Search Clues

Showing posts sorted by date for query step_on_it. Sort by relevance Show all posts
Showing posts sorted by date for query step_on_it. Sort by relevance Show all posts

Tuesday, July 8, 2025

XWordHint Crossword Answers July 08, 2025 | Expert Breakdown & Tips

XWordHint Crossword Complete Solution: July 08, 2025

Our expert breakdown helps you solve the July 08 XWordHint crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

Across Clues and Answers (35)

Clue #1: 1. Main idea

4-letter answer Answer: GIST
Word Help: Synonyms: gist, heart_and_soul, heart

Clue #2: 5. Holders of squid ink

4-letter answer Answer: SACS
Word Help: Synonyms: theca, Sauk, sack

Clue #3: 9. Quickly put (together)

4-letter answer Answer: SLAP
Word Help: Synonyms: bang, slap, slapdash

Clue #4: 13. Even once

4-letter answer Answer: EVER
Word Help: Synonyms: of_all_time, ever_so, e'er
Antonyms: never

Clue #5: 14. Acerbic humor

4-letter answer Answer: EDGE
Word Help: Synonyms: butt_against, border, sharpness

Clue #6: 15. Witch's incantation

5-letter answer Answer: SPELL
Word Help: Synonyms: tour, magical_spell, write
Antonyms: unspell

Clue #7: 16. Airport that Captain Sully departed from

9-letter answer Answer: LAGUARDIA

Clue #8: 18. Fusilli or fettuccine

5-letter answer Answer: PASTA
Word Help: Synonyms: pasta, alimentary_paste

Clue #9: 19. Channel with a yellow rectangle logo, informally

6-letter answer Answer: NATGEO

Clue #10: 20. British celebrity restaurateur Gordon ___

6-letter answer Answer: RAMSAY

Clue #11: 21. Animation studio behind "Scooby-Doo"

12-letter answer Answer: HANNABARBERA

Clue #12: 24. Speaker of Arabic or Hebrew

6-letter answer Answer: SEMITE
Word Help: Synonyms: Semitic, Semite

Clue #13: 27. One of many on a self-driving car

6-letter answer Answer: SENSOR
Word Help: Synonyms: detector, sensor, sensing_element

Clue #14: 28. What colors on opposite ends of the color wheel can do

5-letter answer Answer: CLASH
Word Help: Synonyms: clash, friction, encounter

Clue #15: 29. Went fast

4-letter answer Answer: SPED
Word Help: Synonyms: speed, step_on_it, rush
Antonyms: decelerate, linger

Clue #16: 30. Nine months, typically, for a human pregnancy

4-letter answer Answer: TERM
Word Help: Synonyms: term, terminus, terminal_figure

Clue #17: 33. "___ me anything"

3-letter answer Answer: ASK
Word Help: Synonyms: ask, postulate, require
Antonyms: obviate

Clue #18: 34. Crave

7-letter answer Answer: ACHEFOR

Clue #19: 37. By way of

3-letter answer Answer: VIA

Clue #20: 38. Insects whose queens are fed royal jelly

4-letter answer Answer: BEES
Word Help: Synonyms: equal, be, live
Antonyms: differ

Clue #21: 40. His and ___

4-letter answer Answer: HERS

Clue #22: 41. Fails to mention

5-letter answer Answer: OMITS
Word Help: Synonyms: miss, pretermit, overleap
Antonyms: include, attend_to

Clue #23: 43. Long looks

6-letter answer Answer: STARES
Word Help: Synonyms: star, asterisk, stare

Clue #24: 45. Cheddar, dough, bacon or cabbage

6-letter answer Answer: MOOLAH
Word Help: Synonyms: boodle, clams, gelt

Clue #25: 46. What a pleasure-seeker seeks

12-letter answer Answer: DOPAMINERUSH

Clue #26: 49. "La Traviata" and "La Bohème"

6-letter answer Answer: OPERAS
Word Help: Synonyms: opera_house, Opera, opera

Clue #27: 50. Capital of Canada

6-letter answer Answer: OTTAWA
Word Help: Synonyms: Canadian_capital, capital_of_Canada, Ottawa

Clue #28: 53. Alums

5-letter answer Answer: GRADS
Word Help: Synonyms: alum, alumnus, grad

Clue #29: 54. Outstanding effort ... or a feature of 16-, 21-, 34- and 46-Across?

9-letter answer Answer: APLUSWORK

Clue #30: 57. Windows : Microsoft :: ___ : Apple

5-letter answer Answer: MACOS

Clue #31: 58. Place for a coin collection?

4-letter answer Answer: SOFA
Word Help: Synonyms: couch, lounge, sofa

Clue #32: 59. Body part covered by a cap

4-letter answer Answer: KNEE
Word Help: Synonyms: stifle, genu, knee_joint

Clue #33: 60. [Um, I can hear everything you're saying, you know]

4-letter answer Answer: AHEM
Word Help: Synonyms: ahem, hem

Clue #34: 61. Obedience class command

4-letter answer Answer: HEEL
Word Help: Synonyms: cad, heel, blackguard

Clue #35: 62. Obedience class command

4-letter answer Answer: STAY
Word Help: Synonyms: stop, last_out, stay_put
Antonyms: depart, change

Across Clues and Answers (35)

Clue #1: 1. Styling product

3-letter answer Answer: GEL
Word Help: Synonyms: colloidal_gel, mousse, gel

Clue #2: 2. Tennis great Lendl

4-letter answer Answer: IVAN

Clue #3: 3. Japanese video game giant

4-letter answer Answer: SEGA

Clue #4: 4. "To be honest ..."

7-letter answer Answer: TRUTHIS

Clue #5: 5. Unruffled

6-letter answer Answer: SERENE
Word Help: Synonyms: calm, tranquil, serene

Clue #6: 6. Supplementary part

5-letter answer Answer: ADDON

Clue #7: 7. Some video effects, in brief

3-letter answer Answer: CGI

Clue #8: 8. Blue expanse

3-letter answer Answer: SEA
Word Help: Synonyms: ocean, sea

Clue #9: 9. Generator of junk mail

7-letter answer Answer: SPAMBOT

Clue #10: 10. Better choice, given the options

10-letter answer Answer: LESSEREVIL

Clue #11: 11. Place for baptisms and wedding vows

5-letter answer Answer: ALTAR
Word Help: Synonyms: communion_table, altar, Lord's_table

Clue #12: 12. Beach, in Spanish

5-letter answer Answer: PLAYA

Clue #13: 15. Crosses swords

5-letter answer Answer: SPARS
Word Help: Synonyms: spar, sparring

Clue #14: 17. Mystery writer Christie

6-letter answer Answer: AGATHA

Clue #15: 20. No-name

5-letter answer Answer: RANDO

Clue #16: 22. Bad-mouth

7-letter answer Answer: ASPERSE
Word Help: Synonyms: denigrate, defame, asperse

Clue #17: 23. Disagreements

5-letter answer Answer: BEEFS
Word Help: Synonyms: bellyache, beef, gripe

Clue #18: 24. Part of the healing process

4-letter answer Answer: SCAB
Word Help: Synonyms: rat, fink, strikebreaker

Clue #19: 25. "What ___ can I say?"

4-letter answer Answer: ELSE

Clue #20: 26. Lets bygones be bygones

10-letter answer Answer: MAKESPEACE

Clue #21: 29. Lip gloss quality

5-letter answer Answer: SHEEN
Word Help: Synonyms: sheen, lustre, luster

Clue #22: 31. Pop singer Ora

4-letter answer Answer: RITA

Clue #23: 32. Turn to pulp

4-letter answer Answer: MASH
Word Help: Synonyms: grind, comminute, chat_up

Clue #24: 35. Rock out on stage?

5-letter answer Answer: CHRIS

Clue #25: 36. Where hens rest in henhouses

6-letter answer Answer: ROOSTS
Word Help: Synonyms: rest, roost, perch

Clue #26: 39. Fame and fortune

7-letter answer Answer: STARDOM
Word Help: Synonyms: stardom

Clue #27: 42. Spiky hairdos

7-letter answer Answer: MOHAWKS
Word Help: Synonyms: mohawk_haircut, Mohawk, mohawk

Clue #28: 44. Build up

5-letter answer Answer: AMASS
Word Help: Synonyms: amass, hoard, gather

Clue #29: 45. Going both ways

6-letter answer Answer: MUTUAL
Word Help: Synonyms: mutual, common, reciprocal
Antonyms: nonreciprocal

Clue #30: 46. Set of tenets

5-letter answer Answer: DOGMA
Word Help: Synonyms: tenet, dogma

Clue #31: 47. Celebrity who sometimes put gifts under her audience members' seats

5-letter answer Answer: OPRAH

Clue #32: 48. John who married Pocahontas

5-letter answer Answer: ROLFE

Clue #33: 51. "It ___ be long"

4-letter answer Answer: WONT
Word Help: Synonyms: habit, wont

Clue #34: 52. Half of base x height, for a triangle

4-letter answer Answer: AREA
Word Help: Synonyms: domain, country, area

Clue #35: 54. Campfire residue

3-letter answer Answer: ASH
Word Help: Synonyms: ash_tree, ash

Clue #36: 55. "The Raven" poet

3-letter answer Answer: POE
Word Help: Synonyms: Edgar_Allan_Poe, Poe

Clue #37: 56. Mission-critical

3-letter answer Answer: KEY
Word Help: Synonyms: describe, central, key_fruit
Antonyms: atonality

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, July Crossword Answers

Tuesday, December 31, 2024

27444 Tue Dec 31, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Break down the NYT Crosswords: December 31, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Tue Dec 31, 2024 NY Times
Tue Dec 31, 2024 NY Times


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. A little off. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ASKEW

    Possible Answer : skew-whiff, awry, cockeyed, askew, wonky, lopsided


  • The clue is 6. Drive crazy?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SPEED

    Possible Answer : fastness, step_on_it, rush, bucket_along, speeding, stop_number, focal_ratio, amphetamine, quicken, rush_along, hurrying, velocity, swiftness, speed_up, pelt_along, upper, hasten, speed, f_number, travel_rapidly, cannonball_along, hotfoot, belt_along, accelerate, hie, pep_pill, hurry, zip, race

    Possible Opposite Answer : decelerate, linger


  • The clue is 11. Loops in on an email, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CCS

    Possible Answer : mil, ml, cubic_centimeter, millilitre, cc, milliliter, cubic_centimetre


  • The clue is 14. Jewish mourning period. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SHIVA

    Possible Answer : Siva, shivah, shiva, Shiva, shibah


  • The clue is 15. ___-turvy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TOPSY


  • The clue is 16. Soccer stadium chant. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OLE


  • The clue is 17. VOLT, AMP. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: POWERCOUPLE


  • The clue is 19. One might get tacked on right before purchase. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FEE

    Possible Answer : fee, bung, tip


  • The clue is 20. Go around in circles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SPIN

    Possible Answer : birl, twisting, gyrate, spin_around, whirl, twirl, spin, tailspin, spin_out, twist, reel


  • The clue is 21. Bands' successes. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HITS

    Possible Answer : hit, bang, rack_up, make, dispatch, strike, score, collision, attain, off, shoot, impinge_on, bump_off, collide_with, smash, remove, striking, gain, smasher, stumble, run_into, pip, tally, hitting, murder, slay, polish_off, reach, arrive_at, come_to

    Possible Opposite Answer : miss


  • The clue is 22. Disney villain with a pet parrot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: JAFAR

    Possible Answer : Jaffar, Jaffar_Umar_Thalib, Jafar, Jafar_Umar_Thalib


  • The clue is 24. "Beowulf" and the "Mahabharata," for two. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EPICS

    Possible Answer : epic_poem, epos, epic, heroic_poem


  • The clue is 26. Apple gadgets. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: CORERS

    Possible Answer : corer


  • The clue is 27. First, as a voyage. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MAIDEN

    Possible Answer : initiatory, first, maid, initiative, maiden_over, inaugural, maiden


  • The clue is 30. Buffalo N.H.L.ers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SABRES

    Possible Answer : sabre, saber, cavalry_sword


  • The clue is 31. Summer setting in D.C.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EDT


  • The clue is 32. PUNCH, WALLOP. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: PAIROFSOCKS


  • The clue is 36. Member of K-pop's Blackpink. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LISA


  • The clue is 38. Oui's opposite. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NON

    Possible Answer : not, non


  • The clue is 39. "Hold your horses!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: WAIT

    Possible Answer : waitress, delay, hold_back, time_lag, wait, await, hold_off, hold, waiting, expect, postponement, look


  • The clue is 40. FINGER, TOE. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: DOUBLEDIGIT


  • The clue is 45. Mauna ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: KEA

    Possible Answer : kea, Nestor_notabilis


  • The clue is 46. Adjective in the theme of "The Addams Family". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: SPOOKY

    Possible Answer : skittish, nervous, flighty, spooky


  • The clue is 47. Superlatively impolite. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: RUDEST

    Possible Answer : bad-mannered, uncivil, primitive, bounderish, raw, unmannerly, ill-mannered, crude, unmannered, natural, yokelish, ill-bred, underbred, rude, lowbred

    Possible Opposite Answer : civil


  • The clue is 49. Grow up. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: MATURE

    Possible Answer : get_on, ripen, age, mature, matured, senesce, fledged, suppurate, maturate, grow, ripe

    Possible Opposite Answer : immature, green, unfledged


  • The clue is 50. Orange box. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CRATE

    Possible Answer : crateful, crate

    Possible Opposite Answer : uncrate


  • The clue is 52. Act theatrically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: EMOTE

    Possible Answer : emote


  • The clue is 53. Cause of a grimace. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PAIN

    Possible Answer : hurting, pain_sensation, painful_sensation, annoyance, botheration, infliction, ail, hurt, trouble, pain, pain_in_the_neck, bother, painfulness, anguish, pain_in_the_ass, nuisance

    Possible Opposite Answer : pleasure


  • The clue is 54. Present day, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: XMAS

    Possible Answer : Dec_25, Christmas, Christmas_Day, Xmas


  • The clue is 58. Like some simple home-improvement projects, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DIY


  • The clue is 59. HINT, TIP. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: TWOPOINTERS


  • The clue is 62. In years past. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: AGO

    Possible Answer : agone, ago


  • The clue is 63. Core belief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TENET

    Possible Answer : tenet, dogma


  • The clue is 64. Got going. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BEGAN

    Possible Answer : set_out, lead_off, start, start_out, set_about, begin, commence, get, get_down

    Possible Opposite Answer : end


  • The clue is 65. Singer Bega a.k.a. "The King of Mambo". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LOU


  • The clue is 66. Bottomless pit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ABYSS

    Possible Answer : abyss, abysm


  • The clue is 67. 10-legged creatures. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CRABS

    Possible Answer : bitch, crabby_person, Phthirius_pubis, beef, bellyache, Crab, holler, crab, crabmeat, crab_louse, gripe, Cancer_the_Crab, pubic_louse, crabs, grouse, squawk, pediculosis_pubis, Cancer


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Nile reptiles. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ASPS

    Possible Answer: Naja_haje, asp, Vipera_aspis, asp_viper, Egyptian_cobra

  • The clue is 2. Word after talk or gift. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SHOP

    Possible Answer: tell_on, browse, store, betray, give_away, shop_class, sponsor, patronise, stag, buy_at, rat, frequent, snitch, shop_at, denounce, shit, shop, workshop, patronize, grass

    Possible Opposite Answer : boycott

  • The clue is 3. Green fruit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: KIWI

    Possible Answer: kiwi, New_Zealander, apteryx, Chinese_gooseberry, kiwi_vine, Actinidia_deliciosa, Actinidia_chinensis, Kiwi, kiwi_fruit

  • The clue is 4. Smoothed out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: EVENED

    Possible Answer: flush, even, level, even_out

  • The clue is 5. Simple two-player card game. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WAR

    Possible Answer: war, state_of_war, warfare

    Possible Opposite Answer : make_peace, peace

  • The clue is 6. Stone-faced. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STOIC

    Possible Answer: Stoic, stoical, unemotional_person, stoic

    Possible Opposite Answer : emotional_person

  • The clue is 7. Sulks. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: POUTS

    Possible Answer: pout, sulk, Ameiurus_Melas, mop, hornpout, wry_face, horned_pout, eelpout, mow, brood, moue

  • The clue is 8. Actor Mike or Omar. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: EPPS

  • The clue is 9. Subj. for some immigrants. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESL

  • The clue is 10. Certain salon offerings. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DYEJOBS

  • The clue is 11. Sweet treat that often has a crumb topping. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: COFFEECAKE

    Possible Answer: coffeecake, coffee_cake

  • The clue is 12. Sunny forecast. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: CLEARSKIES

  • The clue is 13. Fortunetellers. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SEERS

    Possible Answer: prophet, visionary, oracle, prophesier, seer, illusionist, vaticinator

  • The clue is 18. "Nixon in ___" (John Adams opera). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CHINA

    Possible Answer: China, mainland_China, Red_China, PRC, Communist_China, china, Republic_of_China, Cathay, Taiwan, People's_Republic_of_China, Nationalist_China, chinaware

  • The clue is 23. The In-N-Out Burger logo has a yellow one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ARROW

    Possible Answer: pointer, arrow

  • The clue is 25. Verve. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: PEP

    Possible Answer: peppiness, pep, ginger

  • The clue is 26. Half-___ (latte option). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CAF

  • The clue is 27. Gin rummy combo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MELD

    Possible Answer: immix, coalesce, meld, fuse, flux, merge, melt, canasta, commingle, blend, combine, basket_rummy, conflate, mix

  • The clue is 28. Alternative to "Hasta la vista". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ADIOSAMIGO

  • The clue is 29. "I can't do anything in this case". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: ITSUPTOYOU

  • The clue is 30. Police work?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SONG

    Possible Answer: Song, call, Sung, birdsong, birdcall, song, strain, Song_dynasty, vocal, Sung_dynasty

  • The clue is 33. ___ 500. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: INDY

  • The clue is 34. French king. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ROI

    Possible Answer: return_on_investment, return_on_invested_capital, ROI

  • The clue is 35. Doctor's "Now!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: STAT

  • The clue is 37. On the topic of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ABOUT

    Possible Answer: most, astir, about, nearly, approximately, near, around, well-nigh, nigh, roughly, more_or_less, some, virtually, just_about, or_so, close_to, almost

  • The clue is 41. Country legend Lynn. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: LORETTA

  • The clue is 42. Scratch (out). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: EKE

  • The clue is 43. Neighbor of an Afghan. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: IRANI

    Possible Answer: Persian, Irani, Iranian

  • The clue is 44. Boy king of Egypt. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TUT

    Possible Answer: tsk, tut, tut-tut

  • The clue is 48. Showtime drama with a serial-killer protagonist. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: DEXTER

    Possible Answer: dexter

  • The clue is 49. Gold, silver or bronze. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MEDAL

    Possible Answer: decoration, medal, medallion, palm, ribbon, laurel_wreath

  • The clue is 50. Certain superhero accessories. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: CAPES

    Possible Answer: crest, cape, mantle, ness, cap

  • The clue is 51. Unruly uprisings. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RIOTS

    Possible Answer: riot, thigh-slapper, wow, bacchanal, belly_laugh, debauchery, sidesplitter, scream, saturnalia, bacchanalia, howler, drunken_revelry, rioting, carouse, roister, debauch, orgy, public_violence

  • The clue is 53. Yankee Doodle's method of transport. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PONY

    Possible Answer: crib, trot, jigger, shot_glass, pony

  • The clue is 55. ___ Millions. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MEGA

  • The clue is 56. Part of U.A.E.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARAB

    Possible Answer: Arabian, Arab

  • The clue is 57. Nine-digit government IDs. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SSNS

  • The clue is 60. Fly catcher. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: WEB

    Possible Answer: WWW, vane, net, network, entanglement, World_Wide_Web, web

  • The clue is 61. "S.N.L." network. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NBC

Thursday, November 14, 2024

27399-Thu Nov 14, 2024 NYT by Matthew Faiella

Across Clues :

1. ___ Posadas (annual Latin American celebration), 4. Care, 8. Quickly throw (together), 12. Iron-rich molecule in blood, 13. "That makes sense", 14. Literally, "bean curd", 15. Fail to mention, 16. Car freshener scent, 17. Doner ___ (meat dish), 18. Uninhabited wilderness, 19. Motor coaches?, 21. Element between bromine and rubidium, 23. Blocks in a bar, 24. Blanquette de ___ (French stew), 25. Drop precipitously, as a stock price, 27. Bird with a harsh cry, 30. Went all out, 32. Trait of a courageous person, 33. Soup go-with, 34. Before, in classic poetry, 35. Former N.F.L. quarterback Tim, 36. Position in soccer and football, 37. Red carpet attire, 39. Award first given by King George V, in brief, 40. Classic dog name, 41. Election campaign, 42. ___-mo, 43. Blade seen on the Angolan flag, 46. Hit rock album of 1980 depicted three times by this puzzle, 51. Levels in a ring, for short, 52. Consumed gladly, 53. Nowadays it's often accessed via QR code, 54. Call at a bakery, 55. Big Ben, e.g., 56. Sob, 57. Member of a "Great" quintet, 58. Make some noise, 59. Pet welfare org., 60. Key above ∼

Down Clues :

1. King Julien of "Madagascar," for one, 2. Titular horror movie town, 3. Temporary defeat, 4. Game show billed as the "world's largest obstacle course", 5. Like the majority of products sold at H Mart, 6. Check for a flat?, 7. Feat, 8. ___ Rogers, a.k.a. Captain America, 9. Region of the brain, 10. A ways away, 11. Brits may refer to them as "boozers", 12. Captivate, 17. Certain bribe, 19. "Out of my way!", 20. Feature of many an aged cheese, 22. Recant an opinion, 25. "___ of Adele" (Rodin sculpture), 26. Offerings from 11-Down, 27. Those who apply themselves?, 28. Years, in Uruguay, 29. Tree mentioned in the witches' brew rhyme in "Macbeth", 30. Blot, 31. Pay attention to, 32. Smooth-barked shade tree, 33. W. Coast hub for United Airlines, 35. Retrace one's steps, 37. Heraldic animal, 38. Whom Count von Count is a parody of, 40. Move famously performed by figure skater Surya Bonaly at the 1998 Winter Olympics, 42. Bit of Halloween decor, 43. Hyperactive, 44. 2004 Britney Spears hit, 45. Dirección from Cancún to Cuba, 46. What to expect when you're expecting, 47. Exactly, after "to", 48. Word with division or number, 49. X1, X3, X5 and X7, 50. Increase dramatically, 54. Name tag?

Break down the NYT Crosswords: November 14, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

New York Times, Thursday, November 14, 2024
New York Times, Thursday, November 14, 2024


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. ___ Posadas (annual Latin American celebration). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LAS

    Possible Answer : lanthanum, lah, Pelican_State, La, Louisiana, atomic_number_57, LA, la


  • The clue is 4. Care. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: WARD

    Possible Answer : Barbara_Ward, Ward, Mrs._Humphrey_Ward, ward, Baroness_Jackson_of_Lodsworth, Aaron_Montgomery_Ward, guard, Montgomery_Ward, Mary_Augusta_Arnold_Ward, hospital_ward, cellblock


  • The clue is 8. Quickly throw (together). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SLAP

    Possible Answer : bolt, slap, smack, smacking, bang, slapdash


  • The clue is 12. Iron-rich molecule in blood. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HEME

    Possible Answer : haem, heme, haemitin, protoheme, hematin


  • The clue is 13. "That makes sense". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ISEE


  • The clue is 14. Literally, "bean curd". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TOFU

    Possible Answer : bean_curd, tofu


  • The clue is 15. Fail to mention. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OMIT

    Possible Answer : pretermit, except, overlook, miss, omit, neglect, overleap, drop, leave_out, exclude, take_out, leave_off

    Possible Opposite Answer : attend_to, include


  • The clue is 16. Car freshener scent. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PINE

    Possible Answer : languish, pine_tree, yen, yearn, ache, pine, true_pine


  • The clue is 17. Doner ___ (meat dish). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KEBAB

    Possible Answer : shish_kebab, kabob, kebab


  • The clue is 18. Uninhabited wilderness. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: OUTBACK

    Possible Answer : outback, remote


  • The clue is 19. Motor coaches?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: BACKSEATDRIVERS


  • The clue is 21. Element between bromine and rubidium. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: KRYPTON

    Possible Answer : Kr, atomic_number_36, krypton


  • The clue is 23. Blocks in a bar. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ICE

    Possible Answer : methamphetamine, icing, shabu, deoxyephedrine, ice-skating_rink, ice, ice_rink, internal-combustion_engine, meth, methamphetamine_hydrochloride, frost, chalk, trash, sparkler, crank, ICE, frappe, Methedrine, water_ice, glass, frosting, chicken_feed


  • The clue is 24. Blanquette de ___ (French stew). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: VEAU

    Possible Answer : veal, veau


  • The clue is 25. Drop precipitously, as a stock price. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TANK

    Possible Answer : cooler, armored_combat_vehicle, army_tank, tank, tankful, tank_car, armoured_combat_vehicle, storage_tank


  • The clue is 27. Bird with a harsh cry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: JAY

    Possible Answer : Jay, jay, John_Jay


  • The clue is 30. Went all out. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (13 letters)

    The answer: DIDNTHOLDBACK


  • The clue is 32. Trait of a courageous person. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: BACKBONE

    Possible Answer : vertebral_column, mainstay, anchor, rachis, spine, lynchpin, backbone, grit, guts, gumption, back, spinal_column, sand, keystone, linchpin, moxie


  • The clue is 33. Soup go-with. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SALAD

    Possible Answer : salad


  • The clue is 34. Before, in classic poetry. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ERE


  • The clue is 35. Former N.F.L. quarterback Tim. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TEBOW


  • The clue is 36. Position in soccer and football. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: FULLBACK

    Possible Answer : fullback


  • The clue is 37. Red carpet attire. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (13 letters)

    The answer: BACKLESSDRESS


  • The clue is 39. Award first given by King George V, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OBE


  • The clue is 40. Classic dog name. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: FIDO


  • The clue is 41. Election campaign. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RACE

    Possible Answer : slipstream, race, cannonball_along, backwash, hie, run, bucket_along, rush, raceway, airstream, rush_along, hotfoot, subspecies, hasten, step_on_it, speed, belt_along, wash, pelt_along

    Possible Opposite Answer : linger


  • The clue is 42. ___-mo. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SLO


  • The clue is 43. Blade seen on the Angolan flag. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: MACHETE

    Possible Answer : machete, panga, matchet


  • The clue is 46. Hit rock album of 1980 depicted three times by this puzzle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (11 letters)

    The answer: BACKINBLACK


  • The clue is 51. Levels in a ring, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: KOS

    Possible Answer : coss, knockout, kos, KO, kayo


  • The clue is 52. Consumed gladly. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ATEUP


  • The clue is 53. Nowadays it's often accessed via QR code. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: MENU

    Possible Answer : carte_du_jour, computer_menu, menu, fare, bill_of_fare, carte, card


  • The clue is 54. Call at a bakery. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NEXT

    Possible Answer : following, succeeding, next, adjacent, side_by_side, future


  • The clue is 55. Big Ben, e.g.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BELL

    Possible Answer : doorbell, bell_shape, Bell, Alexander_Bell, Melville_Bell, buzzer, Alexander_Melville_Bell, Vanessa_Stephen, campana, ship's_bell, Vanessa_Bell, Alexander_Graham_Bell, chime, bell, toll, gong


  • The clue is 56. Sob. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: WAIL

    Possible Answer : roar, wail, mewl, plaint, yawl, howl, lament, pule, lamentation, ululate, yaup, whimper


  • The clue is 57. Member of a "Great" quintet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ERIE

    Possible Answer : Erie, Lake_Erie


  • The clue is 58. Make some noise. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: YELL

    Possible Answer : hollo, outcry, vociferation, shout_out, shout, squall, call, holler, cry, yell, scream


  • The clue is 59. Pet welfare org.. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SPCA


  • The clue is 60. Key above ∼. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESC


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. King Julien of "Madagascar," for one. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LEMUR

    Possible Answer: lemur

  • The clue is 2. Titular horror movie town. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: AMITYVILLE

  • The clue is 3. Temporary defeat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SETBACK

    Possible Answer: reversal, setback, blow, black_eye, reverse

  • The clue is 4. Game show billed as the "world's largest obstacle course". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: WIPEOUT

    Possible Answer: demolition, destruction, wipeout

  • The clue is 5. Like the majority of products sold at H Mart. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ASIAN

    Possible Answer: Asiatic, Asian

  • The clue is 6. Check for a flat?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RENT

    Possible Answer: pull, lease, take, rend, split, hire, rive, charter, snag, rip, tear, let, economic_rent, rent, engage

  • The clue is 7. Feat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DEED

    Possible Answer: human_action, deed_of_conveyance, human_activity, title, deed, act

  • The clue is 8. ___ Rogers, a.k.a. Captain America. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: STEVE

  • The clue is 9. Region of the brain. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LOBE

    Possible Answer: lobe

  • The clue is 10. A ways away. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AFAR

    Possible Answer: afar

  • The clue is 11. Brits may refer to them as "boozers". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PUBS

    Possible Answer: saloon, gin_mill, pothouse, taphouse, pub, public_house

  • The clue is 12. Captivate. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HOOK

    Possible Answer: bait, plume, lift, purloin, crochet, lure, sneak, filch, sweetener, hook_shot, cop, pilfer, snare, draw, soak, glom, hook, pinch, thieve, accost, crotchet, hooking, pluck, rob, abstract, surcharge, swipe, claw, gazump, come-on, fleece, knock_off, snarf, addict, cabbage, overcharge, snitch, solicit, nobble

    Possible Opposite Answer : unhook, undercharge

  • The clue is 17. Certain bribe. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: KICKBACK

    Possible Answer: kickback

  • The clue is 19. "Out of my way!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: STANDBACK

  • The clue is 20. Feature of many an aged cheese. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: RIND

    Possible Answer: rind

  • The clue is 22. Recant an opinion. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: BACKPEDAL

    Possible Answer: backpedal

  • The clue is 25. "___ of Adele" (Rodin sculpture). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TORSO

    Possible Answer: body, trunk, torso

  • The clue is 26. Offerings from 11-Down. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ALES

    Possible Answer: ale

  • The clue is 27. Those who apply themselves?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: JOBSEEKERS

  • The clue is 28. Years, in Uruguay. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ANOS

    Possible Answer: Fatah-RC, Arab_Revolutionary_Brigades, Black_September, Abu_Nidal_Organization, Fatah_Revolutionary_Council, ANO, Revolutionary_Organization_of_Socialist_Muslims

  • The clue is 29. Tree mentioned in the witches' brew rhyme in "Macbeth". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: YEW

    Possible Answer: yew

  • The clue is 30. Blot. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DAUB

    Possible Answer: plaster, blot, smudge, slur, smear, daub, spot, smirch

  • The clue is 31. Pay attention to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HEED

    Possible Answer: attentiveness, mind, paying_attention, heed, regard, listen

    Possible Opposite Answer : inattentiveness

  • The clue is 32. Smooth-barked shade tree. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: BEECH

    Possible Answer: beechwood, beech, beech_tree

  • The clue is 33. W. Coast hub for United Airlines. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SFO

  • The clue is 35. Retrace one's steps. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: BACKTRACK

    Possible Answer: backtrack, double_back, turn_back

  • The clue is 37. Heraldic animal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LION

    Possible Answer: king_of_beasts, Lion, Leo, Leo_the_Lion, Panthera_leo, lion, social_lion

  • The clue is 38. Whom Count von Count is a parody of. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: DRACULA

    Possible Answer: Dracula, genus_Dracula

  • The clue is 40. Move famously performed by figure skater Surya Bonaly at the 1998 Winter Olympics. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (8 letters)

    The answer: BACKFLIP

  • The clue is 42. Bit of Halloween decor. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: SKULL

    Possible Answer: skull

  • The clue is 43. Hyperactive. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: MANIC

    Possible Answer: frenzied, manic

  • The clue is 44. 2004 Britney Spears hit. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: TOXIC

    Possible Answer: toxic

    Possible Opposite Answer : nontoxic

  • The clue is 45. Dirección from Cancún to Cuba. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ESTE

  • The clue is 46. What to expect when you're expecting. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BABY

    Possible Answer: coddle, infant, baby, pamper, cocker, cosset, babe, spoil, sister, featherbed, child, indulge, mollycoddle

  • The clue is 47. Exactly, after "to". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ATEE

  • The clue is 48. Word with division or number. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CELL

    Possible Answer: jail_cell, cellphone, electric_cell, cadre, mobile_phone, cell, prison_cell, cellular_phone, cellular_telephone, cubicle

  • The clue is 49. X1, X3, X5 and X7. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BMWS

  • The clue is 50. Increase dramatically. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: LEAP

    Possible Answer: jump, bound, saltation, spring, jump_off, leaping, bounce, leap

  • The clue is 54. Name tag?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NEE

    Possible Answer: nee