Search Clues

Showing posts sorted by date for query urge_on. Sort by relevance Show all posts
Showing posts sorted by date for query urge_on. Sort by relevance Show all posts

Monday, January 13, 2025

27457 Mon Jan 13, 2025 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: January 13, 2025

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Mon Jan 13, 2025 NY Times Crossword Clues Hints
Mon Jan 13, 2025 NY Times Crossword Clues Hints


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Place for gladiatorial combat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARENA

    Possible Answer : arena, sports_stadium, field, sphere, area, stadium, domain, orbit, bowl, scene_of_action


  • The clue is 6. ___ and seek. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HIDE

    Possible Answer : pelt, hide_out, cover, obscure, blot_out, veil, hide, shroud, skin, fell, obliterate, conceal, enshroud

    Possible Opposite Answer : show


  • The clue is 10. "Money, Money, Money" group. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ABBA


  • The clue is 14. Some jazz instruments, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SAXES

    Possible Answer : Marshal_Saxe, Adolphe_Sax, Saxony, Saxe, saxophone, Hermann_Maurice_Saxe, comte_de_Saxe, Sax, sax, Sachsen


  • The clue is 15. Restaurant that offers a Mexican Tres Leches stack. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IHOP


  • The clue is 16. "Dagnabbit!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DRAT


  • The clue is 17. Quality of a statement that feels plausible. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: TRUTHINESS


  • The clue is 19. Lead-in to Worth, Wayne or Lauderdale. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FORT

    Possible Answer : fortress, fort_up, fortify, garrison, fort


  • The clue is 20. Purges (of). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RIDS

    Possible Answer : free, rid, disembarrass


  • The clue is 21. Holding hands outside, e.g., for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PDA

    Possible Answer : personal_organiser, organizer, personal_organizer, organiser, personal_digital_assistant, PDA


  • The clue is 22. Shelf on a cliff. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LEDGE

    Possible Answer : ledge, shelf


  • The clue is 23. Chewed and swallowed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ATE

    Possible Answer : Ate, rust, use_up, eat, exhaust, wipe_out, corrode, deplete, consume, feed, eat_on, run_through, eat_up


  • The clue is 24. High school or college seniors, usually. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: FOURTHYEARS


  • The clue is 27. Disinfectant brand with the tagline "Healthing". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LYSOL

    Possible Answer : Lysol


  • The clue is 29. Sweetheart, slangily. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BAE


  • The clue is 30. Tit for ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TAT

    Possible Answer : cheapness, tackiness, TAT, tat, Thematic_Apperception_Test, sleaze, intertwine


  • The clue is 31. Strings along. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: LEADSON


  • The clue is 35. Visibly supports, as a university or sports team. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: REPS

    Possible Answer : repp, rep


  • The clue is 36. Tongue of Chaucer ... or what's literally shown in the shaded squares?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (13 letters)

    The answer: MIDDLEENGLISH


  • The clue is 39. Queue. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LINE

    Possible Answer : business_line, cable, lineage, channel, crinkle, draw, personal_line_of_credit, stemma, pipeline, wrinkle, rail_line, strain, course, ancestry, origin, run_along, subscriber_line, transmission_line, blood, air, describe, telephone_circuit, credit_line, melodic_phrase, line_of_products, line_of_credit, personal_credit_line, short_letter, product_line, contrast, line, job, melody, dividing_line, tune, communication_channel, demarcation, line_of_reasoning, note, phone_line, delineate, line_of_work, logical_argument, production_line, bank_line, agate_line, assembly_line, telephone_line, billet, bloodline, furrow, railway_line, trace, line_of_merchandise, line_of_descent, crease, melodic_line, occupation, argumentation, parentage, seam, argument, stock, line_of_business, business, blood_line, pedigree, descent


  • The clue is 40. Tightens one's ice skates, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: LACESUP


  • The clue is 41. German "Phooey!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ACH


  • The clue is 42. Give in to gravity. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SAG

    Possible Answer : swag, sag, flag, droop, sag_down


  • The clue is 43. Gave up, as territory. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CEDED

    Possible Answer : yield, give_up, concede, deliver, cede, surrender, grant


  • The clue is 47. Feel relief from anxiety. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: BREATHEEASY


  • The clue is 52. Do a whoopsie. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ERR

    Possible Answer : stray, drift, err, slip, mistake


  • The clue is 53. "Rick and ___" (adult animated sitcom). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MORTY


  • The clue is 54. Card that can have the highest or lowest value. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ACE

    Possible Answer : I, super, virtuoso, whiz, nail, whizz, hotshot, star, unity, Allied_Command_Europe, champion, crack, one, sweep_through, sail_through, tiptop, breeze_through, A-one, 1, sensation, genius, wiz, tops, ace, topnotch, maven, angiotensin-converting_enzyme, top-notch, ACE, angiotensin_converting_enzyme, superstar, wizard, single, mavin, pass_with_flying_colors, adept, first-rate


  • The clue is 55. Leave roaring with laughter. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SLAY

    Possible Answer : hit, dispatch, polish_off, slay, bump_off, remove, murder, off


  • The clue is 56. "Beware the ___ of March". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IDES

    Possible Answer : ides


  • The clue is 57. Aid in preventing a shipwreck. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: LIGHTHOUSE

    Possible Answer : beacon_light, pharos, beacon, lighthouse


  • The clue is 60. Edible ice cream holder. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CONE

    Possible Answer : retinal_cone, conoid, cone, strobile, cone_cell, strobilus, cone_shape


  • The clue is 61. Competent. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ABLE

    Possible Answer : able, capable, able-bodied

    Possible Opposite Answer : unable


  • The clue is 62. More than willing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EAGER

    Possible Answer : eager, tidal_bore, eagre, aegir, bore

    Possible Opposite Answer : uneager


  • The clue is 63. "At Last" singer James. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETTA


  • The clue is 64. Sent a private text, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DMED


  • The clue is 65. Journalism. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PRESS

    Possible Answer : weight-lift, insistency, military_press, press, crush, mechanical_press, urge_on, bid, agitate, beseech, iron_out, campaign, exhort, insistence, public_press, compress, constrict, pressure, fight, pressing, iron, press_out, weigh, entreat, adjure, printing_press, weightlift, compact, urge, squeeze, contract, closet, imperativeness, jam, conjure, push, crusade, wardrobe


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Word before plane or projection. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ASTRAL

    Possible Answer: stellar, astral

  • The clue is 2. Uncommon thing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: RARITY

    Possible Answer: low_density, rarity, rareness, curio, tenuity, oddity, infrequency, peculiarity, oddment, curiosity

  • The clue is 3. Oozes, as charm. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EXUDES

    Possible Answer: exudate, exude, ooze, ooze_out, transude

  • The clue is 4. Basketball goals. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NETS

    Possible Answer: profit, net, earnings, nett, cyberspace, mesh, meshing, meshwork, web, internet, sack, network, clear, lucre, sack_up, net_profit, net_income, profits

  • The clue is 5. Cigarette byproduct. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ASH

    Possible Answer: ash, ash_tree

  • The clue is 6. Holi celebrant. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HINDU

    Possible Answer: Hindi, Hindoo, Hindu, Hindustani

  • The clue is 7. "Rumor has it …". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IHEAR

  • The clue is 8. Uno x 2. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DOS

    Possible Answer: disk_operating_system, behave, practice, ut, cause, DoS, coiffe, brawl, DOS, get_along, DO, coiffure, arrange, come, State_Department, fare, act, dress, United_States_Department_of_State, Doctor_of_Osteopathy, serve, Department_of_State, execute, perform, practise, make_out, bash, suffice, answer, do, manage, coif, doh, exercise, State, make, set

    Possible Opposite Answer : unmake

  • The clue is 9. Mini-albums, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EPS

  • The clue is 10. Cost for a commercial. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ADFEE

  • The clue is 11. Hangout events for two guy friends. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: BRODATES

  • The clue is 12. Common chart for comparing data. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: BARGRAPH

  • The clue is 13. Swears (to). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ATTESTS

    Possible Answer: evidence, certify, testify, attest, bear_witness, take_the_stand, manifest, demonstrate

  • The clue is 18. Stock market debut, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IPO

    Possible Answer: initial_offering, IPO, initial_public_offering

  • The clue is 22. Caustic drain cleaner. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LYE

    Possible Answer: lye

  • The clue is 24. Made a quick retreat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FLED

    Possible Answer: fly, take_flight, flee

  • The clue is 25. Kind of steak named after a letter of the alphabet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TBONE

  • The clue is 26. Chillaxes with friends. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: HANGS

    Possible Answer: hang_up, flow, knack, cling, string_up, bent, pay_heed, attend, give_ear, fall, hang, advert

  • The clue is 28. Ye ___ Shoppe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OLDE

  • The clue is 32. Arabic for God. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ALLAH

    Possible Answer: Allah

  • The clue is 33. Digitally make to look younger. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DEAGE

  • The clue is 34. Brief moment. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SEC

    Possible Answer: Securities_and_Exchange_Commission, sec, s, secant, unsweet, SEC, second

  • The clue is 35. Ready to eat, as fruit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RIPE

    Possible Answer: advanced, ripe, good, mature, right

    Possible Opposite Answer : green

  • The clue is 36. Minuscule picture used in spycraft. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: MICRODOT

    Possible Answer: microdot

  • The clue is 37. Essential to the character of something. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: INHERENT

    Possible Answer: integral, constitutional, inherent, inbuilt, underlying, built-in, implicit_in

  • The clue is 38. Football holder in "Peanuts". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LUCY

    Possible Answer: Lucy

  • The clue is 39. Cheese-loving test subjects. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: LABMICE

  • The clue is 42. Pigpen. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: STY

    Possible Answer: sty, pigpen, hordeolum, pigsty, stye, eye_infection

  • The clue is 44. Downpour. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DELUGE

    Possible Answer: cloudburst, flood, swamp, alluvion, overwhelm, inundation, flood_out, torrent, soaker, submerge, inundate, deluge, waterspout, downpour, pelter

  • The clue is 45. Wipes out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ERASES

    Possible Answer: rub_out, erase, wipe_out, wipe_off, delete, score_out, efface

    Possible Opposite Answer : record

  • The clue is 46. Spinners in laundromats. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DRYERS

    Possible Answer: dryer, drier

  • The clue is 48. On the ocean. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATSEA

  • The clue is 49. Sharp-eyed bird. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EAGLE

    Possible Answer: eagle, double_birdie, bird_of_Jove

  • The clue is 50. Felt sore. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ACHED

    Possible Answer: pine, smart, hurt, yen, yearn, suffer, ache, languish

  • The clue is 51. "Quiet on the ___!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SET

    Possible Answer: mark, Set, readiness, dictated, solidifying, adjust, solidification, fructify, coiffe, go_under, band, define, typeset, rigid, put, bent, laid, exercise_set, coiffure, situated, correct, fix, arrange, go_down, fixed, prepare, gear_up, ready, determined, determine, circle, dress, hardened, stage_set, limit, lay_out, congeal, plant, Seth, set, lay, position, set_up, specify, localize, located, countersink, fit, hardening, place, sic, localise, primed, do, lot, coif, pose, jell, placed, curing, rig

    Possible Opposite Answer : rise

  • The clue is 55. Fly high. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SOAR

    Possible Answer: sailplane, surge, soar_upwards, hang_glide, soar_up, soar, zoom

  • The clue is 57. Young feller. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAD

    Possible Answer: laddie, sonny_boy, gent, cuss, cub, chap, bloke, fellow, feller, blighter, fella, lad, sonny

  • The clue is 58. Company nicknamed "Big Blue". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IBM

  • The clue is 59. With it, in last-century slang. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HEP

    Possible Answer: hip_to, hep, hip

Thursday, January 9, 2025

27453 Thu Jan 09, 2025 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: January 09, 2025

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Thu Jan 09, 2025 NY Times Crossword Clues Hints
Thu Jan 09, 2025 NY Times Crossword Clues Hints


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Eat dirt, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BITEIT


  • The clue is 7. Info at JFK or LAX. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ETA

    Possible Answer : eta, Basque_Homeland_and_Freedom, Euskadi_ta_Askatasuna, ETA, Basque_Fatherland_and_Liberty


  • The clue is 10. One image on a Monopoly board. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: JAIL

    Possible Answer : put_away, imprison, jailhouse, jail, lag, slammer, incarcerate, jug, gaol, pokey, clink, immure, put_behind_bars, remand, poky


  • The clue is 14. Longtime Ford S.U.V.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BRONCO

    Possible Answer : bronco, broncho, bronc


  • The clue is 15. Bring trouble to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: VEX

    Possible Answer : chafe, get, amaze, get_to, perplex, devil, nark, nettle, raise_up, stupefy, annoy, shake_up, beat, pose, bother, agitate, flummox, stir_up, stick, rag, bewilder, vex, disturb, mystify, dumbfound, nonplus, irritate, get_at, gravel, worry, rile, commove, puzzle, baffle

    Possible Opposite Answer : reassure


  • The clue is 16. Knight of film. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: JEDI


  • The clue is 17. Charlie horse. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: CLYDESDALE

    Possible Answer : Clydesdale


  • The clue is 19. "To suffer ___ which Hope thinks infinite": Shelley. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: WOES

    Possible Answer : suffering, woefulness, woe


  • The clue is 20. Fictional thief Lupin. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ARSENE


  • The clue is 21. Papa bear. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PANDA

    Possible Answer : Ailurus_fulgens, giant_panda, red_panda, bear_cat, panda, lesser_panda, coon_bear, cat_bear, panda_bear, Ailuropoda_melanoleuca


  • The clue is 22. Body with many pages. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SENATE

    Possible Answer : US_Senate, Senate, U.S._Senate, senate, United_States_Senate


  • The clue is 24. Awesome, in 1990s slang. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PHAT


  • The clue is 26. Sierra Leone. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SERGIO


  • The clue is 27. Tango number. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: THIRTEEN

    Possible Answer : long_dozen, XIII, thirteen, baker's_dozen, xiii, 13


  • The clue is 31. Twin actress Mary-Kate or Ashley. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OLSEN


  • The clue is 32. Harbor markers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BUOYS

    Possible Answer : buoy, buoy_up


  • The clue is 33. Longtime wire service inits.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UPI


  • The clue is 34. Haunted house feeling. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FEAR

    Possible Answer : reverence, fear, fright, awe, concern, care, venerate, veneration, revere, dread, fearfulness

    Possible Opposite Answer : fearlessness


  • The clue is 35. Italian for "baked". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: COTTA


  • The clue is 36. Mystery writer, in brief?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANON

    Possible Answer : anon


  • The clue is 37. Danger in a Wile E. Coyote cartoon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TNT

    Possible Answer : trinitrotoluene, TNT


  • The clue is 38. Point at, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NODTO


  • The clue is 39. Pizzeria purchase. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SLICE

    Possible Answer : gash, slit, slicing, slash, slice, piece, fade, cut, slice_up


  • The clue is 40. Golf course. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: GAZPACHO

    Possible Answer : gazpacho


  • The clue is 42. Whiskey soda. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WELCHS

    Possible Answer : welsh, welch


  • The clue is 43. Yours, in French. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ATOI


  • The clue is 44. Dave or Ray of the Kinks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DAVIES

    Possible Answer : Sir_Humphrey_Davy, Davy, Humphrey_Davy


  • The clue is 45. Quebec city. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: QUITO

    Possible Answer : Quito, capital_of_Ecuador


  • The clue is 48. Cut some slack?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TAUTEN

    Possible Answer : tauten, firm


  • The clue is 50. Strong push. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: URGE

    Possible Answer : urge_on, exhort, pep_up, impulse, itch, root_on, barrack, urge, recommend, press, cheer, inspire, advocate


  • The clue is 51. Alpha male (double). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ARTHURASHE


  • The clue is 55. Stands at first, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ISON


  • The clue is 56. Vivacious, theatrical and passionate type, it's said. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LEO

    Possible Answer : Leo_the_Lion, Lion, Leo


  • The clue is 57. Info in a job posting. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SALARY

    Possible Answer : wage, earnings, pay, remuneration, salary


  • The clue is 58. Casting director's offering. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PART

    Possible Answer : divide, separate, parting, split_up, depart, set_forth, set_out, partially, persona, character, partly, component, voice, function, region, portion, set_off, part, take_off, section, constituent, office, start, split, start_out, break, contribution, role, share, division, percentage, piece, theatrical_role, disunite, break_up, component_part

    Possible Opposite Answer : wholly


  • The clue is 59. Candy in plastic dispensers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PEZ


  • The clue is 60. "Maybe. Give me time to think". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ILLSEE


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. "Fleabag" airer. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: BBC

  • The clue is 2. Off-line, to those online. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IRL

  • The clue is 3. Plaything. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TOY

    Possible Answer: toy, flirt, plaything, toy_dog, miniature, fiddle, dally, play, diddle

  • The clue is 4. Put at risk. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ENDANGER

    Possible Answer: scupper, queer, jeopardize, jeopardise, expose, endanger, threaten, peril, menace, imperil

  • The clue is 5. Cold-weather driving hazard. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: ICERAIN

  • The clue is 6. Lob in the direction of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: TOSSTO

  • The clue is 7. Film writer/director Goldberg. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EVAN

  • The clue is 8. Kind of lens for long-distance shots. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TELEPHOTO

    Possible Answer: telephotograph, telephoto

  • The clue is 9. Bit of medieval weaponry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AXE

    Possible Answer: ax, axe

  • The clue is 10. Three-time N.F.L. Defensive Player of the Year (2012, 2014 and 2015). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: JJWATT

  • The clue is 11. Long, long time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AEON

    Possible Answer: aeon, eon

  • The clue is 12. Pointed the finger at. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IDED

  • The clue is 13. TV journalist Ling. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LISA

  • The clue is 18. Poor mark. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DEE

  • The clue is 21. Links figures. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PARS

    Possible Answer: par, equality, equation, equivalence

  • The clue is 22. Singer Gomez. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SELENA

  • The clue is 23. Fake. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ERSATZ

    Possible Answer: substitute, ersatz

  • The clue is 25. Casual greeting. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HIYA

  • The clue is 26. Leader of Germany?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SOFTG

  • The clue is 27. Entire, in Italian. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TUTTO

  • The clue is 28. ___ Kennedy Shriver, founder of the Special Olympics. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EUNICE

  • The clue is 29. Time periods. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EPOCHS

    Possible Answer: date_of_reference, era, epoch

  • The clue is 30. To the ___ (with style). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NINES

    Possible Answer: IX, ball_club, club, nine, 9, Nina_from_Carolina, nine-spot, baseball_club, ennead, niner

  • The clue is 32. Notable site of enlightenment. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: BODHITREE

  • The clue is 35. Pixar film set in the fictional town of Santa Cecilia. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: COCO

    Possible Answer: coconut_palm, coco, coconut_tree, coconut, coco_palm, cocoa_palm, Cocos_nucifera

  • The clue is 36. At the end of the day. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: ALLINALL

  • The clue is 38. Grp. whose alphabet is used eight times in this puzzle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NATO

    Possible Answer: NATO, North_Atlantic_Treaty_Organization

  • The clue is 39. More than a few. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SEVERAL

    Possible Answer: respective, various, several

  • The clue is 41. One of 3,000+ annually for IBM. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PATENT

    Possible Answer: evident, apparent, manifest, patent, unmistakable, letters_patent, plain, patent_of_invention

  • The clue is 42. 1960s dance craze. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WATUSI

    Possible Answer: Watutsi, Tutsi, Watusi

  • The clue is 44. "Obviously!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DUH

  • The clue is 45. Groucho Marx specialty. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: QUIP

    Possible Answer: wisecrack, quip, crack, gag, sally, epigram

  • The clue is 46. ___ Major. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: URSA

  • The clue is 47. Composer Stravinsky. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IGOR

  • The clue is 49. The whole shebang. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ATOZ

  • The clue is 51. Challenge for a skier. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ALP

    Possible Answer: alp

  • The clue is 52. One of the founding airlines of Star Alliance. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SAS

    Possible Answer: SAS, SA, Special_Air_Service, Storm_Troops, Sturmabteilung

  • The clue is 53. Realm of Charlemagne, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HRE

  • The clue is 54. Fashion designer's asset. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EYE

    Possible Answer: center, middle, eye, optic, eyeball, heart, oculus, centre

Thursday, December 12, 2024

27425 Thu Dec 12, 2024 NYT by Daniel Bodily

Across Clues :

1. Strike one!, 5. Word with slow or strawberry, 8. "___ gusto" ("Nice to meet you," in Spanish), 13. Can, 14. Spanish article, 15. Paella base, 16. Domino pip, e.g., 17. Party crashers, perhaps, 19. Part of a bat that produces the best contact, 21. Small nail, 22. Express publicly, 23. Saint, in Rio, 25. "A Beautiful Mind" director Howard, 27. Balayage providers, 32. ___ Swiatek, four-time French Open winner, 33. Cake part, 35. Fresh, 36. Get serious hang time, as a skateboarder, 40. Times for holiday parties, 41. Boomer in a band, 42. It makes Max profits, 43. Italian dynasty that produced four popes, 46. Bit of kitchenware, 47. "Cleopatra With the ___" (Reni painting), 48. Hosp. staffers, 50. Branch of a sort, 52. Three-digit numbers in parentheses, 57. Low-key place for gnocchi, 58. Toon with a monkey named Boots, 60. Matcha ___ (tea-based beverage), 61. Human thing to do, 62. Waze figs., 63. Easy to understand, 64. Hits up on Instagram, for short, 65. Meeting, informally

Down Clues :

1. A family might have matching ones, for short, 2. "D'oh!", 3. Strutted one's stuff, 4. Maze prompt, 5. Line below a swoosh, 6. Pantry problem, 7. "I Feel Pretty" singer in "West Side Story", 8. Mind repeating that?, 9. "Irresistible" feeling, 10. Language from which we get "Manitoba" and "Saskatchewan", 11. Motorist's warning, 12. The "40" in a malt liquor 40: Abbr., 18. x, y or z, 20. The world at your feet?, 23. Order to an attack dog, 24. Plant used in xeriscaping because of its tolerance to drought, 26. Hogwarts exam after the O.W.L., 28. Nonexpert, 29. "While we're discussing it ...", 30. Novice gamers, informally, 31. Word after one fell?, 34. Extend, as a contract, 37. Show with a "Cyber" spinoff, 38. Suns that shine?, 39. Roger B. ___, justice who infamously authored the Dred Scott decision (1857), 44. Sign of impact, 45. Deets, 49. Begat, 51. Writes in C or R, say, 52. Kazakhstan's ___ Sea, 53. Quoted figure, 54. Pioneering blues guitarist Baker, 55. Unyielding, 56. ___ Tour, pop culture phenomenon of 2023-24, 57. Pampering, for short, 59. Tree with so-called helicopter seeds

Break down the NYT Crosswords: December 12, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

New York Times, Thursday, December 12, 2024
New York Times, Thursday, December 12, 2024


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Strike one!. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: POSE

    Possible Answer : bewilder, baffle, beat, airs, affectedness, put, affectation, perplex, sit, set, place, stick, mannerism, dumbfound, puzzle, present, get, gravel, posture, impersonate, position, mystify, flummox, stupefy, model, amaze, personate, vex, pose, lay, nonplus


  • The clue is 5. Word with slow or strawberry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: JAM

    Possible Answer : jam, chock_up, jamming, wad, ram, obstruct, throng, mess, cram, kettle_of_fish, impede, press, block, pickle, mob, fix, jampack, occlude, obturate, muddle, crush, electronic_jamming, pack, pile, hole, close_up

    Possible Opposite Answer : free


  • The clue is 8. "___ gusto" ("Nice to meet you," in Spanish). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MUCHO


  • The clue is 13. Can. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: JOHN

    Possible Answer : lavatory, Saint_John_the_Apostle, John_the_Evangelist, Gospel_According_to_John, whoremaster, privy, trick, whoremonger, St._John, lav, Saint_John, John_Lackland, John_the_Divine, toilet, St._John_the_Apostle, bathroom, john, John, can, King_John


  • The clue is 14. Spanish article. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: UNA


  • The clue is 15. Paella base. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARROZ


  • The clue is 16. Domino pip, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SPOT

    Possible Answer : tell_apart, post, topographic_point, spot, situation, spotlight, recognize, patch, make_out, pick_out, smear, smudge, discern, speckle, place, blob, descry, berth, spy, slur, espy, blot, daub, distinguish, touch, fleck, position, point, dapple, pip, maculation, office, stain, bit, smirch, blemish, recognise, billet


  • The clue is 17. Party crashers, perhaps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: STRANGERS

    Possible Answer : unknown, stranger, alien

    Possible Opposite Answer : acquaintance


  • The clue is 19. Part of a bat that produces the best contact. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: SWEETSPOT


  • The clue is 21. Small nail. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BRAD

    Possible Answer : brad


  • The clue is 22. Express publicly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AIR

    Possible Answer : melodic_line, transmit, aerate, aura, air_travel, line, tune, gentle_wind, send, melodic_phrase, breeze, strain, beam, aviation, vent, ventilate, atmosphere, publicize, broadcast, bare, air_out, air, publicise, melody, airwave, zephyr


  • The clue is 23. Saint, in Rio. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SAO


  • The clue is 25. "A Beautiful Mind" director Howard. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RON

    Possible Answer : Bokkos, Daffo, Ron


  • The clue is 27. Balayage providers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SALONS

    Possible Answer : salon, beauty_shop, beauty_parlor, beauty_parlour, beauty_salon


  • The clue is 32. ___ Swiatek, four-time French Open winner. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IGA

    Possible Answer : immunoglobulin_A, IgA


  • The clue is 33. Cake part. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TIER

    Possible Answer : tier_up, grade, level, tier


  • The clue is 35. Fresh. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANEW

    Possible Answer : anew, afresh


  • The clue is 36. Get serious hang time, as a skateboarder. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: CATCHAIR


  • The clue is 40. Times for holiday parties. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EVES

    Possible Answer : eventide, evening, Eve, eve, even


  • The clue is 41. Boomer in a band. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TUBA

    Possible Answer : tuba, sousaphone, bass_horn


  • The clue is 42. It makes Max profits. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: HBO


  • The clue is 43. Italian dynasty that produced four popes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MEDICI

    Possible Answer : Medici


  • The clue is 46. Bit of kitchenware. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PAN

    Possible Answer : goat_god, Pan, pan_out, trash, cooking_pan, genus_Pan, pan_off, tear_apart, pan


  • The clue is 47. "Cleopatra With the ___" (Reni painting). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ASP

    Possible Answer : Naja_haje, asp, Egyptian_cobra, Vipera_aspis, asp_viper


  • The clue is 48. Hosp. staffers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: RNS

    Possible Answer : radon, registered_nurse, atomic_number_86, RN, Rn


  • The clue is 50. Branch of a sort. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SECT

    Possible Answer : sect, faction, religious_sect, religious_order


  • The clue is 52. Three-digit numbers in parentheses. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: AREACODES


  • The clue is 57. Low-key place for gnocchi. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: TRATTORIA


  • The clue is 58. Toon with a monkey named Boots. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DORA


  • The clue is 60. Matcha ___ (tea-based beverage). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LATTE

    Possible Answer : latte, caffe_latte


  • The clue is 61. Human thing to do. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ERR

    Possible Answer : err, stray, drift, slip, mistake


  • The clue is 62. Waze figs.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETAS

    Possible Answer : Basque_Fatherland_and_Liberty, eta, Basque_Homeland_and_Freedom, Euskadi_ta_Askatasuna, ETA


  • The clue is 63. Easy to understand. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CLEAR

    Possible Answer : top, exculpated, exonerated, realise, take_in, clean, earn, illuminate, unclutter, unmortgaged, clearly, crystallise, crystalise, exonerate, sack_up, clean-cut, straighten_out, clear_up, solve, readable, pull_in, brighten, acquit, light, decipherable, net, light_up, absolved, shed_light_on, authorise, make, authorize, realize, open, exculpate, crystallize, all_the_way, percipient, elucidate, gain, bring_in, pass, vindicated, crystalize, clear-cut, enlighten, sort_out, sack, clear, unclouded, discharge, well-defined, cleared, assoil

    Possible Opposite Answer : ill-defined, cloudy, clutter, opaque, convict, bounce, unclear, overcast


  • The clue is 64. Hits up on Instagram, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DMS

    Possible Answer : decimetre, dm, diabetes_mellitus, DM, decimeter


  • The clue is 65. Meeting, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SESH


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. A family might have matching ones, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PJS

  • The clue is 2. "D'oh!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OOPS

  • The clue is 3. Strutted one's stuff. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: SHOWBOATED

  • The clue is 4. Maze prompt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ENTER

    Possible Answer: move_into, recruit, enroll, accede, figure, go_in, participate, embark, enter, get_into, record, put_down, inscribe, infix, go_into, get_in, enrol, insert, come_in, introduce

    Possible Opposite Answer : exit, drop_out

  • The clue is 5. Line below a swoosh. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: JUSTDOIT

  • The clue is 6. Pantry problem. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANTS

    Possible Answer: ant, pismire, emmet

  • The clue is 7. "I Feel Pretty" singer in "West Side Story". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MARIA

    Possible Answer: Maria, maria, mare, Calophyllum_longifolium

  • The clue is 8. Mind repeating that?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MANTRA

    Possible Answer: mantra

  • The clue is 9. "Irresistible" feeling. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: URGE

    Possible Answer: root_on, urge, inspire, recommend, exhort, advocate, urge_on, itch, cheer, impulse, pep_up, barrack, press

  • The clue is 10. Language from which we get "Manitoba" and "Saskatchewan". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CREE

    Possible Answer: Cree

  • The clue is 11. Motorist's warning. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HORN

    Possible Answer: French_horn, saddle_horn, tusk, horn, trumpet, automobile_horn, car_horn, trump, hooter, motor_horn, cornet

  • The clue is 12. The "40" in a malt liquor 40: Abbr.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OZS

  • The clue is 18. x, y or z. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AXIS

    Possible Answer: Axis, axis, axis_of_rotation, bloc, axis_vertebra

  • The clue is 20. The world at your feet?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EARTH

    Possible Answer: solid_ground, earthly_concern, world, earth, ground, dry_land, globe, Earth, worldly_concern, land, terra_firma

  • The clue is 23. Order to an attack dog. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SICEM

  • The clue is 24. Plant used in xeriscaping because of its tolerance to drought. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AGAVE

    Possible Answer: American_aloe, century_plant, agave

  • The clue is 26. Hogwarts exam after the O.W.L.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NEWT

    Possible Answer: triton, newt

  • The clue is 28. Nonexpert. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAY

    Possible Answer: rest, put_down, set, ballad, secular, place, position, lie, put, pose, lay, lie_in, laic, dwell, lie_down, repose, consist

    Possible Opposite Answer : arise, stand

  • The clue is 29. "While we're discussing it ...". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ONTHATNOTE

  • The clue is 30. Novice gamers, informally. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NEWBS

  • The clue is 31. Word after one fell?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SWOOP

    Possible Answer: swoop, swoop_up, pounce, slide

  • The clue is 34. Extend, as a contract. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: REUP

  • The clue is 37. Show with a "Cyber" spinoff. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CSI

  • The clue is 38. Suns that shine?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: NBASTARS

  • The clue is 39. Roger B. ___, justice who infamously authored the Dred Scott decision (1857). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TANEY

    Possible Answer: Roger_Brooke_Taney, Taney, Roger_Taney

  • The clue is 44. Sign of impact. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CRATER

    Possible Answer: crater, Crater, volcanic_crater

  • The clue is 45. Deets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: INFO

    Possible Answer: info, information

  • The clue is 49. Begat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SIRED

    Possible Answer: engender, sire, generate, get, mother, beget, bring_forth, father

  • The clue is 51. Writes in C or R, say. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CODES

    Possible Answer: take_in, rag, put_one_over, tease, write_in_code, razz, codification, tantalize, put_on, twit, encipher, inscribe, fool, taunt, slang, cipher, computer_code, dupe, befool, bait, ride, cod, tantalise, code, encrypt, put_one_across, gull, cypher, rally

  • The clue is 52. Kazakhstan's ___ Sea. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARAL

  • The clue is 53. Quoted figure. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RATE

    Possible Answer: rate, range, order, place, value, grade, charge_per_unit, rank, pace

  • The clue is 54. Pioneering blues guitarist Baker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ETTA

  • The clue is 55. Unyielding. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FIRM

    Possible Answer: unfaltering, immobile, unfluctuating, solid, unshakable, truehearted, unwavering, house, steadfastly, fast, unbendable, stiff, tauten, steady, unwaveringly, strong, steadfast, loyal, firmly, business_firm, firm

  • The clue is 56. ___ Tour, pop culture phenomenon of 2023-24. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERAS

    Possible Answer: era, ERA, earned_run_average, epoch, geological_era

  • The clue is 57. Pampering, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TLC

    Possible Answer: TLC, tender_loving_care

  • The clue is 59. Tree with so-called helicopter seeds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ASH

    Possible Answer: ash, ash_tree