Search Clues

Showing posts sorted by date for query Global_Positioning_System. Sort by relevance Show all posts
Showing posts sorted by date for query Global_Positioning_System. Sort by relevance Show all posts

Monday, May 12, 2025

NY Times Crossword Answers May 11, 2025 | Expert Breakdown & Tips

NY Times Crossword Complete Solution: May 11, 2025

Our expert breakdown helps you solve the May 11 NYT crossword while expanding your vocabulary. Learn answer strategies and discover word connections.

NY Times Crossword Answers May 11, 2025
NY Times Crossword Answers May 11, 2025


Across Clues and Answers (61)

Clue #1: 1. Cartridge from the 1980s

9-letter answer Answer: ATARIGAME

Clue #2: 10. Source of the words "galore" and "smithereens"

5-letter answer Answer: IRISH
Word Help: Synonyms: Irish, Irish_people, Irish_whiskey

Clue #3: 15. "Nice!"

5-letter answer Answer: SWEET
Word Help: Synonyms: dulcet, sweet, odorous
Antonyms: dry, salty

Clue #4: 20. Drag-racing venue

9-letter answer Answer: MOTORPLEX

Clue #5: 21. Nature personified

11-letter answer Answer: MOTHEREARTH

Clue #6: 23. "Pinky-swear?"

9-letter answer Answer: PROMISEME

Clue #7: 24. Step on a scale?

11-letter answer Answer: MUSICALNOTE

Clue #8: 25. The Beatles' "White Album" has four of them

5-letter answer Answer: SIDES
Word Help: Synonyms: position, incline, side

Clue #9: 26. Sphere of influence

5-letter answer Answer: ORBIT
Word Help: Synonyms: orbital_cavity, scope, celestial_orbit

Clue #10: 28. 1957 Isaac Asimov novel, with "The"

8-letter answer Answer: NAKEDSUN

Clue #11: 29. Command that might be represented by a curved arrow pointing left

4-letter answer Answer: UNDO
Word Help: Synonyms: undo, unmake, untie
Antonyms: make, wrap

Clue #12: 30. Outer layer of the brain

6-letter answer Answer: CORTEX
Word Help: Synonyms: cerebral_cortex, lens_cortex, cortex
Antonyms: medulla

Clue #13: 32. Inveigle

6-letter answer Answer: ENTICE
Word Help: Synonyms: lure, tempt, entice

Clue #14: 33. Package drop-off sites: Abbr.

3-letter answer Answer: POS
Word Help: Synonyms: Post_Office, P.O., polonium

Clue #15: 34. "Council," in Russian

6-letter answer Answer: SOVIET
Word Help: Synonyms: Soviet, soviet

Clue #16: 35. "Flower Myth" painter Paul

4-letter answer Answer: KLEE
Word Help: Synonyms: Klee, Paul_Klee

Clue #17: 36. Takes a bit off the top

5-letter answer Answer: TRIMS
Word Help: Synonyms: cut, shave, reduce

Clue #18: 40. Showed off on an instrument

6-letter answer Answer: SOLOED
Word Help: Synonyms: solo

Clue #19: 41. Follow closely

4-letter answer Answer: HEED
Word Help: Synonyms: regard, mind, attentiveness
Antonyms: inattentiveness

Clue #20: 42. Note-to-self medium, perhaps

6-letter answer Answer: POSTIT

Clue #21: 43. Beers from Bremen, informally

8-letter answer Answer: STPAULIS

Clue #22: 46. Zingy flavor

4-letter answer Answer: TANG
Word Help: Synonyms: savour, bladder_fucus, sea_tang

Clue #23: 47. Way off in the distance

3-letter answer Answer: FAR
Word Help: Synonyms: Army_for_the_Liberation_of_Rwanda, Former_Armed_Forces, far
Antonyms: near

Clue #24: 48. Agreeable words

3-letter answer Answer: IDO
Word Help: Synonyms: Ido

Clue #25: 49. Defeated decisively

7-letter answer Answer: WHIPPED
Word Help: Synonyms: flog, slash, blister

Clue #26: 50. Fish that passes the "mirror test" of self-recognition

8-letter answer Answer: MANTARAY

Clue #27: 52. Salon sound

4-letter answer Answer: SNIP
Word Help: Synonyms: nip, snip_off, cut_back

Clue #28: 53. Poker declaration

6-letter answer Answer: IRAISE

Clue #29: 54. "I've Been Everywhere" singer in the Country Music Hall of Fame

8-letter answer Answer: HANKSNOW

Clue #30: 55. Mass agreements

5-letter answer Answer: AMENS
Word Help: Synonyms: Amun, Amen, Amon

Clue #31: 56. "Whoever did this has it coming!"

21-letter answer Answer: SOMEONEISGETTINGFIRED

Clue #32: 59. Lynn ___, Super Bowl X M.V.P.

5-letter answer Answer: SWANN

Clue #33: 60. At the end of the day

8-letter answer Answer: AFTERALL

Clue #34: 61. Recently

6-letter answer Answer: OFLATE

Clue #35: 62. "Phooey!"

4-letter answer Answer: RATS
Word Help: Synonyms: rotter, betray, blabber

Clue #36: 63. Right of way, say

8-letter answer Answer: PRIORITY
Word Help: Synonyms: priority, antecedence, precedence
Antonyms: posteriority

Clue #37: 64. Cornmeal dish at a trattoria

7-letter answer Answer: POLENTA
Word Help: Synonyms: polenta

Clue #38: 65. "I ___ you!"

3-letter answer Answer: OWE
Word Help: Synonyms: owe

Clue #39: 66. Eternity

3-letter answer Answer: EON
Word Help: Synonyms: eon, aeon

Clue #40: 67. Partner of 74-Across

4-letter answer Answer: DINE
Word Help: Synonyms: dine

Clue #41: 68. Acted diplomatically

8-letter answer Answer: MEDIATED
Word Help: Synonyms: mediated, intermediate, mediate

Clue #42: 69. Organ above the trachea

6-letter answer Answer: LARYNX
Word Help: Synonyms: larynx, voice_box

Clue #43: 71. Comic Ali

4-letter answer Answer: WONG

Clue #44: 72. Black out

6-letter answer Answer: REDACT
Word Help: Synonyms: cast, edit, reviser

Clue #45: 73. Big name in the cleaning aisle

5-letter answer Answer: LYSOL
Word Help: Synonyms: Lysol

Clue #46: 74. Partner of 67-Across

4-letter answer Answer: WINE
Word Help: Synonyms: wine-coloured, vino, wine-colored

Clue #47: 75. Embody something proudly

6-letter answer Answer: WEARIT

Clue #48: 76. ___ Fring, "Breaking Bad" antagonist

3-letter answer Answer: GUS
Word Help: Synonyms: Guam, GU

Clue #49: 79. Spots for lavalier mics

6-letter answer Answer: LAPELS
Word Help: Synonyms: lapel

Clue #50: 81. Hebrew greeting

6-letter answer Answer: SHALOM

Clue #51: 82. Turn to pulp

4-letter answer Answer: MASH
Word Help: Synonyms: comminute, squash, bray

Clue #52: 83. 1999 Maeve Binchy novel

8-letter answer Answer: TARAROAD

Clue #53: 86. Young salmon

5-letter answer Answer: SMOLT

Clue #54: 87. Unit of magnetic flux density

5-letter answer Answer: GAMMA
Word Help: Synonyms: Gamma, Vasco_da_Gamma, da_Gamma

Clue #55: 88. Spirit with a citrus flavor

11-letter answer Answer: ORANGEVODKA

Clue #56: 90. Head cheese

9-letter answer Answer: MISTERBIG

Clue #57: 93. Minor crime

11-letter answer Answer: MISDEMEANOR
Word Help: Synonyms: infraction, misdemeanour, infringement

Clue #58: 94. Adding up (to)

9-letter answer Answer: AMOUNTING
Word Help: Synonyms: come, number, add_up

Clue #59: 95. Joy on TV

5-letter answer Answer: BEHAR

Clue #60: 96. Button on many appliances

5-letter answer Answer: START
Word Help: Synonyms: showtime, start, set_off
Antonyms: middle, finish

Clue #61: 97. "Network" co-star, 1976

9-letter answer Answer: NEDBEATTY

Across Clues and Answers (61)

Clue #1: 1. Invigorates

6-letter answer Answer: AMPSUP

Clue #2: 2. Home of the Italian soccer club Juventus

6-letter answer Answer: TORINO
Word Help: Synonyms: Turin, Torino

Clue #3: 3. Fighting (with)

6-letter answer Answer: ATODDS

Clue #4: 4. Fictional character who says "Here's to my love! O true apothecary! Thy drugs are quick"

5-letter answer Answer: ROMEO
Word Help: Synonyms: Romeo

Clue #5: 5. Mechanism that controls a camera's aperture

4-letter answer Answer: IRIS
Word Help: Synonyms: flag, fleur-de-lis, sword_lily

Clue #6: 6. Dashboard device, in brief

3-letter answer Answer: GPS
Word Help: Synonyms: GPS, Global_Positioning_System

Clue #7: 7. Tavern offering

3-letter answer Answer: ALE
Word Help: Synonyms: ale

Clue #8: 8. High school reunion topic

8-letter answer Answer: MEMORIES
Word Help: Synonyms: retentivity, retentiveness, storage

Clue #9: 9. Spent

7-letter answer Answer: EXERTED
Word Help: Synonyms: exert, maintain, exercise

Clue #10: 10. Amalgamate

5-letter answer Answer: IMMIX
Word Help: Synonyms: combine, commingle, blend

Clue #11: 11. Uninteresting game, perhaps

4-letter answer Answer: ROUT
Word Help: Synonyms: rout_out, spreadeagle, rout

Clue #12: 12. Word with a commonly misapplied apostrophe

3-letter answer Answer: ITS
Word Help: Synonyms: information_technology, IT

Clue #13: 13. Climbed, as a rope

7-letter answer Answer: SHINNED
Word Help: Synonyms: scramble, sputter, struggle

Clue #14: 14. Greek goddess depicted holding torches and snakes

6-letter answer Answer: HECATE
Word Help: Synonyms: Hecate

Clue #15: 15. Person on a nominating committee, say

8-letter answer Answer: SELECTOR
Word Help: Synonyms: picker, selector_switch, selector

Clue #16: 16. Goes nowhere in particular

7-letter answer Answer: WANDERS
Word Help: Synonyms: betray, drift, cheat_on

Clue #17: 17. Psyche's partner

4-letter answer Answer: EROS
Word Help: Synonyms: eros, Eros, physical_attraction

Clue #18: 18. Accusatory words

4-letter answer Answer: ETTU

Clue #19: 19. "Well ___"

4-letter answer Answer: THEN
Word Help: Synonyms: and_then, so, and_so

Clue #20: 22. Twice-distilled Turkish beverage

4-letter answer Answer: RAKI

Clue #21: 27. Item in a hedge

3-letter answer Answer: BET
Word Help: Synonyms: stakes, depend, count

Clue #22: 30. Lass

7-letter answer Answer: COLLEEN
Word Help: Synonyms: colleen

Clue #23: 31. Semicircular?

5-letter answer Answer: OVOID
Word Help: Synonyms: ovate, elliptic, oval

Clue #24: 32. With style

9-letter answer Answer: ELEGANTLY
Word Help: Synonyms: elegantly
Antonyms: inelegantly

Clue #25: 34. "Let's eat!"

7-letter answer Answer: SOUPSON

Clue #26: 35. School whose sports teams are known as the Golden Flashes

9-letter answer Answer: KENTSTATE

Clue #27: 37. Traveling from place to place

9-letter answer Answer: ITINERANT
Word Help: Synonyms: gipsy, gypsy, itinerant

Clue #28: 38. Shopgirl in a Paris boutique

9-letter answer Answer: MIDINETTE
Word Help: Synonyms: midinette

Clue #29: 39. Freezes

9-letter answer Answer: STOPSDEAD

Clue #30: 40. Homo ___ neanderthalensis

7-letter answer Answer: SAPIENS
Word Help: Synonyms: sapiens

Clue #31: 41. Strong urge

9-letter answer Answer: HANKERING
Word Help: Synonyms: yen, hankering, yearn

Clue #32: 42. Cough up

3-letter answer Answer: PAY
Word Help: Synonyms: pay_up, wage, bear
Antonyms: default

Clue #33: 43. Cake with a distinctive swirl

9-letter answer Answer: SWISSROLL

Clue #34: 44. Casual and not meant to be taken seriously, as a remark

9-letter answer Answer: THROWAWAY
Word Help: Synonyms: flyer, flier, bill

Clue #35: 45. Spinal cord membranes

9-letter answer Answer: PIAMATERS

Clue #36: 46. Shade akin to pumpkin

9-letter answer Answer: TANGERINE
Word Help: Synonyms: tangerine_tree, tangerine

Clue #37: 47. Court favor in a cringey fashion

4-letter answer Answer: FAWN
Word Help: Synonyms: greyish_brown, cower, kotow

Clue #38: 50. Beasts with enormous tusks

9-letter answer Answer: MASTODONS
Word Help: Synonyms: mastodont, mastodon

Clue #39: 51. Shake up

4-letter answer Answer: ROIL
Word Help: Synonyms: boil, moil, rile

Clue #40: 52. Show warmth to

7-letter answer Answer: SMILEAT

Clue #41: 54. Like recording studio equipment

4-letter answer Answer: HIFI

Clue #42: 55. Plague

7-letter answer Answer: AFFLICT
Word Help: Synonyms: smite, afflict

Clue #43: 57. Take in

4-letter answer Answer: EARN
Word Help: Synonyms: garner, gain, realize

Clue #44: 58. Archer's gift

7-letter answer Answer: GOODAIM

Clue #45: 63. Old curse word

3-letter answer Answer: POX
Word Help: Synonyms: syph, lues_venerea, lues

Clue #46: 64. Actor Pascal of "Gladiator II"

5-letter answer Answer: PEDRO

Clue #47: 66. What provides the big picture?

8-letter answer Answer: ENLARGER
Word Help: Synonyms: enlarger

Clue #48: 68. Noon or 6:00 p.m., for some

8-letter answer Answer: MEALTIME
Word Help: Synonyms: mealtime

Clue #49: 70. Reality TV star Hadid

7-letter answer Answer: YOLANDA

Clue #50: 71. Something sown, per an idiom

7-letter answer Answer: WILDOAT

Clue #51: 72. Macho stereotype

7-letter answer Answer: REALMAN

Clue #52: 74. Goes in and out

6-letter answer Answer: WEAVES
Word Help: Synonyms: wind, meander, waver
Antonyms: unweave

Clue #53: 75. Word before knows or cares

3-letter answer Answer: WHO
Word Help: Synonyms: World_Health_Organization, WHO

Clue #54: 76. Chess opening

6-letter answer Answer: GAMBIT
Word Help: Synonyms: gambit, stratagem, ploy

Clue #55: 77. Dime store?

6-letter answer Answer: USMINT

Clue #56: 78. In need of a haircut, say

6-letter answer Answer: SHAGGY
Word Help: Synonyms: shaggy-coated, shagged, shaggy-haired

Clue #57: 80. Limerick, e.g.

4-letter answer Answer: POEM
Word Help: Synonyms: poem, verse_form

Clue #58: 81. Tricked out with the latest technology, say

5-letter answer Answer: SMART
Word Help: Synonyms: chic, smarting, voguish
Antonyms: stupid

Clue #59: 82. One-named Brazilian soccer star who is a six-time FIFA World Player of the Year

5-letter answer Answer: MARTA

Clue #60: 83. Body building?

4-letter answer Answer: TOMB
Word Help: Synonyms: tomb, grave

Clue #61: 84. ___ Crown Theater (downtown Chicago landmark)

4-letter answer Answer: ARIE

Clue #62: 85. Acting without thinking

4-letter answer Answer: RASH
Word Help: Synonyms: skin_rash, rash, roseola

Clue #63: 86. Candy brand with a crown in its logo

4-letter answer Answer: SKOR

Clue #64: 87. See 89-Down

4-letter answer Answer: GENE
Word Help: Synonyms: cistron, gene, factor

Clue #65: 89. 87-Down makeup

3-letter answer Answer: DNA
Word Help: Synonyms: desoxyribonucleic_acid, DNA, deoxyribonucleic_acid

Clue #66: 91. It may be rolled out in the backyard

3-letter answer Answer: SOD
Word Help: Synonyms: sod, bugger, sodomist

Clue #67: 92. Setting for Jacques-Louis David's painting "The Death of Marat"

3-letter answer Answer: TUB
Word Help: Synonyms: bathing_tub, tub, bath

Expert Solving Strategies

  • Look for fill-in-the-blank clues first (they're often easiest)
  • Watch for question marks indicating wordplay
  • Check vowel patterns in partially solved words

Related Search Terms

NYT Crossword Help, Daily Puzzle Solutions, Crossword Answer Finder, May Crossword Answers

Tuesday, October 1, 2024

Tue Oct 01, 2024 NY Times Crossword Clues Hints

Across Clues :

1. Stuff in Santa's footprints, 4. Exchanged for cash, in a way, 10. West Coast wine valley, 14. Buffett or Cook, for short, 15. Words after "Because" in a parent's explanation, 16. "Metamorphoses" poet, 17. A.F.C. South team ("Look in the lake! It's … ah, never mind"), 20. Triumphant shout, 21. Spot for abs or apple seeds, 22. Time spent in a seat, 23. Investigative journalism ("What was that in the sea?! I must be imagining things"), 28. Staggering this way and that, 30. Fe, to chemists, 31. 1/16 of a gallon, 32. Napoleon Dynamite's best friend, 33. Asia's disappearing ___ Sea, 34. Creates, as a goal, 35. Imperial unit of volume ("There's another one! I swear he just slipped into those trees …"), 38. Agile, 41. Good old-fashioned butt-kicking, 42. Corporate emblems, 46. Rage, 47. Place for ham-handed workers?, 48. Window dressing, 49. Professional proofreader ("Over there, in the snow! That had to be something, right?!"), 53. Frankenstein's assistant, 54. Smooth-talking, 55. Life forms, 57. Pseudoscientist investigating the "sightings" in this puzzle, 62. Word repeated four times in the chorus of Taylor Swift's "Shake It Off", 63. "Sign us up!", 64. Bear hair, 65. Wally ___, "famous" cookie maker, 66. Bare minimums, 67. "I didn't need to hear all that!"

Down Clues :

1. Play a part, or a play part, 2. "Now you listen to me …", 3. Paid homage to, 4. Santa Monica tourist attraction, 5. Silk-producing region of India, 6. Sch. located in St. Louis, not Seattle, 7. Bill ___, the Science Guy, 8. Compass heading, 9. Pointillism mark, 10. Against the rules, 11. Greed, 12. Pesto ingredient, 13. Many website banners, 18. What the ruthless show, 19. Declaration of determination, 22. Alternative to a swipe, for a credit card, 24. Lecture tour, 25. Company that merged with Heinz in 2015, 26. Caramel-filled candy, 27. Navigation aid that works through satellites, in brief, 29. Gehrig in Cooperstown, 33. Garlicky sauce, 34. Saving for later, 36. Born and ___, 37. Like Father Time, 38. [not my mistake], 39. "Get with the ___!", 40. Answer, as an email, 43. Purchase for a white elephant exchange, 44. North America's only marsupial, 45. To be, in Spanish, 47. Money owed, 50. "Yowzers!", 51. Orchestra woodwinds, 52. Ignited again, 56. They're not free of charge, 57. "___-ching!", 58. Pretentious friend of Winnie-the-Pooh, 59. Last section in a dictionary, 60. " … boy ___ girl?", 61. Numerical prefix that sounds like a verb

Break down the NYT Crosswords: October 01, 2024

Let's go into the puzzle, starting with the across clues and answers, followed by the down clues and answers.

Tuesday  October 01, 2024 NYT Crossword Answers
Tuesday  October 01, 2024 NYT Crossword Answers


Across Clues with Answers:
  • The clue is 1. Stuff in Santa's footprints. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ASH

    Possible Answer : ash, ash_tree


  • The clue is 4. Exchanged for cash, in a way. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: PAWNED

    Possible Answer : pawn, hock, soak


  • The clue is 10. West Coast wine valley. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: NAPA

    Possible Answer : Chinese_cabbage, pe-tsai, napa, celery_cabbage, Brassica_rapa_pekinensis


  • The clue is 14. Buffett or Cook, for short. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CEO

    Possible Answer : CEO, chief_operating_officer, chief_executive_officer


  • The clue is 15. Words after "Because" in a parent's explanation. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: ISAYSO


  • The clue is 16. "Metamorphoses" poet. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: OVID

    Possible Answer : Ovid, Publius_Ovidius_Naso


  • The clue is 17. A.F.C. South team ("Look in the lake! It's … ah, never mind"). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: TENNESSEETITANS


  • The clue is 20. Triumphant shout. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: HOORAH


  • The clue is 21. Spot for abs or apple seeds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: CORE

    Possible Answer : center, marrow, burden, meat, core, pith, magnetic_core, CORE, nitty-gritty, essence, nucleus, Congress_of_Racial_Equality, nub, sum, heart_and_soul, centre, effect, kernel, heart, substance, gist, inwardness, core_group


  • The clue is 22. Time spent in a seat. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: TERM

    Possible Answer : condition, terminus, terminal_figure, term, full_term


  • The clue is 23. Investigative journalism ("What was that in the sea?! I must be imagining things"). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: MUCKRAKING

    Possible Answer : muckraking, muckrake


  • The clue is 28. Staggering this way and that. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AREEL


  • The clue is 30. Fe, to chemists. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IRON

    Possible Answer : cast-iron, smoothing_iron, iron, atomic_number_26, iron_out, branding_iron, Fe, press


  • The clue is 31. 1/16 of a gallon. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CUP

    Possible Answer : transfuse, cupful, cup, loving_cup


  • The clue is 32. Napoleon Dynamite's best friend. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: PEDRO


  • The clue is 33. Asia's disappearing ___ Sea. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ARAL


  • The clue is 34. Creates, as a goal. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SETS

    Possible Answer : rig, mark, typeset, determine, pose, adjust, correct, place, prepare, sic, put, arrange, coiffure, bent, plant, exercise_set, do, ready, hardening, fix, fructify, stage_set, localise, limit, gear_up, coiffe, jell, solidification, Set, set, countersink, Seth, define, localize, go_down, dress, lay, set_up, congeal, coif, solidifying, lay_out, lot, band, curing, position, go_under, readiness, circle, specify

    Possible Opposite Answer : rise


  • The clue is 35. Imperial unit of volume ("There's another one! I swear he just slipped into those trees …"). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (9 letters)

    The answer: CUBICFOOT


  • The clue is 38. Agile. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: SPRY

    Possible Answer : agile, quick, spry, nimble


  • The clue is 41. Good old-fashioned butt-kicking. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROUT

    Possible Answer : gouge, expel, rout, spread-eagle, mob, root, spreadeagle, rabble, rout_out, rootle


  • The clue is 42. Corporate emblems. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: LOGOS

    Possible Answer : logo, Word, logotype, Son, Logos


  • The clue is 46. Rage. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: IRE

    Possible Answer : wrath, ira, ire, choler, anger


  • The clue is 47. Place for ham-handed workers?. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DELI

    Possible Answer : delicatessen, deli, food_shop


  • The clue is 48. Window dressing. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: DRAPE

    Possible Answer : robe, drapery, pall, cloak, drape, mantle, clothe, curtain


  • The clue is 49. Professional proofreader ("Over there, in the snow! That had to be something, right?!"). Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (10 letters)

    The answer: COPYEDITOR


  • The clue is 53. Frankenstein's assistant. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IGOR


  • The clue is 54. Smooth-talking. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: GLIB

    Possible Answer : pat, slick, glib-tongued, glib, smooth-tongued


  • The clue is 55. Life forms. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: BEINGS

    Possible Answer : equal, organism, exist, existence, be, cost, represent, personify, being, make_up, comprise, constitute, embody, live, beingness, follow

    Possible Opposite Answer : nonexistence, nonbeing, differ


  • The clue is 57. Pseudoscientist investigating the "sightings" in this puzzle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (15 letters)

    The answer: CRYPTOZOOLOGIST


  • The clue is 62. Word repeated four times in the chorus of Taylor Swift's "Shake It Off". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: HATE

    Possible Answer : detest, hate, hatred

    Possible Opposite Answer : love


  • The clue is 63. "Sign us up!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: WEREIN


  • The clue is 64. Bear hair. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: FUR

    Possible Answer : fur, pelt


  • The clue is 65. Wally ___, "famous" cookie maker. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: AMOS

    Possible Answer : Book_of_Amos, Amos


  • The clue is 66. Bare minimums. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (6 letters)

    The answer: LEASTS

    Possible Answer : least


  • The clue is 67. "I didn't need to hear all that!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TMI


Down Clues and Answers:
  • The clue is 1. Play a part, or a play part. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ACT

    Possible Answer: human_action, behave, human_activity, work, act_as, act, routine, move, represent, deed, playact, play, roleplay, do, turn, number, bit, dissemble, enactment, pretend

    Possible Opposite Answer : refrain

  • The clue is 2. "Now you listen to me …". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: SEEHERE

  • The clue is 3. Paid homage to. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: HONORED

    Possible Answer: reward, honor, esteemed, abide_by, respect, prestigious, honored, honour, observe

    Possible Opposite Answer : disrespect, dishonor

  • The clue is 4. Santa Monica tourist attraction. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: PIER

    Possible Answer: dock, wharf, wharfage, pier

  • The clue is 5. Silk-producing region of India. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: ASSAM

    Possible Answer: Assam

  • The clue is 6. Sch. located in St. Louis, not Seattle. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: WASHU

  • The clue is 7. Bill ___, the Science Guy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: NYE

  • The clue is 8. Compass heading. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ESE

    Possible Answer: east_southeast, ESE

  • The clue is 9. Pointillism mark. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: DOT

    Possible Answer: disperse, Elvis, Transportation, dit, acid, pane, Lucy_in_the_sky_with_diamonds, DoT, dose, superman, stud, back_breaker, Department_of_Transportation, point, sprinkle, battery-acid, constellate, dot, window_pane, loony_toons, Zen, scatter, dust

  • The clue is 10. Against the rules. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: NOTOK

  • The clue is 11. Greed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: AVARICE

    Possible Answer: greed, cupidity, rapacity, avarice, avaritia, covetousness, avariciousness

  • The clue is 12. Pesto ingredient. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PINENUT

  • The clue is 13. Many website banners. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ADS

    Possible Answer: advert, advertizement, advertising, ad, advertizing, advertisement

  • The clue is 18. What the ruthless show. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: NOMERCY

  • The clue is 19. Declaration of determination. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ICAN

  • The clue is 22. Alternative to a swipe, for a credit card. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TAP

    Possible Answer: tip, tapdance, beg, exploit, spigot, intercept, water_tap, water_faucet, dab, strike, knock, wiretap, hydrant, pat, rap, solicit, bug, pink, tap

  • The clue is 24. Lecture tour. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: CIRCUIT

    Possible Answer: lap, electric_circuit, circumference, tour, electrical_circuit, circuit, circle, racing_circuit

  • The clue is 25. Company that merged with Heinz in 2015. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: KRAFT

    Possible Answer: kraft_paper, kraft

  • The clue is 26. Caramel-filled candy. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: ROLO

  • The clue is 27. Navigation aid that works through satellites, in brief. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: GPS

    Possible Answer: GPS, Global_Positioning_System

  • The clue is 29. Gehrig in Cooperstown. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: LOU

  • The clue is 33. Garlicky sauce. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: AIOLI

    Possible Answer: aioli_sauce, garlic_sauce, aioli

  • The clue is 34. Saving for later. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: STORING

    Possible Answer: stash_away, stack_away, store, put_in, lay_in, salt_away, hive_away

  • The clue is 36. Born and ___. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: BRED

    Possible Answer: engender, breed, cover, spawn, multiply

  • The clue is 37. Like Father Time. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OLD

    Possible Answer: sure-enough, onetime, quondam, erstwhile, sometime, Old, older, one-time, previous, honest-to-goodness, former, honest-to-god, old

    Possible Opposite Answer : young, new

  • The clue is 38. [not my mistake]. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SIC

    Possible Answer: sic, set

  • The clue is 39. "Get with the ___!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: PROGRAM

    Possible Answer: political_program, course_of_study, political_platform, computer_programme, programme, computer_program, program, plan, broadcast, syllabus, curriculum, platform

  • The clue is 40. Answer, as an email. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: REPLYTO

  • The clue is 43. Purchase for a white elephant exchange. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: GAGGIFT

  • The clue is 44. North America's only marsupial. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (7 letters)

    The answer: OPOSSUM

    Possible Answer: possum, opossum, phalanger

  • The clue is 45. To be, in Spanish. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: SER

  • The clue is 47. Money owed. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: DEBT

    Possible Answer: debt

  • The clue is 50. "Yowzers!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: YIPES

    Possible Answer: yelp, yip, yap

  • The clue is 51. Orchestra woodwinds. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: OBOES

    Possible Answer: oboe, hautbois, hautboy

  • The clue is 52. Ignited again. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (5 letters)

    The answer: RELIT

  • The clue is 56. They're not free of charge. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (4 letters)

    The answer: IONS

    Possible Answer: ion

  • The clue is 57. "___-ching!". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: CHA

  • The clue is 58. Pretentious friend of Winnie-the-Pooh. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: OWL

    Possible Answer: bird_of_night, bird_of_Minerva, owl, hooter

  • The clue is 59. Last section in a dictionary. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ZEE

    Possible Answer: z, izzard, zed, zee, Z, ezed

  • The clue is 60. " … boy ___ girl?". Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: ORA

    Possible Answer: bone, operating_system, oculus_sinister, osmium, atomic_number_76, Os, OS, os

  • The clue is 61. Numerical prefix that sounds like a verb. Can you find the Answer?

    Here is a hint. It is a word with exactly (3 letters)

    The answer: TRI