. Meager, 89. Closefitting headwear, in a variant spelling, 91. ___ Bill, folk hero who is said to have ridden a tornado like a bucking bronco, 92. Invite on a date, 93. "Honesty is the first chapter in the book of ___": Thomas Jefferson, 94. Piece of classical music, 99. Repulsive, 101. Strongman of myth, 102. "I Know a ___" (rhyming children's book), 103. Soda with strawberry and pineapple flavors, 104. Derisive expression, 106. Auction action, 108. Clarified butter, 113. Botch things

Break down the NYT Crosswords: December 29, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. "The Soul ___ Itself" (Emily Dickinson poem). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: UNTO



  • The clue is 5. Conceal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CLOAK


    Possible Answer : dissemble, cloak, mask, robe, clothe, drape


  • The clue is 10. Gamer's annoyance. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAG


    Possible Answer : stave, lag, meantime, jug, put_away, fall_behind, put_behind_bars, immure, imprison, slowdown, meanwhile, incarcerate, jail, interim, dawdle, retardation, gaol, fall_back, remand


  • The clue is 13. Wail, blubber, etc.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BAWL


    Possible Answer : bawl, bellow, yawp


  • The clue is 17. One of six in garden croquet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HOOP


    Possible Answer : hoop, basket, basketball_hoop, wicket, ring


  • The clue is 18. Emmy-winning drama series set in the Midwest. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: FARGO


    Possible Answer : Fargo


  • The clue is 19. Disney C.E.O. Bob. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IGER



  • The clue is 21. Early phase of software development. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ALPHA


    Possible Answer : alpha


  • The clue is 22. Electrician who might put in overtime after a bad storm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: LINEWORKER



  • The clue is 24. Politico Buttigieg. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PETE



  • The clue is 25. Partner of dreams. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HOPES


    Possible Answer : hope, trust, Bob_Hope, skip, Leslie_Townes_Hope, hop-skip, Hope, desire, promise, hop, go_for

    Possible Opposite Answer : despair


  • The clue is 26. Anesthetized. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: UNDER


    Possible Answer : nether, under, below


  • The clue is 27. Have a banquet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DINE


    Possible Answer : dine


  • The clue is 28. Graphics that show trends. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: LINECHARTS



  • The clue is 30. Like cobras and some jackets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HOODED


    Possible Answer : hood


  • The clue is 32. Doc that ensures secrecy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NDA



  • The clue is 33. Rapscallion. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ROGUE


    Possible Answer : rapscallion, scallywag, varlet, scalawag, knave, rogue, rascal


  • The clue is 34. Dog with "small black eyes that twinkled merrily on either side of his funny, wee nose". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TOTO



  • The clue is 35. Prepared. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SET


    Possible Answer : gear_up, go_down, primed, fixed, position, fix, laid, correct, sic, determined, solidification, typeset, dictated, Seth, plant, lot, coiffure, rigid, localize, dress, stage_set, countersink, rig, hardened, place, curing, set, readiness, adjust, circle, put, band, define, go_under, fructify, do, fit, pose, determine, specify, mark, Set, hardening, coif, arrange, coiffe, prepare, lay, congeal, ready, located, placed, solidifying, bent, situated, set_up, limit, lay_out, jell, localise, exercise_set

    Possible Opposite Answer : rise


  • The clue is 37. Lion's prey. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ANTELOPE


    Possible Answer : antelope


  • The clue is 39. Preceding times. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EVES


    Possible Answer : evening, Eve, eventide, even, eve


  • The clue is 40. Loud whistlers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: KETTLES


    Possible Answer : kettleful, kettle_hole, tympani, kettledrum, timpani, kettle, tympanum, boiler


  • The clue is 44. Unnecessarily lengthen, as an essay. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PAD


    Possible Answer : embellish, tablet, trudge, pad_of_paper, diggings, stamp_pad, bolster, launchpad, plod, launch_pad, inkpad, aggrandise, dramatize, footslog, fill_out, blow_up, inking_pad, launch_area, slog, launching_pad, pad, domiciliation, digs, embroider, dramatise, tramp, lodgings, aggrandize, lard


  • The clue is 45. Brought aboard. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LADED


    Possible Answer : ladle, laden, load_up, load, lade


  • The clue is 47. Language from which "curry" comes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TAMIL


    Possible Answer : Tamil


  • The clue is 48. Increased suddenly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SURGED


    Possible Answer : billow, scend, heave, soar, soar_upwards, zoom, surge, soar_up, tide

    Possible Opposite Answer : ebb


  • The clue is 51. "No time to lose!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CMON



  • The clue is 53. Without help. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ALONE


    Possible Answer : solo, lonely, exclusively, only, unequalled, solely, unique, lone, entirely, unaccompanied, unequaled, solitary, alone, unparalleled


  • The clue is 54. Step (on). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TREAD


    Possible Answer : tread, pace, trample, step, stride


  • The clue is 55. Dien Bien ___, 1954 battle site in Vietnam. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PHU



  • The clue is 56. Dough dispenser. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ATM


    Possible Answer : standard_atmosphere, atmosphere, standard_pressure, automated_teller_machine, asynchronous_transfer_mode, atm, cash_dispenser, automatic_teller, automated_teller, automatic_teller_machine, ATM, cash_machine


  • The clue is 59. Hard hits off the bat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: LINEDRIVES



  • The clue is 61. McEvoy of cosmetics. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TRISH



  • The clue is 63. Dish of chopped meat, potatoes and onions. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HASH


    Possible Answer : haschisch, hasheesh, hashish, hash


  • The clue is 66. Portrayer of Grindelwald in "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DEPP



  • The clue is 67. Author Zola. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EMILE


    Possible Answer : Emile


  • The clue is 68. Large Starbucks size. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: VENTI



  • The clue is 69. Fascinated by. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: INTO



  • The clue is 70. Potatoes, on an Indian menu. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALOO



  • The clue is 71. Nb3, Bxh7, Ra4, etc.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOVES


    Possible Answer : movement, travel, impress, motility, motivate, propel, motion, displace, actuate, strike, move, affect, go, relocation, proceed, be_active, make_a_motion, act, locomote, prompt, incite, run

    Possible Opposite Answer : stand_still, rest, stay, refrain, stay_in_place


  • The clue is 72. The Macarena and Cha Cha Slide, for two. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: LINEDANCES



  • The clue is 74. Education support grp.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PTA



  • The clue is 76. "The Simpsons" character who says "I've done everything the Bible says! Even the stuff that contradicts the other stuff!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NED



  • The clue is 77. Love affair. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AMOUR


    Possible Answer : affaire, liaison, affair, amour, involvement, intimacy


  • The clue is 78. Corrupt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TAINT


    Possible Answer : infect, contamination, cloud, sully, taint, defile, corrupt

    Possible Opposite Answer : disinfect


  • The clue is 79. Snack brand with "Classic" and "Wavy" varieties. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LAYS


    Possible Answer : ballad, put_down, repose, lay, pose, position, place, set, put


  • The clue is 81. Iced coffee drink. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: FRAPPE


    Possible Answer : frappe, ice


  • The clue is 82. Colorings. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TINTS


    Possible Answer : tinge, tinct, touch, tint, tincture, tone, shade


  • The clue is 83. Jamie who pitched on eight major-league teams over his 25-year career. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MOYER



  • The clue is 86. Weigh (down). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BOG


    Possible Answer : bog_down, bog, peat_bog


  • The clue is 87. Wild tours. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SAFARIS


    Possible Answer : hunting_expedition, campaign, safari


  • The clue is 89. Grave. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DIRE


    Possible Answer : dreadful, fearsome, terrible, dread, horrendous, awful, dreaded, direful, desperate, dire, horrific, frightening, fearful


  • The clue is 90. They might make you jump. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: UPARROWS



  • The clue is 95. Winter mo.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEC


    Possible Answer : Dec, December, dec, celestial_latitude, declination


  • The clue is 96. Praiseful poems. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ODES


    Possible Answer : ode


  • The clue is 97. Attack from all sides. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BESET


    Possible Answer : encrust, incrust, harry, molest, beset, chevy, plague, chivy, provoke, chivvy, chevvy, set_upon, hassle, harass


  • The clue is 98. Solar wind particle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ION


    Possible Answer : ion


  • The clue is 100. Places to dock. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WHARFS


    Possible Answer : dock, berth, wharf, moor, wharfage, pier


  • The clue is 105. Defensive position. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: LINEBACKER


    Possible Answer : linebacker, line_backer


  • The clue is 107. Catch. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SNAG


    Possible Answer : hitch, snag, tear, hang-up, split, rent, rub, rip


  • The clue is 109. Man's name meaning "strong" in Hebrew. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ETHAN



  • The clue is 110. Director Sam. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RAIMI



  • The clue is 111. Exude, as charm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OOZE


    Possible Answer : seepage, slime, transude, gunk, muck, ooze_out, seep, guck, goop, goo, exude, exudate, ooze, gook, oozing, sludge


  • The clue is 112. Indication of where to cut … or something written five times in this puzzle?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: DASHEDLINE



  • The clue is 114. Gave support. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AIDED


    Possible Answer : assisted, aided, aid, assist, help

    Possible Opposite Answer : unassisted


  • The clue is 115. Seeks compensation, maybe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SUES


    Possible Answer : action, process, litigate, Sue, sue, Eugene_Sue


  • The clue is 116. Relative of a badger. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OTTER


    Possible Answer : otter


  • The clue is 117. Starter with chips?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANTE


    Possible Answer : ante


  • The clue is 118. "___ Turismo" (2023 film). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GRAN


    Possible Answer : nan, granny, nanna, grandmother, grannie, grandma, gran


  • The clue is 119. Certain fantasy football stats. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TDS



  • The clue is 120. Part of MGM. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MAYER


    Possible Answer : Louis_B._Mayer, Louis_Burt_Mayer, Mayer, Marie_Goeppert_Mayer


  • The clue is 121. Rise dramatically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SOAR


    Possible Answer : soar, soar_upwards, sailplane, hang_glide, zoom, surge, soar_up


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. "Don't even think about it". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: UH-UH


  • The clue is 2. Proscribed action. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NO-NO


  • The clue is 3. Kind of list. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TO-DO


    Possible Answer: disturbance, kerfuffle, hurly_burly, flutter, disruption, hoo-ha, commotion, hoo-hah, to-do

  • The clue is 4. Opinion piece. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OP-ED


  • The clue is 5. Exec in charge of investments. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CFO


    Possible Answer: CFO, chief_financial_officer

  • The clue is 6. Product of rendering. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LARD


    Possible Answer: embellish, aggrandize, pad, blow_up, aggrandise, dramatize, embroider, dramatise, lard

  • The clue is 7. Big name in pest control. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ORKIN


  • The clue is 8. Plan for the day. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AGENDA


    Possible Answer: agenda, schedule, order_of_business, docket, agendum

  • The clue is 9. Like bibimbap. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: KOREAN


    Possible Answer: Korean

  • The clue is 10. Watch one's language?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: LIP-READ


    Possible Answer: lip-read, speech-read, lipread

  • The clue is 11. From time immemorial. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: AGE-OLD


    Possible Answer: age-old, antique

  • The clue is 12. Very start. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GET-GO


    Possible Answer: showtime, commencement, offset, first, get-go, starting_time, beginning, outset, start, kickoff

    Possible Opposite Answer : middle

  • The clue is 13. Full of unnecessary costs, as a budget. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: BLOATED


    Possible Answer: bloat

  • The clue is 14. Sign off on. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: APPROVE


    Possible Answer: sanction, approve, O.K., okay

    Possible Opposite Answer : disapprove

  • The clue is 15. Sharpened. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: WHETTED


    Possible Answer: quicken, whet

  • The clue is 16. Loops around a rodeo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LASSOS


    Possible Answer: Roland_de_Lassus, rope, Orlando_di_Lasso, Lasso, lasso, riata, reata, lariat

  • The clue is 20. Sign on again. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RE-UP


  • The clue is 21. "That feels good". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AHH


  • The clue is 23. Fought in a ring. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: WRESTLED


    Possible Answer: twist, wriggle, squirm, writhe, worm, wrestle

  • The clue is 29. Green with the bowdlerized hit "Forget You". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CEELO


  • The clue is 31. Home state of the senator Lisa Blunt Rochester: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEL


  • The clue is 36. It's heard in a hearing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TESTIMONY


    Possible Answer: testimonial, testimony

  • The clue is 38. Pulled a classic prank on, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TPED


  • The clue is 40. Superman's birth name. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KAL-EL


  • The clue is 41. Genre for Fall Out Boy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EMO-POP


  • The clue is 42. Descriptor for a dictator. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TIN-POT


  • The clue is 43. Stays alive. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: SURVIVES


    Possible Answer: endure, go, hold_out, make_it, outlive, survive, pull_through, come_through, live_on, outlast, exist, pull_round, last, live, hold_up, subsist

    Possible Opposite Answer : succumb

  • The clue is 46. Santa ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANA


    Possible Answer: Ana, ana

  • The clue is 47. Magic word?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TA-DA


  • The clue is 49. Lurched. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: REELED


    Possible Answer: stagger, whirl, lurch, spin, spin_around, keel, reel, gyrate, careen, swag

  • The clue is 50. What Boyle's law pertains to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: GASES


    Possible Answer: natural_gas, swash, petrol, gasolene, vaunt, gasconade, brag, accelerator_pedal, boast, gasoline, shoot_a_line, gun, gas_pedal, bluster, gas, tout, gaseous_state, throttle, flatulence, flatulency, accelerator, blow

  • The clue is 51. Bar exercises. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: CHIN-UPS


    Possible Answer: chin-up, pull-up

  • The clue is 52. Highly recommended story. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: MUST-READ


  • The clue is 55. Awaiting surgery, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PRE-OP


  • The clue is 57. Vanishing point?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: THINAIR


  • The clue is 58. Henry who composed the theme for "The Pink Panther". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: MANCINI


  • The clue is 60. Sleep stage. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: REM


    Possible Answer: paradoxical_sleep, rapid_eye_movement, REM, REM_sleep, rapid_eye_movement_sleep

  • The clue is 61. Rating that signifies lewdness or violence. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TV-MA


  • The clue is 62. Concealed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HID


    Possible Answer: obscure, blot_out, cover, conceal, shroud, obliterate, veil, hide_out, enshroud, hide

    Possible Opposite Answer : show

  • The clue is 64. Medical inserts. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: STENTS


    Possible Answer: stent

  • The clue is 65. Parasites' needs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HOSTS


    Possible Answer: host, emcee, boniface, innkeeper, master_of_ceremonies, server, legion, Host, horde

    Possible Opposite Answer : parasite

  • The clue is 73. Quite fond of, with "to". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ATTACHED


    Possible Answer: seize, bind, impound, confiscate, bond, sequester, connected, attached, attach, tie, committed, affiliated

    Possible Opposite Answer : detach, detached, unattached

  • The clue is 75. Hefeweizen, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALE


    Possible Answer: ale

  • The clue is 77. Jason's ship. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARGO


    Possible Answer: Argo

  • The clue is 80. Vacation destination in the Caribbean. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARUBA


    Possible Answer: Aruba

  • The clue is 81. Stronghold. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: FORTRESS


    Possible Answer: fortress, fort

  • The clue is 83. Place to hover. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MID-AIR


  • The clue is 84. Big name in frozen food. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ORE-IDA


  • The clue is 85. Obsequious types. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: YES-MEN


    Possible Answer: flunkey, stooge, yes-man, flunky

  • The clue is 86. Sauntered (in). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: BREEZED


    Possible Answer: breeze

  • The clue is 88. Meager. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FEW


    Possible Answer: few

    Possible Opposite Answer : many

  • The clue is 89. Closefitting headwear, in a variant spelling. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DO-RAG


  • The clue is 91. ___ Bill, folk hero who is said to have ridden a tornado like a bucking bronco. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PECOS


    Possible Answer: Pecos, Pecos_River

  • The clue is 92. Invite on a date. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ASKOUT


  • The clue is 93. "Honesty is the first chapter in the book of ___": Thomas Jefferson. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WISDOM


    Possible Answer: soundness, wiseness, wisdom, Wisdom, Wisdom_of_Solomon, sapience

    Possible Opposite Answer : unsoundness, folly

  • The clue is 94. Piece of classical music. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SONATA


    Possible Answer: sonata

  • The clue is 99. Repulsive. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NASTY


    Possible Answer: filthy, nasty, foul, awful, cruddy, tight, smutty

    Possible Opposite Answer : nice

  • The clue is 101. Strongman of myth. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATLAS


    Possible Answer: Atlas, telamon, atlas_vertebra, map_collection, atlas, book_of_maps

  • The clue is 102. "I Know a ___" (rhyming children's book). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RHINO


    Possible Answer: rhinoceros, rhino

  • The clue is 103. Soda with strawberry and pineapple flavors. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: FANTA


  • The clue is 104. Derisive expression. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SNEER


    Possible Answer: leer, sneer

  • The clue is 106. Auction action. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BID


    Possible Answer: adjure, play, beseech, bidding, conjure, invite, wish, command, dictation, tender, press, offer, call, bid, entreat

  • The clue is 108. Clarified butter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GHEE


    Possible Answer: ghee

  • The clue is 113. Botch things. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ERR


    Possible Answer: drift, err, slip, stray, mistake

Saturday, December 28, 2024

27441 Sat Dec 28, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: December 28, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Sat Dec 28, 2024 NY Times
Sat Dec 28, 2024 NY Times 


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Fans flip for it. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: SPORTSPAGE


  • The clue is 11. Deflection technique. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: WHATABOUTISM


  • The clue is 13. Iconic accessory worn by 1-Down. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (14 letters)

    The answer: DEERSTALKERCAP


  • The clue is 15. Acts human, proverbially. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERRS

    Possible Answer : mistake, drift, stray, err, slip


  • The clue is 16. Medical container. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: VIAL

    Possible Answer : ampul, ampule, ampoule, phial, vial


  • The clue is 17. Infamous bushranger Kelly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NED


  • The clue is 19. Hand-drawn frame. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CEL


  • The clue is 20. Posthumous title. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SAINT

    Possible Answer : paragon, apotheosis, holy_person, canonise, saint, nonpareil, nonesuch, angel, ideal, enshrine, holy_man, canonize, nonsuch


  • The clue is 22. Far from floor-reaching. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MINI

    Possible Answer : mini, miniskirt

    Possible Opposite Answer : midi


  • The clue is 23. One for the books, in brief?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CFO

    Possible Answer : chief_financial_officer, CFO


  • The clue is 24. Hurt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STUNG

    Possible Answer : riled, stick, miffed, nettled, burn, annoyed, pissed, stung, pissed_off, bite, roiled, peeved, sting, twinge, steamed, irritated, prick


  • The clue is 25. Feature of English, but not Chinese. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TENSE

    Possible Answer : tense, strain, tense_up

    Possible Opposite Answer : relaxed, unstrain, lax, relax


  • The clue is 26. Narrative thread. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ARC

    Possible Answer : electric_arc, electric_discharge, arch, discharge, bow, spark, arc, curve


  • The clue is 27. Classic red rubber dog toy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KONG


  • The clue is 28. Get lost. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BEATIT


  • The clue is 29. Manage. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EKEOUT


  • The clue is 31. Call to a crew. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LANDHO


  • The clue is 32. Letter-shaped apparel. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TSHIRT


  • The clue is 33. Unit cost?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RENT

    Possible Answer : tear, let, snag, rend, rive, economic_rent, rip, rent, charter, engage, hire, take, pull, lease, split


  • The clue is 34. Tree creature of fiction. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ENT


  • The clue is 36. Wanting. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SHORT

    Possible Answer : short, curtly, unawares, little, forgetful, poor, brusque, unretentive, short-circuit, unforesightful, abruptly, curt, short-change, shortly, suddenly, brusk, inadequate, scant, light, dead, short_circuit, myopic, shortstop, shortsighted

    Possible Opposite Answer : retentive, tall, long


  • The clue is 37. Singles, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SONGS

    Possible Answer : Song_dynasty, vocal, call, birdsong, birdcall, Sung, Song, strain, Sung_dynasty, song


  • The clue is 38. Juilliard offering, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: MFA

    Possible Answer : Master_of_Fine_Arts, MFA


  • The clue is 39. + or –. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: POLE

    Possible Answer : magnetic_pole, Pole, terminal, pole, rod, perch, punt, celestial_pole


  • The clue is 40. Compromises. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BENDS

    Possible Answer : flex, aeroembolism, crouch, plication, bends, curve, bending, crease, crimp, deform, decompression_sickness, bow, gas_embolism, crook, twist, air_embolism, Bend, turn, bend_dexter, flexure, deflect, fold, bend, stoop, caisson_disease, turn_away

    Possible Opposite Answer : unbend, straighten


  • The clue is 41. Birth control option. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IUD

    Possible Answer : IUD, intrauterine_device


  • The clue is 42. Simple operation. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SUM

    Possible Answer : totality, nitty-gritty, tote_up, substance, summate, add_together, gist, marrow, total, center, tally, meat, union, amount_of_money, essence, tot_up, centre, heart_and_soul, summarize, aggregate, kernel, add_up, inwardness, core, tot, summation, pith, sum_up, sum_total, heart, join, add, nub, sum_of_money, sum, amount, summarise


  • The clue is 43. Jenkins known as "The First Lady of Children's Music". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ELLA


  • The clue is 44. Kind of vaccine. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MRNA

    Possible Answer : template_RNA, mRNA, informational_RNA, messenger_RNA


  • The clue is 45. Sesquipedalia. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (14 letters)

    The answer: TENDOLLARWORDS


  • The clue is 50. Some celebrity memorabilia. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: SIGNEDPHOTOS


  • The clue is 51. Current from currents. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: HYDROPOWER


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Guinness's second-most-portrayed literary character in film, after Dracula. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (14 letters)

    The answer: SHERLOCKHOLMES

  • The clue is 2. Target scores. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PARS

    Possible Answer: equivalence, equality, par, equation

  • The clue is 3. They start with coin tosses, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OTS

  • The clue is 4. Singer in the family?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RAT

    Possible Answer: strikebreaker, blackleg, scab, betrayer, bum, shop, informer, dirty_dog, stinkpot, rotter, so-and-so, blabber, stag, skunk, betray, stinker, git, snitch, grass, lowlife, tell_on, give_away, fink, scum_bag, shit, puke, rat, squealer, denounce, crumb

  • The clue is 5. Schedule inits.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TBA

  • The clue is 6. What are you doing?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SOLVING

    Possible Answer: puzzle_out, solve, lick, figure_out, resolution, work, work_out, solving, resolve, clear

  • The clue is 7. First trimester woe, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PUKING

    Possible Answer: disgorgement, chuck, upchuck, throw_up, cast, vomiting, purge, spew, be_sick, retch, spue, emesis, puking, vomit, barf, cat, vomit_up, regurgitation, regorge, honk, puke, sick, disgorge, regurgitate

    Possible Opposite Answer : keep_down

  • The clue is 8. Bothered. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATEAT

  • The clue is 9. Part of some superhero names. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GIRL

    Possible Answer: female_child, little_girl, miss, fille, lady_friend, young_woman, girl, girlfriend, daughter, young_lady, missy

    Possible Opposite Answer : boy, male_child, son

  • The clue is 10. What's left of F1. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESC

  • The clue is 11. "Sorry, that's the last one". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: WEREFRESHOUT

  • The clue is 12. One asked "to change his ways," per a 1988 hit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (14 letters)

    The answer: MANINTHEMIRROR

  • The clue is 13. Label that first signed the Rolling Stones. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DECCA

  • The clue is 14. Sources of retirement income. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (12 letters)

    The answer: PENSIONFUNDS

  • The clue is 18. Paleolithic, for example. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DIET

    Possible Answer: dieting, diet

  • The clue is 20. Strong draft. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STOUT

    Possible Answer: sturdy, stalwart, hardy, stout, portly

  • The clue is 21. Hilda or Zelda, to Sabrina the Teenage Witch. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AUNT

    Possible Answer: auntie, aunty, aunt

    Possible Opposite Answer : uncle

  • The clue is 22. Beverage that begins with a bee?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MEAD

    Possible Answer: Mead, George_Herbert_Mead, Margaret_Mead, mead

  • The clue is 24. Hybrid sportswear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SKORT

  • The clue is 25. Gear that's a homophone of 25-Across. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TENTS

    Possible Answer: camp_out, tent, bivouac, encamp, camp, collapsible_shelter

  • The clue is 28. Fringe : British English :: ___ : American English. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BANGS

    Possible Answer: have_it_away, spang, eruption, slam, clap, roll_in_the_hay, be_intimate, boot, sleep_together, lie_with, have_a_go_at_it, love, thrill, knock, bed, smasher, get_laid, do_it, flush, hump, have_it_off, know, charge, smash, have_intercourse, make_out, strike, jazz, rush, make_love, bang, kick, bam, hit, bonk, belt, eff, blast, screw, fuck, get_it_on, bash, have_sex, sleep_with, fringe

  • The clue is 30. Snakes were famously driven from it, in legend. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EIRE

    Possible Answer: Republic_of_Ireland, Irish_Republic, Ireland, Eire

  • The clue is 31. Impart. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEND

    Possible Answer: bestow, contribute, impart, bring, loan, add, lend

    Possible Opposite Answer : borrow

  • The clue is 32. There are nine in a shot glass: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TSPS

  • The clue is 33. World's highest-paid athlete in 2024. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: RONALDO

  • The clue is 35. Cues for applause. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TADAS

  • The clue is 37. One side of a deal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SELLER

    Possible Answer: vendor, seller, trafficker, vender, marketer

  • The clue is 40. Lightheaded?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BLOND

    Possible Answer: blonde, blond, light-haired

    Possible Opposite Answer : brunet

  • The clue is 43. High-strung. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EDGY

    Possible Answer: overstrung, uptight, jumpy, edgy, nervy, highly_strung, restive, high-strung, jittery

  • The clue is 44. Bit of dust. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MOTE

    Possible Answer: atom, mote, speck, corpuscle, molecule, particle

  • The clue is 46. Major inits. in biomedical research. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NIH

    Possible Answer: NIH, National_Institutes_of_Health

  • The clue is 47. Clock, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: APP

  • The clue is 48. Corinthian character. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RHO

    Possible Answer: rho

  • The clue is 49. "Neat!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WOW

    Possible Answer: belly_laugh, scream, howler, riot, sidesplitter, thigh-slapper, wow

Friday, December 27, 2024

27440 Fri Dec 27, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: December 27, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Fri Dec 27, 2024 NY Times Crossword Clues Hints
Fri Dec 27, 2024 NY Times Crossword Clues Hints


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Grandma Moses, for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: FOLKARTIST


  • The clue is 11. Turtles and turtle doves come from them. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EGGS

    Possible Answer : testis, nut, egg, eggs, ball, orchis, testicle, ballock, bollock


  • The clue is 15. Accessory named for a British school. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ETONCOLLAR


  • The clue is 16. Actress Kunis. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MILA


  • The clue is 17. "Stay tuned". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: MORETOCOME


  • The clue is 18. Like cricket fields. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OVAL

    Possible Answer : oviform, prolate, ellipse, ovate, elliptical, oval, oval-shaped, ovoid, elliptic, egg-shaped


  • The clue is 19. High kicks?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HEELS

    Possible Answer : bounder, blackguard, cad, list, hound, heel, reheel, dog


  • The clue is 20. Article of Western wear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: VEST

    Possible Answer : waistcoat, vest, undershirt, enthrone, robe, invest, singlet

    Possible Opposite Answer : divest


  • The clue is 22. Many a first responder, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EMT


  • The clue is 23. Supple. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LITHE

    Possible Answer : svelte, lithe, lissome, slender, lissom, sylphlike, lithesome, supple


  • The clue is 25. Sweet's counterpart. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SAVORY

    Possible Answer : savory, piquant, mouth-watering, spicy, savoury, zesty, Micromeria_juliana

    Possible Opposite Answer : unsavory


  • The clue is 27. Lab container. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: FLASK

    Possible Answer : flask, flaskful


  • The clue is 30. Ones who might invade your space, for short?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ETS


  • The clue is 32. Emperor from 54 to 68. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NERO

    Possible Answer : Lucius_Domitius_Ahenobarbus, Nero_Claudius_Caesar_Drusus_Germanicus, Nero


  • The clue is 33. Word after legal or first. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AID

    Possible Answer : assist, aid, economic_aid, attention, assistance, help, tending, care, financial_aid


  • The clue is 34. Drawer with knobs?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: ETCHASKETCH


  • The clue is 38. Letters of relief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TGIF


  • The clue is 40. In the least. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATALL


  • The clue is 41. Leaf collector. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RAKE

    Possible Answer : skim, rake, roue, scan, graze, pitch, profligate, blood, run_down, slant, glance_over, rip, crease, rakehell


  • The clue is 42. Little warning. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: SHORTNOTICE


  • The clue is 45. Resident of the Mojo Dojo Casa House. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: KEN

    Possible Answer : cognizance, ken, sight


  • The clue is 46. Peter or Paul, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TSAR

    Possible Answer : tzar, czar, tsar


  • The clue is 47. Certain baseball positions: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RFS

    Possible Answer : atomic_number_104, unnilquadium, rutherfordium, Rf, reticular_formation, releasing_hormone, Unq, releasing_factor, RF, element_104


  • The clue is 48. Claims. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AVERS

    Possible Answer : affirm, swan, swear, verify, assert, allege, aver, avow, say


  • The clue is 50. Reception problem. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: STATIC

    Possible Answer : atmospherics, still, unchanging, motionless, inactive, electrostatic, stable, static, atmospheric_static


  • The clue is 52. Destination for the van that Kevin fails to board in "Home Alone". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OHARE


  • The clue is 54. V.P. candidate name in '16 and '24. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TIM


  • The clue is 55. Engine sound. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PURR

    Possible Answer : whir, birr, whiz, whirr, make_vibrant_sounds, whizz, purr


  • The clue is 57. Get clean. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BATHE

    Possible Answer : bathe, bath


  • The clue is 60. In. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AMID


  • The clue is 62. Place for a king and queen. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ROYALCOURT


  • The clue is 65. Uber- alternative. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MEGA


  • The clue is 66. Famous British rock group. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: STONEHENGE

    Possible Answer : Stonehenge


  • The clue is 67. Place for a king and queen. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PROM

    Possible Answer : prom, promenade


  • The clue is 68. Zeus, in Greek mythology. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: THUNDERGOD


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Like "France" in French: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FEM

  • The clue is 2. Texter's hedge. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OTOH

  • The clue is 3. The stuff of legends. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LORE

    Possible Answer: lore, traditional_knowledge

  • The clue is 4. Demonstrates reverence, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: KNEELS

    Possible Answer: kneeling, kneel

  • The clue is 5. Impersonate. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ACTLIKE

  • The clue is 6. Place to rest after a flight. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ROOST

    Possible Answer: perch, rest, roost

  • The clue is 7. Spa offering, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TLC

    Possible Answer: tender_loving_care, TLC

  • The clue is 8. Trendy compliment with shady undertones. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: ILOVETHATFORYOU

  • The clue is 9. "I totally relate". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SAME

    Possible Answer: like, Same, Sami, Saame, Lapplander, same, Saami, Lapp

    Possible Opposite Answer : other, different, unlike

  • The clue is 10. Lock. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TRESS

    Possible Answer: tress, braid, twist, plait

  • The clue is 11. Musical prefix with -core. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EMO

  • The clue is 12. Approximately. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: GIVEORTAKE

  • The clue is 13. David Bowie as Ziggy Stardust, for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: GLAMROCKER

  • The clue is 14. Like movie popcorn. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SALTY

    Possible Answer: salty, piquant

    Possible Opposite Answer : fresh

  • The clue is 21. Hot weather wear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TANK

    Possible Answer: cooler, armored_combat_vehicle, storage_tank, tank_car, armoured_combat_vehicle, army_tank, tank, tankful

  • The clue is 24. Be a pest to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HECTOR

    Possible Answer: browbeat, boss_around, hector, ballyrag, bully, push_around, Hector, bullyrag, strong-arm

  • The clue is 26. Take quite a turn. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: VEER

    Possible Answer: slue, cut, sheer, trend, veer, swerve, curve, slew

    Possible Opposite Answer : back

  • The clue is 27. Antoine Caliste Domino Jr., familiarly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FATS

    Possible Answer: fatten, fatten_out, plump_out, flesh_out, fatness, fill_out, fat, blubber, fatty_tissue, adipose_tissue, avoirdupois, fatten_up, plump

    Possible Opposite Answer : leanness

  • The clue is 28. Antiburglary device. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: LIGHTTIMER

  • The clue is 29. "See ya!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ADIOSAMIGO

  • The clue is 31. Language family of the Pacific Northwest. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SALISH

    Possible Answer: Salishan, Salish

  • The clue is 35. Like palomino horses. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TAN

    Possible Answer: burn, bronze, suntan, tangent, tan, topaz, sunburn

  • The clue is 36. Utah airport inits.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SLC

  • The clue is 37. Feathery layers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HENS

    Possible Answer: biddy, hen

  • The clue is 39. People rush to get into it. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FRAT

    Possible Answer: fraternity, frat

  • The clue is 43. Set off. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TRIP

    Possible Answer: jaunt, trip_up, actuate, turn_on, trigger, get_off, activate, slip, trigger_off, trip-up, touch_off, head_trip, trip_out, trip, stumble, tripper, spark, set_off, misstep, travel, spark_off

  • The clue is 44. Swimmer's complaint. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: EARACHE

    Possible Answer: otalgia, earache

  • The clue is 49. Nay sayer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: VETOER

  • The clue is 50. Distinctive mark. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STAMP

    Possible Answer: tender, stomp, emboss, seal, postage_stamp, mould, mold, stamp, postage, pigeonhole, stump, stereotype, cast, revenue_stamp, pestle, impression, boss, legal_tender

  • The clue is 51. Put a hex on à la Shakespeare. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CURST

    Possible Answer: swear, unchurch, imprecate, maledict, blaspheme, cursed, curst, anathemise, curse, cuss, damn, anathemize, excommunicate, beshrew, bedamn

    Possible Opposite Answer : bless, blessed, communicate

  • The clue is 53. Possessing a full range of physical and mental faculties. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ABLED

  • The clue is 56. Veronica who wrote the "Divergent" series. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROTH

    Possible Answer: Roth, Philip_Roth, Philip_Milton_Roth

  • The clue is 58. Chilled. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HUNG

    Possible Answer: give_ear, advert, pay_heed, flow, hang_up, attend, fall, string_up, hang, cling

  • The clue is 59. As a result. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERGO

    Possible Answer: ergo

  • The clue is 61. Prevent from running. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DAM

    Possible Answer: dam, decametre, dekametre, dekameter, dyke, dkm, decameter, dike, dam_up

  • The clue is 63. Author Patchett. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ANN

  • The clue is 64. "Ideas change everything" org.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TED

    Possible Answer: Teddy_boy, Ted